Zábrana na posteľ pre 8,5-ročného

8. feb 2024

Maminky, môj 8,5 ročný syn spáva na poschodovej posteli hore, v noci je veľmi akčný. Prehadzuje sa dosť, často si sadne alebo aj postaví v posteli. Musí mať zábranu, dosť vysokú, inak by spadol. Problém je, že zo školy chodia na týždeň (niečo ako škola v prírode) a on ešte kvôli tomuto nebol. Teraz v treťom ročníku už veľmi chce ísť, ale učiteľke sa to moc nepozdáva, že sú tam vysoké postele a čo ak spadne, že máme ho učiť. Len teda ako učiť? Nedať mu zábranu a čakať že zletí z vysokej poschodovej postele?
Už sme v minulosti skúšali na dovolenke no vždy spadol. Teraz sme boli po dlhsej dobe mimo domu, tak sme skúsili bez zábrany, že však už je starší a aj tak spadol 🙈 dali sme na zem paplón a aj tak sa udrel a teda zľakol sa tak bol krik. Neviem ako to zmeniť, ako ho naučiť. Keby spával v normálnej posteli, tak by už asi vedel spať bez zábrany. Poradíte prosím niečo? Ďakujem

doriiis
8. feb 2024

Však nech spí dole.Ci spadne aj z normálnej postele?

tanyag
8. feb 2024

A dôvod prečo nemá normálnu posteľ? veď ak má takýto problém, treba ten problém minimalizovať a presunúť ho z poschodovej postele do klasickej.

autor
8. feb 2024

@doriiis
@tanyag dole spí mladší brat, ktorý hore nechce ísť, starší nechce dole, aj keď už by aj išiel aby sa naučil. Ale mladší hore nechce ani za svet. Klasická posteľ sa nedá, keby sa dala tak ju samozrejme v detskej máme

thereisabear
8. feb 2024

Môjmu v hoteli vždy dávam ku posteli stoličky alebo kreslá chrbtom a zrolujem k ním paplón alebo naskladám vankúše. Príp. ešte niečo ťažké za to aby sa neposunuli. Alebo nech si preloží matrac na zem.

tanyag
8. feb 2024

chápem, že niekedy sa to nedá, len ja by som spravila všetko pre to, aby som ten problem minimalizovala...ak mu dáš vysokú zábranu, tak bude vedieť, že je istený a nenaučí sa...ja mám síce jedno dieťa, ale do jej izby som vopchala 2 klasické postele aj na úkor toho, že tam nemá miesto na hranie, hrá sa v obývačke...ale dôvod je ten, že chcela, aby som spala s ňou v izbe. No iné sa asi poradiť nedá, buď zábrana s tým, že sa možno v dohľadnej dobe nenaučí a vyčkať pokiaľ bude starší, alebo poprosiť učiteľku, nech mu k posteli na výlete dá na zem matrac alebo niečo, čo utlmí pád.

autor
8. feb 2024

@tanyag chápem, ale u nás sa naozaj nedá, chalani majú mini izbu a ešte k tomu podkrovnu. No dúfam, že mi ho učiteľka zase neodmietne kvôli tomu, že to nejako poriešime

beata_k
8. feb 2024

A v skolke spal ako? Ci tam nespal? Lebo ak spal a nespadol, tak spat vie. A na tom vylete iste nemaju nejak speci postele. Podla maju normalne a aj keby spadol nie je velka vyska.

autor
8. feb 2024

@thereisabear aj my stoličky dávame, alebo aj postele posúvame, ak nie sú stoličky. Len učiteľka sa vyjadrila, že je už veľký a máme ho dovtedy naučiť 🙈

autor
8. feb 2024

@beata_k v škôlke nikdy nespal. Zo škôlky boli na 3 dni v škole v prírode a tam mali také malé lehátka ako v škôlke bývajú a to ho našli na zemi v noci viac krát tak mu tam dali komodu

anjelicek26
8. feb 2024

Ved v skole prírode ľahne dole,dohodnete sa s ucitelkou.. nevidím problém...

annalena
8. feb 2024

Ved nech na vylete spi dole na posteli, prip. si moze prisunut stolicku, dat nieco makke k posteli.
Su inak aj nafukovacie prenosne zabrany- cestovne, ale osobne by som to v takom veku dietatu nedala a uz vobec nie do skoly v prirode. Deti vedia byt krute a este sa mu zacnu posmievat :(

autor
8. feb 2024

@anjelicek26 učiteľka problém vidí, vraj matrac na zem dávať nebude a stoličky na izbe deti mať nebudú, tak mu nemá vo prisunut k posteli

autor
8. feb 2024

@annalena tiež sa bojím toho aby sa mu neposmievali 🙈 tak ja neviem či ho prihlásiť, keď on veľmi chce ísť

anjelicek26
8. feb 2024

Ved keby kydne zo spodnej postele,nič sa mu nestane.. ja by som to nehrotila, normálne nech ide...

autor
8. feb 2024

@anjelicek26 tam bude v každej izbe manželská posteľ, len teda taká vyššia čo mi učiteľka povedala a teda aj fotku izby ukázala. Tiež myslím, že keď sa dá na zem paplón tak by to malo byť ok, keď aj spadne tak sa veľmi neudrie a vráti sa do postele snáď, alebo dospí to na zemi 😆

autor
8. feb 2024

@anjelicek26 len teda učiteľke sa to moc nepáči, asi že bude v noci s ním mať problém alebo čo

anjelicek26
8. feb 2024

Ved mu daj spacak... keď kydne s nim,tak ma okolo seba vlastný airbag🤣🤣

jakubrianka
8. feb 2024

Prečo radšej nekúpiš vysúvaciu posteľ pre dve deti?

nikaeli
8. feb 2024

Pozri sa na to z pohľadu z učiteľky - keď sa synovi pri páde niečo stane? počas celého pobytu je za dieťa zodpovedná a dnešní rodičia vedia byť všelijakí.

annalena
8. feb 2024

Ja by som mozno este vyskusala takyto nejaky vankus. A skusila aspon na par dni/tyzdnov prestahovat do normalnej postele, napr. aj do manzelskej .

veronikaszabova
8. feb 2024

@nikaeli presne to iste napadlo aj mna. Co ak spadne tak nestastne, ze si nieco zlomi?

kikuska_wedge
9. feb 2024

Pani ucitelka ma v niecom pravdu. Ja som mala/mam taku dcerku. Putovala po posteli nez nedrizgla. U nej pomohla klasicka postel bez zabrany. Na zem som jem davala matrac z detskej 160cm postielky. Zopar krat spadla ale nic sa jej nestalo, kedze tam bol ten matrac a potom sa to naucila. Lenze toto trva nejaky cas. Cize by som kupila taky skladaci matrac, vies taky na tretiny sa zlozi a ten by som mu pribalila. Bud nech si ho da k posteli, alebo nech na nom priamo spi.

h2
9. feb 2024

A načo to učiteľke vôbec rozprávaš? Jasné, že keď za ňou prídeš a začneš jej s vážnou tvárou rozprávať, že máte problém, tak ona zareaguje, že ho máš nechať doma. Lebo o problémy nestojí a je pre ňu jednoduchšie, chlapca nezobrať. Tak isto nechápem, prečo chlapec, ktorý padá z postele, musí nutne doma spať na poschodovej posteli hore. Neverím, že neexistuje iná možnosť. Aj keby som na tej hornej posteli mala spať ja, ako matka.

autor
9. feb 2024

@jakubrianka lebo sa nám taká nezmestí, bože také rady ako keby silou mocou chcem poschodovu posteľ mať a chudatka deti mi tým trpia, lebo ja silou mocou chcem. Už som písala, izba je malinká a ešte k tomu podkrovna, nič okrem poschodovej sa tam nezmestí

autor
9. feb 2024

@nikaeli ja to chápem, veď tiež nechcem aby capol, len ona nechce žiadnu alternatívu, nechce ani stoličky tam dať, pritom na učiteľských izbách budú stoličky. Máme aj prenosnú zábranu, tu tiež nebude ťahať. Tak teda syn nepôjde, len mi to je ľúto

autor
9. feb 2024

@annalena skúšali sme podobné, on proste sadne a a prehodí sa na inú stranu. Aj nad manželskou som rozmýšľala, ale tak traja sa nevyspime so skoro 9 ročným v posteli, to manžel hneď zatrhol. Na gauči sa dá tak Max 2 noci, žeby som spala a budem dolámaná, asi to tak ale skúsime, len teda potrebuje určite viac nocí. Čo sme boli teraz na chate tak padal v noci 🙈

anjelicek26
9. feb 2024

Neda sa vam spalna supnut do tej malej podkrovnej izby a chalanom nechat spalnu a teda dve postele? Syn sa to nikdy takto nenauci spat ako "clovek" v klude, ked je stale ako keby v babatkovskej postielke sama zabrana okolo, telo nema potrebu... neist kvoli tomu je krute... hlavne ked on chce ist... co je toto za dovod, ze nekludne spi?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. feb 2024

@h2 nutne? A kde má spať? U susedov? Ja mám dosť hore a on kde? S mužom v manželskej?

autor
9. feb 2024

@anjelicek26 práve nedá, keby sa dalo tak tam už dávno máme 😢 ona to je taká izba taký slíž, tam nevojde manželská. Proste máme malý byt, ľahko sa tu maminkam vypisuje ako neviem na čo chcem poschodovu posteľ, keby máme možnosť tak takto neobývame. Žiaľ stala sa nám situácia kedy sme išli kupovať dom a mladší syn vážne ochorel, som na predĺženom RP a a ešte aj budem a neviem čo bude potom, takže iné nám neostáva, ale to som nechcela riešiť. Proste uvedomujem si, že v tej posteli bude musieť byť možno aj do 18tky, netuším, možno zrušíme obývačku, teraz mame situáciu kedy majú poschodovu a zmeniť to momentálne nejde.