Ahojte.Prosila by som vas za nazor sme objednany na fimozu cize zuzenu predkožku do nemocnice aj na jednodnovu chirurgiu a nevieme sa rozhodnut kde by bolo lepšie.Bojim sa trosku toho ze ho po zakroku na jednodnovej po 4 hodinach pustia domov ale zasa by som chcela aby mu to robil doktor z jednodnovej.Mate niekto s tymto skusenosti.DAKUJEM
AHOJ.No ja by som mala byt v nemocnici snim.Tiež sa bojim toho že by sa mohol tam nakazit inymi chorobami.Ale zasa tam ho budu este cely den sledovat a na jednodnovej ho pustia domov.Ako tiez sa mi viacej lubi ta jednodnova a na ten isty den maju nahlasenych este dalsich dvoch chlapcov ale bojim sa tej narkozy
@kajka ahoj....moj syn ma tiez uzku predkozku...sme objednany na 2.oktobra.....a myslim, ze to nie je tak velky zakrok aby musel ostavat v nemocnici......doma pri mamke mu bude najlepsie.... a predsa v nemocnici nedavaju sladke odmeny takym malym hrdinom.... cize podla mna jednoznacne jednodnova chirurgia....potom pojdete domov.... ty ho budes mojkat...urobis mu kakao a spolu si pozriete nejaku rozpravku.... tak to planujem robit ja....
@lillah no po narkoze mu asi kakavko nedas. tam sa nesmie neiekolko hodin jest, a pit len trosicku.
a ako mienite tisit bolest doma, ak budete ma jednodnovu ch. ? zakrok je jednoduchy, ale je to bolestive. moj bol normalne den po tom na infuzke
a tiez si neviem predstavit odvoz domov, kedze dieta nesmie byt cez pipika oblecene, a nemoze ani sediet. pojdete s nim domov ako? v takomto pripade sa neda ani zakryt dekou alebo tak, lebo sa to bolestivo lepi na ranu.
my sme to mali v den operacie hrozne. deti vacsinou po prebrati z narkozy strasne kricia, a dole a na stehnach su spinave tak od krvi aj od dezinfekcneho roztoku.
ale na druhy den sa uz hybal pomerne slusne a isli sme domov.
My sme objednany na 3 oktobra.A do tyždna sa musime rozhodnut kde mu to dame spravit
@ xlucia to vazne? ja som si predstavovala, ze mu daju loklnu anesteziu... urobia co musia, previazu mu to a ide sa domov......doktorka mi nic o zostavani v nemocnici nehovorila.... 😒
Ja som jednoznacne za jednodnovu,Neviem kde ti ho bude operovat ale synovi operovali vajko aj odlepovali predkozku v BA. Prisli sme rano na pol 9 dali mu tabletku takze mi ho brali uz spiaceho operacia trvala 40 min a o pol 11 sme isli domov. Infuzia mu dotiekla este kym sa stihol prebrat z narkozy a potom sme isli domov a vecer sa uz doma jasil ako keby mu nic nerobili.Piť čaj mohol hned ako sa prebral! a doma na obed uz mohol jest. A hlavne nemal ziadny stres a aj prítup lekarov a sestry bol lepsi.A co sa tyka tej bolesti oni pichaju do chrbta nieco take ako pri porode a maly nemal absolutne ziadne bolesti ani na druhy den ani vobec.My sme vtedy este nosili plienky a nebol s tym ziadny problem ani problem z prevozom domov takze xlucia len zbytocne strasi.
@maggie59 nestrasim, len popisujem ako to bolo u nas. robili to na kramaroch. ani jedno dieta sa z narkozy nebudilo kludne, kricali vsetky.
a vam to ako prelepili alebo co spravili, ked siho mohla hned obliekat? ved to je velmi bolestive. nasmu se este niekolko dni lepilo oblecenie na pindura, bol to trochu problem a aj pri prepustani hovorili, aby mal doma lne ponozky a muzovo dlhe tricko aby to dychalo a nelepilo sa mu oblecko na ranu
Tak som prekvapena lebo on mak v postate 3 rany na podbrusku,na miesku a teda toho pipika. Mal to zalepene a tyzden sa to nemohlo odlepit. A hovorim nosili sme ste plienky a nebol problem. Vidis 100 doktorov 100 deti a kazdy pripad je iny. asi sme mali stastie. ale chlapcekovi po nas roblili obriezku a tiez isol hned domov
ja teda neviem, ale ved tam predsa nebude halda krvi, tam iba tu predkozku narezu, nie? tAk predpokladam, ze to v ten den bude riadne osetrene a aj ta budu instruovat, ako to osetrovat doma. ja by som urcite uprednostnila tu jednodnovku. Si vezmi, ze zeny ktore chodia na kyret a idu na jednodnovku podstupuju ovela vyssie riziko ked idu po 4 hodinach domov, kedze sa mozu rozkrvacat. Ale tuto to nehrozi ..
ahojte, tiez sme objednani na operaciu fimozy u mojho synceka v oktobri, stale zvazujem ci nemocnicu ci 1dnovu chirurgiu, na nete som nasla len Mediklinik, neviete mi poradit ine kliniky?
este sa chcem spytat nasla som 1dnovu chirurgiu na Kramaroch v Cenrum Kramare, nema niekto s tym skusenosti resp. referencie?
Ahoj. My, s mojim tri a tri mesačným synom, sme absolvovali jednodńovy operačný zákrok - tiež fimoza-v KE...Ja som bola maximalne spokojná, až na to budenie po narkoze, teda išlo o bolesti po dobu asi dvadsat minut,kedy sa malý zobudil a kym zaučinkovali čipky od bolesti... Asi o patnast minut po zakroku mohol sa napit a asi hodinku po zakroku mohol jest...Bolo všetko v potriadku, vôbec nezvracal apod. tak sme mohli ist domov-a v tom je vyhoda, že je v domacom, znamom prostredi...Maly, ako mu zaučinkovali analgetika , už behal a dokonca skákal!!! po posteli...Večer, další den tiež pohoda, po týždni kontrola a nasledne ošetrovanie pipika nie až tak v pohode, ale dal si vysvetlit...nebolelo ho to, len nechcel si dat šahat edže si pamatal tu bolest po zakroku...
A ako sa robi ta fimoza lebo mne to vysvetlili tak ze sa odreze cast predkozky a niekedy sa stave ze časť toho zaluda je odkrita.Ja sa osobne najviac bojim toho aby mu nic nebolo po narkoze.Teda aby neprestal napriklad dychat ked bude spinkat 😢
@zuzankaro A na kedy ste vy objednany my sme na 3 oktobra a to je uz zachvilu.Stale sme neni rozhodnuty uz mam z toho hlavu ako balon.Včera som našla na nete este taku bilinku ktora trosku zmakši tu predkozku no tak idem vyskušat este ju.Snazim sa vyhnut operacii a za vyskusanie nic nedam
My sme boli minuly tyzden s fimozou na jednodnovej chirurgii a nelutujem. Na 19:00 sme boli objednany a o 19:30 sme uz aj isli domov. Bala som sa, ze aka bude noc, ale maly ju celu v klude prespal. Jediny problem je ked mu to musime 3 x denne cistit kamilkou. Malemu je to velmi neprijemne. Stale vola ocka, ze tati pod ma drzat a mamka mu to cisti 🙂. Inak sa na bolest nestazoval. Len po prvom cikani doma ho to chvilu stipalo.
ahojte, tak aj my riešime tento problem malý má 15 mes. a doktorka nás vypisala na chirurgiu a tam mu to násilne stiahli bolo to niečo hrozne keby som bola tušila že je to taký des tak ma tam nedostanu...ale najhoršie je na tom že si to sama sebe vyčítam že som mala s nim častejšie a silnejšie cvičiť no ale jedna doktorka vám to zakaže a druhá to dá stiahnut tak ja už neverim nikomu...dost nás to všetkých zložilo a preto mamičky cvičte s chlapčkmi lebo sa vyvarujete zbytočnej obrovskej bolesti stresu traume......................fnuk fnuk fnuk
Zhrniem to : dôvodom na stiahnutie predkožky u chlapcov v skorom veku môže byť niekoľko problémy s močením, začínajúci hroziaci zápal či iné komplikácie ale to musí pozrieť a posúdiť odborník/pediater alebo urolog/ najlepšia je prevencia a to cvičenie od malička po kúpeli čo vám tiež ukáže najlepšie doktorka alebo skúsená mamina, či babka ked to nejde odporúčajú kúpele zo slezu nebadaného, prípadne sú vraj aj tie maste od doktora priamo nato; po chirurgickom zákroku potom sú výborné repíkové harmančekové kúpele mastička cicaderma antibiotická mastička a tiež niečo od bolesti samozrejme. To je moja skúsenosť.
Ešte jednu skúsenosť prikladám cvičiť raz denne je málo aspoň dvakrát ....
no náš príbeh pokračuje už dva týždne sa trápime s pipikom najskor sa nám to prilepilo tak sme boli pri lekárke že čo s tým ... nám to odlepili a kusok sa nám to zapalilo napriek ošetrovaniu..a teraz počkame do pondelka či sa to zlepší ak nie zasa budeme musieť ist k lekárovi ale tentokrát už len k urologovi ...takže ak sme nemali problemy tak teraz ich po zákroku máme a to nehovorim o bolesti a plači ...toto je choré v tejto našej republike aby jeden doktor kázal necvičiť a následne druhy kedže sme sa sťahovali to dá nasilu stiahnuť to môže byť len tu na Slovensku.....už sme z toho na nervy všetci ...chceli sme aj zmeniť lekárku ale kam pojdeme mám pocit že dobrí doktori nie sú už u nás.....
atuska, a kde ste boli? ja sa za neviem rozhodnut kvoli inemu dovodu. Vieme, ze musime ist, no na kramaroch nam presuvaju neustale termin, bud sme chori mi alebo oni maju "technicke problemy", teraz nam zrusili termin, na ktroy sme cakali od januara a dali nam na koniec oktobra. Uz nemam chut cakat a jednodnova chirurgia Euromed stoji 150 EUR!!! to je chore... dat tolko penazi za zakrok, ktory trva 20 minut??? neviete mi poradit, kde to stoji menej? Je to pre nas fakt vela ☹ a na kramare uz nechcem cakat, pockam do oktobra a zas nieco bude...
@kajka nemam chlapca, takze k zakroku sa ti nevyjadrim, aj ked z pohladu viacerych lekarov ide o velmi jednoduchy zakrok. Ja osobne by som brala jednodnovu chirurgiu a to z viacerych dovodov. Dieta nepreziva traumu, ze bude v nemocnici bez mamy, nenakazi sa inymi chorobami co je v nemocniciach dost caste.