Ahojte,malemu blombovali zub v BB. Za dva mesiace mu blomba vypadla, tak som nasla doktora v Zv ktory bol ochotny ho prijat lebo u nas nikto nechce male deti. Priebeh : vyfukol mu sliny a dal tam blombu. Bez cistenia alebo vrtania. Ja viem, ze nieste doktorky,ale chcem sa opytat ci nemala nejaka mamicka taketo daco a svojho dietata. A pre mudrlantky,viem ze mam ist s nim ku zubarke ,ALE jediny ktory ho prijal je zacinajuci zubar a vyzera to ,ze este sa ma comu ucit. Moja zubarka ho tak isto odmietla,lebo vraj sa boji a ona bla bla...
Vyzera to nie ako afta ale hnisava fistulka na koreni zuba. Aj pri popise ako postupovali zubari, by som sa k tomu priklanala trochu viac ako k afte... Nasa mala minuly tyzden afty, a to su skor take akoby poskodene plochy sliznice, ranky, niekedy s povlakom, sem tam aj pupacik, ale nie takto velky. Mne raz nechal zubar otvoreny zub, a najskor sa mi spravila takato mala hrcka, behom dna uz som mala na lici opuch ako orech... Nech by som sa mylila, chuda male, nech najdete dobreho a zodpovedneho zubara. Pohotovost tam nemate? Ja by som to sla asi rovno na zubnu pohotovost cistit...
@jumama zubnu pohotovost mame,ale tam robia taky 70 rocny co uz nemaju nervy na deti. Bola som tak viem,aj mi tam neodporucali ist s dietatom. Bojim sa toho ze to ma tu fistulu aj ja. Fakt neviem kde s nim pojdem.
Môj to mal, vytlačila som mu to von. Potom dom to peroxidom čistila
@ivuska027 poradili mi tantum verde. Tak uvidim. Skusim aj ten peroxid dakujem
Ale hnis musí von, aby sa to nerozširovalo. To budeš darmo cmulat a potierať, keď je to dnu.
@pillipilli ahoj ja som zubna sestra.afta to urcite nieje.podla vsetkeho mu zub odumrel a tlaxi sa von v mieste najmensieho odporu.zub terba otvoriť aby hnis vytekal cez zub.j
@lala1501 dakujem toho som sa obavala.
@pillipilli a este nieco ak mi ho budu chciet vybrat tak neodporucam.nech mu len otvoria a moze kludne fungovat dalej preroze pri predcasnych stratch mliecnych zubov dochadza k posunu a casro to konci strojčekom .ale podla fitky nevidim ci je to 4 alebo 5 ak je to 5 tak ta sa moze aj vytrhnut
@lala1501 je to stvorka
@pillipilli prepac zle som to napisla 4 sa moze vybrat ale najlepsie je udrzat ju tam co najdlhsie.
@lala1501 pojdem zajtra rano s nim. Som zvedava co mi na to povie ten zubar co mu to robil.Boli sme tam vo stvrtok stalo to 30e a mozeme ist znova
@pillipilli u koho ste boli ak sa smiem spytat ?
@lala1501 u Dr Tomcika,taky mlady doktor.
@pillipilli ano viem.on je zlaty aj sikovny na to ze teraz zacina.vies tieto detske zuby su take nikdy nevies ako sa zachovaju maju siroku drenovu dutinu .
@lala1501 no toho sa prave obavam ,ze nema este skusenosti. Ako zlaty je ,len vidiet na nom ze zacina,ale to je normalne . Len moj sa strasne boji zubara tak neviem co bude dalej nasledovat,lebo niesom si ista ci mu otvori usta.
@pillipilli videla som ako robi a podla mna si dava ozaj zalezat.neboj sa ma zlatu sestricku urcite ho spracuju.skus ho aj ty pripravit nejak.my vravime detom ze v zúbku maju chrobacika a terba ho odtial vyhnat aby nespapal domcek a snazime sa to obkecat a potom sa to da🙂
@lala1501nevies nahodou kedy zacina pracovat o 7 alebo 8,
@pillipilli od siedmej su uz tam
@pillipilli sestricka uz vie ze pridete🙂
@lala1501 dakujem nech si supnu hned daco na nervy 😉, lebo im dost zle zacne sichta 🙂
@pillipilli ved sa smiala ze budu mat rozcvicku😂
Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem
učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...
@ivuska027 ahoj a ako ste potom dopadli s tym zubom?
@pillipilli no zúbok zubárka otvorila, dala von výplň, vyčistila. Mal to chudák na oboch stoličkách na oboch stranách naraz. Skončilo to tak, že som mu to vystriekavala tým peroxidom priamo do zúbkov. Hnisu mal vela aj dlho, aj som to skoro vzdala. Riadne striekačka s ihlou naplnená peroxidom. Trvalo to mesiac, ale zahojilo sa to a celé ukludnilo. Časom sa zúbky síce rozpadli, ale aspoň držali trvalým zúbkom miesto. Teraz po novom roku mu zbytky zúbkov vytrhla, keďže sa už vytlačili nové. Zúbky ho neboleli, po rozvrtani prakticky odumreli.
A ako ste dopadli vy?
@ivuska027 no nijak . Maly si to nechcel dat spravit , tak som volala do BB aby ho zobrali ale tam zasa maju problem , lebo vraj mi to musi jaho doktor spravit. Navela ma objednali o mesiac , takze cakam kedy ide spuchnut a porom neviam .
@pillipilli odkiaľ ste?
Zo Zvolena
@pillipilli bolí ho to?
@ivuska027 zatial nie,mam mu to rozpichovat a vytlacat hnis vonku. Myslim ze to dlho nebude trvat lebo zlepsit sa to nezlepsi a trpnem co bude