Existuje test na lieky?

13. sep 2024

Ahojte, dcérka 3r začala chodit do škôlky .. posledné dni sa sprava dosť divne ako keby jej niekto niečo dával myslím nejaké lieky alebo čo .. lebo aj učiteľka sa sprava divne , prišla mi bud na liekoch alebo že si vypila. Chcem sa spýtať existuje v lekárni nejaký test na lieky kde sa dá z mocu alebo z niečo zistiť prítomnosť v tele ? Ďakujem

pribinak
13. sep 2024

Fuuuuu ……toto je už iný level paranoje

vikiki29
13. sep 2024

Neverím čo čítam….

autor
13. sep 2024

@pribinak keď vám ide o dieťa tak to neni paranoja , normálne sa pytam .. nikdy neviete čo robia v tej skolke tak sa zdržte komentárov.

pink_lady
13. sep 2024

Ak si mala podozrenie ze je pod vplyvom, mohla si zavolat policiu, dali by jej fukat...len ak by vysli testy negativne, mala by si odvahu este tam tu malu doviest? Nehanbila by si sa?

zuzana76
13. sep 2024

a ucitel moze kam poslat rodica pretestovat, aby zistil, ci je normalny a npotrebuje psychiatra

autor
13. sep 2024

@vikiki29 tak neverte ja som zažila detského kardiológa v Bratislave ktorý dcérku vyšetroval opitý aj so sestričkou a na stole mali fľašu alkoholu takže asi tak

autor
13. sep 2024

@zuzana76 Otázka smerovala inam, zrejme ste nepochopili pointu .. potrebujem vedieť či predávajú taký test a nie či je to normálne alebo nie

mikadooo
13. sep 2024

Prejdi sa do lekárne a opýtaj sa tam. Ja si myslím, že každé dieťa sa správa "divne" po nástupe do škôlky. Je to veľký míľnik v živote dieťaťa. Jednoducho to zamáva psychikou - doteraz bolo vždy pri maminke, alebo blízkej osobe. Nepredpokladám, že dieťaťu dávajú lieky, prečo by to robili 🤷.

januska12323
13. sep 2024

Keď sa ti zdala opitá mala si na to upozorniť riaditeľku a volať políciu. Pochybujem, že dieťaťu niečo dali veď len začala chodiť do škôlky iné správanie je normálne.

pink_lady
13. sep 2024

ale konkretna odpoved: ano, predavaju sa testy na drogy aj alkohol, skus pozriet internetove lekarne a potom si pytat priamo v lekarni /prip si zistit dostupnost v lekarni cez net/

zuzana76
13. sep 2024

ako radi pink lady, zavolaj policiu, nech ju pridu pretestovat, ze sa ti nezda

januska12323
13. sep 2024

Test konkrétne na čo? Všeobecný na lieky neexistuje.

betulinka1
13. sep 2024

ale na ake? Neexistuje ziaden test co kupis v lekarni a bude tam vysledok na vsetky druhy liekov. Dohodni sa s lekarom, ze donies na obed malu zo skolky a vezme jej krv. Iba on vie dat potom žiadanku pre laborku na rozne typy látok. Teraz vies jedine otestovat alkohol. Ale to by si asi citila z malej.

zuzana76
13. sep 2024

nepredavaju, lebo je XY liekov, testuje sa vzdy na nieco konkretne

patka06
13. sep 2024

Správajú sa "divne" aj ostatné deti?
Ak máš pochybnosti, môžeš dať svoje dieťa vyšetriť pediatrom, vrátane toxikologických testov - aby si mala dôkaz
Osobne pochybujem, že by učiteľka niečo dávala deťom

zuzana76
13. sep 2024

Ucitelka moze byt na liekoch, aj ja som na liekoch, beriem ich na stitnu zlazu, moze mat rozne choroby, je to clovek, nie stroj a ano, aj liek ovplyvnuje koncentraciu a spravanie.

larisa
13. sep 2024

Ja neverím, že by niečo dávali deťom. Hlúposť je to.😮😮😮😮😮

januska12323
13. sep 2024

Aká veselá škôlka by to bola, pani učiteľky vínko v ruke a k obedu dostanú aj deti 😁

katarinaba
13. sep 2024

Ale tak, zas sa netvarme, ze ucitelka nemoze byt pod vplyvom. Uz bol nejeden pripad, ze bola opita. Kludne moze byt aj na drogach. Ziadna paranoja za tym byt nemusi. A ked uz je pod parou, ktovie, co robi. Pokial ma nieco naliate v pohari (su aj legalne lieky, ktore ovplyvnuju cloveka), kludne sa k tomu moze dostat aj dieta v nestrazenej chvili. Nemuselo by ist o umysel, podat nieco dietatu.

Autorka - ak si mala podozrenie, tak si mala kontaktovat riaditelku, pokial nebola pritomna, tak policiu. Aj anonymne.

lenkasarka
13. sep 2024

@januska12323 a ako brzdu si dajú lexaurin 🙈✌️

danyelia
13. sep 2024

Jasné, kúp testy a daj učke v škôlke ocikať, oslintať a odober jej krv vo dverách, aj deťom...určite tam nemajú inú robotu len seba a deti dopovať liekmi 😃 Skôr by sa nejaká tá tobolky zišla Tebe 😁

deti95060810
13. sep 2024

jasné že aj uč. sú len ľudia a môže sa stať že aj oni si lognú...
mm ako dieťa v mš chodil kupovať uč. fľašku borovičky - doteraz nato spomína. 😝
.

miggy
13. sep 2024

Ja ťa ukludnim, naša neter začala chodiť do škôlky. Celé leto ukecana, vysmiata, neposlušna. Teraz príde domov, je ticho, nerozpráva veľmi, len sa sama hra v izbičke. Ale aj moja dcéra bola taká. Ako ti tu píšu baby, je to veľký míľnik v živote dieťaťa. Vnútorný stres, strach, to dieťa má bordel v hlavičke.
Ak sa ti naozaj nezdá, choď k pediatrovi, ale podľa mňa len zbytočná panika

zuzana76
13. sep 2024

@deti95060810 jasne, ze moze, preto mala kontaktovat teda policiu, alebo ta ucitelka moze mat aj diagnozu, sklerozu multiplex napr. cokolvek

patus_2
13. sep 2024

Toxikologické testy, je to pomerne drahá záležitosť, nevieš načo konkrétne testovať a niektoré látky z sa z organizmu skoro vylúčia.
Aj keď to znie šialene, ale aj na Slovensku bola žena, ktorá si požičiavala peniaze od ľudí a následne ich trávila durmanom. A vôbec to nebolo ľahké dokázať, bol to beh na veeelmi dlhé trate.

viestta
13. sep 2024

Nie, taky test nepredavaju, pretoze liekov, ktore ovplyvnuju spravanie su stovky, takze univerzalne sa testovat neda.
Ked mas podozrenie, ucitelka ma riaditelku, skolka ma zriadovatela, tak sa tam stazuj. Ak mas podozrenie na alkohol, volaj policiu (tu s mala volat aj na toho kardiologa).
A zmena spravania po nastupe do skolky je celkom bezna. Niektore deti su po prichode zo skolky placlive, zamlnkute, niektore ako z divych vajec, ale to vsetko su len reakcie na zmenu rezimu, prostredia a celeho "jeho" sveta.

stanislavicenka
13. sep 2024

@autorka
pre tvoje dieta nastala nova situacia, proiste najvacsia zmena, aku v zivote zazila. Uplna zmena prostredia, uplna zmena osoby, s ktorou travi vacsinu dna. jasne, ze moze byt ina, adaptuje sa na situaciu, moze byt viac nervozna, uplakana, frustruje si tu zmenu doma. V skolke musi drzat usta a krok, doma sa moze, pri mame uvolnit.
Tebe hned napadaju lieky, cim ju dopuju v skolke? vazne? Niekde si zabudla logicke uvazovanie

deti95060810
13. sep 2024

@patus_2 to si pamätám...

stellarstar
13. sep 2024

A ty si myslíš že ti ona ten test pre teba a pred tebou podstúpi? Ako to chceš vlastne urobiť? Keď sa ti niečo nezda tak bud smer riaditeľka alebo zavolať políciu a z druhej str môže mať nejaký zdr problém napr DM

kulumulu123
13. sep 2024

@januska12323 a ako dobre by len potom všetci spinkal vrátane učiteľky 🤣🤣🤣🤣