Maly mal tyzden crevnu chripku a teraz mu zistili, ze ma silne zapalene hrdielko - anginu. Nechce jest, vobec prehltat, uz ani mliecko pit :( Schudol pol kila. No moja dilema je v tom, ze maly ma dlhotrvajuce crevne problemy, hnacky velmi casto, problemy s bruskom a stolicou. Co s nim spravia antibiotika?? Neviem, co je teraz dolezitejsie, ci ochranit brusko ci sa zbavit anginy. To, ze ma problemy s bruskom - to myslim cele mesiace :(.
Da sa zbavit anginy ucinne aj bez antibiotik? Ako? My sme antibiotika este nemali pri dcerke, je to nasa premiera. Najradsej by som bola, keby sa dala angina preliecit cesnakom a cibulovym sirupom. Ale nie som si tym ista 😖 Nechcem mu ublizit.
ahoj, ja sa nevyznam, ale napadlo ma, ze atb idu do zaludka, snad az ich metabolity idu do criev, takze by snad tie crevka tak netrpeli....hlavne popritom treba dat probiotika. Ja z mojej skusenosti anginu poznam ako prisernu bolest 😔 nezavidim tu strasnu dilemu, asi by som to atb dala, ved co ine od tej strasnej bolesti ulavi..... nie som nejaky milovnik atb, ale ked mal maly vazny zapal uska, len to pomohlo, ale aspon som nemala strach, ze by som mu ublizila na utrapene crevka.....drzim palce, verim, ze niekto poradi, ved dr.iste vie o problemoch s crevkami, ktore ma, nejak to nekomentovali? ake atb dostal, pisu v pribal.letaku, ze by to nemal, ak ma problemy s travenim a pod?
@anjelicek26 a uz sa vam nejaka choroba potvrdila? myslim ze ste isli na testy na celiakiu, ale nie som si ista
probiotika ste asi skusali co tak kolostrum ci koloidne striebro. a opytaj sa strapco ona je fundovana
na anginu skus skorocelovy caj, nam pomohol, ale vystihla som to a dala hned na zaciatku 🙂 chuti nie velmi vabivo ale pomaha
@anjelicek26 no ked ti nechce jest ani pit ja by som neriskovala, chcete skoncit v nemocnici?? Ked aj bude brat atb tak nasad probiotika a snad mu to na brusko neublizi,ale toto by som neliecila bez atb, sama som to nedavno mala a je to svinstvo riadne...a pri takych malych detickach ani nehovorim, dospely ma problem to zvladnut aj s atb a nieto este bez nich...
No dala som mu antibiotika, vyzera fakt zle, neje, nepije, tak max. tri-styri hlty naraz a skoncil, neje vlastne uz 4 dni, schudol pol kila, neni cesty okolo toho :( Zajtra nakupim probiotika, vitamin C, dostane cibulovy sirup, snad to rychlo pomoze.
@xlucia - zatial sa nepotvrdilo nic, asi bude mat fakt "len" nevyzrete crievka, ved sa aj narodil skor, ale to mi bez endoskopie nepotvrdi nikto :( A tam ideme az v decembri.
ahoj ked nechces aby mu antibiotika zatazovali zaludok tak mu s nimi podavaj probiotika..Mne bol pred rokom maly tak chory, ze nejedol 3 dni, dost zvrackal a nakoniec sme skoncili v nemocnici na infuziach. Nie je to sranda pri tak malych detoch. Urcite si to bez atb neviem predstavit.Porad sa s lekarom, alebo zajdi na pohotovost.
@anjelicek26 a ake ma atb. na akom zaklade? a zajtra si pytaj probiotika vyslovene k atb. aby boli dost silne a dodrzuj casovy odstup medzi nimi. a malemu davaj pit len vlazne a urcite mu nedavaj cibulovy sirup ked ti neje, to je strasne tazke na zaludok. povracia sa ti
@xlucia - tak maxa natahuje z cohokolvek, co da do ust, uz 2x vrackal, asi budes mat pravdu. Oki tak si to takto vypytam v lekarni, antibiotika ma penicilin, roztok, priamo mu to namiesali v lekarni, ani som nepozerala presne, co to je 🤐 Idem kuknut pribalovy letak.
@anjelicek26 s tymto mam bohate skusenosti ☹ , tak ti rada poradim
@anjelicek26 penicilin je sice zaklad ale strasny bordel, nici doradu. nech ma akekolvek atb. probiotika mu davaj min. mesiac po dobrati. ano ale pockam co napises ze je v letaku
atb len ak je bakterialneho povodu, pokial mu robili CRP a mal zvysene hodnoty tak su atb namieste, pokial boli hodnoty v norme tak atb nedavaj, teraz treba preliecit anginu a potom brusko,kedze ako pises to je dlhodobejsi problem, a urcite by som k atb davala ja probiotika.rychle uzdravenie 🙂
@anjelicek26 Co som citala o anginach tak zalezi od toho ci je povodcom virus alebo bakteria. Ak virus, tak ti ATB netreba. Ak bakteria, ATB co najskor lebo to moze postihnut tusim aj srdce a oblicky, ked sa nelieci spravne. A len lekar moze urcit, o aky druh anginy ide pomocou testu.
@xlucia - prepac aj kavu som si spravila, uz na to nevidim, on je od pondelka uz taky, cele noci prisaty na mne a to sa nekojime 4 mesiace, proste aj ten hlt co vytiahne a je cely stastny s toho
Phenoxymethylpenicilin sugar free oral solution BP 125mg/5ml and 250g/5ml
cibula, cesnak - prirodne antibiortikum pomozu, ked je bakterialna infekcia na povrchu, pri angine su uz bacile hlbsie preto treba ATB ...samozrejme, je vhodne urobit vytery a CRP - ale predpokladam ze doktorka vie co robi 😉
P.S.: teda, ja som riadna citlivka, ale viac mi je zle z cibuel a cesnaku ako z antibiotik 😕
da sa zbavit aj bez antibiotik len treba rozlisit ci je hrdlo cervene alebo ci su aj povlaky, vo vecsine pripadoch ked su povlaky ide o anginu nie len z prechladnutia ale su tam aj bakterie , vtedy lekar zvykne dat ATB. A silna hnisava angina tiez neni prospesna zdraviu ked neni dobre preliecena. Moja doktorka to robi tak aby sme sa vyhli ATB ze zoberie vyter z hrdla, nosa a podla vysledkov odporuci bud preliecenie bez ATB ale s ATBliecbou v nevyhnutnom pripade.. Nasa skusenost je ze po ATBliecbe sme cely rok nachylny na vsetko. Posledne 2razy sme anginu, sme mali velmi cervene a opuchnute hrdlo s teplotou preliecili bez ATB , to bolo niekedy minuly rok. A odvtedy sme dost odolny.
@xlucia - inak tam pisu ze moze sposobit akutnu reakciu ako astmaticky zachvat, koliky, krvacavost, opuch pier, dychavicnost,vodovu hnacku (tu ma uz teraz, na to antibiotika nepotrebujeme ☹ ) , bolesti bruska a co je trush fakt neviem prelozit 😔
@miriamm11 - len my sedime v anglicku, lekarka na mna kukala ako na blazna, co crp je a musela som si vydupat druhu doktorku, ktora na neho konecne normalne pozrela a netvrdila, ze hnackuje a neje iba kvoli zubom. malemu tak tiahne z pusinky, neje, nepije, ja som fakt velmi proti antibiotikam, ale akosi vnutorne citim, ze teraz to bez nich nepojde. Dcerka antibiotika este nemala a on taky krpec uz hej ☹
@pink_lady - ja neviem, ci doktorka dobre robi, tymto nhs lekarom nedoverujem bohuzial ani chlp :( Len vidim, ze je fakt chory, teplotuje piaty den, neje, nepije, je taky slabucky, s tohoto sa asi sami nevyhrabeme :(
@anjelicek26 Presne ako pise simi-angina može byt aj virusova-na rozlisenie treba stery z hrdla plus CRP-inak nevies co malemu je a striela sa naslepo. 😲
Moj mal napr cervene hrdlo aj mandle,nasli mu zlateho stafylokoka, CRP mal v prvy den horucky- 3- a na druhy den už- 16-,ale na treti den to už vyrazne kleslo a ATB mu ani nedali.
Ak je povodca napr pneumokok,betahemolyticky streptokok ci ina nebezpecna bakteria treba dat atb.
Ale to bez steru a CRP nevies-ani lekar to nevie-leda ak je jasnovidec.
teda ak vam to potvrdil ster a CRP-nevahaj s ATB,ak to takto potvrdene nemate, tak nevies co je spravne.
Okrem toho, ak aj treba ATB-bez sterov nevies ake treba podat,nevies na co je citliva bakteria, ktoru ma maly-možno to co mate ani nebude ucinkovat,ked neviete aky je povodca.
@anjelicek26 ak ti dali ATB, tak ich urcite treba. pre ostatne, v UK sa CRP nerobi. Lekar dava ATB ak su mandle velmi zapalene a zahnisane a hnis je velmi nebezpecny, tam by som ani nerozmyslala. ja som tiez proti ATB, ale tiez sa raz dcera dostala do stadia az hnisavej anginy a penicilin musel byt. nastastie, bolo to len raz a odvtedy mame pokoj.
@anjelicek26 to ti namiesali suspenziu. tak mu zajtra kup tie probiotika a daj ich vzdy min. 4
hodiny po atb. nie skor, aby sa nerusil ucinok. neviem akepredavaju u vas. ale v pribalovom letaku musis mat napisane ze su vhodne pri liecbe atb. aby mali tie kmene ktore su rezistnentne na atb. a dokazu crevka regenrovat.
odporucam tieto.
http://www.nutrolin.sk/nutrolin-b-sirup/
urcite ich davaj ale dlhsie aspon ten mesiac, ale aj dlhsie, ak ti nrobia peniaze problem, maju ma vit. B, to je len dobre
@kaja73 - neviem co je spravne ale nechcem to zistit az o dva dni ked bude na infuzkach v nemocke, kedze nevypije naraz viac ako hlt-dva kvoli bolesti. Nepapa uz od utorka. Takze si vies predstavit, ako teraz vyzera. Nepije od vcera vecera, za cely den tak 200ml vypil. Zajtra musi zacat pit, lebo fakt skoncime v nemocnici On mal do toho totiz cely tyzden vodnatu hnacku.
@anjelicek26 fuuuuuha , a citit mu z ust zapach hnisu? alebo co mu citit? moze byt aj dehydrovany ...vtedy citit dych akoby po alkohole...ked sa mu pozres do hrdla tak ma cervene ci aj biele povlaky, tie moze mat na jednom,dvoch miestach malinke...alebo aj vecsie. Aku vysoku ma teplotu?
@xlucia - dakujem zajtra tam nabehnem, v nasej lekarni je skvely lekarnik, urcite nieco vymysli. Fakt diky za pomoc.
@miriamm11 - neviem to rozlisit, ale je to taky alkoholovy zapach, zvlastny. Ale plienka ma stale plne, takze toho som sa zatial nebala, uvidime ako v noci bude. Chodim kazdych 15 minut za nim a nanutim mu tri hlty cajiku, hadam sa takto dostaneme niekam. Hrdlo ma cervene a biely povlak na jazycku celom. Teplotu ma pod 39, tak 38-38,5 mu to kolise
@anjelicek26 Nejdu mu stolicky?-nam teraz idu patky a mali sme tiež vodnatu hnacku,teploty,cervene hrdlo a to iste sme mali ked mu sli aj stvorky stolicky ked mal 12m- a tiež nechcel jest.
my sme teraz skoncili s febrilnymi krcmi v nemocke na ARO-minuly pondelok- a tak ho aspon poriadne vysetrili.
mal to daku banalni virozu,ktora narobila sarapatu pre oslabenu imunity zo zubkov-vraj.
@kaja73 - mne sa nezda, ze by mu isli, dolne trojky ma este len do polky vonku, vysli mesiac dozadu, v 16 mesiacoch posledne stolicky by bolo hadam skoro, ako mozno trolilinka opuchnute ich ma tie horne, na dotyk, ale nie, ze by prerazali 😖
@anjelicek26 ak teplotuje 5. den tak urcite ATB!
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dakujeme-strapco-orl-rady/ spýtaj sa tu,super mamička,ktorá sa v týchto veciach vyzná