Ahojte chcem sa spýtať mám syna 14 mesacneho uz pred tri stvrte rokom nam diagnostikovali p,,oruchu imunity ,,,neviem nicim zdvihnut imunitu a lieky od doktorky nam skodia ( bol po nich casto nervozny urevany az dostaval hysaky) po vysadeni sa to zasa upravilo ....cez leto bol pokoj ale cez toto striedave pocasie sme stale chory hlavne zaplal pridusiek ,,,ale niekedy az tak ze musime ist lezat ...baby nemate niektora z vas skusenosti ako s tymto bojovat za poslednych 10 mesiacov sme mali 4 krat zapal pridusiek aj s nemocnicou ...diky za rady
@tapka28 @tapka28 toto je chronicky problem, teda treba pocitat aj s dlhsou dobou, kym sa imunita pozbiera, ja by som nasadila tekute colostrum, vysoke davky vitaminu C, kvalitny rybi olej je vyborny na sliznice, morska sol na vyplachovanie, ja vyuzivam aj homeopatiu, pri chronickych ochoreniach sa mi osvedcila. Treba davat pozor aj na crevnu sliznicu, kde je zaklad imunity, nezatazovat traviaci trakt bielou mukou, vela mliecnych vyrobkov moze tiez sposobovat problemy, doplnit probiotika a vhodne otuzovat.
Neviem ci mu robili nejake testy na alergie, este je dost malicky, u nas problemy vyrazne stazovala alergia najme na roztoce, inac celorocne sa jej striedali rozne alergeny, v podstate sliznica bola permanentne drazdena a tym nachylnejsia na rozne infekcie, po roku podporovania imunity sa jej vsetko dost upravilo, doma pouzivame cisticku vzduchu, najme v izbe, kde spi.
@sirinka no testy sa este nemozu robit ,,, a probiotyka sme brali skoro vkuse chvilu bol klud ale hned ako mala nieco doniesla zo skolky on bol prvy co ochorel ,,, blielu muku pouzivam pre neho malo ovocie mi zacal odmietat tak ani nemam ako davat vytaminy a zie iba jogurt aj to ovocie kusky tam nemozu byt snazim sa to aspon polievkami zeleninovymi dako nahradit ale aj ovocie treba ale ked nechce nemozem to do neho pchat na silu ,,,, ryby olej musim vyskusat ,,,a ako otuzovat ani sa dako neda ked ma kazdu chvilu teplotu ..... PO akej dlhej dobe sa to vasej upravilo??? dakujem
@tapka28 aj som si myslela ,podľa príznakov ,ktoré si sem dala ..,že je tam nábeh na astmu ....čo robiť ,tu je to ťažko je ešte maličký a pri astme sa bez liekov nepohneš a duplom ak nevieš na čo je alergia ,na ktorú takto prehnane reaguje ....vydrž do testov ,keď bude väčší a spolupracovať naučte sa preplach nosových dutín ,čo je veľmi účínná záležitosť a samozrejme spolupráca z dr.....držte sa
ano ma nabeh bolo nam to posledne povedane ma sa vyhybat chorym ludom lenze mala chodi do skolky a tam hned nieco chyti aj ked jej nic nieje ale mali ochorie riadne ,,, ako sa robi ten preplach nosovych dutin?
@tenerifka no ja som mala pri malej dobru skusenost s obycajnymi vytaminy s Dmka gumene cukriky su to a mala ked ich brala nebola chora ,, a este hliva ustricova len som sa nepytala v lekarni od kolkych rokov to je ,, cesnak viem neskusala som to lebo mali mi uz zacal skoro vsetko odmietat ma asi nejake obdobie,,,zasa
@tapka28 aj malej vzdy ked pride zo skolky vyplachni nostek morskou vodou, otuzovanie u malych deticiek samozrejme iba ked je zdrave, nie v case choroby a klasicky vlaznou vodou postupne, neobliekat prilis, neprekurovat, casto vetrat tzv narazove vetranie... Vitamin c a d treba doplnit aj inac ako stravou, pokial nemas domace ovocie a zeleninku, tak toho vitaminu tam je malo, my v zime vyuzivame napriklad aj stavu z kyslej kapusty, deti mi to celkom pekne piju .
tie testy mu robili a mal ich zle ,,,ale kozne nam nerobila povedala porucha imunity treba pockat malo by sa to upravit ale ak nie tak ma nabeh na astmu a alergiu ,,,v decembry mame ist na kontrolu mozno ale iba mozno mu spravia testy budem sa za to byt ,,,, ak nie odchadzam do bb
@tapka28 Ak beries vitaminy v lete, neochories ani s cukrikmi ani bez nich. Problem nastava v obdobi, ked je malo slnecneho ziarenia a telo si nedokaze vyrobit dostatok vitaminu D, ktory chrani imunitny system pred virusmi. Takze vzdy ked sa da, treba ist na slnko. A uplne vynechat potraviny, kde je biely cukor, ten znizuje prirodzenu kyslost v traviacom trakte a tym robi telo nachylnym nachytat vsetko naokolo.......
To iste mame mi doma..a maly ma 3roky..kazdy mesiac antibiotika atd..imunita ze vraj v posiadku..robili mu vselijake vysetrenia a vsetko je ok..aj teraz sme na antb. (Hnisava angina ) uz asi 2x do mesia2a..tiez mame doma sirup aeirus ale nieje nic platny..totalne som z toho na nervy..a z tymi sirupami atd na posilnenie imunity je to len ten tahac penazi ako to bolo vyssie napisane..mali sme uz asi vsetke posilnovace imunity a stale to iste dookola..hlavne,ze vysledky su ok (aj ked nechapem ako je to mozne) aj my koncime v nemocnici na zaciatku ochorenia nakolko mi maly dostava 40-tky teploty a nic mu na ne neyabera len hnjekcia..kazdy mi vravi ze musim len cakat kedy si sam vybojuje tu imunitu..takze drzim vam palceky nech ste zdravi a vsetko dobre
@sirinka to vsetko robim vetram vkuse malo ho obliekam samozrejme ze nie zas priliz ale tak akurat jedna vrstva navyse ako sa ja obliekam ,,,len ja uz mam pocit ze sa odstahujem do teplych krajin lebo v lete okrem jednej crevnej chripky co samozrejme mala zasa doniesla zo skolky tak nebol ani raz chory
@januska4444 dufam ze stoho vyrastie fakt lebo toto je vela ,,,vsak poradili mi anitibiotika nedavat ,,,tak ich nedavam len v krajnych situaciach ,,,on mal v nemocnici zle tie testy preto sme isli na imunoalergologiu v nemocnici ani nevedeli poriadne co to ma zvysene mala som taky pocit ,,,dakujem hadam to dako prezijeme
@tapka28
ahoj, doverne poznam o com pises. Syn bol od 3. mesiaca vkuse chory, zapal usi spojeny s prieduskami, stale na ATb, starsie dcerky to nosili zo skolky. U nas v meste dva razy za sebou v nemocnici, co mal zapal pluc jak fras( vtedy mal 9 mesiacov), rozdychavali ho infuzkami. Prepustili nas den pred vianocami domov, ze sme zdravy, tri dni nato zasa teploty, dusenie, zle, zle , zle ☹ Bila som na poplach, rychlo sme sami vybavovali Ba Kramare, tam mu zistili chronicky zapal stredousia a hned na druhy den mu pod narkozou vkladali stipulky do usiek. Ako 10. mesacnemu mu porobili vsetky testy, imunita mu vysla OK 😕 , nabeh na astmu. Nakazali nam davat pri zapale priedusiek inhalatore ventolin a flixotide( v ziadnom pripade nie ATB)
Poviem ti bolo to velmi tazke a narocne obdobie, no potom sa to zacalo pomalicky lepsit, hned ako mu zacala nadcha a zacal zle dychat nasadila som mu spreje a zvladli sme to za dva- tri dni zastavit. Zapal usi sme odvtedy uz namali( stipulky mu po roku vyberali). Teraz ma syn 3,5 roka, sme doma na predlz. rodicovskej dovolenke kvoli zlemu zdr. stavu, no maly chodi na pol dna do skolky( zatial sa drzi velmi dobre)
Ako to uz baby pisali je to beh na dlhu trat, treba mu nasadit inhalatore a nie liecit astmu ATB, ja som malemu na podporu imunity( aj ked podla vysledkov ju mame dobru)kupujem od jeho dvoch rokov pripravky od firmy Energy( ked chces pozri si ich stranku, za seba mozem povedat, ze malemu ozaj pomohli)
Nam robili opakovane kozne testy teraz v marci a vysli negativne, imunita dobra a diagnozu mame: virusovo indikovana astma. Ak sa mu zacne zle dychat riesime to sprejmi( je to asi tak raz za 2-3 mesiace) Atb sme naposledy brali v januari( mali sme cela rodina hnusnu chripku a maly vtedy vkuse teplotoval 7-8 dni, tak mu ich nakoniec dala)
Drzim velmi palce, aby ste malickemu pomohli a aby bol co najmenej chory 🙂
@tapka28 nas Marco ma bronchitidu za posledny rok 3 krat aj teraz sa z nej zotavuje,do jasliciek nastupil minuly rok v septembri,antibiotika ale zatial nebral ziadne,nas detsky dr to neriesi antibiotikami,nasedeny ma Mucospas sirup od kasla na uvolnenie bronchov 2x denne,na noc codipertussin sirup,a este singulair prasky 30 dnovu kuru,vela byt na vzduchu za kazdeho pocasia,vela pohybovych aktivit plavanie aj 2xtyzdenne,este mame cvicenie rodicov+detia chodit do kolektivu iba ked su teploty vynechat(to boli 2 dni),na alergo sme neboli este ze je maly a krv sa nepodarila odobrat
@tapka28 preplach nosových dutín nájdeš popis aj na nete aj postup ako sa to robí aj na youtube ,ale musí spolupracovať ak to podľa toho nepochopíš kľudne napíš a poradím ,to ,že sa teraz stav zhoršuje na jeseň a jar je normálne ,obdobie daždov a premenlivé počasie ,drží smog pri zemi plus spóry a rôzne alergény ...kľudne napíš keby niečo ...
ak mu nerobili dobre lieky od dr.tj.psych problémy treba ich vymeniť alebo vymeniť dr. ,ako to riešiť 4 krát bronchitída ,to nespraviš domácimi liekmi ,ale aj keď zdĺhavou diagnostikou ,ktorá bohužiaľ pri tychto stavoch je ,inak v špitály ti nepovedali nejaký predpoklad ,či nie je astamtik ..alebo čo ...