Ahojte, mam 9 mes. dcerku a trapi nas angina ..dr. nam dala antibiotika, fenistil kv,stoptusin a nasivin.. ako by som jej mohla este pomoct?? davam jej az zabaly lebo ma teplotu 38,3 37,9... co mam este urobit??
@ajca123 prosim ako podavas detom oreganovy olej? Candimis v puse velmi stipe. Jedna kvapka sa da este zniest ale 2 to uz place. a jedna kvapka to je malo. Tobolku neprehltne a zatial som toblkovy ani neobjednavala.
@mamainprogress my mame kapsule a najskôr ich namocim lebo lepšie sa potom smikaju do hrdla..
@ajca123 posles mi prosim link ake kapsule pouzivas? Vdaka.
@mamainprogress link ti neviem poslať lebo pc nemam a mam iba telefón tak mi pošli do posty mail a ja ti pošlem fotku... My mame Z Finland
robíš dosť a dobre ,treba len vydržať a do 24 hod max 48 hod by mali atb zabrať a bude dobre ,plus nasaď probiotiká....a neboj prejde a bude dobre....
@ajca123 je pekné ,že frčíte na homeo ,ale na angínu ,ktorá ak sa nelieči ,oregánový olej je slabý ak je už teplota a je treba atb ..hrozia dosť veľké komplikácie ,ktoré nestoja za to plus trápiť 9 mes .dieťa či zaberie oregán olej u mňa nie je absolútne správne plus možné vážne komplikácie tejto choroby ...toď môj názor...
@kija31 ja by som dala miesto zabalov Nurofen sirup na znizenie teploty.. zabaly iba ak by nezaberal sirup ani cipok lebo dietatku to nieje velmi prijemne a zbytocne sa vystrasi, vystresuje a place :/
@aristka to hej ale ked dieta ma len takú nízku teplotu treba nechať nech telo bojuje... Ja zabal robím az ked dieta ma 38,7.
A ja homeopatika nasadim vždy na začiatku prejavu akej kolvek choroby...
A hlavne deti uz rok otuzujem.... Ked sa nám narodil treti syn,ten bol od narodenia stále chorý a ja zrela na lieky... A po niekoľko mesiacov som našla vďaka kamarátke úžasnú homeopaticku a ta nám dala dieta do poriadku.... A uz rok nie sme vôbec chorí... Vitaminy mame tiež kvalitne a berú ich...
@linda20111 to je zle lebo telo musi bojovať a nurifen a ciapky sa dávaju ked ma dieta teplotu nad 38,5,ináč nie... Radeji zabal a nie lieky...
@ajca123 ja si myslim ze ked je dieta chore - hrdlo, kasle, sopli, je toho dost vela na take male dietatko a trapi sa s tym dost, nebudem ho trapit este aj s zabalmi.. alebo nechat tak akoze nech s tym "bojuje". aspon moj maly ked bol chory tak bol nespokojny, plakal, zle spal, nechcel papat, mal bolesti od zapaleneho hrdla, nevedel dychat cez nos, podla mna uz toto je dost velka zataz a este aj ta teplota na to.. tak radsej mu dam ten sirup - uskodit mu to neuskodi iba pomoze.
@kija31 este ma napadlo odsavat sopliky to som ti zabudla napisat.
Ahoj aj moja mala zapalene hrdielko ked mala 9mesiacov a dostala antibiotika a rycho zabrali a rychlo klesla teplota.a ako tu bolo povedane zabal sa dava az ked je vysoka teplota.
@linda20111 ja uz mam úplne iný názor na lieky a aj na ATB... Lebo ked do deti ochrane všetko možné aj ked je to len na kašeľ... Robíme si ako ľudstvo zle lebo naše tela budu za pár rokov imune voči liekom a my pokapeme.. A to myslím vážne,lebo iné ATB uz nie su pre nás ☹...
Ja mam tri deti s pred rokom mali nejaky rotavirus a a striedali sa prvý týžden grcal a hnačkoval týžden potom druhy a na koniec treti a potom aj moj muz... Mesiac som v tedy nespala.. A vydržala lebo som mama ktorá robí pre svoju rodinu prvé a posledné...
A nurofen nebo čipky nám namáhajú vnútorne orgány...
@ajca123 To vidim, ze mas iny nazor.. Kazdy si to robi po svojom, ty sa branis liekom a ja zas radsej pozeram na to aby som tie tazke chvile pre babo aspon trochu zmiernila aby netrpel ked nemusi. Kazdy to berie z ineho uhla pohladu.
@linda20111 a rotavirus by si tiež liečila ATB???? Lebo na to nie su lieky... Ty by si aj dieta dala zaočkovať proti chrípke???
Ja nie...
@kija31 ak lekarka zhodnotila, ze treba ATB, tak ich jej podavaj. Co by som vyhodila, je to ostatne, najma ten nasivin, poskodzuje sliznicu a budete mat potom sople nonstop. Staci striekat solny roztok a natierat hrudnicek na inhalaciu, to uvolnuje nostek. Neviem, co sa predava na SK, ja pouzivam eukalyptovu masticku, ale pre babatka som mala tymianovu mast, popripade som nakvapkala par kvapiek eukalyptu na vreckovku a dala do postielky a vzdy to pomohlo. Moje deti nepoznaju nasiviny, ci lokalne atb do nosa a sople maju tak raz do roka. Cim menej zasahov do sliznice, tym lepsie. Dalej vyhod jogurty, ak nahodou malej davas. U nas bola spojitost anginy s jogurtami, dcera zvykla mavat anginy, ale po zruseni jogurtov po angine ani stopy. A takisto tie zabaly by som nerobila, ked uz beriete ATB., uz su zbytocne. A hlavne jej davaj probiotika.
@ajca123 ja som zasadne proti liekom na kazdy sopel, ale ak ide o anginu, nejde len o teplotu.... ak sa zacne hromadit na mandliach hnis, co matka u tak maleho dietatka ani nezisti, tak ti zabaly, ci oreganovy olej nepomozu, prave naopak, mozes ohrozit dieta. Moja dcera tak raz mala anginu, ja som nevedela, ze to bola angina, tiez som liecila alternativne, bez liekov, tahalo sa to niekolko tyzdnov, kedy par dni bolo dobre a par dni mi hnackovala, ci vracala a tak dokola. Mala teploty niekolko dni a ja som to neriesila, ved telo same bojuje a pod. a nakoniec skoncila na pohotovosti s tazkou hnisavou anginou, hnis mala na mandliach a to je nebezpecne.
@kija31 na teplotu 38,3 ako píses sa zabaly nedavaju.... zabaly ked uz tak ked je cca 39,5 a viac... zbytocne ju trapis
u detí je to bezna teplota pri infekte.... na to staci paralen alebo nurofen
nasivin by som jej davala len na noc a cez den vystriekavaj nostek morskou vodou Quixx, sterimar, vincentka a pod... a odsavaj pokial sa da....
spavat vo zvysenej polohe samorejme vo vyvetranej neprekurenej miestnosti...
stoptussin je fajn v kombinacii s fenistilom... takze to OK vyskusaj davat plus k tomu kvapky Kaloba velmi fajn tiez pomahaju... fajnove su aj prsne balzamy ... natries na hrudnicek a dietatko to dobre znasa, len pozor na moznu koznu reakciu ....
a vela vela tekutin pit ....
inak na zatekajuce sopliky ak ma je dobrý aj solmucol sirup alebo acc sirup/ ta ista ucinna latka/
Ahoj, daj jej vyssie matrac, alebo postel, ale iba pod hlavou, aby sa jej lepsie dychalo, daj jej Atb ako ti nakazala doktorka aj fenistil, angina nie je nachladnutie , do nosa cistu morsku sol a odsavat a odsavat, preco robis zabaly pri takkej nizkej teplote? iba zbytocne s tym dieta stresujes a do 38,5 sa teplota nezraza, ja davam zabaly iba vtedy , napriklad ma 39 dam mu paralen alebo nieco na teplotu proste , klesne mu ale za hodinu ma zase 39 , kedze mu nemozem dat zase nieco tak vtedy dam zabaly aby som tu horucku zrazila. a tiez sa pripajam ze este probiotika,
@kija31 vela tekutin, lahka strava, ak kojis, to je najlepsie, co jej mozes dat, tvoje telo vytvara imunoglobuliny. pri vysokej horucke u malych deti pomaha aj intenzivny kontakt telo na telo, malu vyzliect a polozit si ju na svoju nahu pokozku, napr. v polosede, pomozes jej termoregulacii ako chladic 😉 navyse dietatko upokojis. na bolave hrdlo pomaha teply olejovy zabal, ale nie som si ista, ci to take male dietko znesie... zabaly ozaj nie su nutne, telo vie, preco zvysuje teplotu, jej znizovanim sa predlzuje doba liecby. tuto je to dobre vysvetlene
@ajca123 ja ti to neberiem ,ale tu je už diagnóza angína a ak je teplota ,baktéria je už v krvnom obehu a tam oregánový olej nezaberie lebo z tvojho príspevku by sa to dalo tak vydedukovať ,zahoď atb a daj oregánový olej ,čo je dosť veľký hazard ,ak viem aké vážne komplikácie táto dg má ... o zábaloch bola mamička určite poučená od dr. 😉
@moni244 ano, znie to mozno ako totalna hlupost, ale u nas to tak zial vyslo. Dcera zboznovala jogurty, na ranajky dala aj 3, kazdy den a mandle furt zapalene, zvacsene....neviem, ako ma to napadlo, mozno intuicia, ci co, proste sme tie jogurty vyhodili a odvtedy nemala anginu ani raz a mandle sa zmensili, predtym ich mala uz chronicky velke, hrozilo ich vybratie. Mozno to bola fakt len nahoda, ale za pokus to stoji, ci nie?
@aristka ja viem ze uz je tam diagnoza... A treba ATB ale ja uz viem čo mam dieťaťu podávať ked začne kaslat či soplit...
Neboj aj moje najmenšie si vytrpelo hneď mesiac a niečo po pôrode... Najstarší syn ochorel a aj ked bol v inej izbe náš novorodenec dostal sople,letela som za naši lekárkou a ta mu niečo na to dala ale stav sa nelepšil len sa pomalu zhoršoval... Len začal mat kašeľ ale strašný ktorý sa mi vôbec nepáčil... Týžden si nás predhadzovala naša lekárka a nebo lekárka na pohotovosti.... Bola som uz zúfalá az po týždni plných liekov a iných hlúposti sa náš syn málem zadusil kašlom 😢... Obliekla som nás a letela opat na pohotovosť ze uz sa mi vôbec nepáči moj syn a ze sa málem udusil kašlom...
Naštastie tam bola naša bývala zdra. sestrička a ta hneď s mojim synom letela na rengen a tam zistili ze ma zápal pľúc ☹.. Hneď bol prijatý do nemocnice ☹ ... A tak sa to ešte raz opakovalo ☹.... A preto trocha uz neverím lekárom... Uz ked bol v brušku mi ho chceli zabiť,hajzlove... A preto im uz neverím ...
@ajca123 pozor ,ale totot hovoríš o maličkom bábätku ,tam je velký problém zatekajúce soplíky ,ktoré aj napriek odsávaniu zatekajú a keďže dých .cesty sú krátke veľmi ľhko a rýchlo prichádza k obštrukcii bronchov a možnéj pneumónii ,je to stav ,ktorý môže prísť aj do hodiny aj napriek tomu ,že dr,dieťa videla ,ak ho vyš.posluchom tj .fonendoskopom a malo by pneumóniu počula by to ,pretože to je krásne počuť ,ale nemuselo to tak byť ...možno sa ti to zdá neuveriteľné ,ale je to dané anatomickými pomermi u dieťatka a tiež poznám túto situáciu ,aj napriek odsávaniu ,sme takto skončili v špitály s malou ,nedokázala vykašlať lebo detičky a kašlací reflex nula bodov a odsali sme ,ale nestačilo a malá mi začal zle dýchať a skončili sme v nemocke ,nasadili inhalácie a hlieny vyšli von a bolo všetko ok....a u všetkých mojich malých sople trvali aj 2 týždne ,,,
@bubatinko lenže nemôže podávať stoptussin a solmucol naraz!!!
Mamina, angína do troch dní prejd,e najhrošie sú prvé dva dnmi :D tak len pokoj :D zábaly naozaj nedáva tak skoro, ja dávam, až ked sa blížia k 39 teploty... a na noc dávam čípok od horúčky, áíáááno, dalšia chémia,ale v noci si potrebuješ aj ty aj bábo oddýchnuť, takže na noc fenistil, čípok a spinkať do rána :D
@aristka veru veru, každé dieťatko je iné, tiež mám takúto skúsenosť, že sme kvlôli tomu, že malý nie anie vykašlať, boli dva a pol týždna v nemocnici a malo to veeeeeeeeeeeeeelmi škaredý priebeh, síce bez horúčky, ale dýchalo sa mu zato riadne ťažko, nakoniec môj inhaloval až adrenalín, čo j dosť rizikové, aj na jiske mus el byť a až to pomohlo.. uf, dlho od tejto chcorby som mala strach z choroby
@aristka aj u nás boli sople az dva týždne... Ale ja uz mam deti tak odsledovane,ze uz niečo vidím nasadim homeopatika... A musím si zaklopat konečne je to rok bez ATB 🙂, vyhrali sme... Lebo od 1,5mesiace do roku mal 6atb ☹.... Bola som zúfalá...
Ale uz nie a boli sme s prechladnutymi deťmi v kontakte a naše deti nič nedostali a kamaratcina mala o tri dny ATB... A hlavne uz mam aj preštudovane choroby a hlavne viem ako začína angina 🙂.... Ja uz pri troch deťoch možem robiť lekárku 🙂, poznám skoro všetky choroby...
Anginu sme mali pred rokom
@luciferkax veru je nepríjemné takto vidieť svoje dieťa ....
@ajca123 je to tým ,že máš deti staršie a aj tie soplíky sú o inom ,problém je dieťa do roka ,čo si zistila a neboj aj my fungujeme na imunoglukáne a pod. ,ale s malou ak sa mi nezdá radšej dám popočúvať a pozrieť a atb sme tiež nemali dávno .....a to je dobré aj vo vašom prípade ...inak ja ja mám tri deti,tak vitaj v klube 😉
@kija31 zabali sa robia az ked dieta ma nad 38,5 a aj lieky na horúčku sa podávajú nad 38,5...
Toto co ma mala je len teplota.. Ja deťom nič nedávam aj ked maju takú teplotu nech samé telo zabojuje, urobí si samé obrane latky....
U nás uz v lekárničke nenájdeš žiadne take lieky co máte vy doma... My frcime len na homeopatii a oreganovy olej...