10rocnu dcéru skriabla povrchne mačička mala z dvora
Ahojte moju 10rocnu dcéru na dvore u brata tak povrchne skriabla pazúrikom mala mačička asi mesačná. Prišla asi od nejakého suseda. Dcéra ju vzala okupala umyla vysušila dala jej papať a jemne ju skriabla.
Vyčistili sme to,vydezinfikovali viac krát a boli sme aj na traumacke tam jej opäť vyčistili a Dr zhodnotil že je mala ranka že to nemusíme riešiť ďalej.
Ale je ale. Dať či nedať očkovať dveru proti besnote ?
Načo?
Ludom je**
@titwa a ty ked si bola mala ta v zivote ziadne zviera neskrablo? Neverim, ze vobec zatazujes lekarov s nejakym obycajnym skrabancom. Ved to uz je proti zdravemu rozumu. Na jednej strane tu ludia odmietaju detom davat tetankovky a potom tu kvoli skrabancu chodia pomaly az na infekcne.
.. ženy preboha trochu kroťte vášne ..sa normálne spýtala,tak sa tu zas nepredbiehajte v urážaní..
Vykazovalo mačiatko známky ochorenia? Prišla dcéra do kontaktu s jej telesnými tekutinami? Je u vás hlaseny výskyt besnoty? Ak si si odpovedala trikrát nie, tak uváž či chces dcéru vystaviť brutálne nepríjemnému očkovaniu. Nie som proti očkovaniu, ale keby sa musím dať zaočkovať vždy, keď ma škrabne túlavé zvieratko, tak nič iné nerobím...
Besnota sa prenáša pohryzenim, cez sliny. Bodka.
@michaela329 mačiatko nemalo žiadne známky ochorenia. Viem že asi 2x jej olizala prstek keď jej dala papať a potom asi hodinu na to ju tak pazúrikom škrabla.
@titwa čosi určite ju netreba očkovať, pomáham v útulku aj zachranujem mačky z ulice hocijaké choré atď a veľakrát na mačka poškrabala z toho nič nehrozí aj keby mala besnotu čo malá mačka ani mať nemôže preto sa očkujú až vo vyššom veku lebo ešte má protilátky od matky myslím aj keď poškriabaním sa besnota neprenáša. Mňa párkrát aj kusla mačka ale na Slovensku besnota nie je takže som bola kľudná a určite som sa očkovať nedávala
Potom zas plac, ze urgenty su pretazene a ludia s vaznymi diagnozami cakaju hodiny.
@titwa nepoznáme majiteľa