Atopický ekzém a pohotovosť

13. nov 2022

Syn sa už pol roka približne lieči na atopický ekzém.
Dnes sa mu to zhoršilo, a strašne si to škriabe. Myslíte, že by mu vedeli niečo na pohotovosti dať? Či by ma poslali s ním domov, že to nie je akútne. Ďakujem za názor, poprípade skúsenosť

autor
13. nov 2022

Poprípade neviete, čo by mu uľavilo od svrbenia?

jednoduchazena1
13. nov 2022

Ani nechoďte, pošlú Vás preč... Ak máte doma fenistil kvapky podajte

autor
13. nov 2022

@jednoduchazena1 však toho sa bojím, že ma pošlú preč, že to nie je vážne. Fenistil som dala, dúfam že zaberie.

janula2511
13. nov 2022

Holtov krém je dobrý.

lenuska9999
13. nov 2022

Neposlu vás preč. Pokiaľ sa to náhle zhoršilo a prejavy sú neznesiteľné, pichnú hydrokortizon

slavomira236
13. nov 2022

Hlavne treba dačo proti svrbenie dať u nás najlepšie dithiaden a keď je ekzém červený nepremastovat ale vysušiť najprv na farbu kože dcérke zaberie zinkovy krém ak nie tak natriem kortikoid..myslím že na pohotovosti môžu pichnut nieco

nikpa
13. nov 2022

Kúpel v hypermangane, treba to vysušiť, zinkovy krém a keď nezaberie tak kortikoidy masť ale tá je na predpis.

natalala
13. nov 2022

Rozskrabany ekzem urcite nie je vec na pohotovost. Skus spravit kupel v hypermangane, potom natriet ichtyolovou (tieto 2 veci by to mali zasusit) mastou a dat fenistyl kvapky. Nechty ostrihat na co najkratsie, nech sa nedoskriabe uplne do krvi. Ako tu posu baby, ak to nazaj je take, ze sa nevie prestat skriabat, co to cele zhorsuje, tak radsej 2-3 dni lokalne natriet kortikoidom, nech sa to najhorsie vylieci a potom pokracovat v starostlivosti aku mate. Predpokladam, ze premastovanie 2x do dna kys mliecna, bioderma atoderm alebo nejaky podobny krem.

autor
13. nov 2022

@slavomira236 dithiaden ma ani nenapadlo mu dať. Ale to je veru na alergie a podobne... Ďakujem za pripomenutie.

autor
13. nov 2022

@natalala kortikoidny krém nám došiel, a zajtra náš kožný nerobí. Mám len lipobázu, ktorou ho mám dlhodobo premastovat a čo som mu dala fenistil

natalala
13. nov 2022

Nemate v blizkosti nejaku pohotovostnu lekaren, ze by si kupila aspon ten hypermangan? To naozaj pomaha pekne to zasusi. Drzim palce, nech sa to zlepsi, viem ze pre deticky je to trapenie :( Ked to ma take rozskrabane nepremastovala by som to, skor susila aby si zmiernila podrazdenie.

ivik111
13. nov 2022

Tak na ekzém v tomto štádiu lipobazu ani náhodou...ako písali vyššie-hypermangán alebo obklad z čierneho čaju...vysušiť zinkovou masťou alebo sudokremom(červene miesta).Skúste si poriešiť testy na potravinové intolerancie,lebo sa budete trápiť ešte ďalšie roky na kožnom...

sono2
13. nov 2022

Veru. Ako liečite ekzém? Lebo kožný prejav ide z vnútra. Kožu môžeš liečiť donekonečna, keď vnútro budete ignorovať.

tkmama
13. nov 2022

Toto treba skor vysusit nez premastovat. Tekuty puder alebo nieco podobne.

tkmama
13. nov 2022

Este mi napada, nepapal kapustu, strukoviny, vajicko alebo nieco podobne? Nasmu malemu vadi vsetko uvedene, aj kupovane cucoriedky (domace nie) a ovocne kapsicky (vyzivy). Celkovo musim strazit cukry z ovocia a tiez nesmie solene jedlo.

autor
13. nov 2022

@sono2 nijako. Len krémy a maste nám dáva kožný. Aj som sa ho pýtala, na potraviny, ale povedal, že z potravín to nebude, že môže mu vadiť voda. Že ho mám kúpať kazdé 2-3 dni

namornicka
13. nov 2022

Taky kozny by mal vratit diplom. Koza ako organ nezvykne ochoriet, cez nu sa prejavuje problem co je vnutri, vacsinou to suvisi s travenim.

asocial
13. nov 2022

@namornicka hmm...lebo ty si studovala medicinu, ze;)?. K teme - moje dieta je atopik. Od 6 mesiacov a ma 10 rokov. Vsetky mozne testy ma za sebou, aj vsetky mozne diety. Zial, neuspesne a podobne v mojom okoli rovnako "postihnute" deti. Zial, preslo mu to aj na dychanie. Oficialne ma "len" alergiu na prach. Na pohotovost to urcite nie je, ani ten stav podla foto nie je ozaj vazny. Nieco proti skrabaniu (u nas fenistil nula bodov). Ked je zle davame na kozu skincap a ked velmi velmi zle fucicort. Nebudem hovorit kolko penazi sme a este stale investujeme do roznych kremov.

tehulka2011
13. nov 2022

@asocial namornicka ma pravdu, je to z travenia, autorka urcite by som na cas vylucila akekolvek orechy, vajicka, to v prvom rade. Ak nepomoze, tak aj mlieko a lepok.
Sama vidis, ze za tie roky ste sa vobec nepohli, lekari proste nevedia priciny ekzemu.

zuzulka558
13. nov 2022

Tak toto uz mame za sebou a pokoj 3,5 roka skoro 🥰 ako skolkarka mala strašné stavy dcéra,, nam pomohlo vysadiť všetky potraviny s červeným farbivom karmín, kúpele v octe a masticka bez kortikoidov miešaná na mieru v CZ v lekárni

zuzulka558
13. nov 2022

A samozrejme z obchodu ani maliny ani jahody 😊

dominikamacakova
13. nov 2022

Ja som mala minule na ruke a to tak svrbelo, že som si chcela odrezať ruku. Začala som používať tento krém. Za dva dni som ho skoro celý minula. Ja som si to často natierala a dlho aby sa to vstrebalo do kože. Strašne to uľavilo. Keď som zacítila iba náznak svrbenia tak hneď krém a za pár minút úľava. Za dva dni som nemala nič, ani náznak po ekzéme

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tatianaba
14. nov 2022

@autorka Nejdem tu utcoit na vasho kozneho,ale...mne nas kozny pri prvej navsteve s krpcom povedal,ze zaklad je upravit stravu a zmenit pracie navyky. Ta strava je naozaj zaciatok. Pogoogli a zistis,co zhorsuje prejavy atopickeho ekzemu. A potom este porozmyslaj v com peries dietatu veci a tiez cim ho umyvas. To su naozaj veci,od ktorych sa musis odrazit. Mne este kozny povedal narovinu,ze stav atopickeho ekzemu zalezi od toho,ako rodic pochopi a bude dodrziavat tieto zaklady. Maly ma atopicky ekzem asi od polroku,teraz ma 2 a pol. A uz presne viem,ze ked zje,co nema vyhadze sa a zacne sa skriabat. Cize moja chyba. Vzdy. Na zapalene cervene miesta staci obycajna zinkova mast. Nepremastovat,az kym to nebude zahojene. Premastovat len zdravu pokozku. 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavomira236
14. nov 2022

Dieťa ktoré má ekzém sa nemá kúpať len krátka sprcha používať na to určené prípravky pre dcéru používam adermu na ekzém sem tam keď sa kúpe ozaj krátko dám oulatum do vody ...ekzém zhoršujú potraviny napríklad dcérka nemôže zjesť žiadny citrus sóju nič kvasené ako kapusta nič kde je ocot iná má aj histaminovu intoleranciu

zuzulka558
14. nov 2022

@elizabet173 doktory skúšajú, moja skúsenosť, a ak robíš podla seba netreba im nic povedat 😄 to tu je tak

stanulienkat
14. nov 2022

A hlavne treba aj bielizeň dávať na dvojité plachanie, nepoužívať aviváže a podobné sajrajty.

autor
14. nov 2022

Teraz ma napadlo. Malý trpí nedostatkom železa, už rok ak nie viac berie železo. Môže to mať súvis aj z tým? Dcéra tiež trpela atopickým, ale po 2 návštevach lekára a dobratí krémov jej zmizlo. Už máme pokoj asi 1,5r

sono2
15. nov 2022

Stolicu máva akú?