Herpes na pere a novorodenec

3. dec 2024

Ahojte dievčatá prišla som sa sem trochu ukľudniť lebo sa neskutočne bojím. Mám týždňové bábätko a teraz večer som zistila, že sa mi začal vytvárať herpes na pere, zatiaľ cítim len brnenie a pálenie ako keď ten opar začína. Nemám ešte ani pľuzgier. Ide o to, ale že bábätko som ešte počas dnešneho dňa bozkávala, väčšinou len na líčko, nakoľko som netušila, že večer začnem pociťovať takéto príznaky. Je možné, že som bábätko mohla nakaziť aj keď ešte nemám pľuzgier? Strašne sa bojím nakoľko všade sa píšu len tie najhoršie veci, ako na to môže umrieť alebo dostať zápal mozgových blán a ja mám pocit, že už asi ani nezaspím. Dieťa je kojene môže mať z toho nejaké protilátky? Samozrejme už bábätko neboskavam a stále si umývam ruky 😔

deti95060810
3. dec 2024

ukľudni sa....
môj malý mal 3 m a na pere obrovský herpes. následky žiadne.

marianarem
3. dec 2024

Ano moze mat protilatky od teba. Ja som sa tiez podobne plasila, stalo sa mi to iste. Vtedy som sa docitala, ze nejake protilatky ma babatko od matky uz z brucha a ze vlastne tvoj herpes je tym padom pren najmenej nebezpecny. Horsi je skor od cudzich ludi. Znie to celkom uveritelne. Odo mna to maly vtedy nechytil.

luliu
3. dec 2024

Keď si ho bozkávala, herpes si nemala. Neboj sa a nestresuj, určite je v poriadku. Už ho nebozkavaj, prípadne si daj rúško

rebi789
3. dec 2024

Všade sa o tom hovorí ako novorodenca nikto nemá bozkávať presne kvoli tomuto dôvodu🤦‍♀️ 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

janinah
3. dec 2024

V deň otehotnenia by mali ženám zakázať čítať internet...asi vieš ako to myslím.

autor
3. dec 2024

@rebi789 a to sa dá neboskavat vlastné dieťa? Akoze samozrejme cudzím ani babkam to nedovolím ale ja ako matka? 🥴 Ja som to samozrejme nemala ako vedieť že sa niečo také stane 🥺

autor
3. dec 2024

@janinah viem a chápem ale tiež musíš pochopiť môj strach kedze všade sú neskutočne hororové scenáre nikde nič pozitívne ani dobre

autor
3. dec 2024

@luliu neboskavam umývam ruky stale ich dezinfikujem lenže dotýkať sa ho dotýkan nakoľko kojim a prebalujes 😔

autor
3. dec 2024

@marianarem tiež ste dostali herpes pri takom novorodencovi a všetko v poriadku? Ja sa strašne bojím aj keď v čase keď som ho boskala som nič nemala aj teraz mám len to napnutie také nepríjemné a trochu cervene ešte žiadny pľuzgier, herpes som mala aj počas tehotenstva a čítala som že vďaka tomu má dieťa nejaké protilatky ale či to tak je netuším

autor
3. dec 2024

@deti95060810 lenže môj má týždeň 🥺

zuza265
3. dec 2024

@rebi789 akoze vlastna mama nema davat pusu svojmu dietatu? Chaoem, ze ked je chora a cosi nakazlive prenosne. Ale predsa v tom case tejto mamke nic nebolo. A este pridat take emotikony.

luliu
3. dec 2024

Mala som herpes pri novorodencovi. Ak dodržiavas hygienu je to úplne safe

autor
3. dec 2024

@luliu čo všetko si prosím dodržiavala bábätko si bozkávala v čase pred herpesom?

luliu
3. dec 2024

@rebi789 nikto? Nebozkavala si svoje dieťa? Naozaj?

zuza265
3. dec 2024

@autorka ja by som si teraz davala velmi pozor - co budes asi robit. Kupila by som si aj naplaste - s nimi mam pocit takeho uzavretia a mensiu moznost nakazy. Drzim palce 🙏🏼🤗

rebi789
3. dec 2024

Keď už bozkávať tak hore na hlavičku je okej, tvár určite nie, ani ruky pretože dieťa si ich aj tak dá do úst....teraz ti neostáva iba len čakať ako to bude ďalej. Snáď bude babatko okej❤️ Hovorím ti to ako PA a zo skúsenosti čo som videla.....

autor
3. dec 2024

@luliu myslím možno tak hodinu pred tým ako si začala niečo pociťovať

rebi789
3. dec 2024

@zuza265 ver že sa to dá

zuza265
3. dec 2024

@rebi789 co sa da? Nerozumiem

luliu
3. dec 2024

Mala som rusko, aby som zamedzilo kontaktu s herpesom, kvapockovej infekcie. Inak nič. Predtým aj potom som bábo normálne pusinkovala

autor
3. dec 2024

@rebi789 neboskavam na pery len na líčka a neboskala som ani ručičky, ako dlho je inkubačná doba a mám mať stres? 😔

rebi789
3. dec 2024

@zuza265 že sa dá zvládnuť aby matka nebozkávala čerstvého novorodenca

luliu
3. dec 2024

@rebi789 vlastné deti nemáš predpokladám podľa veku, tak tu prosím ťa nestras a nepíš sprostosti

zuza265
3. dec 2024

@rebi789 tak snad je to jasne, ze sa to da. Ja som niekde napisala, ze nie? Ze to sa neda?

rebi789
3. dec 2024

@luliu nie a nikto, som zdravotnik a vidim čo to môže spôsobiť

luccija
3. dec 2024

@rebi789 veď tu nejde o bozky, ale aj bábo si pritulis k tvári, pri spánku neplas ju zbytočne
to by žiadna matka nedala pusu svojmu dieťaťu, lebo čo, ak?nereálne
Autorka daj si rusko b vitamíny, zinok a neboj sa

autor
3. dec 2024

@rebi789 takže reálne ste sa s tým stretli že novorodenc dostal herpes od matky? Takže naozaj ti má tak strašný priebeh? Ani neviem či to chcem vedieť lebo sa asi zbláznim môže to dostať aj keď som neboskavala ústa len líčko a v čase kedy to bolo som nemala absolútne nič? Neviem či to není infekčné až od chvíle ako je pľuzgier a tá tekutina či sa mýlim?

autor
3. dec 2024

@luccija ďakujem no ako vidím nič iné mi neostáva len veriť a modliť sa že to bude ok ale do vtedy sa zbláznim lebo netuším za ako dlho by sa to mohlo prejaviť

luliu
3. dec 2024

Neboj sa, nič mu nebude, dávaj si teraz pozor a potom keď sa vyliečis ho pusinkuj koľko len chces. Ja mávam herpes pravidelne, deti ho nikdy nemali. Ja viem, že sa bojíš, ale zvládneš to, hlavne sa nenechaj vystresovat niekým, kto nemá vlastné deti a bude ti tu radiť aby si nebozkavala svoje dieta

anavixy
3. dec 2024

S najvacsou pravdepodobnostou sa nic nestane, teraz si davaj velky pozor, pouzi naplast na opary a dodrziavaj hygienicke opatrenia. Inkubacna doba je 2-6 dni a infekcnost je samozrejme najvyssia po prepuknuti vysevu (nie pred, hoci aj tam je urcite riziko, ale nizke).