Dali by ste dieťaťu po chorobe zmrzlinu?

23. feb 2023

Dcéra 7r. bola týždeň chorá, dnes je to 7. deň. Nemala teplotu, no mala príšerný vyčerpávajúci kašel, 2 dni bolesť hrdla, niekoľko dní trebalo sirup, aj Fenistil na noc. Inak vitálna. Do školy nešla. Stále pokašliava, ale už iba párkrát za deň, produktívne. Dnes sme boli už v obchode a si vypýtala zmrzlinu. Išli sme potom von z obchodu, vonku 12 stupnov, zimne bundy sme mali, lebo fúkal silný vietor a pocitová teplota bola nižšia. Dali by ste?

tosomja
23. feb 2023

Nie

kitycat
23. feb 2023

Vonku? Nie.
Doma? Mozno už trochu steplanu ruskú zmrzlinu

katarinka89
23. feb 2023

Nie ešte je len február

viestta
23. feb 2023

Ja by som tu zmrzlinu ani nekupila. Si chora, nemozes. Bodka.

lauriik
23. feb 2023

Ani keby bola zdrava. Je februar.

patka06
23. feb 2023

Nemala by som s tým problém, zmrzlinu jeme po celý rok, okrem teplôt nad 25 Stupňov.
Dokonca uľaví aj pri bolesti / zápale hrdla.

reanda
23. feb 2023

spytala by som sa jej, ci sa na to citi.. ze studena zmrzlina jej na hrdlo oslabene chorobou nemusi urobit dobre.. dieta si to iba niekedy neuvedomi

enya00
23. feb 2023

ano,my jeme zmrzku aj v zime 😂 doma teraz,vonku nie …mne nedavno tak ulavila na hrdlo zmrzlina..napr.na anginu niektori lekari aj odporucaju..mne pomohla od bolesti

mirkaferko
23. feb 2023

Vonku nie. Doma áno. Ja ako dieťa som jedávala zmrzlinu aj v zime. Aj moje deti mali pred dvoma dňami zmrzlinu. Nevidím na tom nič čudné. Veď nezjedli za kýbel.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lily14
23. feb 2023

Áno,bežné v zime jeme ale dnu doma,nie vonku a pomalicky

tykat
23. feb 2023

Zmrzlinu jeme celorocne, ale v tomto pripade by som asi nekupila. Jedine, ze by od pondelka boli prazdniny 😁

nenne9
23. feb 2023

My jeme zmrzlinu a pijeme napoje s ladom cely rok.
Nelubim teply dzus ani v juli, ani v decembri.akurat v podnikoch v zime lad nemaju.dcera si chcela dat vcera v starbuckse ladovu kavu a nemali.ze od marca.to mi pride dost vtipne.inak, ja si nemyslim, ze zo zmrzliny su choroby.nikdy som ani moje deti ziadne choroby zo studeneho nemali.to manzel sa napil z pramena a bol hotovy.mozno to je tym, ze svokra mu v zime davala teplu vodu🙂ked bol dieta.nam ocko urobil sodu a este ju aj supol do mrazaku aby nam chutila🙂

zmrzlinka2021
23. feb 2023

Za mna ano.

Ja osm zvyknuta zo zahranicia, ze tam sa to takto nikdy neriesilo a zrmzka bola super aj na zapalene hrdlo.

Realne zmrzka ti nemoze nic zhorsit - problem su bakterie, virusy, nikdy nie chlad

nenne9
23. feb 2023

@zmrzlinka2021 tak ty musis zmrzku kazdy den povinne, nie?🙂 ano, ja si pamatam, ze v UK ked deti bolelo hrdlo, davali im zmrzlinu aby im to upokojilo skriabanie v hrdle.u nas teply caj🙂

autor
23. feb 2023

nejde o hrdlo, ide o kasel

anjelicek26
23. feb 2023

U nas na zapalene hrdlo davaju vsetky kamosky deckam zmrzlinu na kila😂 Vraj mrazia bacile 😂 V pohode daj, ale doma, nie vonku no...

autor
23. feb 2023

stale kasle, aj ked iba obcas

zmrzlinka2021
23. feb 2023

@nenne9 to bolo vo francuzku.. + belgicku

tykat
23. feb 2023

@zmrzlinka2021 "problem su bakterie, virusy, nikdy nie chlad"
Raz som zachytila rozhovor s lekarkou kde vysvetlovala, ze telo bojuje s chorobou tak ze stupne teplota - horucka, ktoru netreba tlmit (az nad 38,5) lebo ta nici povodcov ochorenia. Pri ochladeni telo nemoze tak dobre bojovat s ochorenim.
Tak nejako davala do suvisu preco chlad negativne ovplyvnuje priebeh choroby.

siska53
23. feb 2023

Nie, ani ked sme zdravi. Max doma. Vonku isto nie.

syslik81
23. feb 2023

to naozaj? dnesne mamy nedokazu same urcit ci dat ci nedat zmrezlinu?? este ze existuje net inak by 3/4 zien pobehovalo po ulici a nevedeli co s detmi ...

januska12323
23. feb 2023

Nie, veď je chorá. To, že je zima nevadí.

katkaseiner
23. feb 2023

my v zime zmrzku nedavame deckam... ale presne rovnaky pripad ako tvoja dcera a moja si pred 2 dnami dala zmrzku lebo sme boli na dovolenke a ze ake je to nefer ze kazdy moze a ona nie...
odvtedy zas pokasliava... mna ide porazit. Nemam problem so zmrzkou ale s tym ze ked kasle a este jej dat zmrzku..

deti95060810
23. feb 2023

nie...vzhľadom k počasiu a jej zdr. stavu - ešte stále kašle a len nedávno prekonala chorobu.

thoughtfulweirdo
23. feb 2023

My jeme zmrzlinu aj chorí, ešte som si nevšimla, že by niekedy zdravotný stav zhoršila 😁 aj s kašľom, soplom, aj so zapáleným hrdlom. Akurát pri tráviacich problémoch sa jej vyhýbame 😅

autor
23. feb 2023

@syslik81 No ale veď vidíš, ako sa tu názory rôznia. To nie je o tom, že by som nevedela, čo robiť, to je o tom, že ma zaujíma, či je na to jednoznačný názor alebo nie, alebo väčšinový.

zmrzlinka2021
23. feb 2023

@syslik81

Prepac, ale tvoj postoj nie je fer...

volakedy zeny matky cerpali od svojim mam, svokier, vzdy proste sa ucili od skusenejsich zien - dnes zijeme dobu viac individualisticku a cerpame mnohe veci z diskusnych for...

syslik81
23. feb 2023

na nic na svete sa nenajde jednoznacna odpoved a ani priblizna .. treba pouzit intuiciu matky a vychovavat podla seba ...

euka210
23. feb 2023

urcite nie, my jeme zmrzlinu az ked je teplo, cize tak najskor maj.
Mozno v interieri ked je dieta zdrave, tak ok, ked niekto tak chce. Ale po chorobe urcite nie, ked este kasle.