Dcéra 4r prestala jesť, zje úplne minimum, cez deň cika minimálne, v noci často, poslednú dobu sa strašne potí v noci, má kruhy pod očami. A nočný kašeľ. Ku dr. chodíme, naposledy mala krv v moči, ale čakáme ešte na výsledky z labáku. Čo to môže signalizovať? Nemáte skúsenosť z podobným problémom? Ďakujem
Železa má dosť?
Nepije veľa? Môže to byť aj cukrovka ...
ako dlho to trva?
@dzulli1980 krvné testy nám teraz nerobila.
@gabika99 skôr málo, teda cez deň malo, to ju musíme napominat, aby sa napila. V noci sa viac budí na to že je smädná
@majamat zo 2 týždne. Kruhy sme si všimli dnes
u dr brali co? a kedy?
Nie je v poriadku,aby sa dieta budilo v noci na smad a chodilo cikat opakovane pocas noci. Taktiez to nocne potenie,kasel. Nieco sa v tom tele deje. Moze to byt cukrovka,anemia...Akoze fakt neviem,preco jej krv Dr.nezobrala.
aha, tak krv nie. a vysetrovali moc?
kludne to moze byt aj nejaka infekcia., pri oinfekcii je organizmus oslabeny a dostava zabrat, moze tam byt potenie.
moze ist aj o cukrovku,a le asi by bol smad aj cely den a rovnako aj vyrazne mocenie.
mne sa skor stava, ez ked trosciku menej cez den pijem, vecer dobieham, som akosi stale smadna. ak sa navyse v noci poti, tiez ak by tam bola infekcia, potom je tu moznost zvysenej straty tekutim a tym vznika aj zvysena potreba tekutin.
samozrejme ta cukrovka vylucena nei je, ale ak jej aspon vysetrili moc papierikom, tam by sa ukazal cukor v moci.
kruhy pod ocami su sprievodnym javom aj chronickych ochoreni,a j akutnych infekcii., proste neda sa specifikovat pdola tohoto priznaku o co ide.
obzlvas u deti mozu byt viditelnejsie, elbo maju mladu, svetlejskiu a jemnu pokozku.
ak dr nevysetrovala moc pruzom, alebo nedala do labaku vysetrit moc chemicky, potom je mozne kupit papieriky na moc v lekarni a vysetrit. halvne aby tam bola moznost vysetrit cukor, no toto je lepsie z ranneho mocu.
@majamat štvrtok posielalali moči do labaku, lebo keď ho kontrolovala sestrička vyšla jej krv v moči a výter z hrdla ešte brali
tak potom ho vysetrovala pruzkom. keby ma cukrovku, bol by cukor zvyseny. asi to uplne cukrovku nevylucuje, ale rozhodne nemoze mat tak vysoke hodnoty cukru aby mala priznaky cukrovky,
cize by som fakt skor typovala infekciu. pri infekcii mozu byt tie rpiznaky, co popisujes a obzvlast,a k trva dlhsie, co u vas zrejme bude.
este by mohla mat rpobelm s oblickami, ked je tam krv. mpoze bt aj chronicka infekcia.
anemia nei je vylucena tiez.
Tmave kruhy pod ocami su priznakom problemami s oblickami, alebo aj dehydratacie. Kedze ma aj krv v moci, podla mna tam moze byt zapal obliciek. Nema bolesti v krizoch?
@andreatytler neviem o tom. Nič mi nechce povedať.
Alebo ci ju nestipe/nepali ked cika... ze ci preto malo cika cez den, lebo nechce koli bolesti. Vela deti su takto partizani ked ide o bolest, a nechcu, alebo nevedia povedat.
Dufam ze tie vysledky mocu nieco ukazu.
@andreatytler keď ju stipe to povie, ale to sa stáva raz za strašne dlhu dobu. Teraz sa pre zmenu nevie poriadne vykakat. Kedysi keď bola menšia sme to riešili, museli sme dávať každý deň prehanadlo na radu dr. Ale bol dlho pokoj a teraz zase. Také veľké má, že ho nevie dať von, a trpí strašne... sa to na ňu nejak sype všetko naraz
To moze byt aj tym ze malo pije. To sposobuje zapchu. Neviem ci je dobre davat vela vody. Normalne by clovek poradil dat do nej tak vela vody ako sa da, ale zase ak je tam problem s oblickami, tak to neviem ci to tie chore oblicky dokazu spracovat.
Och chudiatko,ale asi by som trvala na odbere krvi a rozbor.
@dada4 no to bude ťažké je autistka, čiže je náročné s ňou pracovať,ale asi nebude iná možnosť ak v labaku ukážu zle výsledky. Takýto problém z močom, kruhmi a kašľom sme ešte nemali
Tekutín treba určite dosť. Tekutiny sa pri obličkách obmedzujú len v prípade záväzného zlyhávania obličiek s obmedzením filtrácie vody.
Pri iných ťažkostiach ako sú infekcie, zlyhávanie obličiek, bez poruchy filtrácie a pod, treba dostatočný príjem tekutín.
Obličky môžu zlyhávať a pri infekciách z nedostatku tekutín
Ze má hraničné hodnoty v moči (aj keď neviem co tým presne myslela), mám zaniesť ďalší moč
nepovedala cohohranicne hodnoty
@majamat nie. Povedala ze bielkoviny a leukocity niesu až tak zle, že pri zápale bývajú horsie hodnoty, ale ze ma ten moc hraničné hodnoty
ale coho hranicne hodnoty
@majamat to mi nepovedala
takto tazko z foto povedat. niekedy byva zakaleny moc, prave rpi infekciach. vtedy je v nom akoby piesok, je kalny. no to by bol kalny aj vo wc.
Fu, to takto viditelne je v moci nieco a doktorka nie je tym alarmovana? Ci ten moc na prvu vzorku bol ciry?
Nemoze to byt aj prejav nejakych psychickych problemov ci traumy?