Ahojte,synček nastúpil v septembri do škôlky.Doteraz vôbec nebýval chorý.V septembri bol týždeň doma mal sopliky.Teraz v októbri dva týždne doma,tiež sopliky a kašeľ.Do konca roka ešte som doma,som tak chcela pokiaľ si zvykne na škôlku a keď bude zo začiatku chorý aby som ho mohla nechať doma.V januári si budem hľadať novú prácu.Neviem ako to bude ďalej či bude aj po novom roku často chorý.Bojim sa keď budem často doma na ocr že ma vyhodia z práce.Moja otázka ako ste riešili choroby deti?Zaujímajú má hlavne také rady kde sa stará mama sama o dieťa.Kamosky mi radia že neriesia,ostanú doma do 6r dieťaťa,že chlap má uživiť rodinu aby mohla byť žena doma.No ja takú možnosť nemám.Ja chcem aj potrebujem pracovať a zarábať peniaze aby sme mali z čoho žiť.
Ostan prvý deň choroby s dieťaťom a na ten zvyšok doliečenie babky, babysitter, kamarátka hocikto, ak to má byť často. To v praci nikomu nevadí. Alebo si nájdi nejakú s možnosťou home office alebo potom niektorí majú filozofiu "family first" a nebude im to vadiť
@doriiis Pracovnú dobu by som chcela od 7 do 15 na jednu smenu.A písala som rady kde sa matka stará sama o dieťa,teda nemám s kým sa vystriedat v prípade choroby.
Zohnat pracu 7- 15 bude tazke.Dost tazke.
Ak sa chceš starať sama, tak sú dve možnosti:homeoffice a pani na stráženie.
@doriiis Viem,no nemám inú možnosť.Alebo robiť len nočné,no to by som dlhodobo nedala.
A v noci by bol kto s dietatom?
@doriiis Starší súrodenec 15r
Ach...to by nebolo dobre takto.Tak potom fakt ten home office alebo pestunka alebo ak sa postasti od 7- 15.
Ja ked som bola sama s dietatom, tak mala som pracu od 7 do 15.00 a aj opatrovatelku, co strazila aj ine deti a teda vzdy sa jej tam nejako “vopchal “ aj moj syn. On tam chodil este predtym ako zacal do skolky, bola som nutena ist donprace skor ako dovrsil 3roky, takze ho poznala a teda zobtala kedykolvek som potrebovala. Potom som si nasla partnera a striedali sme sa. Inu moznost nevidim ako mat vzdy v zalohe opatrovatelku.
Ahoj. Zial vela moznosti nemas. Ked tak opatrovatelka. Skus pohladat nejaku, ktorej by nevadilo, ze je dieta trochu chore. Sice budes platit ale budes mat istotu, ze ta nevyhodia.
@samkolea Ak smiem sa spýtať akú prácu si mala na tú jednu smenu?
a keby si ty opatrovala deti? vezmes tri deti a mas nahradu platu
neviem ake mas vzdelanie, ale mozno aj asistentku žiakovi v skole by si mohla robit, to je zvacsa od 7:30 do 14:00
alebo kucharka v skole, tie tiez mozu koncit skor
My sa striedame cela rodina pri chorych detoch a aj rodicia si beru ocr. Tym,ze sa striedame vsetci surodenci,strykovia aj stari rodicia,tak tej ocr nie je tak vela. Zalezi od zamestnavatela,niektori to toleruju. Ak uz ozaj nemas koho,tak dobre by bolo najst opatrovatelku.
neviem z akeho si mesta, ale napr v skole mojich deti hladali kucharku, na opatrovanie netusim, ci treba povolenie, klientelu by si urcite nasla, ak si spolahliva, viem, ze to robievali aj dochodkyne, urcite asi na cierno, to netusim, to neodporucam, ale pozistuj si, co k tomu potrebujes
upratovacka v skole ma aj poobednu, takze konci aj o 18:00
Moja chodi treti rok a tento týždeň vydrzala 2 dni vcera uz sople v noci zachvat laryngitidy ma 4.5r fungujeme takto treti rok....ziadne produkty vitamíny nefunguju...berie všetko mozne krvne vysledky ma ok aj z imunológie aj keby som chcela.do prace nemozem nema kto byt kedze svokra ešte robi muz nemoze byt s nou doma
Autorka:
Upratovačka v škole nie je moc vhodné pre matku, ktorá je sama. Začínaš o 6-tej do 8-mej a potom až okolo 11-tej do cca 17-tej.
Kuchárka tiež začína o 6-tej.
nuž buď si zoženie lepšie platenú prácu a s dieťaťom v prípade potreby niekoho na opatrovanie alebo naozaj pozíciu upratovačka, kuchárka, poštárka.....ale ak ostaneš v skúš.dobe doma na OČR tak je predpoklad že ti zmluvu nepredĺžia.....
Ahoj, poradim ti. Skus si v okoli najst nejaku pani na dochodku, idealne susedku ktoru poznas, a slusne sa jej opytaj ci by ti za nejaku financnu odmenu sem tam nepostrazila dieta ked bude chore...moja sestra to takto vykrivala 🙂 tetuša bola stastna ze ma spolocnost a par eur navyse a ona mohla robit 🙂 Inak nic v zlom ale kamosky su dobre "svinky"...tak chlap nech sa zodrie a ony budu doma na riti sediet 🙈 mat taku zenu tak ma porazi..
@zuzkaa1991 Si doma dobrovoľne,alebo pracuješ a bravas ocrky zakazdym keď je dieťa choré?
@zuzanockamt Tak potom neviem niečo na polovičný úväzok príklad do Lidla.
@lucinka5051 Aj to si nechám ako možnosť neaku pani na stráženie.Kamosky že ony nebude sa jedovat s chorobami a brat ocr,že sa to neoplatí, tak ostanú doma a chlap nech zabezpeči rodinu finančné.
Určite sa začni rozhliadat 🙂 nejaka mila pani sa snad najde ;) drzim palce...a ako kamosky no comment...mne by nedalo svedomie doma sediet s tym ze co ak nahodou dieta ochorie (co sa ani nemusi stat) a muz nech drie ako otrok 🙈
@lucinka5051 Tak určite sú rodiny čo tak fungujú ako moje kamošky.Mne by stačilo keby som mala s kým sa striedať.No nemám,tak musím to zvládnuť sama.
Ja chodím do práce 8-16:30, keď som chorá ja alebo deti tak robím z domu. Skús hľadať prácu z domu alebo skrátený úväzok+flexi pracovný čas aspoň zo začiatku...
@tristanka Pozerám aj skrátené úväzky.
Našťastie mam predlzeny rodicak....neviem v ktorej robote by to akceptovali 3 dni v robote 2 týždne doma ;)..... bohuzial neda sa....ale mam brigadu ked muz vecer dojde.z roboty. Tak idem .....plus aj tak je tazko mi najst pracu na 8hod(od 8 do 15:30) vsetko co pozerám je bud poobede alebo dlhý krátky týždeň a mne nema kto vybrat dieta a nosit do škôlky Našťastie kazde euro otacame.stokrat ale este vychádzame uvidime budúci rok finacn3
Zalezi od druhu prace,od pracovnej doby.Zalezi,ci je tatinko schopny a ochotny sa sam starat.Ci sa dokazete vystriedat v pripade nudze.Zalezi od babky,dedka ci su ochotni a schopni.Od tolkych veci zalezi