Ahojte maminky. Moja 2 a pol rocna dcerka ma ploche nohy, suvisi to s oslabenym jadrom tela. Boli sme u fyzioteraputky, cvicili vramci moznosti, davala som jej tejpy, avsak po polroku nemam pocit ze by doslo k nejakemu zlepseniu. Prosim, mate niektora skusenosti s ortopedom, ze by vasim detom naozaj pomohol? Ako prebiehala liecba? Ak ste boli spokojne, napisete mi aj kontakt prosim? Dakujem pekne
deti maju minimalne do 3r ploche nohy, naozaj je to skoro na takyto zaver.
ma padnutu klenbu, mozno to je lepsi vyraz. tiez som nazoru ze je este skoro a hlavne sa treba hybat ale nechcem veci podcenit a rada si precitam skusenosti inych maminiek. zabudla som napisat ze pripadne ortopeda hladame v Bratislave a okoli 🙂
boli sme s 3.5 rocnym, tiez ma padnutu klenbu. ortoped stary pan vysetril, predpisal vlozky apovedal ze to staci 2 minutky denne si nieco pocvicit. z vloziek maleho boleli nohy ked sme isli na prechadzku, myslela som, ze je lenivy. teraz sme boli u podologa a fyzio, dostal ine vlozky na mieru, neskutocny rozdiel, nohu mu to nuti aktivovat tam kde treba, ziadne klenby nasilu. cvicime kazdy den 15-20 minut a nie ze len slapy, ale hlavne brucho, bedra, kolena. mozno som nemala stastiena ortopeda, ale bral to nalahku vahu, ze z plochych noh sa neumiera…za konzultaciu u fyzio by mi to stalo, cvicenie dietatu neuskodi, napr. baby balans na fotloptach a pod. ak to podchytis vcas, nebudes musiet tolko potom napravat
Minimálne polovica populácie tejto krajiny má ploché nohy, pomaly sa to už ani neberie ako diagnóza.🤷♀️
Skus pozriet fyziomama,tusim su v trnave,tak ak to pre teba nie je daleko..podla mna sa skvele venuju detskym nozickam 😍
@tana85 Ahoj, mozem sa prosim spytat na tie vlozky?
@tani777 prosím ta, kde myslíš že pozrieť tú fyziomamu?
@alexnina777 na facebook maju stranku,aj oficialnu,ked si das do google,hned ti vyhodi
@tani777 dakujem!
@iva235 Ja tiež chodím so synom ku fyzioterapeutke od narodenia a to bude mať onedlho 3 roky. Pri chôdzi dáva nôžky dovnútra. U nás to tiež trvalo dlhší čas pokiaľ bolo vidieť výsledky, ale určite nie je cvičenie na škodu. Nám fyzio hovorila že čo sa týka ortopedických vložiek je dobré počkať do 3 roku.
@monika185243 ahoj, a kam chodíte prosím na fyzio? cvíčíte doma cviky? ďakujem
@tani777 ďakujem❤️
Máme v rodine ploché nohy, ortopéd to neriešil, napísal vložky a ortopedické topánky, čo samozrejme vôbec nepomohlo a k žiadnej zmene nedošlo.
Mojim deťom som kúpila senzomotorický koberček, aby si trénovali nohy doma, po vonku v lete chodia čo najviac naboso. Dobrý fyzioterapeut môže pomôcť viac ako ortopéd, najmä taký, čo ťa vybaví predpisom vložiek, topánok a viac sa nezaujíma.
@dzulik_ toto možem iba potvrdiť, fyzioterapeut mi povedal že vložky do topánok nič nevyriešia..treba cvičiť..ale nám veľmi ani cvičenie nepomohlo zatiaľ.preto pátram po tom aké cvičenie by bolo ešte moné...koberček máme aj my plus chodiť na boso je veľki dobré len dá sa len v lete..
@alexnina777 ahoj, my bývame v ZA a chodíme do rehabka. Zo začiatku pokiaľ bol syn menší a vedela som ho udržať sme cvičili, ale on mal aj iné cvičenia, nie iba na nôžky. Teraz tejpujeme nôžky, má chodiť na bosy po takom koberci kde je imitácia kameňov, trávy..., chodiť po špičkách a do prstov uchopiť napr. fazuľky a presúvať z jednej misky do druhej...
@plnenapaprika u fyziomama sme boli v TT, ona o nich pise aj na fb, mame tie
@tana85 prisím ťa a vy ste u nej riešili iba ploché nohy alebo ešte niečo? boli ste u tej fyzimamy v Trnave? ona ho zdiagnostikovala a ukázala Vám cviky na doma?
@tana85 pozerám už stránku a hneď v pondelok nás tam objednávam, presne toto potrebujem so synom absolvovať, veľmi pekne ďakujem za tip💚
@alexnina777 nebola topriamo ona, ale jedna mlada fyzio dievcina, trpezliva, skvela. ano, ajskor syna zdiagnostikovala, pozreli jeho chodzu, njejake cviky mal ukazat, potom pozreli obuv, mna sa vela pytali, urobili podo vysetrenie a potom este asi 45 minut sme spolu cvicili. dalsie take cvicenia mame v marci na osviezenie, ze ci to dobre cvicime a na taku kontrolu. nelutujem tie peniaze, konecne mam pocit, ze ludia, co rozumeju svojej praci. syn ma padnute clenky, ale spevnovat treba cely trup, bedra, kolena…proste riesit len a len klenbu je nezmysel
@tana85 ďakujem🍀🙏, moj má tiež padnuté členky..strašne veľa peňazí nás už stálo kadečo kde sme boli, len nie všade naozaj vedia ako toto riešiť, napíšem ti správu ak možem, vďaka
@alexnina777 boli ste tam? Ako ste dopadli?
@koniarova Áno boli sme vo Fyzio mama v TT , velmi veľká spokojnosť, veľmi ich odporúčam, vyšetrenie céého tela dieťaťa, všetko podrobne vysvetlené, ukázali mi cviky ktoré treba cvičiť doma na posilnenie stredu tela, od kial pochádza príčina problému s padnutými klembami a špičkami dovnútra.. No v každom prípade este mi bol inde doporučený jeden tréner- aj pre deti aj pre dospelých, ktorý toto cvičí v Ba, na celkové zlepšenie biomechaniky tela, ten systém cvičenia sa volá Functional Patterns, a cvičíme tam cviky presne cielené na tento problém s nohami a je to cvičenie celého tela, ako nám vysvetlili aj v tejto Fyziomama
@alexnina777 ďakujem. 😘
@alexnina777 Ahoj mozem poprosit meno trenera v Ba, kludne aj do spravy. Dakujem
@iva235 v 2,5 roku je ozaj ťažko hodnotiť plochu nohu. To kto ti povedal,že má plochu nohu?