15-mesačnú dcérku pohryzlo v škôlke druhé dieťa

kikusha2212
5. aug 2022

Mamičky ako by ste reagovali na takéto pohryznutie? Dcérka má 15 mesiacov a dnes v škôlke ju pohryzlo druhé dieťa. Neviem koho, nepoznám mamičku. Len mi to oznámila učiteľka a naozaj ju to veľmi mrzelo. Povedala som, že chápem, veď sú to deti. No ale teraz sa manžel hnevá, že som mala inak reagovať. Tak neviem. Čo by ste urobili vy?

vlado818
5. aug 2022

A ako inak regovat? Zobrat dna a zistovat ktore dieta to bolo? Reagovali ste spravne. Riesil by som to pri dalsom podobnom incidente.

anna12399
5. aug 2022

No ja by som sa dopátrala ktoré dieťa to spravilo, a vysvetlila jej matke že ak sa jej dieta nevie chovať nech si ho uviaze na vodìtko . Akože chápem ze medzi deťmi sa všeličo vyskytne ale toto je dosť cez čiaru.

kikusha2212
autor
5. aug 2022

@anna12399 dieťa má 1-2 roky. To sa asi ešte nedá hovoriť, že by potrebovalo vodítko.

thereisabear
5. aug 2022

Reagovala by som rovnako. Viac by som riešila až keby sa to opakovalo.

deti95060810
5. aug 2022

inak sa reagovať nedá... moja dcéra mala takéhoto spolužiaka v MŠ. Dieťa hrýzlo - podľa všetkého v strese.... sťažovali sme sa viaceré maminky , takže maminka aspoň tomu svojmu malému beťárovi dohovorila...
manželovi povedz nech na budúce ide on a ti to predvedie ako treba reagovať...

petamich
5. aug 2022

tiez by som reagovala rovnako 🤷‍♀️ myslim, ze v prvom rade na to je tam ucitelka, aby to tym detom vysvetlila bezprostredne po tom ako sa to stalo, maximalne by som sa este spytala, ci to spomenula aj mamicke dietata, ktore uhryzlo to tvoje, aby pripadne mu to aj ona doma skusila vysvetlit, schvalne pisem skusila - lebo takto male deti

moj muz je tiez prehnane citlivy na maleho, tak ked vy zareagoval ako ten tvoj, poslala by som ho do skolky, ze nech to teda ide riesit - no nesiel by, lebo nema konflikty rad ale tvaril by sa ako som to mala ja inak riesit 😎

larazivago
5. aug 2022

@anna12399 vás komentár je dosť cez čiaru

kikusha2212
autor
5. aug 2022

@deti95060810 aj sa chystá v pondelok to ísť riešiť. Musím mu to nejako vyhovoriť.

katkaseiner
5. aug 2022

myslim ze si reagovala uplne v poriadku... zial stane sa a aj moje dieta to urobilo (doma to nerobil).. ak by sa to predsa zas stalo, spytaj sa ucitelky ci si mozes pohovorit s rodicmi dietata...

elizabet173
5. aug 2022

@anna12399 kroť svoje emócie. Deti majú jeden, dva roky, nie päť. Možno tomu niečo predchádzalo, čo učiteľka nezachytila, nemá na starosti jedno dieťa, možno si to, ktoré pohrýzlo, bránilo hračku, lebo rozprávať zrejme ešte nevie. Ak by si chcela predchádzať na 100%, tak jedine dieťa opatrovateľke.
@kikusha2212 a ako to chce muž riešiť? Tomu sa medzi takto malými deťmi zabrániť nijako nedá. Môže ostať na MD alebo zohnať opatrovateľku, iné riešenie to nemá. Stalo sa to jediný raz, chápem, že mu je dieťaťa ľúto, ale treba mu dať strážiť okrem vášho aspoň tri v rovnakom veku aspoň na jeden deň, aby vedel., čo to obnáša.

janinah
5. aug 2022

@kikusha2212 muž nech ide do škôlky na celý deň.sadne ticho do kúta a nech čumí co ta učiteľka musí s toľkými deťmi zvládnuť. A potom nech "rieši "

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi3008
5. aug 2022

@kikusha2212 trvala by som na tom, nech mi ucitelka povie, ktore dieta to bolo a riesila by spm to s matkou dietata

janinah
5. aug 2022

@bilberryday úraz?. Prepanakrala...dnes byť učiteľom je fakt med lízať.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
5. aug 2022

@bilberryday tak potom aj každý pád.buchchnutie.tukanec by mal byť spísané ako úraz a učiteľka nech nič iné nerobí.lwn toto spisu je...nemám slov na dnešných rodicov

elizabet173
5. aug 2022

@mimi3008 ako tá matka môže ovplyvniť to, že jej 15 mesačné dieťa niekoho v škôlke pohryzie? To dieťa má 15 mesiacov, ak nemá súrodencov, doma taká situácia nenastane, tak čo má tá matka robiť?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
5. aug 2022

@janinah nemusí to spisovať ako úraz, ale určite by to malo byť zaznamenané
@bilberryday som zvedavá, ako by tej učiteľke niekto dokázal, že pila kávu. A keby ju aj pila a popri tom bola s deťmi, je to v poriadku. Hádam ju neodišla piť do kaviarne

mimi3008
5. aug 2022

@elizabet173 pekne a v klude vysvetlit, dohovorit. Ked mal moj starsi syn 15 mesiacov, uz sa mu dali taketo veci vysvetlit

elizabet173
5. aug 2022

@mimi3008 dá sa takáto vec vysvetliť, ale bezprostredne po uhryzení, nie kopu hodín od vtedy, kedy sa to stalo. A určite si dieťa na to spomenie, keď v návale emócií si bude niečo brániť. 🙉

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
caroline_
5. aug 2022

@kikusha2212 ja si dodnes pamatam na jednu,vtedy pre mna obrovsku krivdu, na ktoru som dodnes vo svojich 24 rokoch nezabudla, ked som bola v skolke isli sme po obede von, a bola tam taka hojdacka pre viac deti, takze sme sa zvykli striedat, no mna tam vtedy jedno dievca nikdy zanic nechcelo pustit,neviem preco,mna sa to vtedy velmi dotklo, nevedela som ako mam reagovat, tak som ju tiez takto uhryzla do ruky, zvysok poobedia som samozrejme za trest musela sediet na lavicke pri ucitelke kym po mna neprisli rodicia, tym samozrejme ten cin nechcem zlahcovat, no tiez si nemyslim.ze to bolo len tak bezdovodne, kazdopadne by som sa to asi znazila vykomunikovat s matkou toho dietata ze co sa vlastne stalo

miky132
5. aug 2022

Čítala som to viac krát, ale deti majú 15 mesiacov vy viete čítať a ako vyzerá také dieťa? 🤦🤦

loginexistuje
5. aug 2022

dnes pokusu tvoju zajtra tvoja pokuse ine dieta su to batolata ak sa muzovi nelubi nech ostane doma a ide na matersku

aduska1611
5. aug 2022

@kikusha2212 tak to ešte dobre že to oznámila, ja som nasla dcérke 2x pohryznutie, učiteľka mi neuráčila nič hovoriť, nakoniec to bol učiteľky syn ...To mala dcérka 3roky , keď som to začala riešiť, povedala mi že sa hral na psíka...hroza

kate_cs
5. aug 2022

Ja keď to tu čítam, opäť potvrdenie aká som rada, že moji chlapci nechodia do školy a nemusím riešiť iné matky 🙏🏻
Podľa mňa si reagovala ok. Učiteľku to mrzelo, ale toto sú sekundy, naozaj to nemusela vidieť hoci bola cely čas pri deťoch.
V tomto veku deti ešte často reagujú pudovo, vôbec nemusí ísť o výchovu, možno to dieťa urobilo prvýkrát.
Ako inak to riešiť? Krik, hukot? Na dieťa či učiteľku? Čo tým deti naučíte? Že problémy sa riešia krikom a násilím. Je to nepríjemná situácia, ale podľa mňa si reagovala dobre.

zuzanka.zuzu
5. aug 2022

moje dieta ma teraz tolko rokov a jedine co k tomu napisem - DALA SI ZLY NADPIS! pretoze je sakra rozdiel nieco "vysvetlovat" 1,5r jaslickarovi a 4r skolkarovi 🙈 a ako matka - ani neviem ako by som okrem "prepacte" mala reagovat. tvoj muz nech zo seba nerobi kkta (a to som teda mimoriadne citliva na svoje dieta), ale ozaj neviem ako si niekto predstavuje to "dohovorenie" 🙊 vsak ked sa muzovi nelubi nech ide na matersku a sam zisti 😂

elizabet173
5. aug 2022

@bilberryday neviem, ak beriem bežnú škôlku, je tam sama. Ale tu ide skôr o nejaké opatrovateľské centrum a hádam si nemyslíš, že 1. bude niekto toto vyšetrovať a 2. že by ju kolegyňa bonzla. Ostatní svedkovia majú jeden, dva roky. Ja skutočne nevidím nič zlé na tom, že si učiteľka uvarí kávu, dá si ju na nejakú poličku a popri práci s deťmi si sem tam odpije, ale tu o kávu vôbec nešlo, nebola ani spomenutá. Ináč, vieš o tom, že v bežnej škôlke je jedna učiteľka v pohode aj na dvadsať detí sama a sú medzi nimi aj dvojročné? Že kým jedni vyloží na WC, alebo ho ide utrieť, či pomôcť mu s umývaním rúk, ostatné sú v triede samé? Ešte by ma zaujímalo, ako má ísť tá učiteľka na WC, vždy sa nedá čakať na kolegyňu, kým príde na poobedie, takže týmto smerom by som sa vôbec neorientovala. Verím, že učiteľka dá na dieťa, ktoré hrýzlo väčší pozor a to je asi tak všetko, čo môže urobiť