Dieťatko si nechce odsávať soplíky

dorry26
27. júl 2020

Dobry den mamicky ako riesite ked je dietatko chore a neda si nijako odsat sople ani ihalovat dokonca reve a trha sa aj ked jej idem dat len sirup? Bojim sa ze kdd jej to musim doslova nasilu odsat aby nemala nejake nasledky psychicke alebo neviem...

jeanne14
27. júl 2020

Naučila som syna fúkať do vreckovky. Jediný raz sme skúsili odsavacku, ale to ho museli traja držať takze tadiaľ cesta neviedla.

kittykat22
27. júl 2020

@dorry26 na koren nosa nanes kvapku (fakt kvapku) + smerom hore sprav ciarku k vlasom tymianovym kremom od Justu. Je to velmi aromaticke a ta vona spusti sople, a uvolni dychacie cesty. Nesmies toho ale dat vela, je to silne. Ja som to robila synovi na noc a super - a aj sebe. Neviem ci si niekedy skusala odsavat sople ale bude to super neprijemne - tiez by som revala ako besna 😀

dorry26
autor
27. júl 2020

@kittykat22 skusala som je to velmi neprijemne a kde ho prosim kupim? Ci moze byt hocjaky?

dorry26
autor
27. júl 2020

@jeanne14 dcerka nám sopliky fuka ale len akonsa jej chce

zuzanka.zuzu
27. júl 2020

@dorry26 dieťa z toho nemá rozum, žiadne psychické následky ani nie 2 ročné dieťa z toho mať nebude - max sa bude báť vysávača lebo si bude myslieť, že zase ideš odsávať. ale neboj, vyrastie z nej normálny človek 😀 a sirup? pokiaľ je hnusný, jasne, že jej nechutí, ale to ani nemusí, čo je princezná? je to liek a liek treba... či chceš aby bola chorá?

kittykat22
27. júl 2020

@dorry26 tymianova mast od JUST. Ja som to kupovala u nas vedla je taky obchod kde maju kozmetiku. ALe pojde to urcite aj online. Je to super aj v zime ked dieta kasle. Natries trosku (ja som to este davala s kremom koli tej arome) na hrud a chrbat a kasel polavi.

vikusjk
27. júl 2020

@dorry26 neviem, kolko ma mala rokov, ale co sa tyka choroby, ty si rodic a vies, ze liecba je nutna. Ziadne psychicke problemy z toho mat nebude. Ak uz rozumie, co jej hovoris, musis jej to vysvetlit, proste musi a bodka. Take by nebolo, aby si dieta este dirigovalo, co chce, hlavne pri liecbe. Dnesne mamicky sa akosi boja byt raznejsie 🙈

kacena4
27. júl 2020

tak moji pluciari by museli byt tazko psychicky postihnuty 🙂 od maleho malicky chytim zaviniem do deky kym boli malicky alebo uteraka odsajem pustim a dieta dobre dycha, keby som to nerobila skoncime v nemocnici na inhalaciach a moze revat kolko chce a tam sa nikto nepyta ci budu mat deti psychicku ujmu alebo nie... daju kyslik a inhaluje sa vsetko co treba alebo ma dieta nasledky este horsie ako trochu sopla v nose, ked budes ustupovat teraz co bude neskor... ty vies co je pre dieta dobre, ty nasadzujes liecbu a liecis dieta nie ono same... ked mu sople sadnu na pluca bude neskoro ked sa bude dusit a vykasliavat hlieny a grcat ti ich... drzim palceky v uspesnej liecbe

anesim
27. júl 2020

Dat sterimar alebo nieco podobne a za chvilu vysiat s vysavacom, treba chytit a rychlo spravit. Moja tiez zo zaciatku plakala a neskor uz si drzala hadicku sama

pralinka25
27. júl 2020

tak ja som mala velku bojovnicku. silu mala obrovsku ale odsavat bolo treba. vedela si krasne fukat nos ale tie huste hlieny ktore vzdy pridu neskor a su vzadu ako malicka nevedela vyfuknut. ved to ide aj dospelemu tazko. vzdy aj na orl nam kazali odsavacku na vysavac kvoli zapalu dutin a zapalu stredneho ucha.
tak neprijemnych veci je kopec a vysavac hoc neprijemny prezit sa daa.
treba najprv nakvapkat kvapky co uvolnuju sliznice detsky olynth nasivin. pockat kym zaberu. potom mozes streknut morsku sol pockat kym rozriedi hlieny a potom odsat.
moja mala bola chora fakt casto. a aj ked bojovala prezila to bez fyzickej aj psych. ujmy. je uplne v pohode. za mna lepsie chvilka boja s vysavacom ako zapal dutin a ucha.

larisalarisa
27. júl 2020

Aj my sme nasilu ťahali. Potom pochopil že musí. Aj lieky sme najprv nasilu dali. Bohužiaľ inak to nešlo. Teraz je už 4 a pol ročný a je to ok

pribinak
27. júl 2020

Syn reval na cely panelák, bojovali sme s ním dvaja dospeli, ale inak to nešlo. Mal take husté sople že hrôza. To mu zatekalo, nevedel dýchať. A potom to pochopil. Zobral odsávačku a sám si odsaval
Žiadny psychické problemy z toho nemá.
Sú deti ktoré v detstve prekonajú operácie, chemo, ožarovanie, x pobytov v nemocnici a nemajú žiadne problemy, tak zas by som nepreháňala že Zrovná odsávačka na sople spôsobí dieťaťu nejaké problemy

miruslb
27. júl 2020

@kittykat22 môžem potvrdiť. Aj ja ho mám a používame vždy pri soploch. A na noc ešte do izby nakrájanú cibuľu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luthine
27. júl 2020

@viestta Ano, nemali. A preto som do svojich dvoch rokov mala tolko krat zapal stredneho ucha, kazde sople mi takto sadli na usi. To je teda skutocne edukovany nazor. Ani zubne vrtacky nasi predkovia nemali a prezili. Co tam po zube, ci desiatich, ze?

heidy222
27. júl 2020

Mam dve deti, sople v zime aj kazdy mesiac a nemame ziadnu odsavacku. Celkovo v zahranici velmi nepouzivaju. Pytala som sa na to mojho pediatria ktoreho velmi respektujem, je skuseny, ma 40 rocnu prax a tiez radil neodsavat, ze to urobit viac skody ako uzitku. Po prve riziko zranenia sliznice, cim viac odsavas tym viac sa tvori plus dieta sa nenauci zit s vlastnymi soplami (dychat ustami napr). Ja davam Len kvapky s morskou solou a sopel stecie lahsie.

heidy222
27. júl 2020

@luthine ano, deti mavaju zapaly stredneho ucha, ale neexistuje dokaz ze odsavanie znizuje riziko

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajka0207
27. júl 2020

@jeanne14 v akom veku si ho to naučila? Moje deti mali prvú nádchu keď mali 3-4 mesiace.

betulinka1
27. júl 2020

@dorry26 poznam to. Nauc ho fukat do vreckovky. Moj sa krasne naucil ked mal rok lebo odsavacka 0 bodov. Kvapky isli nasilim 😄🙈 chytila som a musel vydrzat

bluka2
27. júl 2020

Odsavacku som mala pri 1. dietati a dospela som k názoru, že je to zbytočnost a pri druhom som to už vôbec nemala. Normalne sa nachladenie dá prejsť aj bez toho a bez následkov... Takže by som to nesilila, keď nie je treba

basska_b
27. júl 2020

Koľko mesiacov ma mala? Pri prvej som odsavala pri nádche, keď mala 4 a 11 mesiacov. Bolo to kvôli tomu, že inak sa nevedela kojit, nevedela pri tom dýchať. Potom už bola silnejšia ako ja a veľmi sa bránila. Fukat sama začala vedieť od 1 a trištvrte roka. Takže sopel v roku a pol sme zvládli tak, že som len utierala, čo jej vytieklo.
Teraz mladšia mala nadchu v 5 mesiacoch, ale nádcha bola slabá. Stačilo dať na bruško a vyšlosamo. Ale staršia v 12 mesiacoch v noci sa odmietla kojit, lebo sa dusila, tak som ju celú noc nosila na rukách a "zobudila"som sa s 39.1 teplotou.

basska_b
27. júl 2020

Teraz som kúpila odsavačku a pri pokladni som sa zarazila, je tam 0-6 mesiacov napísané

fiafia
27. júl 2020

@dorry26 chce,nechce ale musí. My sme malu museli aj dvaja držať. Mala som odssvacku na vysávač, predtým strekla sterimar a odsať. Boli to boje, lieky ani nevravím no časom sa to zlepšilo. Teraz má 3,5 a už chape a dá si povedať. Je to strašné tie revy ale treba to pretrpiet,ako potom riešiť zápal stredného ucha a pod.

biela_sova
27. júl 2020

My sme sa naucili funiet ako zajko nufinko potom sme pridali slona a ked funel (6 mesacny cca), tak som mu prilozila k nosteku vreckovku, ttmpadom sa zintevzivnil vyfuknuty prud vzduchu, a sopliky krasne vysli do vreckovky. Dnes ma 1 rok 9 mesiacov a uz si nostek pol roka fuka sam. Ked je to potrebne, dam predtym morslu vodu alebo Olynth.

janinah
27. júl 2020

@heidy222 že má niekto 40r prax neznamená,ž ejeho názor je správny,m manžel miá 40r prax orl lekára a odsávať sople je základ u chorého dieťaťa,nijaké kvapky či lieky nepomôžu tak ako odsávanie...odborné publikácie by vám to potvrdili...neodsávanie je cesta k zápalu ušiek....dýchanie ústami je nefyziologické a vysúša sliznice...poranenie sliznice nehrozí,ak to robíte správne a správnym inštrumentom a rešpektujete anatomiu nosovej dutiny...mne je jedno čomu vy veríte,len považujem za potrebné túto ínfo opraviť kvôli ostatným čítajúcim....

jeanne14
27. júl 2020

@ajka0207 no môj mal prvú nádchu tesne po roku, 😉 a ako zajko, ježko čokoľvek. To s odsavackou bol jeden jediný pokus, a nikdy viac sme ju už nepoužili.

ktochytavzite
27. júl 2020

@dorry26 no sadnut na nu,chytit ibe ruky a druhou rukou idsavas,chce to orqx ale zvladnes to

ajka0207
27. júl 2020

@jeanne14 to už bol veľký veru, dobre že sa to naučil 🙂