6 mesačná dcéra má Covid-19

14. feb 2022

Ahojte. Malá má od noci zvýšené teploty a horúčky do 38.2... raz je jej ok raz sa na ňu veľmi zle pozerá... tak veľmi sa bojím neprežila by som keby sa jej dačo stane a bude.musieť do nemocnice😔😔ako na tom boli vaše deti?

paulinkaa2
14. feb 2022

Ahoj no moja 2 dní teploty. Ale po podaní liekov sa znížila a po 4h znova 38. Zvládli sme to doma
Ak by si jej nedokázala znížiť teplotu treba si volať 112

simca06022011
14. feb 2022

Do 38,2 je to ok... Klud. Ono vždy je to strašne ked nam deti ochorejú... Ak by sa ti nueco nezdalo volaj pohotovosť, ja by som ti odporučila rivbo6si nájsť cislo na tu "vašu" a konzultovať. Nie je to žiadna hanba.

autor
14. feb 2022

Zatial je to OK po liekoch je celkom veselá len ju asi bolia svaly..papať mi papá normálne

mirulka167
14. feb 2022

Ahoj. Sme v tom spolu. Moja 5 mesacna ma tiez covid 😔 Od vcera horučkuje a je zahlienena. Teploty okolo 37,5 az 38 a totalne ladove ručičky. A ako pises aj ty, niekedy je na nu hrozny pohlad. Je bleda ako stena, uplne prazdny smutny pohlad, place😢 Trha mi srdce. Snazim sa ju co najviac kojit a co najviac ju ,,uspinkavat", aby si poriadne oddychla. Ten strach sa neda ani popisat. Mame doma este starsieho 4r syna a bojim sa, aby to nechytil aj on. Je to hrozne obdobie. Presne viem ako sa citis a co prezivas😞 Posielam vela sil. Zelam si, aby boli ti nasi trpaslickovia cim skor zdravi♥️♥️

didi2102
14. feb 2022

My sme prekonali s 2malymi deťmi covid už 2x, strach bol a je vždy, ja som u syna zažila aj cez 39, sťažené dýchanie atď a covid to nebol , hrozna noc ti poviem ,väčšinou si to deti odbiju za 2-3dni , ak by ste aj šli do nemocnice je to max na pozorovanie ,neboj sa hlavne

autor
14. feb 2022

@mirulka167 aj my posielame vám❤

autor
14. feb 2022

@didi2102 ďakujem😆

autor
14. feb 2022

@didi2102 oprava * 😇

ailiba
14. feb 2022

@mirulka167 len ta chcem povzbudiť, že do 38 to este nie je horúčka... Najma bábätká majú obyčajne vyššiu teplotu. Určite to zvladne💪. Držím palce.

autor
15. feb 2022

Maminky taká otázka...po prekonaní ste odniesli detičky k lekárovi či je všetko OK? Myslim dychacie cesty a tak.

veronikalubko
15. feb 2022

Náš maličký to mal ako 3 mesačný, ten strach, to je strašne vidieť bojovať to bezbranne malé telíčko 😔 v tom ti nezávidím. U nás pomohol paralen cipok ( vyššia teplota) D vitamín A jedna kvapka C vitamínu (Cebion) za deň, keďže sa môže až od roka vraj / a veľa veľa čajík dávaj, ja som dávala detský bylinkový, pri kašli máličko kalciovy sirup.Po covide maličký bol hneď na poradni a 14 dní potom na očkovaní prvom, tom povinnom u bábätiek myslím 😁všetko v poriadku 😊👍🏻Skore uzdravenie prajeme a veľa síl ❤️❤️❤️

yoxinka
15. feb 2022

Ahoj, moja dcéra mala aj bez covidu bežne horúky 40 a nešli zraziť žiadnymi liekmi. My sme aj na dovolenke boli s mužom dve noci v pozore, čo sme malej robili studené zábaly, aby jej klesla teplota a motali sa s ňou po miestnych nemocniciach, nech ju kuknú. Teplota do 38,2 nie je žiadna horúčka. Do 38,5 sa ani lieky nemajú podávať. Ja chápem, že sa o bábo bojíš, ale také malinké je veľmi na teba naviazané a cíti úplne každú tvoju nepohodu, preto sa skús upokojiť. Moja dcéra mala covid, teploty max 39, iné príznaky nemala žiadne. Ja som len pediatričku informovala, že mala covid, nemala žiadnu ďalšiu kontrolu.

autor
15. feb 2022

@veronikalubko preboha😔presne to,že jediné čo pre ňu môžem spraviť zakryť a ošetriť a pritom keby sa dá tak by som to všetko zobrala na seba len aby ona bola zdravá... ďakujeme krásne❤

autor
15. feb 2022

@yoxinka dakujem

veronikalubko
15. feb 2022

Držím palčeky 😊👍🏻

autor
15. feb 2022

Maminky som zufala v noci jej nic nebolo bez horucky krasne spala...no dnes zase zvysene a neviem co ju boli ci hrdlo alebo svaly 😔😔 kedy to skonci ... velmi sa o nu bojim nechcem aby mi ju zobrali do nemocnice 😭

yoxinka
15. feb 2022

Koľko má teplotu? Ako sa správa? Plače? Má aj iné príznaky?

autor
15. feb 2022

@yoxinka už nema teplotu uz iba zvysenu. Papa pije ale iba lezi a je slaba.. sem tam plače ako keby ju niečo boli ked ju mam na rukach tak neplače..

yoxinka
15. feb 2022

Ja si nemôžem pomôcť, ale mne to príde, že úplne zbytočne panikáriš. Ale uvedomujem si, že ja to dieťa nevidím. Z toho čo píšeš, mi celá sitácia nepríde vôbec nejaká hrozná, proste máš doma bábo s teplotou a naskutku nerozumiemprečo by mala ísť do nemocnice 🤷‍♀️. Kašle? Ťažko sa jej dýcha? Dusí sa hlienami? Má nejaké hrozné sople? Pokiaľ nie a ona má len telotu, tak je logické, že je bábo slabé. Má viac ako 38,5?

autor
15. feb 2022

@yoxinka kašľať kašle sem tam ale tak normálne nie sucho ani nič..sople a hlieny nema..ráno trošku chrčala ale teraz spi pekne

autor
15. feb 2022

@yoxinka zatial mala najviac 38.2 ale aj to včera..dnes mala najviac 38.0

yoxinka
15. feb 2022

Pozri, podľa toho, čo píšeš, tvojmu bábatku dokopy nič nie je, má kus teplotu, to je celé. Moje deti, keď majú 38c to ani nepovažujem za dôvod nejakého vážneho znepokojenia. Ale pokiaľ sa ti niečo nebude zdať, zavolaj na pohotovosť a poraď sa s nimi.

autor
15. feb 2022

@yoxinka áno máte pravdu. Je pravda že patrím medzi tie stresovejšie povahy... ale je to moje prvé bábätko a doteraz jej nebolo nič ani z očkovania tak proste sa mi na ňu zle pozerá keďže ona je vždy taká veselá kopa a viem si pri nej všetko urobiť lebo sa zabaví aj sama a teraz ani na wc nemôžem isť sama...bola som mimo domu pol hodinku na pcr...mala pri tatinovi len plakala a plakala...

yoxinka
15. feb 2022

Lebo také bábo malinké, keď mu je zle, chce byť s mamou. Ja som choré deti premosila chorobu v šatke/nosiči. Ale to, že dieťa plače, nie je dôvod na hospitalizáciu, iné ona nevie, len plakať. Nevie povedať, že jej je zle alebo čosi. A tá teplota je ozaj že nič. Ja chápem, že je to prvé dieťa, tiež som bola ustráchanejšia ako pri treťom, ale zase trošku zdravého rozumu a pokoja treba do toho vniesť. 38 je trochu zvýšená teplota. Z toho, čo si písala v prvých príspevkoch som mala pocit, že tvoje dieťa má 40tky, nevieš ich zraziť, že sa mu ťažko dýcha a že sa dusí … toto sú dôvody na odchod do nemocnice, nie že má 38 je nepokojné a plače 🤷‍♀️. Keby nevieš, vážne volaj pohotovosť, oni nie len posielajú sanitky, oni aj normálne iba poradia.

autor
15. feb 2022

@yoxinka ďakujem krásne.

mirulka167
18. feb 2022

Ahojte. My stale bojujeme s covidom. Uz samozrejme cela rodina :( co ma ale najviac trapi, ze mala (5m) kasle hlavne v noci a ked spinka. Chapem, ze z toho lebo lezi... ma aj vyvyseny klinovy vankus, no aj tak. Cez den jej davam mucosolvan a berie aj spreje od imuno flixodite a atrovent. No dnes som volala nasej detskej, ze co mam robit v noci s tym kaslom a vlastne mi nic nepovedala. Ze vyvysit polohu(co uz ma) a hotovo.. ze sirup alebo kvapky ziadne, ked tak inhalovat vincentkou. Ja sa ale strasne bojim, aby jej to nesadlo na plucka :( je to taky skaredy hlienovy kasel. Neviete mi nieco poradit? Ako jej pomoct? Dakujem za rady♥️

yoxinka
18. feb 2022

@mirulka167
Ahoj, pri mojich skúsenostiach s chorobami u troch detí, je hlienový kašeľ už tá lepšia vec. Oveľa horšie boli tie nekonečné nočné suché dusivé kašle, ktoré ich vyčerpali, niekedy sa aj dogrckali z toho. Keď mi deti začali kasľať vlhko a vykašilavať, to som si vždy už vyvdýchla. To je už signál, že sa dýchacie cesty čistia a hlieny idú preč. Tento vlhký vykašliavací kašel bežne trval aj 2-3 týždne po chorobe.

mirulka167
18. feb 2022

@yoxinka Dakujem za odpoved♥️ Trosku mi to zlepsilo naladu😊 a nic si im na ten kaslik asi nedavala, ze? Mala sa hrozne budi koli tomu a place.

yoxinka
18. feb 2022

@mirulka167
Tak pokiaľ dieťa kašle sucho, treba mu dávať lieky na suchý kašeľ, ktorý ho upokojí, keď začne kašľať vlhko, treba mu dať mukolytiká, lieky, ktoré podporia vykašliavanie. Ono je to niekedy celkom veda, lebo mne kašľali raz tak potom tak, univerzál na toto je Stoptussin, to je aj na taký aj na taký. Keď už fakt, že kašle vlhko, tak nejaký solmucol by som asi dala. Každopádne, ja som v nejakom bode aj prestala tieto kašlacie lieky používať a dávala som deťom inhalovať, buď vincentku, to môžeš donemoty dávať alebo keď lieky, tak ambrobene. Ale pri malinkom bábatku by som sa isto radila s lekárkou. Vincentkou nič nepokazíš 🙂.

mirulka167
18. feb 2022

@yoxinka dakujem😊 Aj lekarka vravela, ze ked tak inhalovat s vincentkou...tak inhalator zasa raz oprasime😐konecne sme sa ho po dlllhom case zbavili a zasa😪 mala ma od cca 3.mesiaca problemy s kaslom a dychanim... chodime preto aj na imunologiu a ked sa nam ju konecne podarilo dat ako tak dokopy tak zas covid😞 A sme tam kde sme boli. Je to hrozne, tak male babo a tolko liekov, atb, sirupov a inhalovania co ma za sebou... Je mi z toho tazko na dusi