Dvojmesačné bábätko nemá stolicu

hviezdickka
24. aug 2016

Ahojte, dievcata. Chcem sa vas opytat, co mam robit, ked moj 2 mesacny chlapcek nema uz 2,5 dna vobec ziadnu stolicu. Pripisujem to Vignatolu - Vitamin D. Ked boli u nas moji rodicia na navsteve na tyzden, vtedy som zacala malickem davat Vignatol. Cely ten tyzden, 24 hod denne sa malicky pucil a pucil a pucil, kazdu sekundu. Bolo mi ho hrozne luto a myslela som si, ze takto reaguje na navstevu, ze je nas viac v byte. Potom som mu vsak 2 tyzdne Vignatol nedavala, pretoze som nan uplne zabudla. Takze som mu ho dala v pondelok a utorok. V utorok som si vsimla, ze sa zasa zacal pucit, takze mi to bolo jasne + od pondelka nema ziadnu stolicu. Cize uz 2,5 dna. Co mam robit? Masirovala som brusko, aj teplomer do zadocku som skusala, kupala som ho. Stale nic, plienka je totalne cista, len pocikana. To som este nazazila, vzdy ma kaku v plienke - malu, velku, malilinku, no vzdy tam nieco je. Kontaktovala som detskeho lekara, no dnes pracoval len doobedu. Zajtra rano mu znova zavolam. Nemate vsak dovtedy nejaku radu? Dakujem.

kp7333
24. aug 2016

Dcera v tomto veku nemala stolicu aj vyse tyzdna. U kojenych deti je to normalne. Doktorka poevedala, ze to preto, ze uplne stravi materske mlieko. Ked som ju zacala prikrmovat, tak mala stolicu denne, aj viac krat za den.

katrin21
24. aug 2016

@hviezdickka kojis? kojenie dieta nemusi vobec kakat.. nemusis sa preto znepokojovat, MM je niekedy tak dobre stravitelne, ze nie je velmi co by vyslo von 🙂 Ak sa moc puci, mozes mu dat rektalnu rurku na prdiky, pomaha to a neboj sa, nie je to navykove , ako tu niektore mamicky pisu, je to blbost, radila som sa o tom s viacerymi pediatrami .. vsetci povedali OK, babatko od isteho casu potom pekne bude prdkat a pripadne aj kakat same , ak by malo aj tento problem ...
Ale ak mate MM, tak fakt sa neboj, je to normalne. aj moja prva dcera kym bola kojena , kakala raz za tyzden 🙂

monyalex
24. aug 2016

MM je plne stráviteľné .....moja malá nekakala 23 dní....bola úplne v poriadku

hviezdickka
autor
24. aug 2016

dakujem dievcata, viem, ze nie vsetky deticky stale kakaju. no to moje kaka proste stale. zmena nastala po tom Vignatole - nekaka, len prdi. predtym kakal a neprdel. preto ma to trapi. malicky je kojeny, resp. pije len moje odsate mlieko, nedokrmujem umelym.

flavia1
24. aug 2016

Na Vigantol reaguje takto veľa detí a rodičia stále pokračujú ☹Kamarátka mala tento istý problém, Vigantol vymenila za Vit d od Jamienson a bolo po brobléme. Ja som obom dcérkam Vigantol nedávala, ale tento Vitamín D. A nie je to taká umelina...

pribinak
24. aug 2016

No tak kup inu značku vit. D a hotovo. Na trhu je toho kopec. Pokial babatko silno neplače, tak je zo OK, ze nejaka, najmä ak je dojčené.

hviezdickka
autor
24. aug 2016

@flavia1 velmi sa na seba hnevam, ze som mu ten Vignatol dala. poleti tak akurat von oknom. ano, ten Jamienson mi uz bol odporucany. zozeniem ho. dakujem

flavia1
24. aug 2016

@hviezdickka dôležité je, že to riešiš🙂 a všimla si si to. U nás ten Jamienson kupujem v lekárni, ale viem, že rovnako ak nie viac kvalitné je aj v Rakúsku Oleovit.

hviezdickka
autor
24. aug 2016

@pribinak nic ine mi neostava, len kupit inu znacku. neriesim vsak vitamin D ako taky, to poriesim. riesim, ako pomoct malemu sa vykakat.

doteraz kakal, takze mi to v poriadku nepride. zvlast ak sa to stalo po podani Vignatolu.

dekys
24. aug 2016

Vigantol grc, ale dobre ze uz vieš ja sa cudujem že toľké to dávajú, resp.nevedia čo je to za humus, ved je toho plný net.prajem veľa zdravia 🙂

flavia1
24. aug 2016

@hviezdicka Ja poznám úžasnú masáž, ktorá mu určite pomôže, len takto sa to veľmi ťažko vysvetluje. To mi ukázala certifikovaná masérka bábatiek a pomáha aj mne 🙂

hviezdickka
autor
24. aug 2016

@flavia1 nechcem nikoho urazit, no neviem, ktora matka by si to nevsimla alebo neriesila. na dalsej strane ja pouzivam latkove plienky - klasicke biele stvorce a ta plienka je totalne ale naozaj totalne biela len cela pocikana.

mam aj "pampersky" ktore pouzivam len k lekarovi alebo ked si vyperiem vsetky vrchne PUL nohavicky a tam je moc tusim zlty. takze mozno matka ktora pouziva "pampersky" tak jej to tak mozno neudrie do oci, lebo tam ma nejaku farbu. no ja na tej latkovej plienke nevidim nic ta plienka je rovnaka, ako ked som ju malemu davala ☹ nechcem vsak pisat blbosti, mozno to vobec nesuvisi, len ma to tak napadlo

nie je nejake video na nete s tou masazou, prosim? pripadne ma ta masaz nejaky nazov?

@dekys ja sa v tom nevyznam, ani som nevedela, ze sa detom dava nejaky vitamin D. v porodnici mi dali tabletky, ked som odchadzala. brala som to tak, ze tam asi vedia najlepsie co dat detom. no potvrdilo sa mi zasa raz, ze nic nevedia.

dekys
24. aug 2016

@hviezdickka to mas veru pravdu, bohuzial častokrát aj laik vie viac, lepšie, alebo zdravšie metódy atď,ako lekár

dominikav123
24. aug 2016

@hviezdickka v prvom rade sa ukľudni. Načo ho chudáka trápiš teplomermi a podobne ked mu netreba? Kojene deti nemusia mat stolicu aj 10 dni, u nas bol rekord 5 dni, teraz ma tvoj 8 týždňov asi ma špurt vtedy sa proste vsetko strávi.

hviezdickka
autor
24. aug 2016

@dominikav123 ja som kludna, len ma to trapi. netrapim ho teplomermi ale teplomerom a skusala som to len jedenkrat, pretoze som mu tak ci tak chcela zmerat teplotu, pretoze sa mi zdal nejaky teply. to je cele.

znova opakujem, ze ma stolicu stale, je jedno aku velku, jednoducho stale v tej plienke kaku ma. po podani Vignatolu je stolica uz 2,5 dna prec. dost pochybujem, ze sa jedna o nahodu.

flavia1
24. aug 2016

@hviezdickka teraz som to nepochopila s tými plienkami 🙂 žiaľ neviem o žiadnom videu...

dominikav123
24. aug 2016

@hviezdickka naozaj si myslíš ze z jednej kvapky vigantolu nekaka dva dni? Pozri viaceré ti napísali ze ak kojis je to uplne normálne, takze fakt nestresuj.

baskaj
24. aug 2016

Moja malá v takomto veku nemala stolicu cca 6 týždňov! Iba cikávala. Ale nakoľko bola iba a iba dojčená, nemala žiadne iné problémy (bolesť bruška, nezvyčajná nespokojnosť a pod.), bolo to v poriadku. Materské mlieko je bez-zbytková strava. Ak dieťatko nemá problémy, je to v poriadku. Ja som si to overovala aj u našej pediatričky.

mirkaaa80
24. aug 2016

@hviezdickka áno, kojene deti nemusia aj dlhsie kakat, ale viem presne čo myslíš....aj môj malý maval kako v každej plienke a keď 6 dni nekakal....tiez som počúvala že je to normálne.....a pritom som vedela ja najlepšie že niečo nie je v poriadku. Ale my sme to mali v 6 mesiacoch po zavedeni prikrmov, davala som vtedy malemu trochu špičkovej alebo marhulovej stavy od hipp, tak mozno keby si ju skusila ty vypiť, maleho by to pohlo.

mirkaaa80
24. aug 2016

@hviezdickka ach tá auto korekcia😃, myslela som slivkovu stavu

bajana
24. aug 2016

Nedavat Vigantol ale miesto toho nedostacujuce volnopredajne vyzivove doplnky (co su prave tu na MK prezentovane Jamieson a podobne) moze sposobit do buducna mnozstvo problemov....nechapem tu hysteriu okolo jednej kvapky lieku na predpis za 24hod...ved je to LIEK, nie savo...

hviezdickka
autor
24. aug 2016

@flavia1 to nic, mozno som to blbo napisala a mozno som napisala totalny blud 🙂

@dominikav123 jedna sa o jednu tabletku Vignatolu - neviem, ci je to rozdiel alebo to iste ak davas kvapky alebo tablety. a skutocne si to myslim, kedze sa to stalo v rovnakom case. ja viem, ze ak zena koji, je to normalne. lenze u mojho maleho to nie je proste bezne, ze nema kaku. nechcem sa hadat, preto som temu nezakladala, aby som riesila, ci kojene deti kakaju alebo nekakaju. kazda mame ine babo. neberiem ti vsak tvoj nazor

@baskaj dakujem, ja si to budem zistovat zajtra tiez

dominikav123
24. aug 2016

@hviezdickka tvoje dvojmesačné dieta je tabletky ?

hviezdickka
autor
24. aug 2016

@bejana nechapem, cize ak dam malemu miesto Vignatolu ten Jamieson, tak je to chyba a moze mat malicky v buducnosti problemy?

ja tiez hysteriu nechapem, lebo ziadnu nevidim. nepovedala by som, ze vsetko co dnes lekar predpise je liek.

hviezdickka
autor
24. aug 2016

@dominikav123 tabletku rozdrvim o dve lyzicky a kedze mlieko odsvam, ta ten prasok vysypem do flasticky. tabletky mi dali v porodnici, ked som odchadzala.

mirkaaa80
24. aug 2016

@hviezdickka nám aj pediater odporucil ako nahradu vigantolu Baby D od Jamiesonu alebo Dvit.

flavia1
24. aug 2016

Mne to tiež odporučila pediatrička..

dominikav123
24. aug 2016

@hviezdickka som ani netušila ze su aj tabletky.
Ja som sa tiež pýtala našej pediatričky na tu hystériu okolo Vigantolu tak mi povedala ze jedno z 50 deti moze mat kŕče, vtedy odporúča vymeniť inak ze je to jedno.

bajana
24. aug 2016

@hviezdickka tato diskusia nie je jedina antivigantolovska, "je toho plny net" ako uz vyssie jedna pisala...a ano, Vigantol je liek na predpis, certifikovany....preco by nebol?

vo vyzivovych doplnkoch je dany vitamin zastupeny v inom mnozstve co moze byt nedostacujuce...ved aj v tehotenstve pri anemii zena bez problemov uziva liek predpisany gynekologom, ak je to nutne, a nezobe volnopredajne zelezo, ktore je skratka nedostacujuce...

katrin21
24. aug 2016

@hviezdickka ale nemusi to vobec byt po tom vigantole.. proste sa mu zmenilo travenie, to je uplne normalne v jeho veku... aj moja najprv kakala,potom nie..
z vigantolu sa robi zbytocny strasiak, pritom je to TOP Dečko ake moze byt, co sa tyka vstrebatelnosti....
Len nechapem, preco mas tabletky, ked su kvapky 🙂 to je ovela pohodlnejsie..
Netrap sa ale, maly je urcite OK. deti sa vyvojom menia. v papani, kakani, spani..vsetko