Moje dieťa bude nastupovať do škôlky a z okolia viem, že deti sú zo škôlky kvôli chorobám často doma, dokonca viac sú doma ako v škôlke. U vašich detí to takto fungovalo tiež vlastne od kedy nastúpili do škôlky až kým nešli do školy alebo sa to časom nejak upravilo a tie choroby sa na nich prestali tak často lepiť? Syn bol od mala veľmi často chorý, kadejaké svinstvo sa naňho hneď nalepilo od detí, nemohli sme ísť ani do zábavného parku inak bol hneď chorý takže pred škôlkou mám veľké obavy a dotoho som ešte tehotná a nebola by som rada aby ešte aj mladšie od neho chytilo stále niečo.. čo sa dá urobiť, aby nebol často chorý? Skúšali sme aj Cebion, imunoglukan a od lekárky isoprinosine, ale nehadala som žiadnu zmenu
U nás nepomohlo nič. A to mám tri deti. Toľko peňazí som vyrazila za kadejaké doplnky a aj tak to prd pomohlo. Prvý rok v škôlke bol jednoducho masaker. Najzdravší boli, keď kvôli korone všetko pozatvárali. A celkom ešte pomáhalo, keď museli nosiť rúška. Vtedy nič, ani soplík, pomaly som zabudla ako vyzerá naša dr, všetci zdraví ako ryby. Odkedy zas sa chodí bez rúšok, vrátili sa aj choroby, našťastie deti trochu vyrástli, takže je toho menej (ako každý rok). Ale držím palce, snáď niečo nájdeš...
nemusí to tak byť, moje nebývalo choré vôbec, ak si teda odmyslím kiahne. Nedávala som mu žiadne vitamíny ani potravinové doplnky, len pestrú stravu, veľa čerstvej zeleniny a ovocia, veľa pohybu vonku za každého, ale skutočne každého počasia, nebabušila som ho, teda oblečený bol veľmi ľahko, doma sme neprekurovali. Ty si ale v inej situácii, tvoj drobec býval často chorým môj nebýval, poradila by som sa s lekárkou, s imunológom. Ak dieťa nepôjde do povinnej predškolskej, tak by som ho ešte do škôlky nedávala, keď si tehotná a je lepšie, keď nastúpi na jar, nie začiatkom školského roka, keby to riaditeľka umožnila, na jar nebývajú deti toľko choré.
Moj syn nikdy nebyval casto chory, max 1x za skolky rok aj to nie sopliky,kasle atd ale tie nakazlive choroby 🤦♀️ zapal spojiviek,ruky nohy usta atd cize tie ,ktorými sa nakazila cela trieda t
Syn doniesol vsetko co stretol, dcera uplne ina, kazde dietatko je ine, imunitu vybuduju postupne, ale ten prvy rok byva narocnejsi, mas vyhodu budes doma s druhym tak mozes dat syna do skolky podla toho ako to budes citit, nebude tam tlak na expresne liecenie, budes mat cas a kojene deticky predsa zvyknu mat aku taku imunitu aj od mamky takze to zvladnete😊
Možno vďaka tomu, že syn býval aj doteraz často chory, že všetko hneď chytil aj v zábavnom parku tak, už má imunitu vybudovanú o niečo lepšie. Inak platí to čo si napísala, viac doma ako v škôlke... 🤷 U nás to bolo tak, že starší išiel do škôlky a mladší mal 5 mesiacov. Samozrejme, pochytal všetky choroby a nie len že sople, kašeľ a pod. ale tiež zápal priedušiek, salmonelu a iné špecialitky. Vitamíny nepomáhali žiadne. Veľakrát sme ochoreli od neho aj ja a muž, no zostáva len dúfať, že sa to časom zlepší. Veľa zdravia a trpezlivosti prajem.
Všetko mala cez ovčie kiahne, zápaly uši, brušne virózy, chodila 4 m a potom som ju odhlásila zo škôlky na dlho, keď dostala spreje na astmu a chodili sme po lekaroch.Dovtedy bola zdravá raz ročne nádcha.potom v 5 r to už bolo lepšie, keď znova nastupila
Odporúčam očkovanie proti ovcim kiahnam, aby nedostalo bábätko od neho
@matovicova to je dobry napad, len treba sa uistit ze aj tehotna mamicka uz mala kiahne a ak ano tak dietatko zaockovat este pred narodenim surodenca, lebo v malom percente pripadov moze byt po ockovanie mierne infekcne
Rada by som ti poradila.. ale sama som už z tých blbych chorôb tak strašne frustrovaná... Mám tri deti, lepšie sa ma len najstarší 10r, ostatné dve sú choré prakticky stále.. odkedy mali koronu je to este horšie..dcéra má 8r, syn 5r.. všetci traja sú alergici, synovia aj astmatici.. sú liečení u imunológa, liekov berú kopu, od mala otuzujeme, sme vonku za každého počasia, športujeme, zereme na tony ovocia a zeleniny a je nam to prd platne.. najstarší až okolo 8-9r bol na tom zdravotné lepšie.. dcéra pred dvoma týždňami dobrala ATB a mala cez prázdniny zase teplotu.. lezie mi to na nervy, lebo neviem čo urobiť viac..
Poznám dieťa čo sedí cely deň za mobilom, je klobásky, neznáša akejkoľvek ovocie a je chorý raz do roka.. niečo robím zle, len neviem čo..
ako dlho bral ten imunoglukan? Skladovala si ho v chladnicke? Ten bral moj syn a super. Ale inak sa tiez topi v chorobach. Ked zacne kaslat uz prevratim ocami. Ale super, ze uz nema vysoke horucky. Aspon nejaka zmena k lepsiemu.
@jana_eyre_2 to mrzí najviac, keď vieš, že robíš čo môžeš a aj tak nie je vidieť výsledok.U nás zápaly uši pretrvávali do 8 r.Nepomohol ani bronchovaxom či iné lieky od imuno?
@luccija presne, nie je vidno výsledok a potom príde nejaká pani čo počuje kašľať syna na ulici a zhrozi sa že mu dávam flixotide a nie cibuľový sirup (viem že to myslela v dobrom, len to už troška naštvalo) najmladšiemu broncho 2x stav zlepšil.. keď ho bral prvý krát tak úplne super, na tú sezónu sa to veľmi zlepsilo.. tento rok ho bral tiež (už 3tix v zivote) ale nepomohlo mu to vôbec.. dcére ho zatiaľ nepredpisali, ona mala zase iné problémy.. (mala boreliozu z kliešťa a odvtedy sa to sype. Teraz ani neviem z čoho mala teploty) Už len čakám na letne počasie, iba cez leto zväčša vôbec nevieme čo sú choroby.. dlhšie sme sa k nášmu imunológovi nedostali, lebo bohužiaľ dostal infarkt..
no mne dcera nebyva chora,ak nieco donesie,len zakasle a my mame;)Uz su aj dalsie dve v skolke,o ne sa viacej bonim lebo oredcasniatka ale zatial 2tyz a chodia stale,skor jesene sa bojim.Ale tak otuzuj deti,myslim ze to zabera,starsia nastupila v septembri a len raz bola doma dva dni,
inak namiesto imunoglukanu si kup glukanky,je to to iste akurat su to take cukriky a lacnejsie to vyjde.
nepotesim ta, ale u nas skolka prvy rok nieco strasne, otras lebo nielen dcera v horuckach kvoli moraxelle, ale aj my dospeli. mne trvalo vyse roka nez som si vybudovala imunitu lebo tiez som lezala v teplotach, cele dutiny zapalene…teraz ma dcera pomaly sest a je to lepsie len o tolko, ze uz nie su horucky, inak su tyzden v skolke, 2.5 tyzdna doma. a takto dokola. syn ma trochu lepsiu imunitu, ale proste ked ich nechcem davat soplavych do skolky, tak su doma. ako sa pise aj hore, davam rakytnikovy sirup, stale ovocie a zeleninu, pohyb, zijeme pri lese, a aj tak. je vsak velka pravda, ze rodiny, ktore na tom tak nelipnu maju odolnejsie deti. susedovych dieta chodi uz od jari bose, vonku 10 a ona len. natelnicku a chora je tak 3x do roka
po vybratí nosových mandlí ( 3 roky) bolo po chorobách.
Prvy rok v skolke je asi taky u kazdeho, resp. u vacsiny deti. Syn prvy rok tyzden skolka, tyzden doma, ovcie kiahne, crevne virozy...potom zacali karanteny a zdravy ako rybka. Od septembra je uz v druhom rocniku MS a soplavy bol v septembri a az teraz druhykrat. Lenze on je alergik a prave v obdobi zacinajucich pelov ochorie a je z toho nakoniec alergia. Dceru tiez vkuse nakazoval a ta ide od sept tiez fo skolky, no ratam, ze uz bude odolnejsia 😂 inak ja davam stale imunoglukan a devit a nie su chori vobec. Vzdy pred skolkou a po skolke prestreknem nos sterimarom, mozno aj to pomaha.
Je to individuálne. Sú deti ktoré sú nonstop choré prvé mesiace a rodičia ich radšej vzali na polrok zo škôlky a druhý pokus bol vždy lepší. A sú aj deti čo chytia sopel a nič im viac nie je.
Sestra dala dieťa do škôlky, mala doma polročného syna a teda dva mesiace nadávala (október-november). Všetci boli chorý, malý nevedel papať lebo mal plný noštek a silny kašeľ. Odvtedy nejako chorá nebola ani dcéra a ani malý, ale tie dva mesiace spávala so synom v náručí lebo nevedel dýchať s nádchou dobre.
moja dcera nebola chora ani jediny raz, kym nenastupila do skolky. ale aj tam za tie 3 roky bola chora fakt malicko, celkovo ma vybornu imunitu - klop, klop. pre mna je az neuveritelne, ked tu citam, ze dieta je kazdy druhy tyzden doma zo skolky alebo ake vyzivove doplnky davat dietatu na podporu imunity.ale verim, ze su aj chorlave deti. u teba je to extrem, ak uz teraz je maly casto chory a budete mat novorodenca, ja by som ho do skolky este nedavala. inak sa lieci skolkar a inak novorodenec. aj moja svagrina tiez starsieho dala az na 4 roky, prave preto, aby na babatko nic z kolektivu nedoniesol.
Asi jedine nechodit do škôlky..ja neviem čim to je..moje decko choré nebolo možno raz mal tu 5,či 6 chorobu, nepamätám sa, ktorá to bola..ale ako nastúpil do škôlky od februára je to non-stop kolotoč. 2 dní v škôlke a 3 týždne doma a stále dokolecka 😞 k tomu mám ešte aj mladšieho ktorý všetko schyta ..teraz posledne sme ti schytala celá rodina a rovno chlamýdie, manžel so synom to mali na pľúcach a mladší v očiach..mne ich nepotvrdili, ale stále kašlem, takže asi zasa budem musieť ísť k lekárke.. škôlka je iný masaker na tieto choroby 😞
No to zavisi, ja nedavam synovi nic okrem vit D a chory je tak 2 krat za rok.
Davame c, d, predtym kalobu. Nebabusime, neprekurujeme, chodime casto von, aj za kazdeho pocasia. Syn sa mi vratil tuto zimu 2-3 mokry od prstov na nohach az po zadok a nic. Voci chladu je imunny. Ale skolkarske bacily ho dokážu premoct lahko, v skolke od septembra do decembra bol dokopy 3 tyzdne. Po vianociach sa to ale upokojilo, klop-klop. Odvtedy len lahke sople. Asi si vybudoval cez tie choroby lepsiu imunitu.
Naopak moje krstna ziadne vitaminy, zeleninu ani ovocie a v skolke chora nebola takmer vobec. Tazko povedat, co zabera
Dcéra nastúpila do škôlky a už nám doniesla domov hádam všetko... 3 dni škôlka, 2 týždne doma. Mandle jej vybrali, zatiaľ nevidím zmenu k lepšiemu... Vitamíny a doplnky už nekupujeme, škoda peňazí...
@elizabet173 suhlasim s tebou. Este aj ked je autorka tehotna, urcite ho nechat doma.Skolka je nastastie povinna az v predskole
no ideš na materskú s druhým, tak si ho nechaj ešte rok doma....daj ho až na ďaľší rok...
Prvý rok v škôlke masaker a ani teraz to nieje moc lepšie 😂 akurát ,že zo začiatku som ja na Tom bola horšie ako dcéra keď niečo domov doniesla. Najväčšie zlepšenie bolo keď bol prísny kovid filter to som platila stravu za celý mesiac ☺️ dovtedy som ani nevedela koľko sa to vôbec platí 😂
Syn je uz predskolak, do skolky chodi od 2,5 roka, od zaciatku byva v skolke len doobeda. Chory je stale rovnako, castejsie doma ako v skolke. Cca 2 roky mu davam Imunoglukan sirup, pomohol v tom, ze maly mava uz vacsinou len silnu nadchu, dovtedy maval od jesene do jari aj 5 - 6krat laryngitidu. Teraz ju mal naposledy v oktobri.
@danieli ak bol syn starši ,a dcera menšia, tak ta už mala stopy virusov v sebe od neho a bola odolnejšia, teda preto menej nosila, alebo vôbec.
Tak ho dávaj napr len na doobedie, alebo napr každý druhy deň.
My sme tak boli 1. rok, lebo syn mal non-stop sople, poradila nám to imunologicka, aby mal dlhšiu imunitnu pauzu.
Potom som synovi dala vybrať nosné mandle a bolo po chorobách. Ale 1. rok bol chorý často