Aké vyrážky má moja dcérka?

petkarubi
1. feb 2022

Dobry den,
Rano idem s dcerou samozrejme k dr,ale chcem sa vas spytat neviete co to moze byt? Pribudaju dajsie a dalsie,ma to v rozkroku a aj okolo pupka a svrbi to.
Na rukach a nohach len sem tam pupacik,ktory tiez svrbi.
Dakujem.

simona92101
1. feb 2022

@petkarubi kiahne

21oktober
1. feb 2022

obdobné mala moja dcéra, mali sme svrab

janka54321
1. feb 2022

@petkarubi aj ja si myslím, že je to svrab. Kiahne isto nie. Toto je uz úplne rozskrabane

petkarubi
autor
1. feb 2022

Ona to ma len na vnutornej strane stehien, a okolo pupka.. ano ma to uz rozskriabane..
Myslela som,ci to nema vyrazky z holenia a potom si to rozskriabala..

kallanchoe
1. feb 2022

Mne podobne vyzerala alergia na nikel....ja som to mala z opasku a gombíka na rifliach....ale potom ako sa to dostalo na stehna? Síce mne aj kov na niektorých značkách ziletkach vadí a svrbí to....

jjanulienka
1. feb 2022

Podľa mna sladké chrasty

klaudiadia99
1. feb 2022

@petkarubi môže to byť svrab ako píšu vyššie, mala som to pár rokov dozadu a bolo to zo začiatku len na stehnách a brušku. Páli ju to na stehnách?

petkarubi
autor
1. feb 2022

@klaudiadia99
Skor ju to svrbi,
Ma tie pupacky par aj na lytkach a rukach,ale pzaj malo,ale nie take ako toto,co si rozskriabala.

Svrab zevraj vidno chodnicky,nic take nevidim.

Inak pouzila staru ziletku.. a ona rozskriabala potom

21oktober
1. feb 2022

Takto vyzeral svrab u mojej kamarátky . A bol to svrab potvrdený sterom a aj liečený ako svrab . Moja dcéra to mala rovnaké len menej .

petkarubi
autor
1. feb 2022

@21oktober take nieco nema na nohach ,snad to nepride este.

21oktober
1. feb 2022

@petkarubi mala to aj na bruchu , rukách , pupku , v medzinoži než na to prišli čo to vlastne je .

21oktober
1. feb 2022

@petkarubi ten pupok mi to veľmi pripomína, choď s ňou na kožné nech jej urobia stery , však keď to nebude svrab tak len dobre. Svrab nenormálne svrbí hlavne v noci .

simca06022011
1. feb 2022

chodte na kozne s tymto... urcite.

jjanulienka
1. feb 2022

Toto mal moj maly, tiež si to rozskrabal plus to mal vysušené od mora a bola to sladká chrasta, celkom sa mi to podoba...

petkarubi
autor
1. feb 2022

Zajtra ircite s nou pojdem k dr..

petkarubi
autor
1. feb 2022

@jjanulienka mal to medzi nohami ? Ona to ma v oblasti bikin tam to zacina a raha sa na stehna z vnutornej strany

jjanulienka
1. feb 2022

Mal to na stehne a na boku ako nosi slipy... myslím, že to môže mat na hocijakom mieste ono sa to hlavne roznasa keď sa to škriabe.
Preposlem čo mi na to odporučila lekárka:

je to impetigo a bolo by vhodné ošetrovať ho: desinfekcia (alkohol alebo iný dezinfekčný spray) a potierať IALUGEN plus masť - to sa dá kúpiť.
Keď to nebude usupovať - treba prísť pre antibiot. masť resp. sirup

petkarubi
autor
1. feb 2022

@jjanulienka presne to ma v tej casti,kde komcia gatky..
Dakujem

jjanulienka
1. feb 2022

No mne sa to dosť podoba na to, skús poslať foto lekárke do mailu. Držím palce daj vedieť ako ste dopadli 😉

petkarubi
autor
2. feb 2022

@jjanulienka tak sme doma a zevraj svrab! Cela rodina sme uz vykremovani,aj mna uz svrbi telo.. mala ma anginu,takze veselo doma ☹

jjanulienka
2. feb 2022

Faaakt 😱 a to ste niekde chytili či ako😱

21oktober
2. feb 2022

@petkarubi neprekvapilo ma to . Je to horšie ako vši , asi 100 krát. Musíš byť veľmi dôsledná v praní a žehlení .

petkarubi
autor
2. feb 2022

@jjanulienka no nechapem ze kde,ale pubertiacky si
Menia tricka s kamoskou,ktora ma doma 11 maciek,mpzno odtial.. nechapem

petkarubi
autor
2. feb 2022

@21oktober natrepa som ju a o tyzden zopakpvat,mam vymenit pradlo postelne rano,nechat ucinkovat do rana a zase o tyzden.. oblecenie samozrejme hned do pracky..
Snad to nechytia ostatny doma..a teda dufam,ze dr si je tym ista..
Uz sa jej to taha na nohy dole,ale len take pupaky.. to co na foto,to je najhorsie..

jjanulienka
2. feb 2022

A to sa lieči len masťou? No nič prijemne ale dúfam, že to zmizne čím skôr 😉

petkarubi
autor
2. feb 2022

@jjanulienka dr nam dala krem na telo,co to asi zabije,proti svrbeniu a o tyzden zopakpvat a cele telo okrem tvare natriet(po krk) ak nepomoze,treba prist po tabletky.. tak povedala

janka54321
2. feb 2022

@petkarubi držím palce a pevně nervy a úplne všetko povysávať, všetky sedačky, matrace vystriekaj...jednoducho teraz ťa čaká kolotoč na zblaznenie, ale zvládneš...ale doktorka sa nemýli...je to svrab...všetko oblečenie daj do vriec a daj vymrznut von na balkón a keď nemáš tu možnosť, tak to nechaj v tých vreciach aspoň týždeň...aby si mala istotu, že vykape ta háveď a postupne začni prat. Podľa toho rozskrabania to vyzerá, že to ma už dlho...a pozor na uteráky. Daj ich aspoň na 90 a vyžehlí a posteľné prádlo samozrejme to isté ...predpokladám, že ste dostali mast infekctorab a ten nieje až tak účinný, preto je možné, že sa toho po prvom raze nezbavíte ...jednoducho neurob žiadnu chybu v hygiene teraz a zbavíte sa toho

janka54321
2. feb 2022

@petkarubi a dúfam, že tu masť predpísala aj ostatným členom domácnosti. Nato sa inak vo svete používa invermectin, ktorý tak na začiatku spomínali, že je účinný proti korone ..ale teda neviem, že by bol na Slovensku nejaký liek, okrem masti infectosrab a sirovej masti dostupný ...a invermectin by kožná lekárka isto nepredpisovala

loravcovaa
2. feb 2022

@janka54321 tak ja pracujem na koznom oddeleni a kedze zbytocne bol na sr kupeny uvermectin na covid zbytocne, dali nam ho na liecbu svrabu kedze je to antiparazitikum. Inak na sr stale iba kremy.

janka54321
3. feb 2022

@loravcovaa veď píšem, že je na svrab,...a teda to, že ho dali už aj predpis na použitie na Sk som nevedela a v akom dávkovaní ho nastavili ..