Ženy pomóc,ja som už zúfalá. Maja 5 eočná má zasa kašel-dusivý až zvracia hlieny,no prosto niečo hrozné. Boli sme u dr. Pred vianocami s týmto kašlom-brala krv,výtery-všetko ok. Dala jej atb prešlo na chvilu ,od nového roka zasa . Pred 4 týždňami vybrala zasa atb. Na 2 týždne sme mali ako tak klud a teraz nanovo. Dnes jej robila výter z nosa. Boli sme na krčnom a na rtg pľuc. Rtg je v poriadku,na krčnom jej dala aerius a kalciový sirup. A vraj má zväčšenú nosnú mandlu.a že ak jej ten aerius nepomôže treba dať mandlu von. Nie som presvedčená že to pomôže. Len som už fakt zúfalá. Neviem čo jej dať aby ju tak hrozne nedrhlo. Podľa všetkého je hrozne zahlienená. Vyskúšali sme cibulové sirupy nahrievame, ja už fakt neviem čím pomôcť. Sirupov od kašlu jej dr prestriedala veľa-len jej to bruško zaťažuje. Prosím poraďte mi,alebo ma hoc aj utešte že to prejde alebo čo. Ďakujem aj za prečítanie
Na ciste suchy kasel mam liek, ale pomiesany neviem... prepac
a preco sa tak branis vybrat von nosnu mandlu? ja som dala synovi vybrat a velmi mu to pomohlo, byval casto usopleny, kaslal az zvracal, dali sme mandlu von a fakt obrovska zmena v pozitivnom smere
odporucam to riesit hlavne stravou... vylucit vsetky mliecne vyrobky, ktore zahlienuju
Ja si myslím, že ak má všetky výsledky v poriadku, bude to asi problém alergologicko-imunologický. Tak uvidíte v máji.
Jednoznacne Just! Z vrchu potirat tymianovym kremom, z vnutra pit tanen sirup . AK mate zaujem, objednam vam to. Nam to fantasticky zabera , maly je astmatik. Aj Dr. odsuhlasila... Komu som odporucila , ten uz ine nechce. A su to prirodne produkty , ziadna chemia !
alergici majú skôr suchy kašeľ....v prvom rade riešte tú nos. mandľu
Náš syn mal teraz dosť veľký kašeľ a lekárka mu predpísala sirup Trifed a ja som mu k tomu dávala ešte Islandský lišajník, také cmúľacie tabletky z Dr. Max, lebo mi tvrdil, že ho aj bolí hrdlo. A pomohlo to. Dcéra máva tiež často kašle, lieči sa na pneumoalergológii a berie pravidelne preventívne Aerius sirup a potom večer Singulair. To berie bez ohľadu na to, či má kašeľ alebo nie. Keď sa jej spustí dusivý kašeľ, tak jej dávame sprej Ecobec a keď píska, tak aj Ventolin. A keď kašle až sa dusí kvôli zatekajúcim hlienom špeciálne keď si ľahne spať, berieme ešte sprej do nosa Rhinocort Aqua a ten nám do pár dní pomôže. Ale to všetko je na predpis, teda okrem tých cmúľacích tabliet, to je voľnopredajné.
to prejde. aj my sme tak v skolke tak strasne trpeli s dcerou a preslo to. treba len vydrzat.
Testovali ju na cierny kasel? Teraz je velmi rozsireny, aj u nas v skolke zial bol... Dcera mala v krvi protilatky, u nej sa choroba neprejavila ale jej spoluziak chorobu mal a vkuse kaslal 3 mesiace...
Dcéra nastupila v troch rokoch do škôlky a bola tam tri dni. Ochorela a aj po vyliečení kašeľ ostal. Cez deň nič a vždy večer záchvaty, zvracanie...dve- tri hodinky každý deň. Do škôlky už nechodila. Tiež nám odporučili vybrať nosnú mandlu. Termín na zákrok sme dostali až o 4 mesiace. Boli to 4 mesiace každovečernych zúfalstiev. A po vybrati mandle ako by uťalo. Týmto ťa ale nenahovaram len píšem našu skúsenosť. Napr. Vnučke mojej známej ktorá bola na tom rovnako to nepomohlo.
Fuuuha, alergo na máj? Keď má taký kašeľ? Bananova republika. Inak dnes som potešila lekarnikov, ďalší sirup proti kašľu za 6€, ale keby aspoň pomohol. Po trifede sa malá chová ako lev v klietke a pediater mi odporučil práve spomínaný solmucol. Inak, som si na 100% istá, že za posledne desaťrocia má na to obrovský vplyv aj kvalita ovzdušia.
lenicka12 vydržte to nejako
@lenicka12 s dietatom takuto skisenost nemam, ani s nosnou mandlou, ale s krcnymi. Tiez som sa bala, co mi to urobi s alergiou, ale nastastie mi ju to nezhorsilo. Ono niekedy je aj mozno mierne zhorsenie alergie lepsie, ako nechat tie mandle tam. A ja som z alergie aj zahlienena a mam kasel zmiesany. Teraz nemam lieky, lebo idem na testy a je to pre mna hotove peklo. Nemozem poriadne dychat, kasel niekedy dusivy, niekedy vlhky a tych hlienov co mam....snad sa ti to s malou cim skor vyriesi. Ale ak sa potvrdi, ze to je tou mandlou, osobne by som nezavahala.
A este si pamatam, ze ked som mala asi 17 rokov, tak som musela spavat po sediacky, lebo som vyslovene nemohla dychat ked som si lahla. Kasel priserny, hlienov neskutocna kopa, tristo liekov, antibiotika, nic nepomahalo. Znama mi vybavila inu alergologicku a ta bola zhrozena, ze som mala slabu liecbu a ze to co sa mi deje je silna neliecena astma. Tolko len k mojej skusenosti 😊
Nemá reflux? Aj ten môže robiť takéto problémy.
moja skúsenosť, syn kašlal pol roka, u dr. všetko v poriadku, po pol roku, už sa za nami otačali aj ľudia, že čo tak kašle, poslali nas na liečenie do tatier.Tam mu urobili bronchoskopiu a zistili že mal zapal priedušnice, po zakroku hned prestal kašlať, boli sme asi 8x na rtg pred tým a nič mu neukazalo.
Ked sme prišli domov bral ešte tyzden ant. suprax a kupila som mu sirup bronchofyt maju v bio obchodoch.Teraz je ok, začala som to riešiť cez firmu JUST-prírodne produkty, takže fičíme na tom.Syn mal vtedy 4 roky
@lenicka12 inak my tiez vsetko ok aj kardio, vylucena astma, reflux, imunita ok ziadna alergia nepotvrdena. Kasel sa vracal kazde 2 tyzdne. Na radu dr. sme vyskusali aj preplachovat nos kanvickou so slanou vodou. A ejha uz 4 tyzden v skolke. Berie antialergika sice denne, ale ona je atopik. Predtym pol roka rybomunil a tak ako jej v 3 rokoch zabral teraz nic. Uz som bola zufala. Pozri to preplachovanie moja 5 rocna zvlada aj sama.
@majolenka11 a kde ste boli mi ideme do hs a verim ze nam tiez pomozu. A cakam aj ako dopadneme s preplachvanim nosteka.
@majolenka11 my ☺
Nám pomohol starý klasický dithiaden,nové antihistaminiká nezaberali...
@lenicka12 u nas sa kasel tahal velmi dlho, syn stale zahlieneny, kasel raz vlhky, raz suchy, ciste zufalstvo, doktorka stale striedala jeden sirup za druhym, vraj choroby z kolektivu... navrhli mu vybrat mandle. Za pol roka mal tri krat zapal stredného ucha od vsetkeho toho zahlienenia, nestihali sme to odsavat, nie este vyfukat ... Medzitým som si vydupala termin u alergologa a alergia ako vysita, nasadila liecbu, do dvoch dni ulava od kasla, o mandliach sme sa dalej ani nebavili.
Poradila uzivat rybi olej, ktory posilnuje sliznice vytrapene alergiou, pouzivanie cisticky vzduchu a uzivanie antihistaminik. A postupne vela pohybu a sportu, kedze ma nabeh na astmu, taka aby sa pluca co najviac posilnili.
Skus priebezne volat na alergo, ci sa im neuvolnil skorsi termin. Stava sa, ze niekto zrusi kvôli chorobe a pod.
@janage boli sme v šrobarovom ustave, na začiatku je to dosť drsne odbery a všetko možné, škoda že mu neurobili tu bronchoskopiu hned na začiatku, všetko sme si absolvovali ešte raz tam odbery,vytery,rtg.Ešte sme tam chytili 39 horučky, potom ho zo sirupu bolelo bruško, ale fakt po bronchoskopii prestal hned kašľať
@majolenka11 nasa ale nekasle v kuse . Jej sa vzdy po tyzdni dvoch z uplneho zdravia ten kasel rozbehol v priebehu 2 dni na taky, ze nespali sme my ani susedia vedla, nad nami a pod nami. A obycajne koniec bol zapal priedusiek.
náš tiež nekašlal vkuse, vacsinou po námahe a tiež boli dobre a zlé časy ale ťahalo sa to ten polrok. Vyzera to tak že ju budu trapiť sople z nosa, ktoré jej stekaju na priedušky a potom ten zapal je z toho. Učili ho robiť ten preplach aj ja som s ním chcela robiť ale nakoniec som to vzdala, nechcel to.Tá terapeutka na liečení hovorila že to vnuka učila rok. Ja som to vyriešila vincentkou, strieka si ju sám teraz do nosa, aj 3-4x za den, je neškodná + čučoriedkový sirup a pije teraz aj po liečení aloe vera šťavu.
Ahoj Lenička, asi by ste mali ísť na alergológiu. To vám Dr. nenavrhla?