Ahojte maminky. Boli ste niektorá teraz na operácii s dieťaťom? Náš malý 2.rocny bude v októbri operovaný na pruh a chcela by som vedieť ako to detičky po operácii zvládali a aké to tam je ( personal, izby, jedlo atď) ďakujem.
@91petra91 tiez mam podobnu skusenost z ORL z novembra ako @daisylucky , ale boli sme 3dni... Myslim, ze na mnohych (vsetkych?) oddeleniach maju malu hernicku pre deti, takze da sa tam pripadne aj pozicat hracka, knizka, my sme vratili vzdy na druhy den rano ked otvorili hernicku... Aj v jedalni bol maly stolik so stavebnicou a par hrackami, takze fakt uplne v pohode. Podmienky (strava, wc, a podobne) take ako v slovenskom zdravotnictve, ale pristup, lekari, sestricky, naozaj velmi fajn, bola som velmi prekvapena.
Na tomto oddeleni bola mala kuchynka (chladnicka, mikrovlnka), takze ja som nejake jedlo doniesla, nakolko stravu ma len dieta, dospely si sice vie priplatit, ale...bola aka bola. Ale napr jogurt alebo nieco co ma dieta rado si tam vies dat, co ma potesilo a necakala som. Inak ma nenapada, ze by nam nieco chybalo (jasne, pribor, pohariky, toaletak a vsetko si treba doniest)... Pripadne je oproti cez cestu male Tesco Express, takze ak by nieco chybalo, vies si vybehnut dokupit...
@91petra91 neviem ci som odpovedala dostatocne...
Jedlo- Podla mna si stravu (pre seba) nepriplacaj. Aj decka maju dost velku porciu, nieco dojes po malom, nieco si prines (s bufetom som nebola spokojna), neviem na kolko dni idete, ale mne za celu dobu stacil navyse len orechovnik, jogurt, bageta...
Izby- malicke a plne ako vsade 🙂)) my sme mali aj babatko na izbe, tak to bolo tazsie, ale zvladli sme... Inak na miniizbe 3 velke postele a detska postielka, ja som postel nemala, riesia to takymi rozkladacimi, co si vecer vezmes od sestriciek a rano odovzdas. Do tej izby som.to nemala kde rozlozit 😂 horko tazko som to napchala do ulicky medzi dvomi postelami, nie je tam ani par cm2 navyse... Az po tomto boji som zistila, ze je uplne otrasna vylezana, citila som sa ako keby lezim na radiatore 😂 tak som spala s malou na jej lozku, dalo sa. 🙂)))
Personal- sestricky boli fakt prijemne aj ustretove, aj lekari, co ju kontrolovali, aj ten co ju operoval (ano, ide sa s dietatom az dole do takej predoperacnej miestnosti, kde zase bolo par hraciek), pristup kazdeho s kym sme tam.prisli do styku bol prijemny, mily. Mali tam dokonca 2-3 kociky, ktore sa dali pozicat pre mensie deti (na vozenie po chodbe, hojdanie, uspanie...)
Zvlast bola pani, ktora mala na starosti hernicku, to bola pani ucitelka. 🙂
Mali tam vtedy uplny natresk a nemala som pocit, ze sa nam nevenuju, ze by nieco ofusovali alebo zanedbali...
Drzte saaaa.
@91petra91
@daisylucky dufam že zvládneme. A od kedy prosím nemohol malý papať a piť?
@91petra91 myslis pred operaciou? (Mojej vyberali nosne mandle a zmensovali krcne.) Vecer normalne jedla a rano ju brali na operaciu, takze len rano nejedla, ale operacia bola skoro... Pit tusim mohla cisti vodu...
A zotavovanie... Zial sme mali babatko na izbe, tak sa nemohla poriadne v kuse vyspat z narkozy, ale po operacii potom vecer uz pomaly jedla, kasovite jedla... Puding, vyzivky, jogurty boli aj ako chod jedla, ale vyzivky boli aj na stole v jedalni, kto potreboval si mohol este zobrat... Toto nie su dlhe operacie (myslim mandle, o pruhu neviem), tak ani tie narkozy nie su take silne a zotavovanie je dobre... Len hrdlo sa dlhsie hojilo, ale to je iny zakrok ako vas... Atmosfera a ludia boli prijemni fakt, aj na izbe, aj personal, to velmi pomohlo k celemu prezitiu...
Hlavne tam tie sestricky boli na chodbe vo svojej miestnosti, vzdy. (Predtym som mala z nemocnic ine skusenosti, nikoho sa nedalo zohnat a dovolat pri probleme). V pohode pri akomkolvek probleme som za nimi isla, napr ked si mala zatiahla kanylu, tak jej to prelepili, netvarili sa otravene alebo ze obtazujem s kravinou. Sestricky boli starsie, ale v pohode.
@daisylucky boli ste v klasickej izbe alebo ste mali nadstandard
Dcerka keď mala 10, ležala na chururgii na Kramároch 4 týždne, sama, nebol žiadny problém, personal príjemný, ochotný. Ona ako ležiaci pacient mala úplny servis do izby, hocikedy kývla sestričkam hneď prišli. Mamičky čo tam boli s deťmi, si na noc doniesli nejaku postel a ráno museli odniesť kvôli nedostatku miesta. Jedlo je podla mňa kvalitne, väčšinou aj dobre ochutené.
@91petra91 myslím, že jest mohol večer do šiestej a piť do polnoci, ale už si nie som úplne istá. Mali sme normálnu izbu, taku mini (ale útulnú, nové postele, okná a pekne vymaľované), boli tam tri deti s matkami, ale keďže sme tam neboli na noc, tak to vôbec nebol problém.
@91petra91 ahoj, nas tiez caka operacia pruhu. Teraz mame 2 roky a 5 mesiacov. Zrusil sa nam termin tento mesiac kvoli sopliku.
Nevies nahodou ako dlho budeme v nemocnici? Chcela som tu jednodnovu chirurgiu, ale vraj to kramare uz nerobia...
@marfuska8687 ahoj...mne povedala dr že v stredu prideme vo štvrtok operujú a v piatok domov. Na kedy vám preložili. Mohla by si mi potom napísať ako ste to zvládli?
@91petra91 este nemame dalsi termin....musi byt 100%fit a potom mam zavolat a daju mi druhy termin. No stale zvazujem sukromnu jednodnovu chirurgiu procare, alebo euromed.Nerozumiem preco nemozeme nastupit rano v den operacie, aby nemali deti taky velky stres.
Jasne ze dam vediet ako sme dopadli, ak pojdeme pred vami.
@marfuska8687 ja som tiež pozerala tu jednodňovú ale ja som zas tak že nech ho tam radšej ešte sledujú po tej operacii. My máme termín 7. októbra lebo v septembry tam niečo prerábajú. Možno pôjdeme aj naraz. Keď budeme my skôr po napíšem aj ja. Tri týždne pred operáciou musí byť fit. Ktovie kedy vám dajú termin
@91petra91 tiez ma odradzaju mozne komplikacie po operacii a hlavne pocas nej. Ja som totiz rodila predcasne uz v 26 tt tehotenstva.
Drzim vam palce a mozno sa tam naozaj stretneme....uz by som to chcela mat za sebou, lebo sme uz 5x skoncili na pohotovosti s pricviknutim crievka....
@marfuska8687 aj ja som predčasne rodila, ale všetko dobre dopadne. Treba pozitívne myslieť. Na tie komplikácie nemyslite. Ozvyte sa potom ako ste dopadli a aj ja držím palce
@91petra91
@marfuska8687 ahoj ešte stále vas neoperovali?
@91petra91 ahoj, nie neoperovali. Uz druhy krat dostal pred terminom sopel. Teraz mame termin 21 oktobra.
A vy ako ste dopadli?
@marfuska8687 my ideme 7.oktobra. tiež sme boli chorý ale na začiatku septembra. A ste chorý či máte alergiu?
@91petra91 alergiu nema, vyslovene bol zasopleny, ale bez teploty bez kaslu..... Inak rozhodla som sa pre tu sukromnu jednodnovku. Dr.Hochel ma uzasny pristup a skvele recenzie
@aksis989 ahoj, no ja som isla len s jednym ruksakom, dcerka mala 4,5r.... A v tej mini izbe na veci aj tak priestor nebol...
A neda sa to nejako vymysliet? Ci mas az tak vela veci?... nestaci Ti napr babo do kocika a veci nalozis dole do kosika pripadne este ruksak?... alebo babo do nosica a kufor na kolieskach? (Neviem teraz ake su obmedzenia ale ked sme tam boli my mali tusim 2 erarne kociky co sa dali pozicat.)...
@91petra91 synovi na jeseň na orl (to je síce iné oddelenie) na Kramároch vyberali nosnú mandlu a maximálna spokojnosť, ja som až mala pocit, že sme na dákej súkromnej klinike, že mám za to zaplatiť strašne prachy potom. Kým bol pri vedomí, stále som bola s nim. Všade bolo dosť a hlavne milých sestriciek, ktoré nás posieli do detského kútika, všetko vysvetlili. Mohla som s nim ísť až do časti, kde ho operovali, tam mu dali dáky sirupcek, z čoho bol oblbnuty a vysmiaty a takého vysmiatehoho sestrička na rukach odniesla na operacku. Na izbu mi ho doniesli ešte uspateho. Keď sa prebral, prišla ho skontrolovat lekárka, ktorá ho operovala. Keď mohol jest, boli pripravené výživa a puding, ktoré mohol. Bola to jednodňová chirurgia, tak večer sme šli domov. Ako na to ako som sa toho bála, tak to bolo úplne super. Syn mal vtedy 4 roky.