Moja ročná dcérka chodí už od 9,5 mesiaca, avšak má nôžky do "O" pri chodení. Niektorí mi tvrdia, že je to tým, že začala skoro chodiť a časom sa to samo upraví, ale podľa iných to nie je v poriadku a malo by sa s tým čo najskôr niečo robiť. U doktorky som zatiaľ kvôli tomu nebola.
No zbohom... ☹
a aky nazor na to ma pediater?Ja by som na tvojom mieste sla cim skor na ortopediu, pokial sa este s tym nieco da robit, ako potom v buducnosti si vycitat, ze som nic pre to neurobila.Radsej 100x k ortopedovi, aj ked ti povie, ze je to normal, ako v zivote si nieco vycitat 😉
no pôjdem hned zajtra k našej pediatričke ☹(((
baby a nevedeli by ste mi poradit.. nasa krpata sa naucila chodit ako 13 mesacna, ala mala pri chodzi dost pokrcene nozicky v kolienkach, myslela som si, ze to je tym, ze si nie je ista a tak chodi pokrcena, ale chodi tak este stale, aj ked uz ma nozicky rovnejsie, stale nie su uplne rovno.. nevedeli by ste mi poradit? mate s tym niekto skusenosti? 😒
ahojte,obnovujem tuto temu,ak mate niekto skusenosti,prosim poradte.maly ma 15 mesiacov,chodi od 11 mes.ale cim viac teraz chodi po vonku,nozicky ma stale akoby pokrcene do O a uklada na pravej nohe spicku do vnutra.k ortopedovi ideme za 2tyzdne ale rada by som vedela co nas caka.dakujem
@mhas @babula @len.petra vaše prispevky su už staršieho dátumu a preto by som vás chcela poprosit či mi viete poradit. Zlepšili sa tie nožičky vašim deťom..a po liečbe alebo bez liečby..? Moj synček ma teraz 23 mesiacov a má extremne krivé nohy do O vstrebavanie vitaminu D ma v poriadku už mu na to robili testy. Krivicu mu vylučili.. Ale tie nožky su extremne do O. Chodit začal sám bez držania ako 10 mesačný. Ďakujem vám za každu odpoveď.
@miroslava124 Moja malá mala do O zhruba v jednom roku,tiež začala chodiť ako 10mes.,začala nosiť ortézky na noc zhruba vtedy a upravilo sa jej to.Ale to ma hneď varovali,že okolo troch-štyroch rokov zvyknúť byť nohy do X,a to aj má teraz,takže zas nosí ortézy na to.A myslím,že to pomaly pomáha. A nám žiadne testy nerobili,len nás naša dr poslala k ortopedičke a tá usúdila,že ortézy.
@mhas ďakujem ti za odpoved, tak skusim ist za ďalšim ortopedom, že čo s tým.
@ankalv1 tak momentálne nosime ortézky celodenné.. ale má ich denne asi tak 5 až 6 hodin.
Ahojte maminky ma tu niekto skusenosti z nozkamy do O aj z operaciamy????
mozem sa spytat, ako ste pokrocili? moja mala ma tiez nozicky dost vyrazne do O
@ladybird81 ahoj, mojej sa úplne vyrovnali 😉
@ankalv1 a same od seba? v akom asi veku? lebo mna tiez trochu chyta panika 😲
@ladybird81 ano same nic sme nedavali ani necvicili vobec nic. Presne si uz nepamatam kedy ale okolo 2 rokov
@ankalv1 super 🙂 vdaka, snad aj jej sa to upravi
@ladybird81 nech ta nechyta..moj zacal chodit od 11.m.,mal nohy do O a teraz ma 4r. a ma ich zas do x.on je chalan,tak moze,babam sa to podla mna vyrovna podla toho,ake maju dedicne predpoklady.
A aj mala ma zatial nohy jemne do O,ma 28m..a spicky ma dovnutra..ortpoed povedal,ze v tim veku je to normalne..
Ale ak sa obavas,sup za ortpopedom,on vam to skontroluje.
@siska53 no tak dufam, ze to bude v poriadku, lebo vsade citam, ze vela deti ma nohy do O a potom do X, a ja v mojom okoli vidim same krasne rovne nozicky u deti, a kedze moja chodi tiez od 11m a teraz ma 15m, je to stale rovnake, tak uz trochu stresujem, ci sa to vazne vyrovna. Tak najrovnejsie nohy nemam ani ja ani muz, a ani necakam, ze dcerka bude mat krasne rovne, ale verim, ze to neostane takto 😲 Ortoped ju videl, nepovedal nic, akurat ze mam dat spravit test na krivicu a metabolicke poruchy, pre istotu.
@ladybird81 tak vidis..moja zas ma po mne zdedenu hypermobilitu a slabsi svalovy tonus..to nas zas poslala neurologicka k ortopedovi,ktory tu hypermobilitu skonstatoval...
@siska53 uf, tolko problemov existuje, kym deti vyrastu, tusim kazdy sa s niecim morduje
@ladybird81 no..mne z tej hypermobilitu hrozi reuma..cakam na vysledky..dedicstvo po babke,ona mala reumu..ci aj hypermobilitu,to neviem..to jej neskumali..
@siska53 u nas zas dedicna reumaticka artritida, krcove zily, ocne vady :( nuz.....clovek si niekedy nevyberie....sak su aj horsie veci
@ladybird81 ved reuma a reumatidna artitida to je to iste..my toho mame tiez dost.:((( ale to asi v kazdej rodine je daco...
mhas, mojej znamej syn zacal chodit po 1 roku, nohy mal strasne do O, odmalicka ho musela balit do Ferkovej perinky, a potom sa mu to same upravilo...ale bol pod dohladom ortopeda.