Zeny,uz nevladzem...nikto mi z okolia neveri,lebo sak 6mesacne "uz by malo prespat noc" ☹ .keby aj neprespal som rada ale co robi posledny mesiac.minimalne kazdu hodinu sa budi s placom a zatvorenymi ocami a neda sa utisit.nepomaha ani nosenie,spievanie,mojkanie ani dudlik nechce.tak s nim zufali chodime po izbe a polhodke to vzdame a damu mu flasu s um...potom sa ho do 10minut nejak podari uspat.ale uz sme zufali..nemozeme mu predsa stale davat jest.caj nechce,ani vodu.muz sa potrebuje vyspat.mne pozliepane 3hodiny spanku kazdu noc uz tiez udieraju na mozog.stale sa len pretaca.ked ho necham v postielke tak plače a udiera sa o postielku*
-aj ked mame hniezdo okolo-gula sa zo strany na stranu,pučí zadok.ked si hp chcem ukludnit na brusku,lebo kedysi to pomahalo,zacne davat hlavu do zaklonu,na chrbatiku robi mostik jak keby ho brusko bolelo. Dr. mi vzdy len povie ze je to nekludnejsie babatko,nic mu neni.akurat na poradni ma brusko makke,takze mi neveri.co robit?je to len dočasné? ☹
@lulu0902 Vyskusaj ho dat k sebe do postele..Viem ,že to nie je super rada ale mne moj spinkal krasne do 8 mesiacov v postielke... Ukazkove dieta 🙂 Potom zacal plakat kazdu hodinu, a aj sme sa kojili, proste som tiez bola nevyspata, mm nervozny ,.,.No desne...☹ ... Potom som prisla na to, ze place vtedy ak nie je pri mne ale v postielke. Deticky maju také obdobie 🙂 Potrebuju citit mamicku 🙂
Po po par neprespatých nociach som vyskusala dat ho do k nam do postele a konecne sme sa vyspali 🙂 Ak ho nechces dat do postele možes vyskusat prisunut postielku k posteli, a daj bocnicu uplne prec,.
Druha vec je, že si skus zistit, ci nahodou neplace aj preto, že ho naozaj boli brusko- podla toho co papa vecer... 🙂
Ja to vôbec nelutujem, ze som tak urobila a ešte aj teraz s nami spinka- 🙂 Raz odíde do svojej izbicky, a už nebude na mne zavisly- tak si to uzívam 🙂
@lulu0902 "uz by malo prespat noc" je hlupost podla mna... kazde babo je ine. A ako spinka cez den skus sa vyspat spolu s nim cez den ak sa da...lebo nedostatok spanku pre teba je zly dieta citi aj to ze si z toho na prasky... zial. A nekojite sa aj trochu ci ste len na UM..?.. ja som kojila a teda mal obdobia aj dlhe kedy sa budil kazdu chvilu a ja som mu to prso jednoducho vzdy dala... casom to preslo ... zial trva to dlhsie ... a ked mu das flasku tak sa ukludni tak vypije vela?.. a cez den ti ako papa... ?... cumlik nechce?... ja by som to asi riesila tak ze by som mu to mlieko dala vzdy ked ho chce ale tazko si to predstavit.. ja som nikdy nevidela kolko toho mlieka vipil z prsa tak mi to tak oci nekolalo ze vela v noci pije a ked bol moc nekludny som zaspala niekedy skorej ako on a to som si zial bezbolestne kojenie neuzila lebo malemu sipli v porodnici flasu a naucil sa zle prisavat + mu v 3 mesiacoch narastli na moju velku radost zuby,... mne vtedy laktacna poradkyna poradila ze ho mame nechat spat spolu s nami a bude sa menej budit... uz od unavi som to aj tak tak spravila..a postupne casom to aj vari pomohlo ....
Skús si prečítať tieto linky, možno ti pomôže, že v tom nie si sama.
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/spanok-6-5-mesacneho-dietata/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/nocny-des-neustale-budenie-a-plac-ako-mu-zabranit/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/zaspavanie-6-mesacneho-chlapca-s-obrovskym-placom/
@oskvarka doobeda spim s nim,davam si aj persen lebo som uz na prasky ☹ od 1.mesiaca sme len na um.keby kojim tak to skor chapem....No ked dam flasu tak sa ukludni,este chvilu vrti ale zaspi.uz to robim tak ze na 120ml len 2odmerky,ze mozno je len smadny,tak to riedim.cez den papa 2xprikrm a okrem toho kazde 3hodky 150ml,viac nechce.v noci som uz skusala mu nedat,ale on place az kym sa nezacne zadudat a dusit so slinami,to nema vyznam.cez den spi 4x 40minut,to uz nemam ako skratit...
nas 2.5 rocny co by uz mal prespat celu noc, resp. uz zvykol prespat celu sa teraz budi niekedy aj 3-4 krat za noc.. Je teplo, pyta pit, mensie dietatko to znasa este ovela horsie...
@lulu0902 zrejme to bude z tepla.kludne mu daj v noci mliecko.mozes viac zriedit. Kolko mae stupnov v izbe? My sme mali uz skoro 30 lebo klimu sme nechceli pri detoch pustat.ale teraz uz po tri noci nechavame celu noc pustenu v hlavnom priestore a aj v izbe potom klesne na nejakych 26-27 a mala spinka lepsie.ja ju kojim a budila sa tiez kazdu hodku.dnes uz len kazde dve. Spi tiez so mnou.ale ja som manzela poslala do obyvky,alebo k starsiemu do izby.mala som pocit,ze mala spi lepsie,ked sme len same.ak by moc plakala,tak manzel by prisiel a pomoze s nou,ale ak nie,tak sa aspon lepsie vyspi,ked ide do prace.
Tak poskusajte ochladit izbu,manzela daj do inej,ak sa da a uvidis.
Pevne nervy.
Ak je na umelom mliecku mal by pit aj vodu.Ak nechce z flasky skus davat lyzickou alebo injekcnou striekackou.Moja mala tiez nechcela pit,ale takto vypila aspon nieco.Je teplo a um ako tekutina nestaci.Mozno aj preto place.Ak nechce vodu,skus caje.My sme tiez toho vela vyskusali,kym aspon nieco vypila.
do troch rokov som mala taketo dvojcata...v skratke u dospeleho sa po plytkom spanku automaticky prehupne do tvrdeho..u dietata kedze este nema dozretu nervovu sustavu..ho miesto do tvrdeho spanku prehupne do bdelosti..to mi povedala neurologicka..
ja som mala dvojcata taketo ano je to tazke jedno mi zaspavalo druhe vstavalo..ani som nepocitala noci a dni ..ale,isla som tri roky bez spanku..neruseneho....
takze..moze byt aj toto dalej nam prekazal spln..nespali..
dalsia moznost..mi sme menili umele mlieko doktorka nedoktorka..az sme sloncili na deemkovom..nam vadili pridavky cos-fos co bolo v nutrilone a sunare..presne sa takto prehybali..ak pyta jest daj...ale posdnu davku na noc menej...aby ho brusko nebolelo...
a kasli na ludi ze pol rocne ma prespat..blbost ako traky..tolko ludi klame a chvasta sa aki su sikovni ze dieta prespi...az ta prinuti si mysliet ze si neschopna...nie nie si neschopna.len oni mali stastie na pokojnessie dieta..
dalej nasim vadili obcas...deky..a spacie vaky..
takze odlseduj spln,,zatemnit.odsleduj mlieko...zmenit a basta...nedavaj vaky na spanie..a cvic s nim nozicky hore dole aby si poprdkal
@lulu0902 mne toto co popisujes pripada na reflux, resp "palenie zahy". Tym, ze mu das napit sa ukludni, lebo sa to palenie splachne naspat do zaludka - ale obvykle to pomoze len na chvilu. Ak je to reflux, tak redsim mliekom mu vobec ale vobec nepomozes - cim redsie, tym skor "vybehne" znova.
Skus mu na veceru nedavat UM ale kasu, ci uz mliecnu alebo ryzovu, z prasku alebo domacu, to je jedno, hlavne hustejsiu ako UM (zase nie taku hustu, ze v tom zostane lyzicka stat 🙂 ) Daju sa kupit aj "praskove" kase, ktore su dostatocne "tekute" na to, aby si ich mohla podavat z flase - ale budes musiet spravit vacsiu dierku na cumel. Pripadne existuje prasok (Nutriton) na zahustenie UM. Ten vsak pri nedostatocnom prijme tekutin moze zapiect, treba na to mysliet.
@lulu0902 to nie urcite neskracuj denny spanok .. mne spal cez den tiez malo ale aj som citala aj v praxi sa mi osvedcilo ze u takehoto maleho drobca je to skorej naopak ma sa dobre vyspat cez den aby pekne spinkal aj v noci - co som ja zial nevedela dosiahnut aj ked som sa na usi postavila.. niekedy daval cely den len 10 minutovky preslo to casom okolo 99 mesiaca
.. ja som len myslela ze vyspat sa s nim cez jeho spanky skratka to vyuzit.... a vypije celych 120 v noci vzdy ved mu zober uz ked spinka... nejako nenapadne.. nech to nedopije lebo so skusenosti viem ze aj moj dokazal pit aj v spanku...asi ja na tom piti uz zavisli ho to ukludnuje skratka a nic ice nechce tak ja by som mu dala vzdy ked uz mozes a neriesila.. asi by som to nechala nech to casom odsumi... a sprav si tak ze daj si termosku ku posteli a mliecko uz vo flaske pripravene aj viac flias ak mas aby si sa ty sama moc neprebrala a skus ho mat vedla seba..
inak v tomto teple sa aj nas v noci budi par krat.. dnes som spala ako spalek tak neviem ci bol hore lebo mne je teraz mm na RD ale vcera bol hore aj 4 krat
@lulu0902 moj maly ma 11 mesiacov a v podstate od jeho narodenia je nocny spanok des !!! od malicka vela mlieka pil,v noci cca kazde 2,5-3hodiny,potom sa nejako naucil kazde 3,5-4hod,niekedy sa zobudi aj omnoho skor a nic ine nepomoze len mu dat UM.Rady ze uz by mal prespat celu noc a ze mu mam vyskusat dat kase na noc a pod. uz nemam nervy pocuvat,lebo nikto neveri,ze to nepomaha.Maly ide spat okolo 20.00,zobudi sa ,teda place a robi mega divne veci v postielke(radsej ani opisovat ich nejdem :D) pred pol nocou ,dame UM,potom okolo 3.00-4.00 tiez UM a o 5.30-6.00 je uz vyspaty...uz som tak vycerpana,ze cakam,kedy konecne pride ta prva prespata noc...pekne nervy....
@lulu0902 ahoj, chcem ti v provom rade povedat ze co sa deje tebe a tvojmu babatku je uplne normalne! to ze dieta prepi v pol roku celu noc je uplna hlupost! iste su aj deticky ktore tak prespia ale je ich minimum. spankove cykly deticiek su uplne ine ako dospelych. ich spanok je plytsi a budia sa viackrat za noc a potrebuju pomoc aby znova zaspali. najjednoduchsie je dietatku pomoct ked bo mas pri sebe a tak je paradoxne ovela jednoduchsie mat dietatko pri sebe, bud v posteli alebo daj bole bocnicu. babatko tak bude ovela pokojnejsie ked ta bude citit pri sebe, co sa tyka toho ze potrebuje pocas noci papat, ved to je uplne normallne. preco sa ti to zda zvlastne? urcite mu davaj tolko mlieka kolko si pyta, v tychto horucavach je to potrebne... pre neho to nie je len jedlo je to pre neho skratka nahrada materskeho mliecka a to moze potrebovat kedykolvek ved je este strasne malicky. ked je toto to co funguje naco sa trapite so spievanim a nosenim, tak je skratka hladny. pocuvaj svoje dietatko to je ta najlahsia cesta aby ste boli obaja spokojni.. drz sa 🙂
a nema on alergiu na mlieko? skus kupit bezlaktozove.....vyzera to, ze ho boli brusko po jedle, preto sa vzpina, je mu tazko....v tomto teple davam malej mokru vreckovku na celo, uska, chrbatik, ma 4 roky, tak si to preklada kam chce, ochladi sa a zaspi....
@janula1785 praveze davam sunarek a aj cucat ovocie-stavu.ale dokopy tak max 120ml..denne.a to sa mi zda stale malo.viac uz donho nedostanem.aj toto davam nasilu
@maslenka47 kase uz som skusala,ale vstal este skor...ako s mliekom.odvtedy ich uz davam len rano.ale ten reflux moze byt.grca mi cez den stale :/
Baby a este jedna vec. Nez nabuduce napisete kravinu v style, ze dieta ma iny spankovy rezim, tak si prosim uvedomte rozdiel medzi tym, ked dieta nechce v noci spat, lebo nie je unavene a tym, ked dieta prevrieska 4 hodiny z 8mych a len tazko ho je ukludnit. To prve dieta je mozno normalne, ale to druhe ma rozhodne nejaky problem. A je len dobre, ze @lulu0902 sa ten problem snazi najst.
@lulu0902 skuste sa pripadne objednat na gastro :(
@lulu0902 Niekedy drobčekovia mávajú také obdobie, že sa v noci budia. Ak plače možno mu je teraz teplo alebo ho bolí bruško, možno idú zúbky,... Ak ho bolí bruško skús mu dať gel na bruško Pupík. Natiera sa okolo pupíka krúživým pohybom v smere hodinových ručičiek. Možno mu nesedí UM, akú papá značku? Nedávno tu riešili tiež bábätko čo nemohlo spinkať, skúsim to nájsť.