Ahojte. Má prosím niekto z Vás dieťa s touto diagnózou? Dcere bola diagnostikovaná HPO v 18tke, teraz už má takmer 20 rokov a mám pocit, že to ide a ňou dole vodou. Začínam z nej byť zúfalá, z jej postoj, správania, nezodpovednosti. Hospitalizovaná bola 2x a začínam nadobúdať pocit, že to viac uškodilo ako pomohlo. Má prosím niekto skúsenosť, ako taku osobu zvládnuť a ,, neznlaznit ,, sa z toho.
@taynee áno bol, pojedla lieky, ale spôsobom aby som na to prišla - čiže som vedela okamžite zasiahnuť. Chýba jej posledný rok školy a každé ráno ten istý scenár - alebo nejde, alebo zo školy sa vypýta, lebo jej je zle. Správanie ku mne ako k matke otrasné, drzé, egoistické... Ja už tomu celému nerozumiem
@0silvia0 V 16tke začala trpieť depresiami a v 18tke jej bola diagnostikovaná HPO. Lekára má už štvrtého, už budeme musieť vyhľadať asi v inom kraji. Jej však nikto nevyhovie - sama ich poučuje, čo jej majú predpísať, v akom množstve a podobne. Nedopatrala som sa nikomu, kto by sa čo i len trošku viac venoval tejto poruche.
@hpo treba ju vyhodiť z domu potom. sa uvedomí, a teraz poďte do mna😂
@klotildabazarik prosím ak tvoj komentár nemá byť prínosom, či radou, alebo pochopením, zdrž sa ho a prajem Ti nikdy nič také nezažívať.
@taynee nie, genetická predispozícia tam nebude (neviem o nej) áno, platím jej aj terapeuta a navštevuje aj psychiatra. Spúšťačom - zrejme rozvod (8 rokov) áno, ja sa jej samozrejme pomôcť snažím i ju podporiť, avšak tiež to musí mať nejaké mantinely a nemôžem ju absolútne odbremeniť od povinnosti - v jej prípade len škola a spraviť si poriadok v izbe
@taynee áno, presne sexuálne identity a štýly nehovoriac, presne aj u nás. Nie, nečítala som, akosi som myslela, že to zvládnem i bez ostatnej literatúry, no začínam mať už z toho všetkého nepríjemný pocit. To je fajn, že sa spomínaná upokojila, tiež verím, že snáď raz. Že moja nepôjde na VŠ mi nevadí, i ja som študovala až popri deťoch, len teda rada by som bola, keby aspoň strednú dokončí... (Časom som musela i ja upustiť z nárokov na deti a ich vzdelanie)
@taynee ona má práve načítané až príliš, preto aj poučuje lekárov a ti jej potom povedia, čo jej je proti vôli a už je zle. Áno, mala už vzťah - práve bol to pokojný vzťah, ale náhle sa s ním rozišla ( čo som rada ) nakoľko ten mladik nebol ani dobrym vzorom, ani oporou ani ničim... No jo, budeme musieť nejako zabojovať. Ďakujem za rady
@hpo a ma v plane dokoncit strednu a zmaturovat? Lebo tam musi sama chciet. Na vysoku sa teraz vykaslite, ked nechce, tak nechce, nemusi mat kazdy clovek VS.
@namornicka uvedomuje si, že ju dokončit musí, avšak veľmi si to znegovala doslova tu školu nenávidí. Na VŠ ju nenútim, len potrebuje mať aspoň ,,míľnik,, stredná škola za sebou...
@hpo držím palce aby ste to zvládli 🍀
@namornicka ďakujem, je to niekedy nesmierne náročné, vzhľadom k tomu, že už je dospelá a má vlastné názory, ktoré presadzuje, snáď to nejako zvládneme a upokojí sa to i bez ujmy na mojej psychike...
@hpo Neviem odkial ste, ale v Puchove je dobra psychiatricka Monika Bersihand. Len je sukromna a nema zmluvy s poistovnami.
Nuz skus vyhľadať exorcistu... Za pokus a jej záchranu to stojí.... Mozno sa zahrával so zlými duchmi a ti jej teraz sepkaju co ma robiť. Na to psychiater nepomoze.
Alebo sa skus s dôverou pomodlit Pompejsku novenu.
@veronika150999 Z TT kraja, ďakujem, vyskúšame, dostaviť sa tam nie je problém a peniaze samozrejme som ochotná vyčleniť.
@hpo Prešla som si to s dcérou, bolo to veľmi ťažké obdobie. Navštevuje psychiatra, užíva lieky, ale stále sú niekedy tie výbuchy hnevu. Teraz je to už lepšie , postupne sa to bude zlepšovať. Doporučujeme na Instagram Život na houpačce, aj knihu. Ďalej film Horská dráha, aj skupinu na FB a instagrame. Presne si určite svoje hranice, ktoré nesmie prekročiť.
Odporučím výbornú doktorku z Nitry homeopaticku liečbu. Mne urobila zázrak s dcérou adhd.
@civaviacik a koľko má dcérka rokov? Ma zaujíma, v akom veku sa to trochu zmierni - áno, viem, že to závisí hlavne od nej samej, ako bude narábať so sebou samou.