ahojte maminy, moj maly ma tri roky a asi dva tyzdne robi to, ze sa zavesi na stol,a sucha nozkami o stenu stola...myslite,ze onanuje? a ako mam na to reagovat?mate podobnu skusenost?dakujem za rady...
onanovať suchánim o stol ? :D toto si zabila :D 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
môj sa istý čas chytal, aj vonku, teraz to už nerobí, ale uvidíme, ako dlho mu to vydrží. 😉 netreba si to všímať, iba ak je to vonku ho jemne upozorniť 😉
@henrieta16 drzim palce 🙂 cize nijako ho neupozornovat ak to robi doma?
@iivkaa1 prejde ho to, nášho to tiež prešlo, neboj sa, nič zlé sa nedeje u takých detí je to normálne... 😉
@henrieta16 dakujem a dlho to u vas trvalo? a si ho nechala tak,alebo niecim inym odputala pozornost....
@smejo19 vobec to nie je smiesne, taketo veci su normalne. dieta nieco robi, zisti, ze mu je "dobre" pri tom, a potom to opakuje. ak sa uz chces zapojit do diskusie, povedz, ze si sa s tym este nestretla, ale nezhadzuj maminu, ktora ma problem a snazi sa tu o nom nieco dozvediet
môj to robí tiež od 3 rokov a ide mať 6 robí to stále, povedal že sa mu to páči a v škôlke to robí polovica chlapcov, ale tam sa to hambi, len doma a nesmiem sa divať alebo sa sám zavre aby mal pokoj, je to vraj normálne
Odputať pozornost prirodzenym spôsobom na niečo iné. Zaujať v tom momente jeho pozornosť na nejaku jemu blizku činnosť, alebo hocijaky iny podnet: "jej pozri holubok si sadol na okienko rychlo poď dame mu papať"..Nie typom "to nesmieš, opováž to robiť"..
Môj syn s tým tiež začal asi ako trojročný, a to hlavne po prebúdzaní. S manželom sme to nijako neriešili. My sme sa len nad tým zasmiali. Teraz má už 11 a všimla som si, že strašne rád leží na bruchu, takže boh ho vie, či s tým nepokračuje. No čo už, prejde s tým rovno do puberty 😉
@beruska141 dakujem pekne za podporu,cenim si to.....je to moje prve babo, tak neviem vsetko 🙂
@pimpulienka ale ked ho niecim zaujmes tak len na chvilku a potom sa k tomu vrati.....tak neviem
@smejo19 ty si neinteligentna? alebo preco tu ponizujes a smejes sa cloveku ktory si sem pride po radu? v jeho veku je to normalne ako pise vela bab spoznava svoje telo, ty mas tiez syna, ked sa za rok a pol zacne aj ten tvoj osuchovat o stol pretoze mu je to prijemne budes sa mu smiat ? alebo ako budes reagovat?? 😠 😠 😠
@iivkaa1 nevadi aj keď len na chvilu, vymyslaj mu niečo čim to aspoň trosku obmedzi. Je to ale prirodzena sučast vyvinu, nič netradičné, len by som vždy niečo proste vyhutala a išli by sme robit niečo iné 😉
@iivkaa1 nie nereaguj ono to prejde same...len musis byt trpezliva a netrapit sa tym kedze je to prirodzena vec
tato stranka je o tom si pomahat a spytat sa ked clovek nieco nevie, nechapem ako mamicku co hlada pomoc dokazu hned vysmiat....normalne mi to je luto......
dakujem maminy za rady....ukludnilo ma to a uz viem ako na to reagovat....cennim si to 🙂 a dufam,ze ho to cim skor prejde 🙂
@iivkaa1 učiteľky v škôlke ti nepovedia nič, lebo to robia skoro všetky deti a nie je to nič nezvyčajné ani choré, nemajú dôvod ťa na to upozorňovať... prejde to časom samé, resp. si uvedomí, že to nie je vec verejná a bude sa trošku viac skrývať 😉 a určite ho nestraš tým, že ho bude bolieť pipik - tebe tiež nikto nehovorí, že ak budeš sexovať, tak ti narastie hrb... ak sa stane, že to preženie a bude ho bolieť, tak bude aj sám vedieť, že takto nie...
vidis ja som si na tvoj odkaz klikla lebo tiez nemam o tomto info a urcite sa mi do buducna zidu 🙂 drzte sa
@iivkaa1 no asi 2 mesiace to robil, svokra mu akurat vravela, že či nechce pišať, ale nič...takže som si myslela, že sa mu to páči a preto to robí. Ale ustalo to. 😉
@smejo19 ty si dobre trapna. toto je uplne fyxziologicka vec, ktora je u deti a tak ako pisali kocky vyssie, spoznavaju seba, svoje telo a pridu an to, ze im to robi dobre. toto svojvolne vymizne okolo preskolskeho veku a potom sa to opat prebudza v puberte. mala by si troska viac citat a nie sa tu rehotat ako vadna. 😠
@iivkaa1 asi mi chýba fantázia, lebo si neviem predstaviť, čo tvoj malý predvádza 🙂 ale ak by aj išlo o spôsob sebaukájania, nie je to v tomto veku nič výnimočné, ani škodlivé alebo nedajbože úchylné... objavuje svoje telo a to čo robí, mu je len fyzicky príjemné ako napr. pohladenie alebo škrabkanie, nie je v tom nič sexuálne, neuvažuje týmto spôsobom.... nereaguj nijako, ak to nehraničí s nejakým sebaubližovaním, alebo že by to bolo nebezpečné (pád, udretie na intímnych miestach)... ak by došlo k očividnému sebaukájaniu niekde na verejnosti, tak ho len citlivo upozorniť, že vonku sa to nehodí 😉