Ahojte. Uz som zufala, moja 4 mesacna dcerka ma 8,5 kg. Porodna vaha bola 3,88 kg. Uz je to neusnosne ju nosit vobec, nanosila som sa ju do 3 mes vela kvoli kolikom a refluxu, uz je to lepsie, ale uz ma seka v krizoch, bolesti noh mam od zobudenia, hrozne tlaky na chrbticu mavam. Je podla vas ok tato vaha? Dr hovori, ze ano, ale nosit ju nemusi. Je od zaciatku na um. Som na nu sama o to horsie.
Veru moze. Moja na 8m ma 10kg. Kamosky dcera na 9m ma 13kg.
Môj syn mal v 3m 7300, teraz o mesiac neskôr rátam, že môže mať 8kg, lebo sa raz rozpapal a plienky má mokré riadne a veľa (je kojený). Úplne ťa chápem, nám pomohlo až to, že už chce byť v kočíku (športovom). Nemám radu, len vydržať.
Moj mal v 6m cez 9kg a poznam deti, co mali viac. Vaha o.k., ale este si pamatam, ze nosenie tych deti v tomto veku bolo o drzku. Uz maju slusnu vahu, ale este nie su pevne, takze v podstate nosis "mrtvu" vahu na rukach, len sa pri tom este mrvi. O par mesiacov, ked uz bude mat pevny chrbatik, budes si ju vediet zapriet o bok a pod. to bude lepsie i ked bude mat zase o par kg viac, ale to asi nechces pocut. Mne v tomto obdobi velmi pomohol nosic.
Moje prve nemalo ani 4 mesiace a vazilo 8kg (s porodnou vahou 3kg). Nevidim na tom nic neobvykle. Niektori priberaju viac, niektori menej.
A ano, nosenie trapenie, este k tomu ked vychytas dieta ktore chce byt nonstop na rukach, inak rev 🙂 kocik nic, kresielko nic, na chrbte polozeny nic...
Par mesiacov vydrzis a ked zacne lozit a chodit, uz sa nebude chciet nosit 😁
je to uplne normalne, spomali sa to a potom bude priberat 1-2kg za rok 😂
No len pozor dievčatá, toto babo je na UM, či nie je náhodou prekrmovane.. moja bola tiež od začiatku ja UM a 8kg mala až najskôr v 3/4 roku..
autorka kŕmiš ju podľa tabuliek na mlieku či odporúčania od lekara? Dodrzujes aj ten odstup plus mínus 3hodiny?
Kojene deti môžu vypiť mlieka hocikoľko, deti na UM to majú inak.. čo sa týka nosenia, nosic netoleruje babo? Pripadne u nás veľmi bodovalo lehatko baby babybjorn, aspoň na par minut si oddýchnuť ak si na ňu len sama..
@kati301 ano, babybjorn mame, tam vydrzi chvilku, no jedava plus minus 3 hodinky (v noci vydrzi 1x bez jedla 5-5,5 hod), ale nevydrzi mi prespat celu noc ako niektore ine babatka. Je na davkach podla obalu 150 ml, ale mala obdobie asi pred tyzdnom ze aj 180 ml zbuchala, proste hladoska, uz jej davam opat 150 ml, lebo z tej vahy som zhrozena. Ona je aj dost ziva, stale ma aktivity ci na brusku, ci hrazdicka a ine. Kocikovanie uz ju nebavi vo vanicke. Tak som kupila sportak a uvidime.
Sportak pre nesediace dieta nie je dobrou volbou. Ja mam 10mes dieta vo vanicke, lebo este nezacal stvornozkovat ani sediet. Chodime k fyzio. Nema ziadne diagnozy, len je prosto na vrchnej hranici so vsetkymi aktivitami, ktore by mal uz robit. A lekarka mi hovorila ze v ziadnom pripade do sportiaka kym sa nedvihne na 4 a nesadne. Ten sportiak ho nabada na ine aktivity v kociku, inak vnima okolie kedze je to take otvorene.
@daja07 ja som ho kupila, lebo uz sa tlaci vo vanicke,ona je aj dlha dost, sportak ktory ma aj lah 180 st.
@amelia89 kedy sa to spomali?
@colsami tych par mesiacov stravim asi na liekoch os bolesti a infuziach 😐
@titla len neviem, ked ma v jej 4 mes 8,5 kg, kollo bude mat dalsie mesiace... kamosky co so mnou rodili sice koja, a babatka maju okolo 6 kg.
moje deti mali v 3-4 mesicoch 8kg ale v 1 roku okolo 10.5-11kg. Teraz ma mensi 2.5 roka a vazi 14kg.
@ina2405 takze chapes, co to je za tazku vahu. Ja uz minimalizujem nosenie na prekladanie, ziadne nosenie okrem odgrgnutia. Taka poloha, ze klokanko nehrozi ani omylom, to si mozem rovno dat 2 ibace.
pokoj, moj mal ako 2 mesacny 8,5 kg, plne dojčeny, ja som ho nemohla vobec nosit, k tomu ma po porode seklo, cele zle - ano, strasne bol tazky, no v roku mal len čosi okolo 10. Ked sa zacne viac hybat, vaha sa ustali, bude rast. Ak doktorka nic nevravi, neries.
@daja07 môj syn vo vaničke ryčal, ani jedno vozenie sme nemali v kľude, v podstate som to potom vzdala a nosila v šatke a nosiči, to tiež nie je ideál. Aj kvôli žene samotnej, moje panvové dno dostávalo zabrať. Teraz mám šporťák v polohe na spanie, ale tam je spokojný. Oficiálne odporúčania sú jedna vec, ale človek si to musí prispôsobiť tomu, aké je dieťa.
ak je na um, tak dávaj o trošičku menej prášku
z týchto umelých práškov sa priberá neskutočne....
Cvičenia na posilnenie chrbta a brušného svalstva... Ja som odniesla našu ešte aj keď mala ako 4-ročná 20 kg (v noci na wc, aby sa neprebrala úplne).
Akoze nejde o samotnu vahu. Uprimne, mne sa dieta narodilo 4.5kg a 8kg malo niekedy v 2-2.5r... Teraz ma nieco cez 3 roky a nejakych 10.5kg. Ide o krivku vahy a vysky, nemala by sa zalomit ani jednym smerom a dieta by malo zostat v tom istom intervale. Skus si pozriet aka je krivka... ak pedi tvrdi, ze je to OK, tak by malo byt. A mne teda dost pomahal nosic.
Uplne normalna vaha,skus pripadne ergo nosic, ten vahu dietatka krasne rozlozi
Tvoja dcéra má úplne normálnu váhu, veď čítaš aj mamičky čo ti píšu.
,,Problém" máš ty, skús cviky na posilnenie chrbtice, príp. zájdi k doktorovi na vyšetrenie. Možno fyzioterapeut by pomohol posilniť chrbtové svalstvo.
Presne, chcela som napisat nieco podobne ako martul...ono nejde ani tak o vahu dietatka - tiez si myslim ze ma uplne normalnu priemernu vahu dietata v tom mesiaci - ale o to ze ty mas zdravotne problemy ktore by si mala aj keby mala o kilo menej. Musis riesit svoj stav, kupit kocik co sa da dat do polohy medzi lahom a sedom ked este nesedi. Skus posilovat, cviky s gumou su vyborne.
PS:ja uz mam deti velke, nosila som vsetky tri ale boli to drobne deticky
Asi ťa nepoteším ale spánok má zlý aj môj 15 mesačný. Spím niekedy len 2-3 hodiny. Niekedy sa pošťastí a spím aj 5-6 hodín. Ale to je len párkrát za mesiac.
Môj má teraz 18 kg a stále si vyžaduje nosenie. Takže byť teboh kúpim nosič a hlavne začni posilňovať chrbtové svaly. Mne veľmi pomáha pilates. Ale vraj aj jóga je fajn. Nemusíš odcviciť 60 minút aj 15 pomôže. Mám tiež náročné bábo a ešte k tomu dvoch školákov a prácu.
Nám pomohol nosič, uspavam už len na posteli a cez deň sa hráme cely čas na podložke a nosím ju len k zrkadlu to ju bavi, do babybjorn keď idem jesť a Kuka po mne
Keď ho položíš na chvíľu na zem a pri ňom cvičíš tak nevydrží? Ja cvičím na etapy, raz 5 minút, raz 10 a tak. Keď cvičíš silovo, tak aj 15 minút denne je cítiť a vidieť.
ja som zažila to isté s mojimi, ale ja som mala chrbát zničený už pred pôrodmi. My sme boli veľa na zemi, ja som ležala, deti sa okolo mňa hrali, sedeli, lozili, strašne veľa sme boli v športovom kočíku, keď už vedeli sedieť a ja bicykli. Ešte je na toto malá, ale na jar to už pôjde. Alebo som sedela a mala syna/dcéru na kolenách alebo som ju síce pestovala na rukách ale posediačky.
Treba ísť fakt doktorovi, aspoň nejaké lieky nech ti predpíše na chrbticu, trošku sa snaž cvičiť, nemusíš hodinu denne ale popri malej 10-15 minút.
Čo to znamená sama, ani mamina - ocino nevie sem-tam prísť a pomôcť?
no ja viem o com pises, ale neboj, bude lepsie...ja mam tri deti s malym rozdielom a bola som prevaznu cast s nimi sama (manzel pracoval, cestoval 100km denne, vela sluzobiek), musis si len najst nejaku rutinu, skutocne dbat o seba, ty si dolezita, bez spokojnej matky nie je spokojne dieta...no holt nebudes nosit, bude v kociku, musis sa setrit a zapis do jasiel co najskor 🙂
Môj mal na polroka 10 kg, čiže obdobne…treba len vydržať