Maminy, dieťa 5mesacne ma koronu. Vysoká horúčka. Dávam Panadol čípok a striedať ho mám s čím? S čípkom inej značky alebo sirupom? Lebo neviem ako by mi zjedli sirup
5mesačnému ešte nedávaj sirup. Potrebuješ čípok s účinnou látkou ibuprofen t.j. čípky nurofen vhodné pre daný vek. Ak má také malé dieťa také vysoké horúčky konzultuj s pediatričkou.
@janapeterjana dávala by som čipok, ale dobre ho vsun, aby nevyliezol Panadol, Nurofen a veľa piť
@petamich Áno, ale pokiaľ je dieťa ešte čisto kojené, či začína s prvými príkrmami, tak by som mu zbytočne nezapĺňala ešte nezvyknutý žalúdok a tráviaci trakt takýmito chemickými látkami. V takomto veku by som dala sirup, len ak by boli hnačky. Inak by som uprednostnila ten čípok.
@janapeterjana no cipok môžeš striedať s nurofenom .. a pri vysokej teplote robiť zabaly. Ale kľudne môžeš aj sirup dať pokym ho nevyvráti .. ale vzdy su lepšie čipky tie nezaťažujú zaludok
@sandra19901990 mozem sa opytat odkial mate informaciu ze 5 mesacnemu dietatu diazepam? A druha vec je na predpis nie?
@sandra19901990 5 mesacnemu diazepam? To vážne?
No len neviem zozenies Nurofen cipky, vsade nedostupne, ciste sialenstvo toto.Jedine skusit v skupine mesta ja som.tak dnes aspon par zohnala
@nikha2809 dnes naskladnila etabletka ak potrebujete rychlo by som objednavala 🙂 https://etabletka.sk/obchod/nurofen-pre-deti-ca...
Len prosim ta lieky ako co ti tu niekto radi diazepam konzultuj s lekarom! Lebo to je tak ze moja kamaratka dala. Ak budes davat cipky co je urcite lepsie radsej pockaj. Mne ho jedna dieta stale vytlacalo a kolko krat po minute bol v plienke. Ak ho nahodou vytlaci skus ten isty tam dat alebo ak budes davat novy, aby mal taku velkost ako ten vytlaceny. Nie ze polovica ostane a supnes jej dalsi novy, to by bola vysoka davka. Mne sa zabaly neosvedcili, napustim nornalne vanicku s normalnou vodou na kupanie a dieta v nej necham, uputavam. Pozornost hram sa s nim aby ubehol cas a ako voda chladne tak chladne aj babo, toto sa mi osvedvilo pri mojich detoch. Odporucam volat pediatricke nech da nejake vitaminy na imunitu. Nam dala resp nasadili sme c-cko a imunoglukan, ale v tedy mali uz 9m a 21m, neviem ci take male to moze a letak som uz nenasla. A co sa tyka striedania ja vzdy zacinam paraleron alebo panadolom tie maju ucinnu latku paracetaol a to striedas s inou ucinnou latkou, ja som navala ibuprofen. Ale pred par dnami som bola v lekarni a lekarnicka mi radila este nieco ine, co je nahrada ale teraz si to uz nepamatam. Mozno zavolat a opytat sa.
@sandra19901990 aj rakovina je zlá, tak pôjdeš preventívne na chemo? príspevky som nahlásila, snáď ich zmažú, nič osobné, len si myslím, že niektoré mamy v stave zúfalstva s chorým dieťaťom a bez triezveho úsudku (a že tu takých je hromada) by sa tvojou "radou" mohli riadiť a dopadlo by to zle.
@nikha2809 aj pilulka dnes mala na sklade, ale da sa objednat len jedno balenie.
@sandra19901990 ale užitie toho lieku im tiež musí poradiť ich pediater a priamo pre ich dieťa a nie užívateľka z modrého koníka, ktorej to zabralo na jej dieťa. je fajn si vymieňať skúsenosti, no nie cez lieky na predpis, ktoré treba štvrtiť (čiže nie sú ani detské vezie)
nurofen dnes distribútor vo veľkom doviezol do SR - aj čapíky od 3mes. (nie od 2r.), aj pomarančový sirup (nie jahodový)
@sandra19901990 febrilne krce nesposobuju epi ani neposkodzuju mozog 🙄
Vacsinou su neskodne, trvaju okolo dvoch minut a prestanu same.
Problemom su jedine v pripade ked dieta dlhsie nereaguje alebo su asymetricke. Vseobecne vsak plati ze su neskodne a predchadza sa im tak, ze sa dava liek na teplotu kazdych 6 hodin preventivne. Nie diazepamom 🤦♀️
@sandra19901990 ale nedramatizuj, nikto ti účet mazať nebude, len som odoslala príspevok na pozretie, možno ho tu nechajú, možno nie, mne ich zmazali veľa a furt som tu.
@sandra19901990 😂😂😂 ešte väčšia ehm než som si myslela... prečítaj si pravidlá - na tejto stránke si všetci tykáme 😉 a celkovo aj do budúcna to najtrápnejšie na internete čo môžeš urobiť keď už nevieš kudy-kam je napísať "netykajte mi" 🙈🙄
oj... a ešte k správe adresovanej @soldi od @sandra19901990 - PRESNE TOTO SOM MYSLELA !!! "Zle ste ma pochopili. Samozrejme ze sa podáva s paracetamolom alebo ibslginom." - no nie, nebolo to z tej prvej správy "samozrejmé".... písala si len o diazepame, koža na kožu, otvorení okna... čiže nie, nebolo to samozrejmé 😉
s cipkom alebo sirupom a Panadol ma ucinnu latku paracetamol, takze ti treba nieco s ibuprofenom napr. Nurofen sirup alebo cipky alebo Ibalgin sirup a ono tie sirupy maju akoby striekacku, ktoru strcis do ust a stlacis piest, praveze malym babatkam v pohode 🙂 vacsie deti su horsie niekedy