Ahojte baby. Dnes som bola s dcérou u lekárky a tá nás poslala na edno. pretože dcérka má nadváhu. Máte nejaké rady ako ste si poradili s nadváhou u vašich ratolestí?
Upraviť stravu, pridať pohyb
Šport a strava.
Druha vec je že ak je to vec hormonov tam treba už pomoc lekára
Endokrinolog urobí vyšetrenia, poradí co robiť.
ma tu nadvahu dedicnu? ma pohyb? varis zdrave jedlo? v prvom rade idu prikladom rodicia.. takze upravit rodinne stravovanie,zaradit vikendove aktivity a skusit kruzky kde sa bude hybat ... vysetrit stitnu zlazu a vyclenit ci to nemoze byt chorobou .. mnohe deti su proste baculate a v puberte sa proste vytiahnu .. alebo opacnez chuduckych boom a je baculka ... hold geny su geny
Súhlasím s názorom vyššie. To sú nie, že gény, ale spoločné rovnaké stravovanie a životný štýl celej rodiny. Môže to byť aj ochorenie, ale ak to nie je choroba tak určite to nie je žiaden geneticky typ nadváhy.
Vek?
Aj keby mala stitnu narusenu a dostala lieky, na situacii to zmeni len malo, musite zmenit stravovanie, pridat pohyb, okolo toho vlak nepojde...
Že má nadváhu si snáď vedela dávno či? veď každý rodič musí vedieť posúdiť dieťa, a všetko je o strave, neverím, že sa zdravo a normálne stravuje, ako vždy v 99,9 % je to chyba rodiča a žiadne iné choroby
Inak dcera ked dostala lieky na stitnu tak viac pribrala, lebo sa jej zmenil metabolizmus 🙄 Musela upravit stravu, dovtedy mohla jest vsetko, co nezjedlo ju a potom ups zrazu uz nie...
Koľko má rokov ?
@ukgirls nadváha ani obezita nie sú dedičné. Ľudia sa nerodia s obezitou. Dedičný je len typ postavy, to sú také milosrdné lži.
Napíš vek, výšku a váhu dcéry. Nevypapala sa za jeden deň, ani za týždeň. Nerozumiem, ze necháte deti v takom stave. V mojej mladosti pred 20-30 rokmi boli všetky deti ako špáratka jeden z triedy mal trošku malé bruško. Ten s tým bruškom je teraz povazovany za normál a potom sú už len tučnejšie deti. Dedia doma na riti celé dni a len žeru.
nehladat xy vyhovoriek a ist na to stravou a pohybom... naozaj kriticky sa pozriet ako a co dieta papa, ale napr. aj na to sa pozriet ako vyzerate s hmotnostou ostatni ludia doma, ako to bolo v detstve a tak (a to bez urazky, len ako priklad.. lebo napr ja som bola trieska, dcera je trieska = v dospelosti je to zase inak, ale napr. je kopa rodin, kde viaceri clenovia maju nadvahu=stravovacie navyky zle - ti co nemaju, velakrat vdaka stastiu :D)
Najprv by som patrala po pricine. Je dost? Zdrave varianty? Pravidelne. Pitny rezim. Pohyb. Dostatok spanku a pokojnych dni.
@stanulienkat pekná blbosť to s tými detmi 20-30 r dozadu...
@gerdusha ked myslis. U nas v triede bolo do 40 detí, všetky boli štíhle, jeden chlapček mal miernu nadvahu. Všetky deti sme celé dni športovali, boli vonku od rána do večera o krajci maslového chleba. Teraz deti sedia pred telkou, pred mobilom, počítačom, celý deň žujú čipsy, zapijajú to coca-colou a žerú a žerú, cez víkendy v McDonalde. Potom 10 ročni chlapci majú trojky cecky. A dievcatka rit ako dospela 40-nicka.
@stanulienkat tak isto sa chovajú aj dospelí .
V dnešnej dobe sú deti extrémne tučné. Minule som videla dve dievčatá vo veku cca 18r sedieť vonku na lavičke. Zaplnili úplne celú lavičku na ktorú sa my s kamarátkami vojdeme štyri. Keď nie 5. Veľa dievčat, ktoré denne stretnem sú adeptky na extrémne premeny. To už nie je len nadváha, ale morbídna obezita. Neverím, že sa dožijú 30tky, 40tky. Bože chráň neprajem im nič zle, ale toto je už život ohrozujúci stav. Keď pri takej hmotnosti nedostanú infarkt, tak to bude doslova zázrak. Že toto rodičia dopustia a nevidia čo sa z ich detičiek stáva.
@bbshop ani nemusia dostat infarkt, poznam aketo baby aj 15rokov.. od mlada su take, ale napr. v 25rokoch fucat ako lokomotiva, nevladat chodit, ak treba upratat jednu kancelariu, kolabovat lebo nohy bolia = tak to je na zamyslenie. To ani fungovat sa neda v zivote, ani bez chorob. POtom tie deformity a opotrebenia klbov.. ach... A to ani nie nejake 150kg baby, ja mam tie zname od mlada pri sebe tak 80-100kg... Rodicia nezmozu nic, lebo ked su uz 18tky tak co... nic.. je dost mozne ze rodicia chudsi nie su tiez...
@simca06022011 už keď sú dospelé tie deti tak už je neskoro, ale mali ich rodičia od mala viesť k zdravému životnému štýlu, pohybu, primeranej strave. Potom už je veľmi neskoro keď sú deti takéto vykrmene a majú kopu chorôb viac než 50-60tnici. Je to smutné a toľko mladých žien je aj kvôli tomu neplodnych. Chudnúť začnú az keď nemôžu otehotnieť a niektoré ani vtedy nie
Ako pardon, moja sestra robila judo, chodila na športový gympel 2x denne tréningy, stále cvičí a aj tak ma nadváhu. Ale mala ju vždy od malého dieťaťa. Zdravo sa stravovala aj stravuje, cvičí aj teraz a keď bola tehotná pri oboch deťoch mala silné nevoľnosti a rodila ľahšia ako keď otehotnela. Cvičí aj teraz 3x týždenne. Každý deň chodí s deťmi von bud s oboma keď sú doma alebo s mladšou. V lete korčule, bicykel... A aj tak nevie schudnúť. Všetko má v poriadku. Žiadne problémy ani s dychom ani s ničím. Čiže áno môže aj taky byt človek. A môže sa na hlavu postaviť pod určitú váhu sa nedostane. A mame takých ľudí v rodine viacerých. Cize aj genetika vie spraviť svoje
@bbshop tak ono je to trochu komplikovanejsie.. a vela mladych dam priberie prave okolo tej dospelosti. ja tiez sa mozem aj potentovat, a neschudnem :D ale odtial potial je to... no..
@simca06022011 no tie ktoré dennodenne vidím sú odjakživa tučné a majú to z domu takéto stravovacie návyky. To že ženy priberajú v dospelosti je iná vec a hlavne keď si prejdú tehotenstvom a majú deti.. tieto mladé slečny sú doslova vykrmene a nesprávne vedené od mala😅
@ronie338 toto všetko čo píšeš je o k ale aj tak základ k schudnutie je strava a množstvá. A to píšem ako niekto kto sám celý život bojuje s nadváhou.
Môžem cvičiť behať ako ty píšeš ale keď budem jesť veľke porcie a často tak stále budú kg navyše. A to zas, aj keď si sestra nemôžeš vedieť ako sa stravuje 24 /7 lebo napr. na návšteve sa človek chová inak ako doma...to ja som sa tiež vždy držala akonáhle som bola sama už som nemala brzdu. Keď si človek dopraje jednu sladkosť denne a nemá pohyb je to ročne viac ako 7 kg navyše ...to len taká štatistika . A koľko ľudí zje niekoľko sladkosti denne okrem iného...ak sa nehýbu tak kľudne ročne +10 či 15 kg ..
Všetci sa vozia na autách , detičky priamo do školy keby mohli autom až do triedy ich dopravia ..
Mám kamošku snáď 130 kg dcéra už ide v jej šľapajach je asi siedmacka ..načo by chodila pešo všade autom alebo elektrická kolobežka ..plus variť sa jej nechce tak same polotovary.
A je úplná pravda ze uz obezita má alarmujúce čísla.
Je to následok doby, zmýšľania, zlých návykov, lenivosti.
Aj všade reklama na žradlo. Ideš do obchodu všetkého tóny ak človek trpí závislosťou na jedle je takmer nemožné sa udržať. Je to choroba /droga. A tak k tomu treba aj pristupovať.
V prvom rade všade kde sa dá treba chodiť pešo . Niektorí ľudia neprejdú tých 30 minút ani za týždeň. Potom skladba a množstva stravy. Jeme veľmi veľké porcie ..niektorí celý deň nič a poobede večer si doprajú až idú prasknúť..potom hovoria však ja celý deň nič nejem...jasne 🙈🤯.
A to fakt píšem ako niekto kto si celý život musí strážiť stravu a kg inak by som mala tiež 130 kg..
Známa má tak dcéru, upravila stravu