Čo mi hrozí, keď odídem s dcérou domov na reverz?

mirkatrencin
24. aug 2017

Ahojte, v pondelok som sla s maliu na pohotovost 16m s teplotamy 39,7. Porad ma tu nechali lezat a vysetrenia a tak. Zistilo sa, ze ma "len" Herpanginu, ktora takto nabieha. Som tu uz 2 den, bez teploty, mala uz co to zje (velmi zly jedak od narodenia) pije vodu, beha hra sa...a oni ma furt nechcu pustit, ze v niektorych pripadoch sa moze pridruzit bakterialna neviem co a to moze byt do 10 dni....klop klop....ked som volala svojej obvodnej lekarke , povedala mi, ze sa mam odtial co najskor pratat, ze tam moze kade co chytit. Oni ma tu vlastne drzia neviem na co...chcem dnes podpisat revers, neda sa to tu vydrzat. Aj to ma "nudzovo" dali na izolacku z roku pana. Chodia mi na izbu jak na hodiny klaviru, nevyspali sme sa uz 3 noci. Des....
Otazka znie, co sa stane ked ten revers podpisem a pojdem domov konecne ?

natalienka12
24. aug 2017

@mirkatrencin Ked podpises tzv. reverz pustia vas domov. Ale ked sa malej zhorsi stav a nedajboze sa nieco stane tak sa necuduj. Nemocnica za to zodpovedna nebude.

mirkatrencin
autor
24. aug 2017

@natalienka12 a potom je aj moznost ina..nepodpisat alebo ako? Nezhorsi sa jej stav...je cula jak rybicka a pripadne antb mi uz vie predpisat aj nasa pediatricka.

tomiholjubavi
24. aug 2017

nemyslim si, ze by nase zdravotnictvo bolo take bohate, aby drzali niekoho v nemocnici len tak z pasie. praveze, cim skor sa snazia ludi zbavit a poslat ich domov. ak si vas tam chcu este nechat, asi na to bude dovod a reverz by som nepodpisovala na tvojom mieste.

mirkatrencin
autor
24. aug 2017

@tomiholjubavi Dik za odpoved,
Lenze jej nic nieje, mozno vcera este bola dr hakliva.
Pojdeme dom dik za odpoved. Nieje dovod ma tu drzat len ccem vediet nasledky

evitka83
24. aug 2017

@tomiholjubavi drzia len tak z pasie, nemocnica za to dostava prachy z poistovne, raz sa nechtiac preriekol jeden lekar na rizikovom

evitka83
24. aug 2017

@mirkatrencin nebudes mat nasledky, chod domov, ked nema priznaky

tomiholjubavi
24. aug 2017

@evitka83 fakt? 🙄 a poistovni to nevadi? ja kedykolvek som bola chora, furt ma vyšupovali domov na otočku 😅 aj po komplikovanej operacii ruky ma poslali na treti den domov.

kikina84
24. aug 2017

@mirkatrencin ono ide hlavne o to.ze keď vás už prijali musíš tam byť minimálne 3 dní..aby im pobyt preplatila poisťovňa ..čiže rátajte s tým že skôr ako za tri dni ta nepustia..

majka99999
24. aug 2017

@tomiholjubavi tu na infekcnom nas tiez drzali 4 dni, maly mal rotavirus. A ze vraj ked nechceme odist na stvrty den hned rano (lebo na obed by sa mi to hodilo viac, muz mal prvy den v novej praci, tak musel chudak prist do prace o hodinu neskor namiesto vynechania obednej prestavky), ze si ma tam este den nechaju. Do dalsieho rana. Chlapcek z vedlajsej izby prisiel so 6. chorobou a akurat dostal tiez grcacky. Moj malinky bol uz fit, v podstate dostal infuzie 2 a raz nurofen. Tak sme sa rychlo pratali, nech este daco nechyti.

mirkatrencin
autor
24. aug 2017

@kikina84
No dnes je to 3 denak ratam, ze v pondelok ma priali..ale idem...diky baby...este jej spravia crp nejakym zazrakom zase vezmeme cikanicu a 8 vizita pytam papiere a idem dom z tejto diery...ale nikde na nete ani na forach som nenasla ze by niekoho dali do nemocky s tym...ale asi to bude tym ze ma nechce skotej pustit.

dzina007
24. aug 2017

Pri reverze podpisanom sa nic nedeje. Nas ked drzali takto v nemocnici ze sme v pondelok prisli neplanovali nas domov pustit tak som primarke povedala vo stvrtok ze podpisem reverz tak nakoniec nas pustili bez neho lebo by som uz bola druha za tyzden.
Ak sa dcere zhorsi stav mozte normalne ist k lekarke aj do nemocky sa vratit... reverz je hlavne asi o tom ze ak by sa malej nieco stalo mimo nemocnice tak sa nemozete s nou sudit a natahovat ze vas pusstili domov aj ked liecba nebola dokoncena lebo ste ju odmietli. Proste preberate za to zodpovednost.

oskvarka
24. aug 2017

ja ked som podpisovala reverz po nehode - pade maly bol este mensi tak nasledok bol ze teda ako pisali baby vysie nemocnica nezodpoveda za zhorsenie stavu.. (otazka znie ci by sa zodpovedala ak by ste tam aj boli a nedajboze by sa stalo nieco .. aj vazne..) a vypisovali nas na kontrolu kazdy den asi 3 dni za sebou.. prve dva dni sme len prisli doktor sa na maleho ani nepozrel len pohundral ze sme prisli neskoro (okolo 10tej, on je yvzknuty ze pacienti na neho o 7 cakavaju) ani sa nic neopytal ani o nicom neinformoval.. len vypisal papier ze na dalsiu kontrolu... na 3 den uz nas posielal na kontrolu na pohotovost kde sme boli primany (neviem preco ked bol normalny pracovny den) tam sa samozrejme plati a tiez nic ani sa na teba nekuknu .. tak sme tam uz ani nesli potom... ja som maleho nechcela nechat traumatizovat v nemocnici ked spaval cele noci na mojom prse a oni by ho dali do zamrezovanej klietky a mna by supli spat na ine poschodie... uz vidim ako by ho sledovali ci ma nejae "zmenene prejavy" ked ja by som tam v noci ani nebola a on by prereval polku noci ...

evitka83
24. aug 2017

@tomiholjubavi jasne, ze to poistovni vadi, ale hlavne slovo ma lekar 🙂 a zavisi ci maju alebo nemaju naplneny prideleny budget

natalienka12
24. aug 2017

Z pasie tam urcite nikoho nedrzia. Ale udivuje ma ako dokaze mamicka laik posudit zdravotny stav dietata. Ja osobne by som isla za primarom alebo izbobym lekarom a narovinu mu povedala ze chceme ist domov ake ma dieta vysledky krvi a vysetreni. A potom sa rozhodla.

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marllik
24. aug 2017

poistovne robia nemocniciam problemy, ak je pacient hospitalizovany na menej ako 3 dni. Ked som bola na pohotovosti so synom kvoli febrilnym krcom, tak mi dali vybrat ci ostanem s nim na expektacnej miestnosti do 24hod na pozorovanie, alebo chceme byt riadne hospitalizovani, ale ze to bude potom min 3 dni kvoli tomu, aby im to poistovna preplatila (otvorene mi povedali, ze nie podla stavu ale kvoli poistovni) taktiez bol davnejsie uverejneny neanonymny blog jednej zdravotnej sestry tusim na sme, ktora pracuje na are a popisovala skusenost, ked mali pacientku prijatu s anafylaktickym sokom, stabilizovali ju, na druhy den ju poslali domov, lebo uz bola v poriadku a poistovna im tu hospitalizaciu odmietala preplatit, ze bola zbytocna, ak trvala tak kratko.. to bolo cca pred 5rokmi.. neviem to teraz najst.. rovnako niektore poistovne preplacaju jednodnovu chirurgiu, ine nie a preto ta musia hospitalizovat (tiez osobna skusenost, nemala som tu spravnu poistovnu na jednodnovu chirurgiu.. pred par rokmi,,teraz mozno by to bolo ok)
mozno treba lekara priamo konfrontovat, ci vazne ide o stav dietata, ci o to ci to poistovna zaplati.. ....nejde mi poslat prispevok, tak skusim s obrazkom :D

fleskoval
24. aug 2017

My sme tak boli pred vianocami malý sa mi vyhádzal.. pptom mu to prešlo ale chytil tam zápal ucha čo vieme liečiť aj doma a nechceli nás pustiť...tiez som chcela ísť ma reverz pár dni do stedreho dňa a nás tam držali..nakoniec mi teta vybavila cez primara a pustil nás ale aj keby reverz podpíšes a čosi sa stane osetria ju len ti vypapuluju to je všetko

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marllik
24. aug 2017

@piacere :( no moze to byt i vas pripad.. oni musia urobit tak, aby mali zaplatene

mirkatrencin
autor
24. aug 2017

Ja som dr...teraz velmi dotazne povedala ze dnes idem domov bodka...najprv tak kukala ze este prude podla vysledkov...ale.teraz dosla sestrucka ze obed mi uz netreba ze pojdem domov..tak supeeeeeer...
Uz by ma ty neudrzali...anu simcu ta uz nevie xo by tu rozbila ;)

mirkatrencin
autor
24. aug 2017

Ze ma prepusta na moju ziadost ale nedava mi to ako revers ..a tvarila sa pri tom fakt protivne

natalienka12
24. aug 2017

@mirkatrencin nedavaju malej antibiotika infuzne? Ak nie a vysledky su dobre malo by to byt ok. Viem ze psychicky sa to zle znasa. Zazila som.

kika691
24. aug 2017

@mirkatrencin Moja 13m dcerka Mala to iste 39.9teplota....volali sme Jej rychlu...a sama Dr man povedala Ze ked Hej Nic Neni tak na detske nie...lebo nachyta ozaj nieco....na druhy den malej nic nebolo....ja by som to podpisala

bonnie1
24. aug 2017

@mirkatrencin mne lekarka povedala ze reverz plati tak tyzden , potom uz nikto berries

mirkatrencin
autor
24. aug 2017

@natalienka12 to bolo virove na to sa nedava antb...ale furt mi cosi vypravala ze sa kntomu moze pridruzit bakterialna neviem co a ze potom.je treba antb....reku fajn ale ja tu na to nebudem cakat 10 dni...byvam 5 minut od dr a 5 minut autom od pohotovosti reku sak keby cosi pridem..ale decko zive uz mrzute z toho ze nemala do coho pichnut...tak nebola 2x nadsena...a s tamtum verde jej viem vyttier usta aj doma a dat nejake lieky 3x denne...
Ale to bolo hrozne fakt mali 3izby volne a mna nechali supnutu v tej spinavej izolacke okachlickovanej kde svere buchali vsetko bolo pocut..ked som konecne malu uspala do toho upratovacka potom sedteicka odmerat teplotu potom juj pomylila som sa...otras...v noci...kazde 3h chodila merat teplotu a to uz mala.36 zakazdym.mi ju zobudila a davaj znova uspavat...des...a ro som.s nou spala na rozkladacom gauci! Som rada, ze som uz doma

natalienka12
24. aug 2017

@mirkatrencin skoro sa uzdravte. Prosim ta na akom oddeleni si lezala?

arwen88
24. aug 2017

Podpis reverz a chod s malou domov...bakterialna infek.sa skor pridruzi v nemocke,kde je bakterii na rozdavanie..my sme tak zdrhli po dvoch.dnoch v nemocke...bolo podozrenie.na slepak,lebo sa mala stazovala na bolest bruska...ale to ju bolelo z horucky..ked uz nemala 24 hodin teplotu,brala.som ju domov,lebo prekonala obycajnu virozu,aku mava bezne...ty poznas.svoje dieta,vies ako ti pri chorobach reaguje...doma bude urcite lepsie..moja mala ovela vacsi stres v nemocke..doma sa doliecite..

katrin21
24. aug 2017

@mirkatrencin oni ta tam chcu drzať min, 3 noci, lebo inak robi poistovna problemy.. podpisala by som reverz a domov

katrin21
24. aug 2017

@tomiholjubavi no, to sa prave mylis.. poistovna ma dane, ze 3 noci hospitaliazacie, iank to nechcu preplacat...

myjusiatko
24. aug 2017

Bezte domov. Nemozu ti nic. Ak by sa stav zhorsil, normalne sa zase mozes vratit. 🙂 Drzim palce.