Bolesti hlavy a zvracanie

junovka
9. jún 2016

Moja dcera ma 9 rokov, vcera ked sme prisi z treningu, tak v sprche som ju pristihla plakat...ked som sa jej pytala preco place, tak mi vravela, ze ked citala pismena na sampone, tak jej pismenka kade- tade utekali, a ze ked pozera na moju tvar, tak ze mi nevidi oci... dala som jej kvapky od alergolicky, nakolko dcera mi vravela, ze len ked a troska dotkne oci, tak ju bolia...lahla sia zatvorila oci...po chvilke mi vravi, ze ju velmi boli hlava a ze asi bude zvracat... po chvilke aj zvracala 1 x....ked sa vyzvracala vsetka bolest a hlavy prestala a pytala si jest, ze je hladna....noc prebehla ok...rano tiez jej nic nebolo...ked prisla zo skoly tak mi vravela, ze na 3 hodine v skole ju zacala boliet opat hlava a v podstate az doteraz...je to vraj menej ako vcera...inak je v pohode....nosi aj okuliare v skole a doma si ich dava dole...ma nove okuliare, viem, ze aj ocna jej dala nejake ine skla asi2-3 tyzden dozadu....
Vseliako rozmyslam, preco je to vsetko tak...bolest hlavy podla mojho nazoru moze byt aj od okuliaroch,mava teraz aj take alerg.rekacie, ze ju svrbia oci a nos ma plny...ci aj tie sople nemozu suvisiet s bolestou hlavy....ale co to vcerajsie zvracanie???.... ☹ ☹ ...som zufala!

jana_eyre
9. jún 2016

no mne to pride ako migrena s aurou.. mne migreny zacali v 10rokoch, takze aj vek by uz celkom sedel..

junovka
autor
9. jún 2016

@jana_eyre tiez som nadtym rozmyslala ☹((....da sa to liecit?,...koli comu to vznika ta migrena?,

cervikpepik
9. jún 2016

@junovka ahoj,mna velmi casto bolieva hlava od zaludko,t.j.pravdepodobne mi nieco nestravi a ,,sada,,mi to na hlavu....NIKDY mi nezaberu ziadne tbl na bolest,musim sa vyzvracat
Niekedy raz niekedy trikrat,no hlava ma boli aj tri dni....a co sa tyka toho,ako sa v tom case citim ,,hroza,, ☹ vzdy mam pocit,ze odpadnem,nevladzem
Skus jej dat orenzym alebo pancreolan na zaludok,ak potrebuje,nech zvracia(ja som sa nikdy nevyzvracala sama od seba,isli prsty do krku ☹ )....ak to zvladne,skuste....

leeenka26
9. jún 2016

Ja by som rozhodne isla k dr. Bolest hlavy moze byt hocico.

junovka
autor
9. jún 2016

@cervikpepik ale ona co sa vcera vyzvracala uz na bolesti brucha nestazuje...dokonca dnes len by stale jedla 🙂

mackap75
9. jún 2016

a nebude to migréna? môj starší syn mával podobné stavy ☹ a keď sa vyzvracal tak mu zastalo lepšie

cervikpepik
9. jún 2016

@junovka ani mna brucho nikdy neboli,tie tbl na bolest boli mierene na bolesti hlavy,nie zaludka

junovka
autor
9. jún 2016

@mackap75 ale mavala aj nadalej slabe bolesti hlavy?

jana_eyre
9. jún 2016

@junovka tam je strasne vela pricin a niekedy sa na to ani nepride.. ja mavam migreny kvoli hormonalnej nerovnovahe, nevhodnemu jedlu /cokolada, polotovary, cibula, cesnak a podobne/ vone, stres, krcna chrbtica.. detom to vraj zvykne prechadzat casom, vyrastu z toho (ja nie) alebo to maju velmi ojedinele, taktiez sa meni intenzita a priznaky.. napr. ja som mala migrenu uplne inu ako mavam teraz od narodenia druhej dcery..

aura zvacsa predchadza migrene, ja som ju zazila len raz a presne mi vypadlo zorne pole (ako tvoja dcera vravela, ze ti nevidi oci, ja som tiez nevidela nic na co som sa priamo pozerala - akoby taka ciara cez oci) a vtedy to aj bola moja najhorsia migrena, co som kedy zazila - skoncila som aj na pohotovosti.. ak sa to bude opakovat, zasla by som k dr. nech vas posle na neurologiu, tam by mohli pomoct, popripade predpisat vhodne lieky v pripade potreby.. drzim palce..

mackap75
9. jún 2016

@junovka niekedy boli ešte slabšie bolesti a niekedy mu to prešlo ihneď ako sa vyzvracal, má tiež problémy s očami ale to očná po vyšetrení usúdila že to spolu nesúvisí, boli sme s ním aj u neurologičky - robili mu aj CT a diagnostikovali to ako migrénú,

junovka
autor
9. jún 2016

@mackap75 a
@jana_eyre a da sa s migrenou plnohodnotne zit? Moja dcera uz 3 roky sutazne robi sport, miluje ho a ma radost z neho a neviem si predstavit, ze keby naozaj sa potvrdila migrena, ze by s tym mala skoncit 😢

mackap75
9. jún 2016

myslím si že sa dá určite plnohodnotne žiť, je to ešte dieťa a môže s toho vyrásť, syn tiež športoval hrával futbal, teraz má 20 a už asi 4 roky ju nemal 😉 a ešte nevýhoda migrény že nevieš kedy príde

pribinak
9. jún 2016

@mackap75 ja viem presne kedy pride, den pred menštruáciou, na 100%

mackap75
9. jún 2016

@pribinak aj tak sa dá 🙂 občas mám aj ja pred 🙂 , ale čo u takého 9 ročného dievčatka ktoré ju asi pravdepodobne ešte nemá 😉 , a u chalana ktorý ju určite nemá 😀 😀

pribinak
9. jún 2016

@mackap75 tak ale chlapi maju tzv.mentalne kramy a predtým mozu mat reálnu migrénu
U môjho šéfa to tak funguje 😂

jema_suri
9. jún 2016

@junovka môže to byť aj vysoký očný tlak ak ju bolí hlava a boleli ju aj oči...ak je to silná bolesť tak samozrejme vyvoláva zvracanie...ale môže to byť aj ničo s mozgom (napr.vnútorné ucho) alebo aj zápal stredného ucha...nezranila sa na treningu do hlavy?..

papricka33
9. jún 2016

@junovka urcite by som to riesila u ocneho (ci nema zle nastavene dioptrie) a u neurologa. Take male dieta a migreny velmi nejdu dokopy. Na alergiu to nevyzera. To zvracanie je naozaj mimo. Moja dcerka takto zacala cca v 10 roku reagovat pri horucke, prechladnuti. Boleli ju dutiny a mala pocit, ze ju "bolia oci". U tvojej malej je ale divne to videnie a zvracanie. Na akom treningu ste boli? Neutrpela nejaky uraz? Neudrela si hlavku? 😒

silvitita
9. jún 2016

@junovka zvracanie byva od silnej bolesti čiže logicky mala silnu bolesť hlavy a s zoho zvracala od akej kolvek silnej bolesti sa zvracia bolesž jlaby možr suvisieť s nizkym tlakom mladši ludia resp.deti nsjčastejči problem odmrraj jej tlak

silvitita
9. jún 2016

@junovka ja som v detstve mala tieto problemy tak viem o čom hovorim zahmlievalo sa my pred očami mala som zavrate extremne bolesti hlavy zvracanie

tova
10. jún 2016

@junovka ja by som sa nepytala kto ma podobne priznaky atd. Take veci sa riesia u dr. Mohla mat uraz a mat tam nejaku zrazeninu moze trvat aj par dni kym pride velky priznak. Kazdy vie ze ak male dieta spadne treba davit pozor ci neni malatne , nezvracia atd... neries tu migreny ale chod s nou na CT hlavy.

leeenka26
10. jún 2016

@tova moj nazor presne tak. Tu sa naozaj neoplati hadat co to moze byt.

agnes28
10. jún 2016

Ahoj, som migrenička a myslím že ak ju tak veľmi bolela hlava a po vyvracaní prišla úľava, bude to migréna. tá ale môže mať veeľa príčin, určite to môže byť nesprávnymi okuliarmi, môže jej niečo nesedieť v strave, môže to byť od vyčerpania (bola po tréningu). je veľa príčin. odporúčam ísť k lekárovi a smer neurológia. tam vám odporučia ďalšie vyšetrenia. aj menšie deti môžu mať migrénu, takže názor že u detí je to nepravdepodobné neni správny

tom_i
10. jún 2016

migréna má veľa spúšťačov, najlepšie je určite ísť čo najskôr k lekárovi a hlavne neurológovi, neodkladať to, ak budú záchvaty častejšie nech sa to podchytí.

eeffka
10. jún 2016

@junovka toto co popisujes mala moja dcera ale ja som vedela z coho, uraz, a bol to otras mozgu. Cudujem sa ze ste nepalili vcera na pohotovost, mohliu ste mat vysetrenia za sebou CT a vedela by si na com ste...
mala som 1x v zivote pri sarlachu take bolesti hlavy az som sa povracala, vtedy som konecne pochopila ze migrena nie je simulacia, ale videla som jasne... urcite vy som to riesila dalej