Moja dcera ma 9 rokov, vcera ked sme prisi z treningu, tak v sprche som ju pristihla plakat...ked som sa jej pytala preco place, tak mi vravela, ze ked citala pismena na sampone, tak jej pismenka kade- tade utekali, a ze ked pozera na moju tvar, tak ze mi nevidi oci... dala som jej kvapky od alergolicky, nakolko dcera mi vravela, ze len ked a troska dotkne oci, tak ju bolia...lahla sia zatvorila oci...po chvilke mi vravi, ze ju velmi boli hlava a ze asi bude zvracat... po chvilke aj zvracala 1 x....ked sa vyzvracala vsetka bolest a hlavy prestala a pytala si jest, ze je hladna....noc prebehla ok...rano tiez jej nic nebolo...ked prisla zo skoly tak mi vravela, ze na 3 hodine v skole ju zacala boliet opat hlava a v podstate az doteraz...je to vraj menej ako vcera...inak je v pohode....nosi aj okuliare v skole a doma si ich dava dole...ma nove okuliare, viem, ze aj ocna jej dala nejake ine skla asi2-3 tyzden dozadu....
Vseliako rozmyslam, preco je to vsetko tak...bolest hlavy podla mojho nazoru moze byt aj od okuliaroch,mava teraz aj take alerg.rekacie, ze ju svrbia oci a nos ma plny...ci aj tie sople nemozu suvisiet s bolestou hlavy....ale co to vcerajsie zvracanie???.... ☹ ☹ ...som zufala!
@junovka ahoj,mna velmi casto bolieva hlava od zaludko,t.j.pravdepodobne mi nieco nestravi a ,,sada,,mi to na hlavu....NIKDY mi nezaberu ziadne tbl na bolest,musim sa vyzvracat
Niekedy raz niekedy trikrat,no hlava ma boli aj tri dni....a co sa tyka toho,ako sa v tom case citim ,,hroza,, ☹ vzdy mam pocit,ze odpadnem,nevladzem
Skus jej dat orenzym alebo pancreolan na zaludok,ak potrebuje,nech zvracia(ja som sa nikdy nevyzvracala sama od seba,isli prsty do krku ☹ )....ak to zvladne,skuste....
Ja by som rozhodne isla k dr. Bolest hlavy moze byt hocico.
@cervikpepik ale ona co sa vcera vyzvracala uz na bolesti brucha nestazuje...dokonca dnes len by stale jedla 🙂
a nebude to migréna? môj starší syn mával podobné stavy ☹ a keď sa vyzvracal tak mu zastalo lepšie
@junovka ani mna brucho nikdy neboli,tie tbl na bolest boli mierene na bolesti hlavy,nie zaludka
@junovka tam je strasne vela pricin a niekedy sa na to ani nepride.. ja mavam migreny kvoli hormonalnej nerovnovahe, nevhodnemu jedlu /cokolada, polotovary, cibula, cesnak a podobne/ vone, stres, krcna chrbtica.. detom to vraj zvykne prechadzat casom, vyrastu z toho (ja nie) alebo to maju velmi ojedinele, taktiez sa meni intenzita a priznaky.. napr. ja som mala migrenu uplne inu ako mavam teraz od narodenia druhej dcery..
aura zvacsa predchadza migrene, ja som ju zazila len raz a presne mi vypadlo zorne pole (ako tvoja dcera vravela, ze ti nevidi oci, ja som tiez nevidela nic na co som sa priamo pozerala - akoby taka ciara cez oci) a vtedy to aj bola moja najhorsia migrena, co som kedy zazila - skoncila som aj na pohotovosti.. ak sa to bude opakovat, zasla by som k dr. nech vas posle na neurologiu, tam by mohli pomoct, popripade predpisat vhodne lieky v pripade potreby.. drzim palce..
myslím si že sa dá určite plnohodnotne žiť, je to ešte dieťa a môže s toho vyrásť, syn tiež športoval hrával futbal, teraz má 20 a už asi 4 roky ju nemal 😉 a ešte nevýhoda migrény že nevieš kedy príde
@junovka urcite by som to riesila u ocneho (ci nema zle nastavene dioptrie) a u neurologa. Take male dieta a migreny velmi nejdu dokopy. Na alergiu to nevyzera. To zvracanie je naozaj mimo. Moja dcerka takto zacala cca v 10 roku reagovat pri horucke, prechladnuti. Boleli ju dutiny a mala pocit, ze ju "bolia oci". U tvojej malej je ale divne to videnie a zvracanie. Na akom treningu ste boli? Neutrpela nejaky uraz? Neudrela si hlavku? 😒
@junovka ja by som sa nepytala kto ma podobne priznaky atd. Take veci sa riesia u dr. Mohla mat uraz a mat tam nejaku zrazeninu moze trvat aj par dni kym pride velky priznak. Kazdy vie ze ak male dieta spadne treba davit pozor ci neni malatne , nezvracia atd... neries tu migreny ale chod s nou na CT hlavy.
Ahoj, som migrenička a myslím že ak ju tak veľmi bolela hlava a po vyvracaní prišla úľava, bude to migréna. tá ale môže mať veeľa príčin, určite to môže byť nesprávnymi okuliarmi, môže jej niečo nesedieť v strave, môže to byť od vyčerpania (bola po tréningu). je veľa príčin. odporúčam ísť k lekárovi a smer neurológia. tam vám odporučia ďalšie vyšetrenia. aj menšie deti môžu mať migrénu, takže názor že u detí je to nepravdepodobné neni správny
migréna má veľa spúšťačov, najlepšie je určite ísť čo najskôr k lekárovi a hlavne neurológovi, neodkladať to, ak budú záchvaty častejšie nech sa to podchytí.
@junovka toto co popisujes mala moja dcera ale ja som vedela z coho, uraz, a bol to otras mozgu. Cudujem sa ze ste nepalili vcera na pohotovost, mohliu ste mat vysetrenia za sebou CT a vedela by si na com ste...
mala som 1x v zivote pri sarlachu take bolesti hlavy az som sa povracala, vtedy som konecne pochopila ze migrena nie je simulacia, ale videla som jasne... urcite vy som to riesila dalej
no mne to pride ako migrena s aurou.. mne migreny zacali v 10rokoch, takze aj vek by uz celkom sedel..