ahojte potrebujem radu, pomoc 🙂
mam dvojrocnu dcerku kotra ma potvrdenou intoleranciu laktorzy a alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka.
mame velke problemy s kakanim. niekedy kaka kazdy den a teraz posledny mesiac zase velmi zle...raz za 5 dni aj to po uziti glycerinoveho cipku...
uz si neviem rady,...gastroentologicka mi dala termin v januari, povedala ze sa mame dat hospitalizovat...
neviete nieco poradit? pripadne dobreho lekara?
🙂 dakujem
@badzova okolo dvoch rokov sme mali toto isté. dávali sme aj ten duphalac, ale po čase prestal zaberať tak sme vysadili, dávam malej často ovocie, veľa tekutín, sušené slivky a probiotiká a po čase sa to upravilo. niekedy kaká každý den niekedy po dvoch troch dnoch ale kaká sama, bez čípku, tak treba hlavne skúšať a byť trpezlivý, dávať ju na záchod po jedle aspon trikrát denne nech trošku skúša kakať.
@badzova ahoj my mame rovnaky problem, akurat nasa to ma v hlave ze nechce kakat. nejaky psychicky blok.a zacalo to u nej teraz v lete. davam jej pit vela dzusu, do toho jej primiesavam sirup fructolax. mali sme aj my duphalac a lactecon. ale co nam teraz asi zacalo pomahat, klop, klop, tak je to probiotikum MACIK.... su to maly biely mackovia s prichutoiu bielej cokolady. skus sa popytat v lekarni. nasa s nim kaka tiez cca kazdy 2-3 den, ale aspon sme sa dopracovali k tomu, ze uz to nie je pre nu take stresujece a zacina prijimat fakt, ze kakat sa jednoducho musi. ked uz inac neda, tak jej dam cipok, co sa nezaobide bez boja, ale pootm v dosledku neprijemnej skusenosti sa viac snazi kakat sama, len aby jej tam necvirikal cipok v zadocku 🙂 takze skus vydrzat, chce to vela trpezlivosti. moja v dosledku problemov s kakanim, sa prestala snazit aj cikat do nocnika. takze veselo plienkujeme. a mozno ze prave naopak, moja snaha oducit ju od plienok a cikat do nocnika, ju nakoniec priviedla k problemom s kakanim 😒 dzrim palce
@meusicka dakujem..no vcera sa nakoniec vykadila..ale ze strassne vela...a dnes sme boli u gastroentologicky a teda nasadila nove prebiotika, vysadili sme to mlieko co sme dostali , nalacno ma vypit 2 dc stavy z pomaranca alebo slivkovu stavu.../ona velmi malo pije takze toto nevidim nijako ruzovo/..pokracovat s duphalac, ku kazdemu hlavnemu jedlu ma papat nejaky kompot /co je dost problem lebo jej nechuti /..a o dva tyzdne na kontrolu, budu jej robit sono bruska..tak aspon trocha viem co a ako..snad tieto typy pomozu aj niekomu inemu...
dakujem pekne vsetkym co odpovedali 🙂
my sme mali problém s kakaním asi pol roka, od kedy sa naučil že cikať sa ma do nočníka , tak prestal kakať a drzal, vyskusala som nemôžne, homeopatika, dufalac, rady od pediatričky, potom začal kakať len počas spánku, to trvalo asi 3mes a islo ma porazit, niekde som vyčitala že mu mám dať na večeru jogurt, aby sa mu to pohlo v noci 🙂 a zabralo. už 2 tyzdne kakame v tu istu hodinu, akurát nie do wc ale do plienky, to zatial neriešim, ma len 2 roky, takže by som z vlastnej skusenosti poradila ten jogurt - aktiviu, len v tvojom prípade mate alergiu, tak neviem či by bolo vhodné
@badzova tak to som rada, lebo niekedy bolo uz mne do placu ked ona nemohla 😢 ale inac chapem tvoje obavy, pretoze moja napr. tiez odmieta kompotiky a susene slivky do nej nedostanem ani parom volov, pije mi jedine jablkovy dzus. do toho jej potom miesam ten fructolax (osahuje vytazok zo sliviek, tamarindu a fig a neviem este coho ... stolicu zmakcuje, ale nie je navykovy )
@sante81 ohladne jogurtov .... je to dobra vec, ale moja ani v spanku nechce pustit 😝 dokonca niekedy prelsti aj cipok ... no to uz je no coment, hej? 🙄
a moja skusenost bola dobra aj so slivkovou vyzivou od Hipp, ale prejedla sa z toho, a uz to nemoze ani vidiet. jogurty je ochotna sem-tam zjest, ale nemusi to mat prilis casto. co si rada dopraje, to je actimel, kazdy vecer pred spanim
@badzova skusila si jej podavat Duphalac, alebo Lactecon (oboje je to iste, len duphalac je na predpis), zmakci stolicu, nie je navykovy...