7-ročné dieťa zle znáša Suprax

14. dec 2022

Ahojte, 7r ma chripku. Horucky 39,7, hnusny drazdivy suchy kasel. Dr dala atb suprax, dieta ho vsak zle znasa. Nechce nic jest-nechutenstvo, pije, ma sprty do gati/wc. Je negativne, take nepokojne. Je to ok? Podla dr hej😞uz je bez horucok, vzalo 6.davku(3dni z 10). Je potrebne ich dobrat? Alebo vymenit atb? Dakujem za rady.

panelacikova
14. dec 2022

ATB na vírus je také.... divné. robila jej lekárka CRP? moja dcéra tiež raz dostala ATB, vraj baktéria. napokon vysvitlo, že šlo o prasaciu chrípku. tie ATB jej len zbytočne výrazne zhoršili zdravotný stav. skončila v nemocnici.

cecilia29
14. dec 2022

ATB sa na chrípku nedávajú. Takže neviem, nie som Dr. Ale mojej raz robili atb veľmi zle a prestala som dávať.Ale ka chceš aby zabrali dávaj tých 5 dní. To je minimum pre atb

autor
14. dec 2022

@panelacikova crp 3. Ale horucky 6dni, dr strasila, ze tato chripka ide na pluca abo do dutin a usi. Nie som s atb stotoznena, ale kvoli 39,7 6dni sme nasadili..

autor
14. dec 2022

@cecilia29 ved tiez nie som za atb, ale ze tato chripka schadza do pluc, dutin a usi..a ked mal 6dni 39,7😞

hipuska
14. dec 2022

My to máme tiez asi tiež, túto chrípku. Horšie to zvládame ako covid. Tiež máme ATB. Ja by som tie lieky dobrala. Keď ste ich nezmenili hneď...

panelacikova
14. dec 2022

fúha, ak bolo CRP pod 5, tak ATB, bohužiaľ, pomáhajú znížiť imunitu, proste to tak je :( už teraz nech ich berie, lebo sa môžu baktérie stať rezistentné voči ATB a teda to znamená, že nabudúce, keď by boli ATB potrebné, nezaberú. čiže vysadiť už nie. jednoznačne sleduj zdravotný stav, v prípade, že sa nebude zlepšovať alebo sa bude nebodaj zhoršovať, bežte na pohotovosť. ani mojej už potom tie ATB nevysadili, dali jej ich cez infúziu v nemocnici, práve pre tú rezistenciu, ale vyjadrili sa, že vôbec nešlo o bakteriálnu nákazu, ale o vírus (doslova prasacej chrípky, robili jej v nemocnici rozbor). ale pokračovať už pokračujte. nemá význam ich vysadiť.

ivana11155
14. dec 2022

Suprax sú výborné ATB, obidve moje deti ich mali keď boli malé, dcéra myslím na zápal stredného ucha lebo klacid nezabral, do dvoch dni zaberajú, sú silnejšie a len jedna dávka za 24h.Nemyslis že ten stav dieťaťa je z choroby? Musí byť nutne z liekov? Véd dieťa po tých horúčkach už musí byť riadne vyčerpané? Dávaš probiotika?

panelacikova
14. dec 2022

@hipuska podľa môjho názoru už ide o totálneho mutanta rôznych kmeňov chrípok a covidu dokopy. takého, ktorého už bežné AG testy, ba ani PCR testy neodhalia... je toho teraz strašne veľa a hlavne deti to zle znášajú, čo je dosť paradoxné, deti vždy akosi choroby znášali lepšie, než dospelí :(

autor
14. dec 2022

@hipuska kovid ani nedostal.doma sme ho mali 2x. Neviem, preco ho tato chripka tak zlozila.celorocne berieme vitaminy za 100vky eur. Doniesol to zo skoly. Ostatni zatial odolavame.

panelacikova
14. dec 2022

autorka - predpokladám, že dávaš niečo na ten suchý kašeľ. nezaberá nič?

amanta5
14. dec 2022

Zavolaj lekárke a opytaj sa jej na to. My ti tu neporadíme adekvátne.
Podľa môjho názoru : Ak má dieťa horúčky, je normálne že mu nechutí jesť, dôležitý je dobrý pitný režim. K ostatnému sa vyjadriť neviem.
Ak sú vysoké horúčky u detí 5 dní, tak sa zvyknú predpísať atb. Skôr určite nie, ak je negatívne crp, to môže byť skôr na škodu. Atb veľmi oslabujú imunitný systém detí, takže indikovať by sa mali v nevyhnutných prípadoch, resp. pri preukázanom zápale baktérií. Ale tak verím, že lekár vie čo robí.

autor
14. dec 2022

@ivana11155 bere ich kazdych 12h, horucky uz nema.v letaku medzi NU je nechutenstvo aj nepokoj. Sam si ich nechce dat, ze ho po nich boli brusko😞probiotika bere celorocne💚

autor
14. dec 2022

@panelacikova inhaluje, bral stoptusin a fenistil(prvykrat v zivote), kedze nie a nie prejst na vlhky kasel. V noci sa dusil, pripominalo to laryngitidu😞

autor
14. dec 2022

@panelacikova mastny zabal, pivovy sirup, stodal, mispul.sirup.nezaberalo nic😞

dzulli1980
14. dec 2022

Pri CRP 3 sú ATB skôr na škodu ... moja dcéra mal 5 dní teploty cez 40 st., CRP mala 9 ... je to vírus, tam sú ATB zbytočné, nepomôžu, skôr uškodia ... a že neje? Ty, keď si chorá, chutí Ti jesť, piť? ... človek je rád, že je zapichnutý v posteli.

autor
14. dec 2022

@amanta5 len horucky uz nema. Praveze po davke atb ma teplotu 36,0. 😞

autor
14. dec 2022

@dzulli1980 suhlasim,ale dr strasi nemocnicou, ak nezacne jest. Dnes je 7.den, co malicko papa.najskor kvoli horucke, teraz asi kvoli atb? 😞

heidy222
14. dec 2022

Horúčka pri chrípke najmä tento rok trvá až 7 dní. Kašeľ môže trvať 2-3 týždne. Ale bude to dobre stačí len vydržať! Ja a jedno moje dieťa to už máme za sebou, druhé dieťa som stihla zaočkovať a manžel to nedostal

autor
14. dec 2022

@dzulli1980 ved to, ze crp 3. Dr ze tato chripka schadza do pluc, dutin, usi..tak radsej😞nie som s tym ok. Bere atb 2x v zivote😞

amanta5
14. dec 2022

Tie atb sú vo forme sirupu? Ak áno, bruško môže bolieť z tohi. Najhorší nosič je sirup, mnoho detí má potom problémy s bruškom.
Lekárka čo na to hovorí? Čo poradila okrem strašenia?

autor
14. dec 2022

@panelacikova on takto chory este nebol.map 7r. Vzdy vsetko preslo za 3dni.😞

heidy222
14. dec 2022

Ale netreba strašiť nemocnicou, kto by predsa chcel jesť s horúčkou?! 7 ročne výdrži aj 2 týždne bez jedla, hlavne nech pije. V 2020 tesne pred covidom ešte v januári mala dcéra vtedy 5 ročná chrípku, 7 dní jedla minimálne, tiež som mala starosti ale to sa dobehne

autor
14. dec 2022

@amanta5 ano.sirup. ze ich musi brat a musi zacat jest, inak nemocnica😞

heln
14. dec 2022

ked mu nechuti jest, tak mu ponukaj aspon polievky, vyvar, so sucharom, suchym rozkom, aspon aby mal tekutiny so zivinami, alebo kup kuliska.

heidy222
14. dec 2022

P.s som prakticka lekára v Nemecku, čiže mám aj veľa detí čo nemajú pediatra. Chrípka vyzerá veľmi zle na dieťati, fakt to rodičov privádza do paniky ale neboj, už máte to najhoršie za sebou a zanedlho príde úľava.

amanta5
14. dec 2022

Vaša lekarka je ako bachar, poradiť neporadí, ake straší vo veľkom. Prosím ťa, len to nehovor synovi, kebo môže byť z toho ešte vo väčšom strese.
Vývar má rád, alebo hocakú plievku?

autor
14. dec 2022

@heln dnes vypil malu salku vyvaru. Je oblozeny piskotami,sucharmi,tycinkami,ryzu som mu nukala,... nechuti mu nic. Pije. Cika.

autor
14. dec 2022

@heidy222 a musi vybrat atb 10dni? Podla mna to neda. Dnes moc bojoval. A to nejedenie ma strasi tiez😞

autor
14. dec 2022

@amanta5 jemu teraz nechuti ani to, co ma rad. Vyvar som dnes do neho dostala-cistu stavu.malu salku.

cecilia29
14. dec 2022

Pri arb platí myslím ze aspoň tých 5 dni. Tak skús sa poradiť s Dr ci nestačí 5 dní