Dobrý deň,
Ja mám veľmi rada cibuľu, zvykla som jesť aj keď som chorá. Vtedy pijem aj cibuľkový čaj, ale moje deti bohužiaľ nemajú radi cibuľu, ani cibuľkový čaj s medom.
Mojou otázkou by bolo či má niekto skúsenosti s cibuľkovými ponožkami- čítala som že má silný čistiaci efekt keď cibuľu vložíme na noc do ponožiek, alebo s tým, že ak nakrájame cibuľu, a dáme do izby, blízko k deťom cez noc, že vraj je dobré na rôzne ochorenia (kašeľ, nádcha...)?
Čítala som o tom články že tieto “triky“ s cibuľou sú tradičnou a osvedčenou metódou, no ale neviem.... mňa by zaujímali reálne a dlhodobé skúsenosti či pomôžu, ak áno tak koľko dní, nocí čakať na výsledok?
@woman21 nic v zlom, ale cibula bola svaty gral v roku 1930. Dnes by som ti napisala, aby si detom uvarila caj, cibulu dala do gulasu a skocila do lekarne 🙈
Podla mňa je to len placebo, ale moja mama o ničom inom nehovorí keď len spomeniem kašeľ 😅 teda ta prekrojena cibuľa. Do ponoziek ju nepcham , radšej jej o tom nepoviem 😁
@woman21 Ja cibulu pouziva pri chorobach deti aj nas dospelych dost casto. A hlavne pri upchatom nose. Vzdy len narezem cerstvu cibulu do misky a polozim ku postielke. Velmi to uvolnuje nos a ulahcuje dychanie. Do ponoziek a take podobne, to neskusame. To mi pride take cudne. Ale na dychanie je super. A pri kasli robim cibulovy sirup. To deti beru ako klasicky sirup od kaslu, skratka chuti- nechuti, prehltnu a zapiju vodou ;) Ten robievam bud s cukrom alebo medom. Ale nerobim ho az tak casto. Len ked sa mi uz kasel dlhsie nepozdava a skor ako doplnok ku inej liecbe.
Pri upchatom nose pomáha, naši chalani mávajú vždy na začiatku choroby.. cibuľový čaj tiež na kašeľ... Do ponožky som počula, ale neskúšala.
Ja som dnes strúhala cibuľu do polievky a vysmrkala a vyplakala som aj to čo som nemala takže nejak odveci to nie je dať cibuľu do izby 🤔 Ale v ponožke, neviem si predstaviť aký to môže mať účinok
@woman21 ano, urcite ak nrmate nic lepsie, tak aspon cibulu, je to taka zachrana 🙏
@woman21 Keď majú moje decká nádchu, vždy im k posteli dávam kúsok pokrájanej cibule. Lepšie sa im spí, ľahšie sa im dýcha.
@kittykat22 my navštevujeme lekáreň, až keď je to nevyhnutné. Nebudem tu rozoberať, prečo. Každý pricetny človek si skúsi dopomôcť aj inak, než hneď bežať do lekárne a kupovať niečo, čo síce možno zaberie, ale málokedy vie, vo si vlastne do seba dal. Keď doma v špajzi. To ma často s násobne silnejšou koncentráciou a zadarmo.
môj syn má 11 rokov a ATB mal jediný raz. Druhý na 5 rokov a tiež mal ATB len ako bábätko, keď bol vážnejšie chorý v nemocnici.
11 ročný pravidelne každý rok je v škole ocenený, za to, že v meskal najmenej hodín z ročníka.. Obvykle 0 max 5 hodín za polrok......
@zafir01 takze zeny ktorych deti dostanu napriklad rakovinu su nepricetne, lebo ich deti nejedli dostatok toho, co maju v spajzy? Niekedy by si si mala zahryznut do jazyka ... (klavesnice)
@kittykat22 nie, píšem o bežných nachladnutiach. Verím, že to každá pochopila.
Tiež idem do lekárne. Mame 21. St..
Ale písať, ako ty, že najskôr lekáreň. Nie je 1930, je dosť mimo. Prvá si generalizovala a odsúdila tento "svätý grál"
@zafir01 daj si cibulu - na nervy 😅
My vždy pri upchatom nose spávame s cibuľou na nočnom stolíku 😁 Vždy pomohla 👍 Ostatné, čo píšeš, som neskúšala.
@silvike priamo pri krajani sa akurát rozslzim kedy sa krátkodobo rozsoplim ešte viac. Ale nie, skutočne sa mi nikdy neuvolnii dýchacie cesty keď som len bola v prítomnosti nakrájanej cibule, možno keby ich bolo 20, to som ešte neskúšala. Radšej použijem eukalyptus, tiež žiadny zázrak ale aspoň krajšie vonia 😅
Aj nam vzdy zabral cibulovy sirup aj caj cibulovy do ponoziek som nedavala nebolo treba
Ja pri zapchatom nose uvarim cibulu vo vode, potom to vele orelejem do vedra s horucou vodou, aku deti znesu, strcim im tam nohy, potom este dolievam teplu a potom hrube ponosky a rovno do postele. Uplne im to uvolni nos...
@woman21 Ta nakrajana cibula ma byt na chodidlach, neviem ako to ma fungovat ale verim ze cibula (a tiez cesnak) maju vela liecivych latok. Vyskusala som to... hrozne nieco to bolo. Smrdelo to, steklilo ma to, nebolo prijemne spat v ponozach a nemohla som tu noc ist na zachod a hlavne vobec to nepomohlo. Mne ale nikdy ziadne lieciva lebo domace lieky nezaberali, aspon teda nebadala som nikdy ziadny ucinnok.
Nohy mi smrdeli cely nasledujuci den aj napriek tomu ze som ich rano umyla.
Nedokázala by som spať s pokrájanou cibuľou v izbe. Nedráždi vám to čuch? Celkom to obdivujem. Tiež sa radšej liečim bez liekov.
@zafir01 no ja do mojej nedostanem ani ovocny neochuteny caj. Skusala som detsky bylinkovy, ani na to nekukla. Skusala som naparovanie pod dekou, ani za svet tam vojst so mnou. V najhorsich dnoch choroby si neda ani sirup, vypluje, vyvracia, o cibulovom caji mozem snivat. Uvidime teda do buducna. Ci sa to u nas ujme. Vdaka za rady.
Netuším, či to má dáky účinok, ja osobne cibuľu nemám rada, a nikto by ma nedonutil si ju dat nikam. Takže za mňa nie. Pamätám si na cibulovy siruo z detstva, ako ho mama urobila, tak vyhodila, pretože neexistovalo dostať do mňa ani lyžičku. Rovnako ako babské recepty s mastnymi zemiakmi na krk a podobne.