Dobry den,
Rano idem s dcerou samozrejme k dr,ale chcem sa vas spytat neviete co to moze byt? Pribudaju dajsie a dalsie,ma to v rozkroku a aj okolo pupka a svrbi to.
Na rukach a nohach len sem tam pupacik,ktory tiez svrbi.
Dakujem.
obdobné mala moja dcéra, mali sme svrab
@petkarubi aj ja si myslím, že je to svrab. Kiahne isto nie. Toto je uz úplne rozskrabane
Ona to ma len na vnutornej strane stehien, a okolo pupka.. ano ma to uz rozskriabane..
Myslela som,ci to nema vyrazky z holenia a potom si to rozskriabala..
Mne podobne vyzerala alergia na nikel....ja som to mala z opasku a gombíka na rifliach....ale potom ako sa to dostalo na stehna? Síce mne aj kov na niektorých značkách ziletkach vadí a svrbí to....
Podľa mna sladké chrasty
@petkarubi môže to byť svrab ako píšu vyššie, mala som to pár rokov dozadu a bolo to zo začiatku len na stehnách a brušku. Páli ju to na stehnách?
@klaudiadia99
Skor ju to svrbi,
Ma tie pupacky par aj na lytkach a rukach,ale pzaj malo,ale nie take ako toto,co si rozskriabala.
Svrab zevraj vidno chodnicky,nic take nevidim.
Inak pouzila staru ziletku.. a ona rozskriabala potom
chodte na kozne s tymto... urcite.
Zajtra ircite s nou pojdem k dr..
@jjanulienka mal to medzi nohami ? Ona to ma v oblasti bikin tam to zacina a raha sa na stehna z vnutornej strany
Mal to na stehne a na boku ako nosi slipy... myslím, že to môže mat na hocijakom mieste ono sa to hlavne roznasa keď sa to škriabe.
Preposlem čo mi na to odporučila lekárka:
je to impetigo a bolo by vhodné ošetrovať ho: desinfekcia (alkohol alebo iný dezinfekčný spray) a potierať IALUGEN plus masť - to sa dá kúpiť.
Keď to nebude usupovať - treba prísť pre antibiot. masť resp. sirup
@jjanulienka presne to ma v tej casti,kde komcia gatky..
Dakujem
No mne sa to dosť podoba na to, skús poslať foto lekárke do mailu. Držím palce daj vedieť ako ste dopadli 😉
@jjanulienka tak sme doma a zevraj svrab! Cela rodina sme uz vykremovani,aj mna uz svrbi telo.. mala ma anginu,takze veselo doma ☹
Faaakt 😱 a to ste niekde chytili či ako😱
@jjanulienka no nechapem ze kde,ale pubertiacky si
Menia tricka s kamoskou,ktora ma doma 11 maciek,mpzno odtial.. nechapem
@21oktober natrepa som ju a o tyzden zopakpvat,mam vymenit pradlo postelne rano,nechat ucinkovat do rana a zase o tyzden.. oblecenie samozrejme hned do pracky..
Snad to nechytia ostatny doma..a teda dufam,ze dr si je tym ista..
Uz sa jej to taha na nohy dole,ale len take pupaky.. to co na foto,to je najhorsie..
A to sa lieči len masťou? No nič prijemne ale dúfam, že to zmizne čím skôr 😉
@jjanulienka dr nam dala krem na telo,co to asi zabije,proti svrbeniu a o tyzden zopakpvat a cele telo okrem tvare natriet(po krk) ak nepomoze,treba prist po tabletky.. tak povedala
@petkarubi držím palce a pevně nervy a úplne všetko povysávať, všetky sedačky, matrace vystriekaj...jednoducho teraz ťa čaká kolotoč na zblaznenie, ale zvládneš...ale doktorka sa nemýli...je to svrab...všetko oblečenie daj do vriec a daj vymrznut von na balkón a keď nemáš tu možnosť, tak to nechaj v tých vreciach aspoň týždeň...aby si mala istotu, že vykape ta háveď a postupne začni prat. Podľa toho rozskrabania to vyzerá, že to ma už dlho...a pozor na uteráky. Daj ich aspoň na 90 a vyžehlí a posteľné prádlo samozrejme to isté ...predpokladám, že ste dostali mast infekctorab a ten nieje až tak účinný, preto je možné, že sa toho po prvom raze nezbavíte ...jednoducho neurob žiadnu chybu v hygiene teraz a zbavíte sa toho
@petkarubi a dúfam, že tu masť predpísala aj ostatným členom domácnosti. Nato sa inak vo svete používa invermectin, ktorý tak na začiatku spomínali, že je účinný proti korone ..ale teda neviem, že by bol na Slovensku nejaký liek, okrem masti infectosrab a sirovej masti dostupný ...a invermectin by kožná lekárka isto nepredpisovala
@janka54321 tak ja pracujem na koznom oddeleni a kedze zbytocne bol na sr kupeny uvermectin na covid zbytocne, dali nam ho na liecbu svrabu kedze je to antiparazitikum. Inak na sr stale iba kremy.
@loravcovaa veď píšem, že je na svrab,...a teda to, že ho dali už aj predpis na použitie na Sk som nevedela a v akom dávkovaní ho nastavili ..
@petkarubi kiahne