Afty v pusinke, vyrážky a zápach z úst

lusinda1989
26. nov 2013

Potrebujem poradit... Mala zacala byt minuly tyzden velmi placliva v piatok cez den som nemohla ist bez nej ani na zachod vecer mala teplotu. V noci som schytala teplotu aj ja a bolave mandle ziadny kasel nic len vysoka teplota afty v puse a bolest a neskutocne navrete uzliny. Myslim ze mama ma nieco podobne ma afty v celych ustockach na jazyku na lickach a okolo pusinky ma vyrazky.(tie ja nemam) prve noci nemohla spat budila sa s neskutocnym placom az histerickym . Aj to uz preslo. No malo jedla teda doteraz malo papa aj menej pije. Mava take zachvaty zlosti z nicoho nic. Co jej moze byt? Co pomoze na tie afty?

klaudia1985
26. nov 2013

Ahoj,mali sme tieto afty ked mal maly rok a pol.Bolo to nieco strasne,ako pises zachvaty placu,od bolesti,lebo to praska,nechcel papat,len zo striekckou sme papali.Nemohla som ani na krok bez neho,a spanok v noci katastrofa. Velmi ho to bolelo. Chod ku lekarke ta ti predpise vitaminy,tym sa to lieci,alebo kup v lekarni gelik na dasienka ked saa prerezavaju zubky,mundisal sa tusim vola a tym potieraj tie afty.Nam pichali aj B12 vitamin,po takych siedmich dnoch bolo po tom,Ale ako ho to bolelo to sa neda opisat..skore uzdravenie..

lusinda1989
autor
26. nov 2013

@klaudia1985 ten gelik na zubky mam to som jej este neskusala davat. Viem ako ju to musi bolit ma to aj okolo zubkov hrozne nieco? A aj ten smradok z pusinky moze byt kvoli tomu?

klaudia1985
26. nov 2013

hej aj ten zapach s pusinky je stoho,ono sa to ludovo povie slintavka, my sme ju dostali ked sa mu prerezavali vsetky trojky,mal oslabanejsiu imunitu,tak sme ju chytili,vraj stomatologicka slintavka. Lieci sa to len vitaminmi,a ak by si isla ku lekarke tak jej povedz nech picha B12,je to ucinejsie,. Ten gelik si daj na neku gazicku a len prikladaj na tie afty nie surovo potierat aby si jej to ty nepopraskala,na dasienka priloz,aj na jazyk ak ma aj tam,a najlepsie urobis ked skocis do lekarne a existuje na to aj taka fialova vodicka ale za svet si neviem spomenut ako sa vola..mala aj teplotu?

aristka
26. nov 2013

@lusinda1989 bola si s ňou u dr. ...či netreba niečo nasadiť a treba dlhodobo probiotiká a fakt zváž návštevu r.čo jej to nezliezlo nižšie do tráv traktu ....

klaudia1985
26. nov 2013
aristka
26. nov 2013

@klaudia1985 volá sa gencianová violet

mishka023
26. nov 2013

nás malý si týmto prešiel asi pred dvoma mesiacmi. bolo to niečo hrozne. vysoké teploty kto. neustupovali ani po liekoch, malý bol placlivy , nervózny, o jedení ani nehovorím... nám pomohol sprej na afty Sorex kt. nám odporučila lekárka. mama robí v nemocnici ak sa bola spýtať na deckom a že pomáha aj injekcia b12 ale že normálne popierať v ustockach tou injekciou.

lusinda1989
autor
26. nov 2013

@aristka ahoj u dr som nebola popravde ja som bola tri dni mimo v horuckach a migrenach staral sa manzel s babkou ale nemyslim si ze doktor s tym nieco spravi... Antibiotika na to niesu a volnopredajne kupim aj bez nej... Ak sa to do konca tyzdna neda doporiadku tak tam zbehnem ale myslim si ze to uz ustupuje uz aj pekne spava a aj je kludnejsia cez den a lepsie uz aj papa...

lusinda1989
autor
26. nov 2013

@mishka023 dakujem za radu

lusinda1989
autor
26. nov 2013

@klaudia1985 dakujem

klaudia1985
26. nov 2013

neni za co,skore uzdravenie prajeme.. 🙂

klaudiecka32
26. nov 2013

moze to byt aj herpeticka angina...moja mala tiez mala raz v pusinke afty a z toho mala tie teploty..dali nam na to antibiotika a potierali sme takou hnedou tinkturou neviem presne nazov..nam to velmi pomohlo..

aristka
26. nov 2013

@lusinda1989 tam sa nedávajú atb ,ale ak je treba antimykotiká ,lúbi to zliesť až do tráv .traktu a či nej de o herpangínu ...no uvidíš ako to bud ďalej,ale probiotiká dávaj tiež....

lusinda1989
autor
8. dec 2013

@aristka
@klaudiecka32
@klaudia1985
@mishka023
Zienky tak sa hlasim... Po mojom prispevku som zohnala masticku do pusinky na afty natierala som asi dva tri dni a zmizlo... Vsetko zloba,plac, nechut do jedla, smradok z ust uz man opat svoje krasne usmiate dievcatko. Dakujem za rady

klaudia1985
9. dec 2013

to ma tesi,som rada ze som trosicku pomohla..neni krasnejsi pocit,ked sa dieta smeje... 😉

petko8888
11. dec 2013

tak u nas to teraz prebieha tiez 3 den,katastrofa,plac nehut jest,v noci hodinovy spanok,potom hodina stonanie a zas hodina spanok,doktorka nam predpsala tu hnedu vodicku,dufam ze to prejde coskoro

luba28
11. dec 2013

@petko8888 kup si sorex spray,nas maly to mal v celej puse a 1-2 dni a bolo po vsetkom,....

katarinabelakova
13. jún 2015

Baby mi to mame teraz... :/ najprv 2 hnisave vyrazky pri ustach potom dnu a okolo zubkov a na dasienkach dostali sme na pohotovsti vytaminy ako vytamin C a bekomplex a fenistil kvapky a harmancek ze na potieranie no len teraz 2 dni po tom ako sme boli an pohotovosti uz jej aj zapacha z ust a ma 3 bitky na jazyku a plus dalsie 2 vyrazky pod pusou... :/

janais3
13. jún 2015

@katarinabelakova my sme si tým prešli minulý mesiac, strašné niečo. ja som dávala od teploty nurofen a čípky + vitamíny B, C a pusu som vytierala s tantum verde roztokom. to nám pomohlo, ale bolo to fakt strašné ako sa zvýjal od bolesti a nič nemôžeš spraviť. a dôležité je hlavne piť. skoré uzdravenie 🙂

katarinabelakova
14. jún 2015

@janais3 mi chvala bohu teploty nemame vobec len tie hnusne vyrazky v ustach a pod ustami a zapach z ust nam dali tiez vytamin c a bekomplex a plus nam dali fenistil kvapky a ze potierat harmancekom ale mame uz aj take kvapky zo salvie vraj tym vytierat ze pomozu.... ale dajako nevidim zeby daco pomahala... aj papat nechce nic kvoli tomu len mliecko pije viac nic a vodu najviac...

janais3
14. jún 2015

@katarinabelakova my sme mali 39st. teploty a trvali 5 dní + zdúrené červené ďasná, afty na jazyku + zápach z úst.. dal nám aj antibiotiká ale tie vôbec nezaberali, tiež som potom začala potierať najskôr šalviou (florsalmin) riedenou podľa návodu a nič to nepomáhalo, tak potom som ich prestala riediť a potierala priamo. ešte som sa tu dočítala o tantum verde, tak som skúsila aj ten a super zabralo a malému hneď povolili aj teploty.

katarinabelakova
14. jún 2015

dakujem krane... a tamtum verde ake? lebo viem ze to je na bolest v hrdle ci nie? je viac druhou?

janais3
14. jún 2015

@katarinabelakova my máme tento je aj na bolesť v hrdle a v ústach... http://www.najlekaren.eu/spreje-kloktadla/5258-... sú aj spreje ale toto je roztok.

katarinabelakova
14. jún 2015

@janais3 a da sa kupit aj normalne v lekarni ci len cez internet objednat.... dakujem

janais3
14. jún 2015

@katarinabelakova dá sa kúpiť bežne v lekárni to som dala len ako ilustr. foto 🙂

katarinabelakova
14. jún 2015

@janais3 dakujem krasne... 🙂

janais3
14. jún 2015

@katarinabelakova za málo, hlavne aby ste boli čo najskôr zdraví 😉

katarinabelakova
15. jún 2015

@janais3 tak neviem svagrinin mali ma to podobne a boli dnes na pohotovosti a ma slintacku tak uvidime mi zajtra :/

janais3
15. jún 2015

@katarinabelakova aj my sme to mali

katarinabelakova
15. jún 2015

@janais3 hroza.... och... chudatka deti...