Intímny problém u 19-mesačného dievčatka

13. apr 2023

Ahojte, píšem anonymne kedže je to dosť taká téma... pri prebalovaní som si všimla že dcerka nemá pošv.vchod 🙄tak neviem či sa to časom spraví alebo? je to moje prvé dieta, má tam takú tenku blanku,že či to odpadne alebo dáko 🤨 dr.sa neviem dovolať, majú očividne dovolenku 😟
dakujem za odpovede 🙏

banalu
13. apr 2023

Pogoogli synechia. A rovno zajtra zavolaj pediatricke nech sa pozrie, prevdepodobne vas posle na detsku gyndu.

lamonita
13. apr 2023

Zlepili sa jej pysky, to sa stáva niekedy. Určite hneď k DR. Budu jej to oddeľovať a ty potom budeš musieť tiež jej jemne roztahovat pysky preventivne. Aby sa jej to nevrátilo.

jaskolka
13. apr 2023

Synechia - stáva sa to u dievcatiek, že sa zlepia pysky k sebe. Určite ju musí pozrieť gynekolog, ten jej to oddelí a potom to bude aj doma aa musieť robiť,aby sa jej to nestiahlo znovu.

cyberk
13. apr 2023

Nezabudla si jej nahodou oddelovat pysky od narodenia?

lorin29
13. apr 2023

Synechia.... Trebalo jej oddeľovať pysky aspoň raz denne... Treba ísť na detskú gynekológiu odošle vás pediatricka pozrú to a bud to oddelia jemne takou akoby tyčinkou alebo ak je to už moc zrastené tak jej to budú musieť narezať

gabika8855
13. apr 2023

Rovno na detsku gynekologiu netreba ani vymenny listok, je to synechia vulvy

autor
13. apr 2023

čítala som články o tom, ráno sa musíme zobudiť a ist k pediatričke kedže asi budeme mat chytené aj hrdielko, už len dúfať že tam nebudem musieť cakať celý deň, kedze niesme objednane 😟

mimibabybell
14. apr 2023

Ahoj. Nesmierne ti ďakujem za tvoj príspevok. Po jeho prečítaní som maličkú hneď skontrolovala a riešim, čo som zistila. Vďaka ❤️ lebo o ničom taktom som doteraz nepočula a navyše o tej hygiene dievčatiek ma v pôrodnici vôbec nepoučili, len povedali nechať, nechytať, nevyberať mazivo, musí sa tvoriť prirodzená ochrana. Max. vraj raz týždenne prejsť mokrým tampónom s vodou.
Mmmm.... Človeku by ušetrili dosť trápenia, keby mu povedali správne info. Ako prvorodička človek všetko nevie. Vďaka ešte raz. A držím vám palce aj s maličkou ❤️

miimss
14. apr 2023

Aj nám sa to stalo, ale keď bola ešte malé bábätko. Nemala síce úplne zarastenú, ale len do polky. Nám pomohol na to saforelle gél na intímnu hygienu a pri každom prebaľovani sme potierali olejčekom na masáž hrádze od weledy a do dvoch týždňov sa jej to pekne samo otvorilo. Vyhli sme sa teda nepríjemnému zákroku na detskej gynekológii.

lorin29
14. apr 2023

@miimss ak je to zarastené minimálne tak ako ste mali vy napríklad na gynekológii to spravia za sekundu ☺️ (ja len okrajovo aby sa autorka nebála.. Niekedy je to naozaj len jemne zrastené a vtedy sa to dá rýchlo oddeliť)

mimibabybell
14. apr 2023

@miimss a už sa to nevrátilo?

mimibabybell
14. apr 2023

@lorin29 prosím a nevieš, že je šanca, že keď je to len jemne zrastené tak pri správnej hygiene a prevencii sa to nebude opakovať?

lorin29
14. apr 2023

@mimibabybell pri správnej hygiene a pravidelnom oddelovani sa to už nemusí zopakovať ☺️

mimibabybell
14. apr 2023

@lorin29 och ďakujem. 🙏 Veľmi pekne. Dala si mi kus nádeje. Lebo všade písali zúfalé mamky, že sa to vracia... A moja doktorka práve hovorí, že sa to už nemusí. A mali sme to naozaj " čerstvé ", išlo to oddeliť veľmi ľahko. Tak dúfam 🙏 vďaka

milanemila
14. apr 2023

Synechia sposobena zlou hygienou/starostlivostou. Inac toto je vec na kt by mali upozornovat uz v porodnici pri dievcatkach. Ja som sa o tom dozvedela uplne nahodne niekde na instagramovom profile jednej pediatricky 🤷🏼‍♀️ inak ani v porodnici ani nasa pediatricka to ani slovkom nespomenula a neupozornila, ze take nieco sa moze stat a treba velmi dbat na spravnu starostlivost.

lorin29
14. apr 2023

@mimibabybell vracia sa to keď im to mamky tam dole prestanú kontrolovať... Veľmi často zrovna vtedy ako dievčatko odplienkuju
Ale keď budete postupovať tak ako treba už sa to nezrastie ☺️🍀

mimibabybell
14. apr 2023

@lorin29 vďaka ❤️ tak strašne som sa naplašila ráno, keď som to zistila. Ale snažím sa myslieť pozitívne. Ak ešte bude bábätko a dievčatko už budem vedieť a ak nie, budem vedieť niekomu poradiť. Tak... Nikdy nemôžeme vedieť, že na čo bude naša skúsenosť ešte dobrá. Aj keď je to ťažké. Prajem krásny deň 💗

simca06022011
14. apr 2023

@milanemila ako pises, v porodnici vyslovene zakazuju hygienu okolo "intimnych partii", teda ja ked som bola, neumyvat, netoto nehento... a tiez sme synechiu nakoniec riesili, len skor, kedze mne to nedalo, neexsiutje aby male diavcatka mali nanos neviem coho medzi pyskami (pamatam sa trapenie mojej mamy s prvym chlapcom :DDD a predkozkou... a to ze vzdy riesila aby sme sa tam aj my baby poriadne umyli:DD aj dceru ked mi isla prebalovat, tak vzdy riesila preco ju tam neumyvam, nekremujem a neviem co) , takze tak... ja som to vyriesila sama, dokonca bez zasahu lekarky uplne v pohode za "par dni", umyvala som tamponom s teplou vodou a vatovou tycinkou som to z vonku posuchala vzdy trosku s detskym olejom alebo cim a uplne sa to rozislo samo od seba. Otvor mala malicky fakt iba na cikanie trosicku, zlepene mala neviem, viac ako 2/3tiny urcite. Nasa dr bola taka, ze no.. ak to neprejde.. tak nas posle a neviem co... a zase ked som v 2011/12 citala tie postupy a rozne hormonalne maste alebo co, tak to som povedala, ze nie..

aylinn
14. apr 2023

@mimibabybell bože to je neskutočne že na take niečo neupozornia po porode , ja mám síce chlapca takze neviem o týchto veciach, ale mne napríklad v porodnici povedali, že sa mu vôbec nemám chytať pupčeka že len vodou mu to oplachovať a jemu to chudakovi začalo hniť a mňa pri kojení tak napinalo že som si musela respirator dávať kým som to nedala do poriadku 🥲

mimibabybell
14. apr 2023

@simca06022011 a nevrátilo sa jej to? Ako ste dopadli? A koľko mala mesiacov prosím vás? Mne tak isto vraveli ohľadom hygieny 😭

mimibabybell
14. apr 2023

@aylinn mne ohľadom pupceku povedali v pôrodnici presne opačne ako detská lekárka. Našťastie ten sme zachytili včas. Ja to nechápem. Prečo nevravia veci ako majú? 😔

aylinn
14. apr 2023

@mimibabybell ja som rodila v Španielsku a tam celkovo srali na všetko som si všimla časom , malého my vyberali tým vakuovym vyberačom deti , neviem ako sa to vola 😂😂
A čítala som že po takomto porode je nutne aby deti navstevovali neurológa ale všetci ma posielali do riti s tým že to netreba, samozrejme sa mu spravil na hlave taký hrbolcek z toho a tým že to neriešil nikto tak mu to skostnatelo. Ja preto ani nechcem ďalšie dieťa už , viem ze po prvom som už múdrejšia a veľa veci by som vedela aj bez lekárskych rad , ale ten pocit ze by som mu nedokázala vybaviť špičkovú zdravotnú starostlivosť tým si už nechcem prechádzať druhý krát 🥲 lebo reálne dnes už ani niektorým doktorom sa nedá veriť 🫠

simca06022011
14. apr 2023

@mimibabybell nevratilo sa jej nic, neviem do roka urcite to bolo.. mozno 8-9-10? neskor by si to ani nedala pozriet :DD

simca06022011
14. apr 2023

@aylinn zaujimave, ja som cestou z porodnice hned lieh kupovala. ale inak napr. tu musim aj moju dr detsku velmi pochvalit, my sme prisli domov o 12tej, ona o 16tej prisl aku nam domov a malu mi pozrela, papiere vypisala k nej, nakazala co treba, vigantol a neviem co recepty mi dala, termin k nej... a aj toto ze ci mam ten lieh... fakt je u nas lekar a Lekar...

ikka204
14. apr 2023

Mna o tomto poucila pediatricka na prvej poradni. Po kupani prejst pysky vatovou tycinkou namocenou v olivovom oleji z lekarne. Smegmu postupne povytierat, lebo po case sa tam usadzaju bakterie. Dievcatka je tiez treba umyvat tak, aby im voda nestekala od konecnika smerom k posve. Aj utierat tak. Snazit sa vzdy zabranit kontaktu stolice s posvou a hlavne, aby sa nedostala do mocovych ciest.

mimibabybell
14. apr 2023

@aylinn to ma strašne mrzí. Strašne 😥

aylinn
14. apr 2023

@simca06022011 ja som v Španielsku musela nútiť lekárov do toho čo som sa Dočítala na slovenských fórach , alebo v nejakych článkoch od lekárov že čo je všetko potrebné skontrolovať a podobne. To bol jeden z dovodov prečo som odtiaľ aj odišla , necítila som sa tam vôbec bezpečne a nemala som vôbec istotu v tých lekároch. A to je asi najviac čo potrebuje prvorodička lebo veď každá jedna je vystresovaná podľa mňa aj keď si babo čudne prdne 😁

mimibabybell
14. apr 2023

@simca06022011 tak to som rada za vás. Snáď aj mne sa podarí to s pomocou Božou dáko ustriehnuť, aby sa to už nevrátilo. 🙏🙂

lorin29
14. apr 2023

@mimibabybell nie je začo ❤️❤️dúfam že sa to maličkej už nevráti🍀
Krásny deň ☺️🍀

miimss
15. apr 2023

@mimibabybell nie, už sa to nevrátilo.