Cytomegalovírus (CMV) u dieťaťa

fifina75
13. júl 2021

Ahojte
nemáte niekto skúsenosť s liečbou CMV vírusu u dieťaťa?
Dcere ho potvrdili v moči:
vo februári mala 2500 kópií na 1ml (doktorka predpísala ževraj "veľmi účinnú liečbu" sirupom Isoprinosine). Po 4 mesiacoch
v júni mala 17 500 kópií na 1ml (doktorka na to: mierne sa to zvýšilo, tak zvýšila dávku sirupu) o tom 7-nasobnom zvýšení som sa zo správy dočítala až doma...

jaga18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kata305rina
2. mar 2022

@jaga18 dobrý ,dcérka má CMV zistené v 2. Mesiaci ,teraz bude mať 3 a stále sa to drží , boli sme dosť dlho na issoprinosine a potom len imunoglukan a C,D a bežné vytaminy , už od mala nechce piť a jesť nejak ale vahovo je veľká nič jej nechýba , už som aj rozmýšľala že či to nieje spôsobené CMV že nechce jesť a piť , ako ste sa z CMV dostali a čím ?? Ďakujem

kata305rina
2. mar 2022

@jaga18 ešte som zabudla že sme bol aj cca mesiac na cymeneve (do žily )

lenka2813
21. mar 2022

@fifina75 dobry den, mozem sa prosim opytat ako ste na tom? Mojmu malemu zistili od cca roka prekonany cmv...a v moči sa mu to stale drzi..dokonca po 2 rokoch mal zas zvysenie...som uz z toho hotova...nic ine okrem isoprinosine mu nedavali.

fifina75
autor
21. mar 2022

@lenka2813 dobrý deň, presne ako keby som čítala náš prípad. Dcere ho zistili keď mala 5m. Predpísali jej taktiež Isoprinosine, ktorý berie už 1r 4m a stále jej to strašné stúpa. Ďalšiu kontrolu budeme mať v maji a ak jej to opäť stupne tak už doktorke asi niečo poviem, prípadne ju zmeníme. Taktiež to má už len v moči, keď to zistili tak mala 2500 kópií/ml a teraz po takmer roku a pol už má 250 000 kópií/ml a s doktorkou to ani nehne, ani sa nad tym nepozastavi. Predpíše sirup a vybavené, prídite o 3-4 mesiace.

lenka2813
21. mar 2022

@fifina75 no presne ako u nas ako vidim😔...dokonca nam dr. uz ani ten isoprinosine nedava....len ze mame prist znova na kontrolu a ku neurologicke sa objednat na eeg....nas mal pred 2 rokmi 300 kopii a teraz mu vyslo 15 tisic, takze to stupa...tiez som sa pytala ako to riesit,ze sa mi to nepaci a ze nic, vraj sa to stava 🙈 uz som z toho nestastna...
Neviem uz za kym ist ...🤷‍♀️

fifina75
autor
21. mar 2022

@lenka2813 pozerám že ste zo Žiliny, prosím vás k akému doktori chodíte? Tiež chodíme na EEG ale.tam.je už minimálne pol roka všetko OK. Keď čítam aké to môže mať rizika do budúcna tak mi behá mráz po chrbte...

lenka2813
21. mar 2022

@fifina75 viete co ku dr. Branickej nosime moč...a ku neurologicke Nemcovej...ja radsej uz nic necitam..🙈 nas mal eeg zatial vzdy v poriadku...tak uvidime...vraj cmv ma vela deti a ani sa o tom nevie..nasmu tiez na to prisli nahodne..horsie je to u deti co sa s cmv narodia..teda tak mi povedali.

fifina75
autor
22. mar 2022

@lenka2813 my tiež chodíme k Branickej, donesiem moc o dva týždne zavolám o výsledky pre ktoré si musím potom aj tak prísť, keď sme v ambulancii tak sa len opýta koľko dcéra váži a predpíše dávkovanie sirupu a kontrola o 3-4 mesiace. Keď sa opýtam prečo to tak stúpa tak si len zahundre popod nos... V ZA už nieje žiadny detsky infektolog, jedine čo som našla na nete je dr. Štúr sídli v nemocnici ale tie recenzie jeho prístupu k pacientom no momentálne nemám odvahu k nemu ísť

aimee77
22. mar 2022

@fifina75 Ak sa jedna o perinatalnu infekciu s nasledkami na CNS, tam uz zial nic nepomoze.V moci moze pretrvat aj 10 rokov, rovnako aj v slinach, materskom mlieku.Ake su hodnoty z krvi?Najma IgM protilatky?

kata305rina
2. apr 2022

@fifina75
@lenka2813
Prosím vás prejavuje sa CMV nejako u vašich detí ?? Ak áno ako ?? A čo to môže spôsobiť do budúcna , mne bolo len povedané môže to skončiť ešte zle nič viac , snažím sa nato nemyslieť

lenka2813
2. apr 2022

@kata305rina mne bolo povedane, ze nasledky byvaju povacsine ked sa babatko infikuje pocas tehotenstva..ale takto pocas zivota sa vraj nakazi strasne vela deti a ani sa o tom nevie, tak neviem no.....ani my by sme o tom nevedeli a neriesili to, keby sa neprislo na to nahodne z vysledkov krvi.....nas je sikovny, jedine ma trochu oneskoreny vyvin reci, netvori zlozite vety, ale rozumie vsetko..tak ideme riesit logopedicku...ale nemyslim, ze je to kvoli cmv...a u vas ako? 🙂

anjelaa
2. apr 2022

Riešim cez biorelax v Žiline. Syn to mal, do týždňa bol v poriadku. Je to platené, ale za mna top , okamžitá účinná liečba.

fifina75
autor
3. apr 2022

@kata305rina u nás sa to tiež zistilo náhodne v nemocnici keď tam bola.dcera s iným problémom. Prejavy nemá žiadne, možno že len ten vývin ako je spomínané vyššie že sa napr. začala pretáčať keď mala skoro 6 mesiacov, sedenie okolo 10m., prvé kroky po 14m. ale.tiez si nemyslím žeby to bolo CMV, inak nebadam žiadne následky ako píšu na nete a v nemocnici a ani dr. nám nič nepovedala čo sa týka budúcnosti

kata305rina
10. apr 2022

@lenka2813 zistili sme to keď mala 2 mesiace ale bola chorlava od narodenia no až v 2 mesiacoch jej navreli a zhnisali uzliny , boli sme v nemocnici 2 mesiace a ma za sebou 4 narkózy a operáciu , dlho im tvrvalo prísť nato že je to CMV a preto sme bol iná onkológii , keď nato prišli nasadili jej Cymeneve do žily a potom issoprinosine ako tu mala väčšina , no začala sa otáčať v 10. Mesiaci no po 13. Už chodila , je veľmi šikovná rozpráva všetko už od roka a pol začala , no nechce jedávať , začalo to v tej nemocnici kde odmietala už mlieko , teraz mlieko vypije ale ani jogurt ani keks , mäso , polievky sú dni keď neje nič , no má 18 kíl a 2 a pol roka + je dosť plačliva , máva záchvaty že začne pre nič za nič no to nebude CMV no to jedenie si myslím žeby mohlo stým nejak súvisieť

veron_veron
26. okt 2022

@fifina75 dobrý deň, narazila som na tuto diskusiu a zaujal ma vás prípad. Totižto s dcérkou mám rovnaký problém. Už od júna 2022 navstevujeme ambulanciu doktorky Branickej kvôli CMV vírusu. Vírus stále stúpa a pani doktorka to nijako nerieši. Dcérka musí absolvovať operáciu v decembri a ja vôbec neviem čo mám robiť. Žiadny anestéziológ ju neuspi s tak vysokými hodnotami CMV ake ma momentálne.
Prosím vás posunuli ste sa nejako vo vašom prípade ? Vymenili ste doktorku Branicku? Nasadili Vám nejakú inú liečbu namiesto Isoprinosine ?
A inak čo sa týka doktora Štúra .. kontaktovala som aj jeho, ale vraj on deti nerieši, že deti ma na starosti len Dr. Branicka.

fifina75
autor
27. okt 2022

@veron_veron dobrý deň, u nás je momentálne situácia taká že sme boli v júni na kontrolu po 4 mes. prvý raz to výrazne kleslo (z 250 000 na 76 000) až sa mi tomu nechcelo veriť, tak dr Branicka len upravila dávkovanie isoprinosine. Teraz po poslednej kontrole opäť po 4 mes. jej to znovu stúplo na 111 000, takže to začala prvý raz riešiť a ideme o 2 týždne na prietokovu cytometriu (vôbec netuším čo to je ani ako to prebieha) bolo to riešené telefonicky čiže nemala čas mi o tom viac hovoriť.
Okrem isoprinosine nám raz predpísala Inofor (bralo sa to 1x týždenne) a aj po ňom nám to kleslo a nechápem prečo potom opäť prešla na isoprinosine.
My s tým bojujeme od 1/21. Aj ja som zvažovala nad zmenou dr. ale žiadnu inú v blízkom okolí nepoznám.
Vy máte aké hodnoty?

veron_veron
27. okt 2022

@fifina75 a užívali ste aj imunor? My ho mame momentálne predpísaný. Po isoprinosine nám hodnoty veľmi vyskočili. Momentálne ma dcérka 141000 a 910 kópii v krvi. Vraj potrebuju nulovú hodnotu v krvi, ale v moci to bude pretrvávať niekoľko rokov. Zrovna dnes som bola za dr. branickou a vraj ak nepomôže imunor, tak budeme musieť nastúpiť na 6 týždňovú liečbu cymevene. Som už naozaj zúfalá.
Ja som našla infekčnú ambulanciu v Martine a v Trenčíne, ale dnes po konzultácii s imunoalergologom som sa dozvedela, že postup liečby je všade rovnaký. Tak neviem. A vaša dcérka to ma pozitívne aj v krvi?

fifina75
autor
27. okt 2022

@veron_veron áno pardon zle som napísala nie Inofor ale imunor. My sme mali aj máme len v moči, keď jej to zistili mala 2500 kópií ďalšia kontrola takmer 18000 a stále to stúpalo. Som zvedavá čo sa zistí tou prietokovu cytometriou.

kata305rina
2. nov 2022

@veron_veron kontaktujte infekčnu z Martina,DR smiešna ,nás riešili 3 roky a furt sme sa ťahali po doktoroch ona má iný postoj skúste jej názor

kata305rina
2. nov 2022

@veron_veron my sme mali tú 6 týždňovu leicb ucymeneve , to je minimum 6 týždňov môže to byť aj dlhšie a je to na nervy len preto že ste v nemocnici a ešte pravdepodobne aj v izolačke ,aspoň u nás to tak bol omed sme boli v BB

veron_veron
3. nov 2022

@kata305rina dobrý deň, veľmi pekne ďakujem za odporúčanie. Určite ju budem kontaktovať, keďže už sme naozaj zúfalí.
Ja som včera konzultovala znova tuto 6 týždňovú liečbu s infektologickou v Žiline a opýtala som sa jej na úspešnosť liečby po tých 6 týždňoch a jej odpoved bola, že mi nevedia nič zaručiť, pretože niektorým pacientom trochu hodnoty klesli, ale niektorým vôbec. A veru tých 6 týždňov v tej nemocnici si predstaviť neviem. Dosť sme si tam toho už odležali, tak mám z toho až des.
A u vás sa to po tých 3 rokoch polepšilo?

kata305rina
5. nov 2022

@veron_veron teraz som to až prestala riešiť ako máme inú lekárku ,ináč sme mali furt issoprinosin a tak ,na nej nevidno že jej niečo je ,tak som rada že táto lekárka to rieši ináč ,lebo sme len furt chodili nankrv api doktoroch to bolo veľa

lenka2813
31. jan 2023

@fifina75 dobry den, mozem sa opytat ci sa to zlepsilo? 🙂 ja rozmyslam nad spominanym Martinom lebo nemam chut uz chodit ku dr. Branickej.

fifina75
autor
31. jan 2023

@lenka2813 prietokova cytometria bola OK nezistili sa žiadne závady, doktor predpísal Imunoglukan sirup berie ho 2 mesiace (a ešte bude, je to dlhodobejšie, ževraj aj 6 mesiacov), potom znovu na odber moču či zabral. Posledný raz to opäť stúplo tak preto sme boli na tú cytometriu

lenka2813
31. jan 2023

@fifina75 dakujem velmi pekne za info. 🙂

becyn97
7. dec 2023

@fifina75 dobry den, mozem sa spytat ako prebieha prietokova cytometria? Mame prist k alergologocke v aprili, a vobec netusim kvoli comu …KO mal v norme, len bola nizsia hodnota imunoglobulin M…dakujem

fifina75
autor
7. dec 2023

@becyn97 dobrý deň, už si presne nepamätám či brali vzorku moču alebo krvi ale bola to otázka tak 5min. čo sme boli v ambulancii.

foxandswan
22. máj 2024

@fifina75
@kata305rina
@veron_veron
@lenka2813

Dobrý deň, ahojte ... Obnovujem diskusiu po rokoch s nádejou že mi napíšete že sa vám hodnoty upravili 🙏 ako na tom aktuálne ste prosím? Synovi tiež diagnostikovali CMV a čaká nás kontrola u p. Branickej.. hodnoty moč 27tis, krv 300 kópií

veron_veron
22. máj 2024

@foxandswan dobrý deň, už sa liecime dva roky. Momentálne hodnoty sú 1800 kópii v moci. Krv je už vyše roka čistá. 🙂