Maminy, neterke sa dnes vyhodili flaky na tele, nebolia, nesvrbia, kliesta mala, ale davnejsie. Zajtra s nou segra behne k mudr., ale neviete, co to moze byt?
@lubik87 uz sa stalo, ale nesedi to, nema cervene flaky v strede ☹
@gebeente77 tak to je potom tá lepšia správa ..možno má len nejakú reakciu na stipanec nemusí byť ani vidieť..mňa napr ustipla keď som.bola tehotná taká úplne mala muška a urobil sa mi z toho najprv fľak 10 CM a potom to stvrdlo ...neboj nič dobré bude 🙂
@lubik87 aj ja sa priklanam k nejakej reakcii, moj najmladsi otrasne reaguje napr. na komare, asi to mame v rodine... Dakujem 🙂
@gebeente77 skús až máš alebo.segra fenistil gél alebo kvapky na potlačenie alergickej reakcie a potom sa ešte dáva diazepam alebo zodac ..poznám super reakcie... ja som alergická na bodnutie včelou a potom každé iné je u mňa trošku silnejšie....🙂
No takto. Ja mam boreliozu. Takto vyzeral moj "vpich", kliesta som nemala. Boreliozu prenasa aj komar. Rok som nevedela co je so mnou zle, az po roku sa na to prislo ze borelioza. Takze na vasom mieste nech je to cokolvek, necakala by som ani sekundu a isla s tym k dr. Ak chces, na facebooku je skupina o borelioze a inych chorobach, dala by som tam tu fotku, oni su tam uz fakt skuseni. Drzim palce.
Btw kedy mala toho kliesta?
Mne Sátor veľmi podoba na kliešťa :( ja by som išla hneď na infekčné :( aj tak vás tam zajtra pošlú :(((
Toto je ta skupina. https://www.facebook.com/groups/1351718151511643/ Necakajte. Borelioza je strasne svinstvo, ludia ani netusia. Obvodni doktori to neriesia ak je borelioza v chronickom stave. Ale zelam vam nech to je nieco ine, nejaka alergicka reakcia...
Veruze to na borelku vyzera 😕
@lindusss2016 len je cudne že je tých kruhov viac, ja som mala len jeden
@liv1 ved prave, ze ma asi 4 ci 5... Zajtra rano idu hned, tak uvidime, len som chcela vediet, ci a tym niekto nema skusenosti, lebo vacsinou pri borke je jeden ten flak a nie na viacerych miestach, nie?
@gebeente77 to práve neviem pozriem
@lubik87 fenistilom som jej to kazala natriet aspon zatial
@gebeente77 že ten erytem môže cestovať :-/. Nenechajte sa u Dr uchlacholit, tie testy jej musia urobiť. A ak by boli negatívne, o nejaký čas choďte znova urcite!
Nemala v poslednej dobe sopliky...Moja dcérka mala takéto isté flaky po neliecenom a prechodnom streptokoku...
Moja dcerka si tymto presla minule leto. Mala presne takyto flak na kolene. Po dvoch tyzdnoch sa jej urobil okolo neho este jeden. A uz som vedela, ze je zle. Nasadili lieky a flaky zacali putovat pravou stranou tela - stehno, cela prava ruka. Potom zmizli. Tolko strachu co som prezila neprajem nikomu. Ale pritom nic jej nebolo. 😟 teraz nas caka kontrolny odber po roku.
@liv1 tebe asi tu borelku zistili v neskorsom stadiu, vtedy je uz ten flak "ustaleny" a aj liecba trva dlhsie a je narocnejsia, lebo organizmus je uz viac napadnuty. V tej prvej faze sa vraj borelka lieci relativne lahko ATB na par tyzdnov.
@lindusss2016 fľak som mala len týždeň. Nič tomu nenasvedcovalo keďže som nemala kliešťa. Áno došli na to po roku keď už problémov bolo habadej. Dr ktorá sa tomu venuje ako jediná v SR odporúča minimálne 4 týždne. Áno na začiatku sa lieči relatívne dobre
Isli k mudr, tak uvidime, segra je samozrejme v strese, tak dufam, ze to bude ok 🙂
@gebeente77 u nás takto začínala piata choroba.
@liv1 presne aj moja dobra kamaratka kliesta nemala a dosla na to az v tej neskorsej faze, tiez sa liecila potom dlho. A zas suseda - dochodkyna to zistila uz mesiac po kliestovi a problemy s klbmi jej ostali, tak urcite zavisi aj na kazdom organizme, ako sa s tym vysporiada a ti starsi s tym uz maju problem
@gebeente77 daj vediet, ako dopadli, držíme palce!
@gebeente77 nieco nove? Boli u dr?
@liv1 Boli, tak nakoniec vraj naozaj borelioza, dostala ATB
@liv1 boli aj na infekcnom
No to vyzerá na boreliózu z toho kliešťa :/ .daj si do Google a kukni obrázky....