5 ročný syn sa v noci pocikáva

olga1987
16. feb 2012

Ahojte, chcela by som sa opýtať či nemá niekto taký problém ako my , malý má už zachvíľu 5 rokov no a v noci sa ešte pocikáme nieje to vždy ale viac áno ako nie, boli sme u dr, ktorá nám povedala, že do 5 rokov má "povolené" sa pocikávať, už neviem čo mám z tím robiť :-/

petkave
16. feb 2012

@olga1987 Z vlastnej skúsenosti síce ešte nemôžem hovoriť, ale moja kolegyňa to riešila takto: Synček sa jej v škôlkárskom veku viac-menej pravidelne v noci pocikal. Tak ho uprostred noci vždy posadila na záchod. Vraj nikdy nebol poriadne pri vedomí, bol rozospatý, asi skôr spal ako bdel. Vycikal sa teda v polosne, zaniesla ho naspäť do postele a nemusela riešiť pocikané plachty či pyžamko. 😵

olga1987
autor
16. feb 2012

@petkave takto som to riešila aj ja,lenže on stihol sa pocikať ešte raz do rána :-/

petkave
16. feb 2012

@olga1987 hmmm... tak to hej, behať s ním v noci na záchod 2-3x, aby sa nepocikal do postieľky, nie je ktoviečo 😖

olga1987
autor
16. feb 2012

@petkave Presne tak :-/ už sme mu ani piť nedali po 18:00 aj tak nič vrr ale dr, mi vysvetľovala, že u detičiek sa niečo vyvíja, u niektorých cez deň, a u druhých v noci, a že preto sa pociká, že si není ani vedomí toho, že nemáme na neho kričať ,a ani sa mu smiať, on zato nemôže a o mesiac máme isť k nej zase, že mu dá niejaké lieky , len neviem či mu vôbec pomôžu :-/

petkave
16. feb 2012

@olga1987 no mudra je veľmi múdra. Jasné, stáva sa to. U niekoho je to psychické, u niekoho fyzické. Ja doteraz chodím v noci na WC - niekedy 2x, ale keď večer veľa pijem, radšej to ani nepočítam. A dôvodom je vraj zmenšená kapacita mechúra. Keď som bola na základke, chceli ma mudr ukľudňovať diazepamom. Aby som prespala celú noc a nechodila po WC. Až neskoršie vyšetrenia ukázali, že ja skutočne musím, lebo inak by mi mechúr praskol... Moja sesternica sa v tom veku tiež v noci pocikávala - u nej bol problém zase psychický. Lebo sa jej rozvádzali rodičia. Takže je asi veľmi ťažké zistiť príčinu. Môže byť, že ho to skutočne prejde, môže to byť aj niečo vážnejšie. Ale tá neistota je určite hrozná 😖

olga1987
autor
16. feb 2012

@petkave :-/ och , psychická dúfam, že nie, doma máme všetko OK, v škôlke je rád, len dúfam, že to nebude nič vážnejšie , pôjdem k nej asi skôr veď načo čakať ? tá neistota je horšia ako to že sa pociká , ☹

alexandra
16. feb 2012

@olga1987 Aj nam sa to stavalo, pomerne pravidelne. Vyriesila to lekarka na ORL, ktora zistila ze ma syncek velmi zvacsene krcne mandle, ktore mu brania v dychani a kedze sa mu tazko dycha, zatina brusne svaly a tym padom to drazdi aj mocove cesty.
Po operacnom zmenseni mandli sa pocikaval uz len vynimocne, a mesiac po operacii uz vobec. Je tomu rok 🙂

olga1987
autor
16. feb 2012

@alexandra operačne ? však to by som asi neprežila och, dúfam, že nás to nečaká, ako to tvoj malý znášal ?

strasska
16. feb 2012

@olga1987 uz je tu taka podobna tema, ak najdem, dam ti link 😉
a my sme na tom podobne, aj ked mame o rok menej... pocikanu plienku mame kazdu noc, uz sme skusali nedat pit, budit v noci, potom nebudit ale dat v polospanku, nepomohlo....tak teraz cakame kedy mu to v hlavicke docvakne 😵 cez den sme bez plienky od cca 2 rokov
@petkave uz som aj rozmyslala nad nejakou menskou kapacitou mechura, ale asi to nebude nas pripad, lebo on je niekedy schopny neist aj cez den 5-6 hodin a to v pohode prijima tekutiny a este je aj aktivny 😕 😕 😕

@alexandra ale teda krcne mandle 😕 😕 😕 ako vam napadlo ist na ORL?

olga1987
autor
16. feb 2012

@strasska ja som tu nič nenašla, tak budem rada ak nájdeš ty niečo 😀 no my sme tiež veľmi skoro začali byť bez plienky všetko bolo ok, len tá noc naša nešťastná a ja s ňou už :-/

strasska
16. feb 2012

@olga1987 mna tu baby presvedcili, ze to mam nechat do 5 rokov a az potom riesit. tak cakam, ale poviem, som z toho riadne mimo 😝
ale vam sa uz 5 narodeniny blizia... a u urologa ste neboli?

olga1987
autor
16. feb 2012

@strasska no mne to i dr, povedala, že mám čakať do 5r, urolga ešte nie počkám ešte , a pôjdem už to musím riešiť

olga1987
autor
16. feb 2012

@strasska boli sme u lekárky ktorá nám vyšetrila obličky teraz mi nepríde na um, ako sa volá jáááj 😠

strasska
16. feb 2012

@olga1987 tu som nieco nasla
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/nocne-pomocovanie-po-4-roku-dietata-co-mam-robit/
nie je to uplne nas pripad, ale diskusiu sa oplati precitat

olga1987
autor
17. feb 2012

Ďakujem prečítala som si a asi je niečo na tom pravdy, že to pretrváva minimálne do 5 rokov, ja som si myslela, že to len nám sa stáva, ale som rada, že nie :-/ lebo už som hľadala aj vo mne chybu či som niečo neurobila zle alebo čo ,,

alexandra
17. feb 2012

@olga1987 Je to uplne bezna operacia, celkovy cas v anesteze je cca 20min a tie problemy, ktorych sme sa vdaka tomu zbavili, rozhodne to stoji za to. Zvladal to vynikajuco, v nemocnici sme boli 3 dni.
@strasska Povedala som o probleme pediatricke a co to si aj nastudovala, a toto bola jedna z moznosti 😉

k.a.t.k.a.
17. feb 2012

mne sa tiez dcera pocikava kazdu noc a to uz ma cez 5 rokov 😝 od 2 rokov je bez plienok cez den. Boli sme aj na ORL vysetreni a vsetko OK a pediatricka povedala, ze najnovsie studie hovoria, ze do 7 rokov to netreba riesit 😖
Inak z väcsej casti je to aj dedicne, u nas MM mal s tym problemy

kala17
17. feb 2012

moja dcéra bola do 3 rokou kojená ,nebývala vôbec chorá,cez noc aj 5-10 kedy sa prebrala vtedy si pýtala cici ,príjem 2 min a spala dalej,veľa krát , ale v dávkach ...od 2,5 roka sa v noci nepocikávala ,v 3 rokoch išla do Mš,choroby,zmena ,kolektív,odnaúčanie bez kojenia,začala sa pocikávať.....len do Mš chodila asi 6 týž.,stres prestal a pocikáva sa daľej už 5 mes.... lenže ked ide späť nezaspí kým jej nedám piť kakao s flaše ,už som ju klamala dala som jej radšej kašu,puding, polovičnú dávku kakaa do flašky....v noci sa odkopáva 5-7 krát ju zakrývame som tak isto stále hore ako by som ju aj kojila ,potom je jej chladno a pociká sa , mes. jej dávam obyč.plienky ,aby cítila ,že sa pocikala,skúšala som ju dávať v noci vycikať ,ale zase si pri prebratí vyprosíkava kakao...cez deň pije veľa ,nikdy sa nepociká... dokonca som jej dala na noc samotnú gumenú plachtu a bola bez plienky ...asi 2 týž a prešla ma trpezlivosť ,prala som všetko ,paplon,vankúš,...ostatné moje 3 deti super od 1,5 nemali v noci plienky...
ORL vyšetrenie ,zväčšená nosná mandľa...čo dalej.... idem si prezreť hore uvedené linky

katecameron
17. feb 2012

@olga1987 a kedy bude mat 5 aj moj syn bude mat o tri mesiace 5rokov a keby sme ho my rodicia nedali cikat v noci pocika sa na 100percent tiez neviem ci je to este v norme alebo nie mam este 2deti a tie taketo problemy nemali tak max.do 4rokov ale tento najmensí hruza a des

mirtom
17. feb 2012

ahoj, prispejem aj ja svojou skusenostou, mozno vam to pomoze. mne sa tiez dcerka pocikavala este v piatich rokoch, do rana aj niekolko krat, s mnazelom sme sa v noci striedali aby sme ju dali cikat ale to vobec nepomohlo, vzdy sa pocikala aj mimo. takze stale dokola pranie :( potom sme to vzdali a vratili sa k plienke lebo sme to uz vazne nezvladali. dr. nas poslala k urologovi, zobrali nam krv, moc. a ten nam dal hormony (tusim minirin) ze to sa moze aj dlhodobo uzivat, kym pojde do skoly to prejde. pozrel jej oblicky a mechur, to mala v poriadku. zacali sme to uzivat ale vobec to nepomohlo, pocikavala sa tak ako predtym. a to sme este museli obmedzit pitny rezim! po tyzdni som to vysadila, kupila som enureticky alarm (vela som o tom citala ale nevedela som sa preto rozhodnut) a hned od prveho dna pouzivania sa v noci pocikala len raz, co bol pre nas strasny uspech 🙂 trvalo to asi dva mesiace kym nocne pocikavanie uplne zmizlo. teraz som ho pozicala sesternici a to iste, maly sa jej odvtedy v noci nepocikal. dajte si do googla enuretisky alarm, najdete tam informacie. pokial vase dieta nema fiziologicky problem, urcite stoji za zvazenie to vyskusat, skor ako zacat brat hormony. a ani sme sa nemuseli obmedzovat vo vecernom prijme tekutin. drzim vam vsetkym palce!

olga1987
autor
18. feb 2012

@kala17
@k.a.t.k.a.
@alexandra
@katecameron ďakujem dievčatá, dali ste mi nádej , že o nieje nič vážne,lebo človek sa už bojí všetkého ,hádam nám to čoskoro prejde

alexandra
20. feb 2012

@olga1987 Ked sa bude pocikavat 5x tyzdenne v 6tich rokoch, potom to ma zmysel riesit aktivnejsie 😉

olga1987
autor
20. feb 2012

@alexandra takze to mám zatial nechať tak? neriešit to?

alexandra
20. feb 2012

@olga1987 Na ORL by som sla, ale inak, ak je zdravy, prospieva, nie, neriesila by som to..

dadulkasch
20. feb 2012

ahoj,aj my sme mali plienku skoro do 5,5 roka teda syn,prestal sa pocikavať až vtedy ked sa prestala pocikavať dcera tak prestali obaja naraz .cez den boli bez plienky.

kala17
4. mar 2012

@olga1987 ahoj ja som sem písala 17.2 ..moja dcéra bude mať 3,5 roka ......samozrejme mi začali chodiť rady cez IP od kamarátiek... 🙂 čo mám robiť... už sa nepocikávame 😉 😉 😉 !!!!od nasledujúceho dňa som začala pravideľne každé 3 hod po zaspaní /nadstavovala som si budík / dávať ju na nočník ,samozrejme pred spaním muselo byť ešte kakavko,čaj atd.... bola v polospánku a ja tiež ledva som ju udržala ked som ju dávala sadnúť,hned zaspala a občas si vypýtala kakao /oklamala som ju asi 1dcl/takto to trvalo 3 dni a potom som zvyšovala hodiku takže 4 hod budenie ,takto 2 dni,....teraz je to tak ,že ked zaspí do 3 hod ju dám vycikať, alebo kým som ešte hore a celú noc sa teraz nepociká...počas budenia som bola ako mača, ale teraz je to paráda ráno som ju vždy povychvaľovala ,odmenila 😵 skús stojí to zato

olga1987
autor
4. mar 2012

@alexandra dakujem zatial to nechám asi tak.
@dadulkasch my mame len v noci plienku cez den ked spí sa nepociká.
@kala17 dakujem za radu ja to dnes vyskúšam a uvidíme ako to pôjde ďalej. drzte nám palce 🙂a co si mu dala ked sa nepocikala? niejaku hračku?alebo sladkosť?

kala17
4. mar 2012

no sladkosť nie lebo to bolo vždy ráno a to by som vedela ,že ju spapá ona teraz fičí na nalepovaní si obrázkou do svojho zošita hrá sa ,že chodí do školy a tak som letáky a už vystrihovala obľubené veci,mám starších synou a potešili ju aj kedysi zbierané kartičky hokejistov,proste čo uznáš za vhodné... a zabudla som ti povedať ,že ked išla spať sama mi pritvrdovala, aby som jej tam dala na posteľ podložku/gumený obrus v deke/ pre istotu asi sa už zato chudiatko hambila keby zase ocikala posteľ...ale ani raz ho neocikala len ten pocit istoty..želám trpezlivosť a Marečkovi veľa zdravia a úspechov...
@olga1987