Chodi pediater na prvu navstevu novorodenca k nemu domov? Dnes som o tom pocula od kolegyne, ale rodila davnejsie. Dakujem 🙂
Naša nechodí, sme veľké sídlisko, nestíhala by to.
U nás je to možné za poplatok.
nasa chodila aj pred rokmi, chodi aj teraz. tusim 10€ sa plati.
U nás pred 6 rokmi bola na návšteve sestrička. Potom sme šli za Dr mi.
náš obvod má ped. o 15 km ďálej... takže nechodí...
u nas je ta moznost ale nerobi to automaticky 🙂
Synova lekárka mi po jeho narodení túto možnosť ponúkla a to má obvod veľký (mesto + obce).
Nie každý. Pediatrička, ktorú som pre deti vybrala ma hneď upozornila, že nechodí domov k babatkam a som rada, nechcela by som to
Náš už nechodí, lebo má veľký obvod a príliš veľa detí.
Chcel urobiť pri nás výnimku, že malého príde pozrieť osobne domov, keďže ja som bola jeho prvý novorodenec, keď začínal pred rokmi ❤️ len malý sa narodil uprostred sviatkov, keď bol mimo mesto.
Dcérka staršia keď sa narodila tak dr u nás bola ...pri mladšom už nie, myslim že ako ktorá dr, možno keď niekoho nepozná tak si chce obhliadnut podmienky byvania a čo je to za rodinu
Pediatricka ku obom nasim deťom prišla domov. Zadarmo.
Moja to nerobi..domov ma prisli aj syna pozriel ale v uk. Tam to je bezne
U nas pri starsom bola u nas(takmer 14 rokov dozadu), pri mladsom (3 roky dozadu) som bola u nej (pocas covidu), povedala, ze u nas to uz pozna, tak nemusi ist kontrolovat 😉
Pri prvom bola, lenže veľký efekt to nemalo, keďže som tam potom aj tak chodila zo začiatku veľmi často.
Bratislava, u nas si to neviem vobec predstavit. Viem, ze v nemecku chodia po porode zdravotne sestry k mamickam, tiez by som to uvitala
@majlo1234 preco nie? U nas bola poobede, ked skoncila v ambulancii. Bolo to super, kedze som bola dokatovana po porodoch. Byvam v ZA, tiez nie male mesto.
Záleží na lekárovi, jeden chodí zadarmo, druhý za poplatok, tretí si volá k sebe
U nas to fungovalo kedysi ale to bolo, ze vo vedlajsej dedine boli dvaja detsky lekari tak bolo zauzivane ze chodili vzdy jeden den v tyzdni na prvu kontrolu potom mali miestnost v obci a tam robili poradne...aby mamicky nemuseli cestovat( nefungoval kazdy autom hore dole) ale uz to nefunguje aspon u nas uz nie. Ale viem ze nasa dr ma v cenniku aj navstevu v domacom prostredi
U nas 2 roky dozadu bola a nic som neplatila
Napr pri staršej bola doktorka u nás ale to je už 11 rokov a pri mladšom sme išli už my k nej do ambulancie
@andreakotesova lebo ma obrovsky obvod, nedovolas sa, ledva sa objednas, neviem si predstavit kedy by na to mala kapacitu😅
@majlo1234 aj u nás je to tak, no na návštevu novorodencov si čas vždy našla.
Nie, nemusí. Závisí od pediatra, ako to má nastavené. Určite ťa o tom informuje v rámci toho úvodného stretnutia (alebo sa ty pýtaj). Naša pedi to nerobí.
Pri prvej prehliadke po narodení môjho prvého dieťata bola ( pýtala sa, či chceme prísť,alebo príde ona), pri druhom dieťati už sme prišli ku nej do ambulancie, už nám táto možnosť ponúknutá nebola. Nemyslím že to bolo kôli podmienkam. Keď boli naši mladí, tak sa kamarátili v škole.
Naša dr nechodí
Ako ktorý. Moja nechodí. Nestíha.
Naša ani náhodou. Má toho chudera toľko že sa k nej ledva dostaneš 😅 aj to po telefonickom objednaní dopredu o niekoľko dní
Nie kazdy chodi, niekde chodi len sestricka, niekde nikto. Povinnost navstevovat novorodencov uz dlho nemaju