Atopický ekzém, už som zúfala

vlasulka
7. jún 2018

Ahojte. Maly je atopik. Chytil to v troch mesiacoch na licko a neskor sa mu to vyhadzalo na cele telo. Teraz ma rok a ma to "len" na nohach, ale v hroznom stave :(. Robili mu testy, alergiu na mlieko nema. Stravu ma uplne zakladnu, nic drazdive ani alergicke nedavam. Pije nutrilon ha. Uz sme vyskusali vsetko mozne ale nic nezabera. Skrabe si to uplne do krvi. Ked mu to natriem hormonalnou mastou sa mu to za 2 dni uplne strati, potom premastujem aj 10x za den ale vydrzi tak max 4 dni a na piaty uz je to znova hrozne, rozskrabane, krvave, maly nespi celu noc co sa zurivo skriabe a place. Uz som zufala, neviem co robit, nechcem mu to mazat furt tym hormonalnym ale ine nezabera a ked vidim ako trpi tak mi ho je luto :(. Prosim, poradte....

26ka
7. jún 2018

pozrite na fb skupinu Svět non toxic, sú tam erudovane baby, väčšinou Češky, a postupne prechadzaju na netoxickú domacnosť, menia stravu (ak je to zo stravy), a videla som mnoho krasnych fotiek vyliecenych ekzemov, bohuzial nie je to kratka cesta, takze sa treba vyzbrojit trpezlivosťou.

pininka
7. jún 2018

Vien ake to vie byt hrozne, nas nemal az taky silny, ale susedin mal uplne strasny. Prestala davat uplne kortikoidy,lebo to nici imunitu a exem je este horsi. Jasne je strava, lebo je to zalezitost criev. Im velmi pomohlo mocenie v morskej soli, teda v roztoku. Ale tu morsku sol dostat iba v dm v rakusku alebo v nemecku, aj nasmu to velmi pomohlo. Inak zial len vytrvat. Jej maly ma 5 rokov a uz to ma ozaj len obcas. No robili mu testy a zistili vysoku alergiu na roztoce, viac ako 400 ma a pritom norma je nejakych 20. Drzim palce aby sa to zlepsilo.

majolenka11
7. jún 2018

odporúčam krem Lameloderm.pomáha je od firmy Just-prírodna kozmetika.... viem vám aj zabezpečit ak chcete.v prípade dalších otázok rada odpoviem

salome123
7. jún 2018

skuste mu vyllucit zo stravy vsetko mliecne a na pitie mu kupte nutrilon allergy care. to ze mu nevysla alergia na mlieko neznamena ze nema problem s mliekom.... dcere nikdy nic nevyslo a mlieko bol preukazatelny problem u nas, tiez som o tom dlho nevedela.

zuzta1
7. jún 2018

Ahoj, my sme mali presne to isté ako opisuješ, len malý to zasa mal na zápästiach a tváričke - do krvi doškriabane, hrôza, Tiež dokola rôzne zarábané maste, kortikoidy... nič nezaberalo. Kožná nám dala vzorky rôznych krémov a už z čistého zúfalstva som vyskúšala maličkú vzorku krému A-derma a po troch dňoch doslova zázrak. To mal malý asi 1,5 roka. Dnes má skoro 7 a po ekzéme ani stopy... Natierali sme mu to vkuse asi rok a potom už len tak preventívne... Ale pre mňa bol zázrak že po 3 dňoch mu vďaka tej vzorke začal miznúť. Bolo hrozné obdobie ako ho to svrbelo, celé noci sa škriabal na tváričke mal samé chrasty a zápästia ani nehovorím... Ale jasné, nemusí to zabrať aj vám ale možno za pokus to stojí...

mimaan
7. jún 2018

@vlasulka ahoj. My sme toto iste zazivali s dcerou. Presne priebeh ako pises, ibaze je to dlho zostalo po celom tele. V noci place, skrabanie. Ziadnu alergiu u nej nezistili, na stravu zle nereagovala. Vysadila som kortikoidy velmi rychlo, kedze naly kratkodoby efekt a iba som premastovala bambuckym maslom plus kazdy den som si uvarila ovsene vlocky, naplacala som jej taku vyzmykanu zmes na telo, obviazala obvazom a nechala posobit. Pripadne, ked uz bola starsia a nechcela si to na sebe nechat, robila som si z gazy vrecucko, dala don uvarene vlocky a robila malej akoby peeling (odporucanie lekara z Brna). Na silne skrabanie a zmiernenie zacervenania malej pomahal bepanthen sensiderm. Treba len vydrzat, malej to v roku a pol uplne preslo, nema ani fliacik a to nas plasili strasne, ze to bude mat cely zivot. Hlavne necakaj, ze sa to spravi za tyzden... kortikoidy pouzivaj iba v pripade, ze ma mokvajuce rany, ktore pukaju so krvi, inak je to zbytocne. Tolko moja skusenost.

milus777
7. jún 2018

Ahoj syn mojej najlepsej kamosky mal presne to iste na nozke. Az do krvi si to skrabal. Tiez je atopik. Kdesi som citala ze na taketo kozne problemy zabera lanovy olej. Poradila som jej ho a zacala davat po lyzickach malemu. Sama nemohla uverit ale asi do troch tyzdnov sa mu to zacalo stracat a teraz to ma uplne ciste. A to tiez presli vsetkymi moznymi mastami. Tak skuste vyskusat. Kupte kvalitny lanovy olej a davajte jednu cajovu lyzicku. Alebo podla navodu na konkretnej flasi...

mimaan
7. jún 2018

@mimaan este k tym vrecuckam s vlockami - kludne pri kazdom prebalovani treba pretriet ekzematicke miesta, nie drhnut, len pretierat

vandy1
7. jún 2018

@vlasulka vyhladaj si na FB skupinku SVET NON TOXIC tam ti urcite pomozu

miriama11
7. jún 2018

@vlasulka my mame dobru skusenost s kremom Aderma,ale my sme to nemali take zle, ale vsetko co bolo suche tak sa zhydratovalo, maju telove mlieko ale aj taky ako keby liecivy krem v tube, vraj je na horsie pripady.

miriama11
7. jún 2018

@vlasulka a este ten ovseny kupel , inak aderma je z pridavkom ovsenych vlociek.a dakde v nejakej inej teme som citala ze vraj je super dat do kupela sodu bikarbonu, ale nemam oskusanu , skus si precitat.

andrea1010
7. jún 2018

Ahoj,vyhodit prasky,komplet vsetko,prat eco a zehlit, strava zaklad u nas 90% uspechu,poriadne umyvat v horucej vode ovocie a zeleninu,zbytocne nezatazovat mliekom,aj ked nie je potvrdena abkm,nam ju potvrdili az na druhy krat. toto je boj na dlho,maly ma 2 roky a konecne sa mi to dari drzat na uzde,boli vsak dni,ked jedol len zemiak,lebo zo vsetkeho sa vyhadzal. drzim palce 😉 vekom sa to zlepsuje a kortikoidy zahodit,to nema trvaly efekt.

dadk26
7. jún 2018

Nam pomohol hypermangán kúpeľ,natierať kyselia mliečna,a nemáme problém

andrea1010
7. jún 2018

a este ku kupelu,do roka a pol sme kupali v prevarenej vode,potom miesana a teraz uz v pohode znesie vsetku tu chemiu 😉 ale sprchujem,zbytočne ho v nej nemocim

uriva
7. jún 2018

Ahoj, ja už som o tom písala tu: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ucinny-krem-pri-atopickom-ekzeme-2/ . Ja to mám sama, používam Biodermu, ale každé telo znesie niečo iné - takže len skúšať, ktorá kozmetika. Tie vločky sú často odporúčané a deti to s nimi zvládajú. Aj pobyt pri mori. Proste, v tej debate, aj v iných o ekzémoch, sú rôzne rady, ktoré ti môžu pomôcť(hlavne, u detí je ekzém preukázaný, že zmizme do šesť-osem rokov, takže nádej tam je, ale zadlho). Ale nemôžeš čakať zázraky hneď - pri vynechávaní nejakého jedla(napr. mlieka) to je vidieť až po troch týždňoch. Ale zaujala ma tá vec s premasťovaním - že sa potom rýchlo zase vrátite tam, kde ste boli - my sme s kožnou tak teraz objavili(po dvoch rokoch až), že mám alergiu na lanolín a ten je v mastičkách a preto sa mi to stále zhoršovalo, aj keď som mastila o dušu a že prečo sa mi to vždy vracia. Ako si na to dávam pozor, tak mám len naozaj že "ekzémiček" a ja ho mám na rukách, takže stále si ho triem celý deň o niečo a teraz som v poho. Skúste to, plus tá Bioderma sprcháč a telové mlieko pre deti alebo aj A-derma má dobré výsledky. Ostatné masti by som dala všetky preč. Proste hľadať, hľadať, aj keď to neznie povzbudivo, ale raz niečo zaberie, uvidíš. Baby ti tu radia naozaj všetky dobre, niečo z toho zaberie, len skúšajte. Držím palce ;).

miriama11
7. jún 2018

@dadk26 no presne aj kamoske pomohol hypermangan

vlasulka
autor
7. jún 2018

Dakujem vam pekne zatial za rady, pojdeme poskusat 😑 cez den sa to da prezit, ale vnoci je to katastrofa..kozna radila opalovat nozky, ale akonahle ho vyzlecem a ma to hole, si to hrozne zacne skrabat. Kym prideme z polhodinovej prechadzky to ma uz krvave..tak aj von obliekam dlhe :(. Prepieram 2x, zehlim, davam pozor na stravu..je to beh na dlhe trate..

renatka100
7. jún 2018

@vlasulka nutrilon ha - maly ma viac ako rok, teda uz pomaly ani toto mlieko nepotrebuje - pozri zlozenie - palmovy olej bohvie odkial, sojovy lecitin naj alergen na svete a umele vitaminy, prve by som vysadila toto. Skusila by som liecitela dedika - vyliecil mojho manzela aj dceru z atopickeho ekzemu - dava kvapky.

saraz
7. jún 2018

@vlasulka ahoj presne ta chapem syn 4 roky a doskriabany po celom tele ☹ zacalo to v 6 mes. ked sa mu urobil pod krkom. V noci to bola hroza, az sme mu museli davat prec ruky aby si to tak nedrel, este aj teraz sa obcas cez noc skrabe, hlavne ked zje nieco co by nemal to sa aj vyhadze. Co sa tyka druhov kremov uz ich mam doma ako v lekarni a zatial som nenasla nic co by uplne pomohlo. Vela z nich mu dokonca nerobi dobre. Ked ma pristup k holej kozi uz skrabe a skrabe.

janage
7. jún 2018

@vlasulka @vlasulka ahoj mam 2 deti s AE za tych 12 rokov sme uz presli kadecim. Moja rada A. najdi si kvalitnu koziarku B. kazdy jeden atbopik reagu
je inak. Takze skusat opatrne. Moja starsia velmi zle reagovala na ovsene kupele aj sol, ale perfekne jej robila sira a biely ictamol. Mladsia fantasticky reaguje na bahno z mrtveho mora kawar a sol z mrtveho mora. Obe kupis v dm drogerii. A mala este skin cap krem na striedacku s vittelou ictamo

kubkovamama
7. jún 2018

@vlasulka ahoj,môj tiež...od cca 8mes. Liečil sa na imunologii 4r bez výsledku.Alergia na plesne,mačku,psa,HIT.Teraz má 10r a úplne bez problémov.Pomohlo vylúčiť mäso,sladkosti, klasické pečivo.Stale vonku.Po cca pol roku takéhoto režimu sa to začalo lepsit.Rokmi postupne začal s "normal" stravou, sem-tam pizza,cokolada,atď,ale keď to preženie,hneď ma afty,opary,vyrážky.Psa aj macku mame a vôbec mu nevadia.Tvoj je maličký,je to ťažké obdobie, vekom sa to zmierni tak či tak,treba tomu pomoct-neverim moc liekom,keďže výsledok v podstate žiadny a hormonálne maste by som nahradila kokosovým olejom,nezaberie hneď,ale za 2-3 dni pomôže.Je antibakterialny..skús pozrieť na nete.Aj trošku do papania pomôže zas zvnútra.A nie som sibnuta biomatka,😀len toto u nás zabralo..lieky a maste vôbec.

asia83
7. jún 2018

@vlasulka Ja som atopik, no bolo to dávno, čo som bola malá a tiež som sa škrabala do krvi, vystrela ruku v lakti, koža len tak praskala do krvi. 😢 Je to utrpenie, kto nezažil, nepochopí. Vtedy sa to len mastilo a mastilo, dnes krém neznesiem, ani doma nemám na tvár či na telo (od puberty je ekzém pasívny, sem tam sa nejaký pozostatok na koži objaví). Je mi ľúto vášho syna, no treba to konzultovať s doktormi. Je to geneticky podmienené ochorenie, tam ťažko niečo zaberie. Nemohla som pomaranče a čokoládu, čo bolo pre tak malé dieťa utrpenie. Ekzém síce nezmizol, ale trošku menej to svrbelo.

cacianka
7. jún 2018

Pomaha aj voda z Podhajskej. v blizkej Travnici bola liecebna na AE so super vysledkami ale uz ju zrusili.byva tam ing.s.bartonickova a vyraba mydla na problemy s kozou.myslim fi.Natura

cacianka
7. jún 2018

Odvar z ovsenych vlociek.kuriacky a dedikove kvapky pomohli aj neteri

monikarovna
7. jún 2018

Ahoj skus Carmapherol sc mast nam to pomohlo

annie6
7. jún 2018

kym to ma cervene tak obycajna zinkova masticka z lekarne(ono to zvykne trosku vyzerat akoby sa zhorsilo,ale potom sa vysusi ale uz nie je cervene), a potom kremovat niecim premastujucim npr. Eucerin Atopi control,...a nejest sladke,ani zemiaky npr., skusit nasadit Hylak kvapky a veeela zelenej zeleniny-brokolica,karfiol,cuketa...

samcinka
7. jún 2018

my sme kúpali v odvare s myšieho chvostíka, aj cez deň som to synovi máčala v tomto odvare,ale neviem ako si na tom s homeopatiou ale nás dostala s tohto problému,syn to mal tiež od malinka ale od pol roka sme začali s touto liečbou a má 6 rokov a našťastie s ekzémom máme už dlho pokoj

petraela
7. jún 2018

@26ka prikláňam sa, jednoznačne začať tam. Moja malá je tiež atopik a práve tam som našla rady čo a ako.

bibistec
7. jún 2018

To ze mu v testoch mlieko ako alergen nevyslo este nic neznamena. Mojej az na treti pokus. A aj na nutrilone ha mala ekzem az ked sme uplne vylucili mliecne aj stopove mnozstva ekzem postupne zmizol. A to mala mokvajuce rany do krvi vydriapane.