Ahojte, kedy ste zacali riesit a zariadovat dietatu detsku izbu ak ste dieta po porode chceli mat par mesiacov pri sebe v spalni (v postielke)? Rovnako aj komoda a pod. su v spalni, je dost priestoru 🙂
Nevieme sa rozhodnut co sa tyka zariadenia detskej izby, akemu veku to prisposobit.
Viem, ze je to individualne, ale zaujimaju ma Vase skusenosti. Dakujem! 🙂
moje kočky začali izbu poriadne využívať až vo veku 8-10 rokov....dovtedy stále boli v obývačke, až som vravela manželovi že my sme úplne zbytočne stavali poschodový dom keď deti sú celý čas s nami v obývačke.... v súčasnosti sa neustále rozčuľujem, pretože sú pozatvárané v izbách a do obyvačky zlezú keď ideme s manž. spať....
my sme sa sťahovali do domu keď mal malý rok takže vtedy sme začali zariaďovať a keď som otehotnela tak som chcela mať izbičku viacmenej hotovú do pôrodu a podarilo sa. Teraz by na to nebolo toľko času. Ja som toho názoru, že je jedno aký má dieťa vek, treba to zariadiť keď sú na to financie, čas, chuť a fantázia.
Ked mala 2 roky, dovtedy spavala s nami a kutik na hranie mala v obyvacke. Od 2 r spava vo svojej izbe, ale hra sa stale v obyvacke. V jej izbe vynimocne, len ked tam idem s nou. Kym sme nemali babo, hravali sme sa tam castejsie.
Moji mali vsetci izbu uz pred narodenim hotovu, mne to prijde zvlastne nemat ju...tam nejde predsa o to, kde dieta spi, ale kde mam veci, hracky, proste ten ulozny priestor, prebalujem... vzdy tam aj spavali pocas dna, mali tam svoj klud, a to od narodenia. V noci mali este kosik na spanie u nas v spalni...takto ale boli od zaciatku zvyknuty aj na vlastnu izbu a spanie v nej, ten prechod potom na spanie len vo vlastnej izbe bol uplne bezproblemovy...poznali to od narodenia.
zariadili sme ju, keď mala 15 mesiacov. Nábytok na mieru, taký študentský. Keď mala 6 sťaahovali sme sa do domu. Nábytok Ikea kallax a stuva. Meniť budeme, až keď pôjde na strednú. A možno ani to nie. My sme nechceli vyslovene detský nábytok, aby sa to nemuselo často meniť. Ale nábytok z bytu nám do domu nevyhovoval, len posteľ, tak preto sme to potom riešili Ikeou. Menia sa len doplnky. Ale aj teraz, keď má 9 rokov, občas spí ešte u nás. V detskej je, len keď jej príde kamarátka. A hrávla sa v obývačke, detská bola " na okrasu" 🙂