Ahojte mam choré diéta ma zápal pľúc ako dlho budeme v nemocnici už sme tu 2 dní ďakujem a ze vraj mu je už lepšie
@donutka99 podľa mňa jej vnutrozilne podávajú antibiotiká, si myslím, že minimálne 7 dní...
Ráno na vizite sa opýtaj lekára.
Šéfov syn bol teraz 3 dni. Už je v domácej liečbe. Moju dcéru pustili domov na 6-ty deň.
@donutka99 my sme dnes 7.den a dufam, ze poobede ideme domov 🤯 zalezi od toho ako stare je dieta, ako znasa a reaguje na liecbu a ci nema teplotu (24h musime byt bez teploty)
@donutka99 Kamarátka bola týždeň
Chcem poradit, aj ak vas nechaju dlhsie, nestresujte sa, nech mate pokojne sviatky, nech je dieta doliecene ako ma, nech nemusite doma trpiet a strachovat sa, nebodaj sa zase vratit do nemocky, ak by sa dusilo... zmierte sa dopredu s tym ze mozno nie vsetko stihnete, nacancate, vyupratujete, ze mozno tieto vianoce budu jednoduchsie, ze nebudete mat upne vsetko ako inokedy, ale najpodstatnejsie je to, co si vzdy vsetci prajeme - zdravicko... vela zdravicka dietatku a vela pohody vam.
My sme boli dve noci, lieky zabrali, tak nás poslali domov. Presne takto dnes pred 17 rokmi 🙂
@donutka99 UŽ 2 dni? To nie je UZ, to je nic. Budete minimalne tyzden, zapal pluc nie je sopel, ak je tak vazny, ze ste v nemocnici. Vyberte vsetku liecbu, Stedry den si o dva tri dni posuniete a urobite si ho, ked pridete domov ❤️ my sme so silnou chripkou boli 1,5tyzdna. Prajem vela zdravicka.
S tým týždňom by som rátala..so synom som bola týždeň ale priebežne som sa vždy informovala ako je na Tom a kedy by sme mohli ísť domov..prajem skoré uzdravenie
Ahojte baby tie deti co prekonali zapal pluc chodite aj na plucne na kontroly?
@blableblu my nie (zapal pluc mali prvykrat jedna ako 3-rocna, druha ako 2,5-rocna), ale chodili sme potom na imuno (obe dcery boli casto chore, ale vzdy tak, ze skoncili na kortikoidoch a sprayoch na rozsirenie priedusiek, mensia sa dusila, premodravala...) a odtial nas aj odporucili do kúpeľov v Lucivnej. Tie boli uplne super (nielen na zdravie). Dali sme obom na odporucenie aj nosnu mandlu odstranit. Brali imunor. Asi po 2 rokoch liecby cez imuno boli na tom tak dobre, ze ich vyradili z evidencie.
Neostali vasim detom aj nejake nasledky po tom zapale ?
@blableblu žiadne. Odvtedy (pred 4 rokmi), v podstate, chorá nebola. Teda okrem 1x covidu, aj to bol bezproblemovy.
@andreakotesova ked vsetci strasia ze to je jrozne za pal pluc a ze to uz ma navzdy a ze sa to bude stale vracat a podobne tak som vystrasena ostala
@andreakotesova aj ste potom zahajilo nejaky doping na imunitu ako rychlo ste sa z toho dostali boli ste aj na kontrolnom rtg a za kolko to zmizlo plucka ciste ?a ake ste mali priznaky
@blableblu po pobyte v nemocnici ešte pár týždňov dcéra užívala antibiotiká, na kontrolnom rontgene nebola. Ani potom nejedla žiadne špeciálne vitamíny. Príznaky mala: veľmi vysoké teploty, kašeľ, niekoľko dní nezaberajúce antibiotiká a neklesajúce CRP. CRP jej aj po antibiotikách predpísaných pediatričkou vystúpilo z čísla 60 na 160.
@andreakotesova no u nas to bolo trochu ine lebo nakolko sme boli doma a kolo nas kopmpelz vsetci chori tak som to neriesila myslela som ze klasika viroza kasel teolota nikdy by ma nenapadlo ze ma zapal pretoze on nidky nebyva chory a ked teoloty boli aj treti den sla som k dr ktory najskor ze ma zapal priedusiek nakolko ho nedokazal dobre popocuvat dal atb a po atb hned teolota klesla a bol fit sem tam este zakaslal ked sme sli na kontrolu tak skonstatoval ze to asi neboli priedusky ale skor pluca tak sme sli na rtg a tam sa to aj potvrdilo ale to uz mu nic nebolo uplne vesely culy behal ako nic tak este doberame atb .Tak vy ste boli aj v nemocnici a na ktorej strane ste mali zapal ?
@andreakotesova a kaslala este dlhonpo zapale my mame take dni ze jeden den absolutne nezakasle ani raz a druhy den stale alebo v noci niekedy nic za celu noc a niekedy kazdych 5minut
@blableblu po atb. rovno do žily prešla hneď teplota, inhalovala v nemocnici lieky. Doma už nekaslala.
@andreakotesova ahoj prosim ta a po zapale pluc ma tvoje dieta aku imunitu?nebojis sa ze zas dostane zapal?
@andreakotesova ahoj prosim ta a po zapale pluc ma aku imunitu?nebojis sa ze zas dostane zapal?
@mirkabbb je to už 5 rokov a nemá odvtedy (skoro) žiadne zdravotné problémy. Skôr bežné prechladnutia. Následky po zápale pľúc nemá žiadne. Covid mala len raz a aj ten zvládla bez komplikácií.
@andreakotesova dakujem ti
A prečo sa neopýtaš doktora na vizite? My tu predsa nemôžeme vedieť, koľko si vás nechajú v nemocnici.