Ahojte. Syn mal 3 roky a má prilepenú predkožku. V januári ideme na vstupné vyšetrenie na urologiu na Kramároch. Malý má migrujúce vajíčko a budú mu ho prišívať. A doktor mi povedal, že mu pri zákroku strhnú aj predkožku a ja neviem či to dovoliť alebo nie. Nemá problémy s cikanim, ani zápaly.
Takto...
V 3 rokoch by to už mal mat dávno pekne stiahnuté. Mali ste sa odmalička vo vani hrať a pomaly nenásilne sťahovať. Ako penis rastie bude to spôsobovať čím ďalej tým väčšie problémy.
Keď ide do narkozy, je lepšie keď to spravia naraz. Ušetríš ho mierne bolestivého zážitku a bude mať pokoj.
Ale vôbec nad tým nerozmýšľaj, ze by si to "nedovolila". Len bude mať problémy neskôr.
Za mňa jednoznačne nie! .. my sme našťastie našli perfektnú urologičku, ktorá toto nerobí. Povedala, že každé násilne stiahnutie vytvorí mikroskopické rany a tie sa zmenia na jazvy ktoré budú ešte menej elastické ako koža.. čiže sťahovanie potom bude ešte ťažšie... A teda my sme boli u nej podstatne neskôr ako v troch rokoch. Dala nám mastičku, a tá to pekne uvolnila za pár dní.
@katuskatt pomaly po kupani skusat....nasa detska hovori ze do 6r casu dost, urcite v 3r by som to nedovolila. Moj 5r to velmi nejde, no on aj dost sa brani ked trochu zaboli, detska v tom nevidela problem v lete, ked sme boli na preventivke.
Zeny ti tu napisu skusenosti s nasilnym stahovanim.
Pokiaľ ide do narkózy určite to daj povoliť. Ako píšu kočky vyššie v neskoršom veku to spôsobuje problémy a keď sa raz stane, že mu to opuchne, začervená alebo niečo, nikto sa s narkozou nebude párať a urobia to bez umrtvenia. Nič príjemné pre dieťa. Synovi to robili na urgente keď mal 2 roky, hromadil sa mu tam maz a nešlo to umyť, opuchol mu pipuch a museli to proste uvoľniť a strhnúť. Pritom sme sa snažili každý večer vo vani uvoľňovať, ale nešlo to prirodzene
@katuskatt z mojich skusenosti nie, na urologiu sme chodili od utleho detstva (maly mal vodu v semennikoch) v 4 rokoch ho operovali s tym ze zaroven mu narezali aj predkozku lebo mal ten isty problem. Moc mu to nepomohlo. Uplne sa mu oddelila az v 7mich rokoch. Neviem preco na to dnes lekari tak tlacia vsetky starsie zeny v okoli (mama, svokra,....) mi vraveli ze ani u jedneho dietata v 3rokoch nepostrehli ze by sa im dala stahovat predkozka. Manzel vravel ze sa mu to podarilo tiez az okolo predskolskeho veku. Mam z toho pocit ze vbytocne male deticky idu pod noz 😩. Jasne v starsom veku by sa to uz malo riesit ale co take trojrocne dietatko, to je rado ze sa vycika do zachoda, take este neriesi nejaku predkozku...
To iba slovensko je dávno za opicami. V iných štátoch je už dávno toto zakazane a dokázané, že predkozka sa uvoľní vplyvom hormónov v puberte. Kukni na fb skupinu Predkozka u chlapcu a jeji prirozeni vyvoj.
Prosim vas, naco je potrebne, aby sa 3r dietatu dala stiahnut predkozka? Pokial nema zapaly, problemy pri cikani, za mna nie
@cocolino234 popozeraj skupinu, dávajú tam aj zdroje, aj české. Ja som to začala riešiť ako pedi stiahla synovi ako 8 mesačnému predkožku a tá mu krvacala a zadrziaval moč. Odvtedy som rozhodnutá genitálie nechytat, zakázať aj pediatricke a riešiť iba popripadne zápaly a bolesť. Na stiahnutú predkožku ma minimálne do 13tich čas, potom vplyvom masturbácie a hormónov sa sama uvoľní 🙏
https://www.nzip.cz/clanek/407-fimoza-zakladni-... pripajam aj od ministerstva zdravotníctva českej republiky
@katuskatt moj maly mal v juli 4roky, v oktobri sme boli na poradni. Pipik sa mu nedal vobec pretiahnut. Doktorka nas nestresovala, ze po novom staci do 6r, az potom by nas poslala na urologiu. Predpisala mi Triamcinolon.
2x denne som mu natrela predkozku a na piaty den sa dala uplne cela pretiahnut. Bol to pre nas zazrak. Z 2-3mm dierocky sme sa za 5 dni dostali k uplnemu pretiahnutiu a to bezbolestne. Od vtedy presiel mesiac, kazdy vecer pri umyvani si to maly pretiahne.
Ak uz idete na operaciu, mozno by som to zvazila, inak isto nie.
Ostatne mamicky, ktore mate a tym problem, skuste si vypytat recept na tu masticku. Nam pomohla 🌝
Presne tak! Skuste si zeny o tom nieco relevantne precitat a nie pocuvat stare pediatricky co by len stahovali predkozku aj babatkam a posielali na zbytocne a traumatizujuce zakroky. 😕
jam mam dvoch synov, a nikdy som nenechala nic nasilne stahovat, nemali ziadne problemy, ani zapaly, robili sme beznu hygienu, obcas vo vani v teplom prude si to zlahka uvolnili pokial slo. Nasilne strhavanie urobi rany ktore mozu mat za nasledok potom zapaly a nutnost operacie. Nehovoriac o traume dietata z bolesti.
Tato "nutnost" to mat uvolnene v utlom detskom veku, ked to nie je ani nutne ani prirodzene, je uz davno prekonana staromodnost.
@hariet aj mne pediatricka, stara skola vecne davala papieriky na urologiu pre synov, ktorym mmch absolutne nic nebolo, ziadne zapaly ci problemy pri moceni, ani baloonig sa im nerobil... a veselo som to po odchode hadzala do kosa. Pritom som ju v inom respektovala, ale toto bola ta stara skola, co si nedala povedat ze to uz su prekonane postupy.
Určite nie, moj syn mal taku fimozu že urolog jednoznačne povedal že to inak ako operačne nepojde čo som nechcela. Asi v piatich rokoch pochopil čo ma robiť a že si to ma sťahovať kolko ide a okolo nejakeho šiesteho roku sa to uspešne podarilo a odvtedy je to bezproblemove. Pokial nema bolesti, zapaly tak je to v poriadku.
Ja mam taky pocit ze tu schvalne tu predkozku stahuju, vyrobia problem a potom ho akoze riesia. Lekar v zahranici na mna kukal akoby som chcela syna znasilnit. Vraj to nepatri do ruk mamiciek ani pediatra, len urologovi a len ak je ozaj problem. A pretiahnut si ma sam a cas ma az do puberty.
On má jednu stranu dole a druhú ma prilepenú asi tak v štvrtine. Skúšali sme krém od Justu,kupem ho v slezovom kvete a nič. Skúšame sťahovať 2x denne. Uvidím ako sa mi vyjadria na urológii na Kramároch. Ale není som s tým moc stotožnená, dať mu to stiahnuť. Bojím sa toho viac ako prišivania toho vajíčka.
@katuskatt ja som toto riesila s mojimi dvojkami mam dvoch chalanov nesla im moc predkozka dole nasla som si super detskeho sukromneho urologa pri zoo v Ba.najprv nam dal masticku Locoid 2x denne na 3 mesiace a kontrola teraz sme tam boli a neni potrebne to robit operaciou..teraz nam dal pindo mast a 1-2x denne mame mastit ale uz je to uplne ok..nedavala by som mu to strhavat aj ked bude v narkoze
@katuskatt Tak v prvom rade treba sa riadiť tým, čo povie urológ.
My tu na koni netušíme, či má tvoj syn iba prirodzene zrastené, tak ze sa to časom odlepi,, alebo ci tam ma nejaký zápal, resp mal ktorý mu štruktúru koze už dávno narušil a inak ako operatívne to nepôjde. Urológ to videl, posúdil. Riad sa podľa neho. Nie tu podľa žien co tvojho syna nevideli. Ak si nie si istá usudkom urológa, chod ešte za jedným dvoma inými. Ak ale povedia všetci to isté, tak zbytočne tu budeš riešiť.. Synovi pomôžeš len keď urobíš co ti radia.
@katuskatt urcite nedovol. To su zastarale nazory, predkozka sa nema nasilu pretahovat, ked nejde, urobia sa tam ranky a zrasty, ktore vesu zas k zuzeniu. Same sa to spravi do 6teho roku, niektorym este neskor zhruba do 12 rokov. U nas sme mali u sznceka tiez zuzenu predkkzku, velmi maly otvor, ale cikal prudom. V 3 rokoch sme skusili tyzden kortikoidovu mast, ta to sice rozsirila, ale nie dost a po vysadeni masticky sa to zas stiahlo do povodneho stavu. Same sa mu to potom okolo 4.roku zacalo rozsirovat a uz ma 4 eoky aj stvrt a ide mu to krasne uz, ma to dostatocne siroke a spravilo sa to same rastom dietata.