3,5 ročná dcérka má už 12. noc horúčku

ivusas33
17. máj 2022

Zdravím maminky
Chcem vás velmi pekne poprosiť o radu resp. aby ste sa podelili o vašu skúsenosť 🙏 moja 3apol ročná dcérka má už 12tu noc horúčku 38,5C, má žlté soplíky (ráno žlté, cez deň je to zmes priesvitných so svetlo žltou) a sem-tam zakašle . Doktor nam 4 dni dozadu povedal, že je to viróza a že máme len dávať 3nasobnu dávku vitamínu c a striekať morskú vodu do nosa. Keď sopliky zacali, brali sme fenistil a kalobu 7 dní, ale vôbec nepomohlo. Na posilnenie imunity som skúšala dať aj kolostrum, potom laktobaciliky, potieram priedušky bravčovou masťou.....
Jedná sa mi hlavne o tú horúčku, stretli ste sa s tým, že by horúčka trvala tak dlho (12 dní)?
Jedná sa mi hlavne o tú horúčku, stretli ste sa s tým, ze by to trvalo tak dlho

koniarova
17. máj 2022

@ivusas33 to co mas za Dr? Robil aj nejaké vyšetrenia? Krv, moc?

spadnutaslivka
17. máj 2022

1. meriaš správne teplotu?
2. nekázal doktor, kedy sa máte ozvať, ak sa stav nezlepší?
3. pochybujem, že existuje nevinná viróza, pri ktorej má dieťa 12 dní horúčky, resp. len cez noc
4. volaj mu, že sa stav nezlepšuje

amelie2017
17. máj 2022

Ak by malo moje dieta 12 dni horucku, uz davno som s nim na pohotovosti a kaslem na nazor pediatra.

luccija
17. máj 2022

@ivusas33 mal spraviť vytery a tá horúčka je veľká.Isla by som spat

nevenka
17. máj 2022

Pri virozach uz cakam, ze na treti den sa predlzuju intervaly a klesa postupne teplota. Sople este mozu byt dlhsie. Aj kasel. Ale teplota by nemala uz byt. Od 3. dna by sa to malo zlepsovat. Ak teda neratam covid, sesterka s detmi mali horucky 9 dni. Toto uz vyzera na bakterialnu infekciu, CRP mal spravit a mozno aj bez toho nasadit ATB...

ivusas33
autor
17. máj 2022
ivusas33
autor
17. máj 2022

@koniarova zatiaľ nie, len ju prehliadol a popočúval... Pritom som mu hovorila, že už má dlho vysoké teploty večer - u neho sme boli na 9ty deň

monro
17. máj 2022

@ivusas33 treba sa tam vrátiť a určite trvať na CRP, doniesť aj ranný moč, lebo je možné, že tam je bakteriálna infekcia a bude potrebné predpísať antibiotiká.

ivusas33
autor
17. máj 2022

@monro ak jej večer zas vybehne teplota, skočím na pohotovosť - aspoň sa dozviem názor iného lekára. Lebo mám pocit, že ten náš dosť nadľahčuje....

fiafia
17. máj 2022

@ivusas33 pediater to dosť odflakol. Trvať na crp a dala by som vyšetriť rovno aj moc.

ivusas33
autor
17. máj 2022

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za názory, velmi si to vážim 🙏😙

ivusas33
autor
17. máj 2022

@spadnutaslivka meriam digitálnym, potom overujem ortuťovým. Malá je úplne v pohode, keď sa jej pýtam, či ju niečo bolí povie, nie mami, citim sa super a to dokonca aj večer pri tej vysokej teplote, vôbec nie je malátna a ospalá - nechápem to 🤷‍♀️

bosorka2302
17. máj 2022

urcite pohotovost a skusit covid test

ivusas33
autor
17. máj 2022

@nevenka keby mala covid, to by sme vychytali asi všetci. Mladší ročný drobec má tiež nádchu, ale vôbec nehorúčkuje a to sa mu prerezáva stolička. Ja od nich všetko chytám lebo správajú obaja s nami v manželskej posteli a fučia mi do tváre obaja a tiež som horúčky nemala, len slabú nádchu... No ak jej dnes vybehne zas horúčka, budem trvať na crp resp. aj iných vyšetreniach, ale je hrozné, že to nerobia automaticky, ale rodič sa musí o to prosiť....

marianarem
17. máj 2022

@ivusas33 Mozes skusit aj domaci CRP test, ak bude pozitivny, budes mat o argument viac u lekara.

iwesska
17. máj 2022

@ivusas33 Jaj to si vobec nerobila Covid test,len predpokladas,ze to nemate,lebo si mala len nadchu? 😳 Ja ze Covid ste vylucili ako prvy,nie ze 12 dni cakate,co sa z toho vyvinie. Vobec nemusite mat pri Covide horucky. Ja som nemala ani len zvysenu a mala som zapal pluc,aj ked mi Dr.tvrdila,ze urcite nemam,lebo to nie je pocut,aj CRP som mala v norme. Ale RTG zial ukazal nieco ine. Aj ked by to Covid nebol,cakat 12 dni na zazrak je extrem.

simca06022011
17. máj 2022

@ivusas33 urcite nie je normalne ked ma deita takmer 2t teploty, s virozou by to uz davno preslo. Minimalne pamycon vam mal dat na sople, najlepsie vytery urobit, odbery.. toto su veci, kt. treba naozaj individualne riesit s kazdym pacientom, vysetrit a nie len podla "parametrov" krvi, ale aj na zaklade prejavov. A naozaj 12d teploty je vela. Ja uz po 3dnoch lietam ako raketa s dcerou... neexistovalo aby po tyzdni lekarka nezasiahla. A nie nemuslea som sa o to prosit, robila to automaticky. Cize by som zamavala lekarovi, ak ta zacne spochybnovat... a nezabudni mu potom recenziu dat. Uvidis ako zareaguje na tvoju ziadost.

Len tak mimochodom, CRP je podla mna na *** parameter, kolkokrat sme ho mali v normle a infekt bakterialny riadny, teploty... V podstate nikdy sme ho nezazili zvyseni. Cize ano, u niekoho moze byt (dokonca uz ani zvysena hodnota, ako pred 10r som riesila, ze nad 5 je infekt, sa neriesi.. lebo do neviem kolko to moze byt len viroza.. az nad nejaku hodnotu to zase treba riesit?? )

gabika128
17. máj 2022

@ivusas33 ja chodím s dieťaťom ku Dr keď má viac ako 3 dni teplotu. 12 dní je veľmi veľa. Určite chod na pohotovosť večer. My sme tiež teraz doma chorí. Syn má už 5-6 deň teplotu, včera nám Dr dala ATB, teploty mal až ku 40 niekedy. Dnes v noci sa zobudil s veľkou bolesťou ucha a pretrváva doteraz, mame aj kvapky do nosa/ucha aj tie ATB tak čakám kedy to prejde.
A ešte by som potom zmenila pediatria, keď takto rieši zdravotný stav dieťaťa.

jankkas
17. máj 2022

@ivusas33 moja dcera mala teraz tak ze 10 dni vysoke teploty zo zaciatku cez 40 a potom cez 38. k tomu silny sopel a nadchu. CRP mala nizke no nakoniec sa jej ulavilo az po ATB ktore dostala pre nezlepsujuci sa stav.

ivusas33
autor
17. máj 2022

@jankkas a mala prosím ta teploty aj cez deň alebo len večer?

ivusas33
autor
17. máj 2022

@iwesska no my sme mali covid 4 mesiace dozadu. Prvý deň mala horúčky a bolelo ju celé telíčko a o 2 dni ja detto, aj syn a manžel. Aj tak nás poriešili len po telefóne a bez atb.
Tieto horúčky riešim od začiatku, po 3 dnoch som volala pediatra, skonštatoval po telefóne viroza a ze mam počkať ešte 5 dni, že pri viroze su normálne takéto teploty aj 5-6 dní. Ako som pisala, keď neprešli, išli sme k pediatrovi, ktorý ju vyšetril len počúvaním... No každopádne, ako som písala - ak dnes zas vybehne teplota, pôjdem na pohotovosť pre istotu. Cez deň teplotu nemá, ani teraz. Ďakujem za názor

evelyn246246
17. máj 2022

.. nenechaj sa nikde odsuvat ...kym nieje neskoro ...u nas to bolo podobne ...no neprestali sme chodit k dr. ani po 4x kde nas upokojovali , ze to prejde , ze je to len viroza a dali dalsie lieky ... ale bolo to stale zle tak som utekala so synom na pohotovost a tam velmi mila , skvela pani lekarka hned zistila, ze nema virozu ale mononukleozu spolu s anginou ...no skoncili sme rovno v nemocke.. v hodine 12tej ...

jankkas
17. máj 2022

@ivusas33 najskôr prvých 5-6 dní mala celý deň teploty potom už viac na večer

derdia
17. máj 2022

@ivusas33 no taketo teploty nesvedcianic dobre.. Treba urcite zobrat krv...to ako prve. Trvajte na tom, krvny obraz, aj differencial, a aj biochemiu, rtg pluc, a serologie... Nemala kliesta? Alebo nema kliesta? Treba urcite zvelicovat aby nieco nepodcenili.

iwesska
17. máj 2022

@ivusas33 Divny pristup pediatra,ozaj. Nechat dieta 2t v teplotach a len ho popocuvat🤦🏻‍♀️Minimalne vyter spravit mohol.

alchemilkazltozelena
17. máj 2022

@ivusas33 klikla som z akého si mesta a presne viem ktorý "doktor" sa takto stará o dcerin zdravotný stav. Jednoznačne jej treba atb keď tak dlho teplotuje. A potom zmeniť lekára!
Však maličká už aká musí byť vyčerpaná z tej teploty toľko dní 😪 to je strasne 😥 aby nemala trvalé následky z takéhoto prístupu toho nemenovaného "lekára" 🤮

nevenka
17. máj 2022

@ivusas33 ja Ti nehovorim, ze ma covid, ale pri covide byvaju dlhsie teploty vseobecne, pri omikrone ani to nie. Tak podla mna to ma uz bakteriu premnozenu, telo sa moze vycerpat virozou a nasadne na to bakteria. Lekar to ma riesit, nie 2 tyzdne nechat dieta teplotovat.
Ale...covid mal syn a teda riadne kolajnice na teste, aj PCR pozitivni a nikto z nas to nechytil, az neskor, ked bola pozitivna dcera, tak sme to chutili vsetci. A od covidu v kise sme chori, kasle, sople, teploty. To je ale o inom. Ja tiez vzdy vsetko chytim od deti, muza, alr ten covid som nechytila na prvy raz. Az na druhy.
Teraz mi dcera berie antibiotika, syn asi zvladne bez, ani teplotu nemal a najmladsieho od piatka dusia hlieny, ma 17 mesiacov a ja znova zacinam citit hrdlo, takze som chytila zase. Akoze hruza je to. Treba sa niekedy dozadovat, lebo niektori lekari maju na salame ☹

nevenka
17. máj 2022

@alchemilkazltozelena kto, ak smiem vediet, z BB? Aj sukromnu spravu, zaujima ma to.

alchemilkazltozelena
17. máj 2022

@nevenka vieš kto vie to každý kto je z BB.. meno nebudem písať nikde zas tých pediatrov tu až tak veľa nie je..myslim chlapov

nevenka
17. máj 2022

@ivusas33 ze normalne teploty 5-6 dni...to sa mi nezda. U nas zacal teplotovat ten najmladsi v piatok a pospedne lieky od teploty som davala v nedelu v noci do pondelka rana, vcera mal uz len okolo 37, dnes normalna teplota. Ak by to trvalo, okamzite idem za dr., dcere v piatok hned bez debaty napisala uz antibiotika, lebo od konca marca riesime v kuse dake choroby, od toho covidu. Ten presiel, ani nevieme ako a potom po tyzdni cez Velku noc tak sme chori vsetci boli, ze des. A vytery porobene, vsetko negativne. Napriek tomu uz dala ATB. A to ona nerada.
Covidsme aj my mali bez ATB, ak sa to neskomplikuje, je to proste viroza a ATB netreba. Nam prespisala obvodna aj pediater detom Isoprinosine.