Sme pozvaní na oslavu narodenín dcérkinej kamarátky. Bude mať 6. Je z bohatej rodiny ma úplne všetko ja netuším čo jej kúpiť ma za 2 izby hračiek 😞 nechcem nič "lacné" teda aby to nevyzeralo lacno. Ale niečo extra drahé tiež nie mám kopec iných veci do ktorých bude treba investovať. Pýtala som sa jej maminy a povedala že netreba nič ale je trápne prísť s ničím. Budem vďačná za každý nápad ...
Ahoj, mam podobnú skúsenosť alebo ak jednoducho neviem co dat tak dám peniažky do obalky. V tvojom prípade by som kúpila peknú darcekovu narodeninovú pohľadnicu do nej dala peniažky a plus dezert
asi by som kúpila knihy.... pozri https://www.mrkvicka.sk/knihy-podla-veku/
zlatu retiazku alebo nausnice.. to neni velka polozka a potesi 😉
Deti peniaze neriešia, zbytočne sa tým trápiš. im je jedno či je hračka draha alebo lacná, sama vidíš ,že ani jej mama neočakáva drahé dary.
lego primerané veku, nejaké dievčenské... možno zaujme a možno pôjde na kopu medzi ostatné haraburdy. Poprípade nejaké riasogule v akváriu nejako pekne naaranžované v dievčenskom štýle... Niečo pestovateľské, nejakú kvetinku, ktorú si sama vypestuje a bude sa o ňu starať, asi niečo takéto
Vstup do nejakého zábavného parku
Nejaku peknu tvorivu knihu pre predskolakov, knihu s nalepkami, vystrihovacky, nejake trblietave farebne gelove pera.... tvorivu sadu vyrob si sam... mozno zistit co ma rada, napr. moja 6 rocna ma rada vsetko na com je ruzova macicka... ma take aj obliecky na paplon
Lol bábiku, knižku, lego friends, nejakú čelenku, tričko, farbičky a omaľovánky, vystrihovačky, .. Ja som mala vždy limit 15-20€ na darček pre deti zo školy/škôlky..
Mozes vybrat knizku s oblubenou tematikou - to vzdy potesi.
daj zviazat v kvetinarstve lizatkovo cukrikovu kyticu prepletenu kvetmi...alebo len taku z drahsich cukrikov..
určite by som nekupovala sladkosti, ale pre dievčatko typické nejaké detské náhrdelníky, čelenky, sponky aby sa mohla parádiť tomu sa iste poteší, a dáku menšiu hračku a je to
Peniaze ani zlato by som určite 6 ročnému dievčatku z bohatej rodiny nedávala. Z toho by dieťa nemalo žiadnu radosť. Ak to nemá byť drahé, ale nemá to ani vyzerať lacno, tak by som kúpila niečo zo série Top Model - Depesche (šperkovnica, hrnček, ceruzky, maľovanky...) + knihu (napr. Emily Pierková - sú to 4 diely v boxe, ale dajú sa kúpiť aj zvlášť - jedna kniha). Prikladám link:
http://www.piccolino.sk/kategoria/zariadenie-de...
@stela1996 na 6.te narodeniny zlatu reriazku? 🙄
Či je z bohatej, ci je z chudobnej..nekúpila by som viac ako 15 eur. Jedna sa o kamarátku. Lebo keď dcéra pôjde na oslavu inej, nie z bohatej rodiny, jej iba čokoládu? To jej ako vysvetlis? K čomu ju vedies? A zariadila by som sa podľa svojich fin.moznosti,nie podľa niekoho ineho.
Knižka 😊
Keď je dcerkina kamarátka, tak ona ti bude vedieť poradiť, čo by sa oslávenkyni mohlo páčiť. Zober dcéru na nákupy a určite spolu niečo vyberiete, ja to tiež tak robím. V tomto veku dievčatá často napríklad niečo tvoria... sliz, náramky priateľstva a pod. Tie srandy do kúpeľa ako bolo písané vyššie, by som radšej neriskovala. V dnešnej dobe má plno detí alergiu, jednu takú mám doma takže to dobre poznám. Moju by to potom mrzelo vyskúšať ale zarobila by si tak akurát na ekzém.
Pre rake dieťa by som dala spravit niekomu niečo personalizovane vacsinou to prekvapí poteší a nikto nerieši cenu 😄 moja dcerka dostala k prvemu roku sperkovnicu s jej menom a flasu detskeho sampanskeho tiez s jej menom a narodenim... To je len priklad 😄 ale je to mile
Lego, knižka, niečo kreativne tým nič nepokazis
Podľa vášho rodinného rozpočtu.To, že je dievčatko z bohatej rodiny možno ono samo nerieši, možno sú úplne normal rodina,nerobila by som rozdiel v darčeku pre bohaté dieťa a "normálne" dieťa,vyberala by som podľa toho,čo dieťa poteší.Za mňa určite knihy,davam deťom našim aj v rodine aj známym,ešte sa nestalo,že by to deti nezaujalo,či už malé alebo pubertiakov.K tomu drobnosť,slečne napr.modernú chlpatú klucenku,stojancek na mobil,veselé ponožky,sladkosť.Dokopy to máš aj 30€,tým sa určite netráp,že aby to nebolo a nevyzeralo lacno.Rozmyslas tak aj pri vlastných deťoch?Nerieš to zas až tak,stále je to 6r dieťa,potom k 15r,k 18r čo jej darujes aby to nevyzeralo lacno?Auto?Záleží aj aký vzťah máš s kamarátkou,ona k tvojim deťom ako pristupuje keď sú narodky..Snažila by som sa tak zhruba rovnako a pokiaľ to je neporovnateľné,určite neprekracuj svoje finančné limity len aby sa nepovedalo.Ak sú rozumná rodina,určite to nebudú riešiť a budú skôr radi,že decká sa stretnú a zabavia.
Denník na zamknutie, alebo pamatnicek
nieco tvorive, hmotu na vyrabanie sperkov, mydielok, hlinu co sa da vypalit ..
@stela1996 zlatá retiazka nie je veľká položka? Vieš ty vôbec ako išlo hore zlato? Zrovna minulý týždeň som zháňala pre dcéru... Zlatú retiazku pod 120 e ani nekúpiš, bežne až od 150 e vyššie.....zlaté náušnice stoja cca 100 e - ale to sú len také malinké, poriadne stoja cca 200 e.
Ja by som kupila skatulu (v kik maju pekne) a tu by som naplnila roznymi drobnostami. Kupila by som pekne pero (nejake chlpate, alebo s postavickou na vrchu), zapisnik tiez nejaky typicky dievcensky, pastelovy lak na nechty, tetovacky, pekne sponky, zo dve celenky, klucenku bejaku taku rozkosnu (sinsay je plny roznych takychto prkotiniek) a proste take veci co potesia vacsinu dievcenskych srdiecok :D
možno by ju prekvapilo a potešilo zvieratko....len či aj rodičov...😉
Urcite knihu - nejaku klasiku v krajsom viazani.
Ak by si zhanala knizku-mam dcerku 6rocnu a strasne sa jej pacia knihy Julinka,mala zverolekarka alebo Miska-veterinarka z lipovej kliniky,su to fajn knizky..este aj nasej 8r.dcere sa pacia...neskor si ich moze citat sama..
A niečo takéto? https://www.toyeto.sk/aquarellum-vtaky
Majú rôzne vzory - neter (7r) aj synovec (5r) sa s tým super vyhrali. Veľmi sa im páčilo maľovanie a aj to, že z obrázkov potom spravili pohľadnice a poslali kamošom. Existujú rôzne takéto sady - aj pieskové obrázky sú super. https://www.toyeto.sk/sablimage-trblietave-obra...
Deti to zabaví, obrázky môžu kľudne podarovať alebo aj zarámovať a keď je hotovo, krabica sa vyhodí a aspoň nie je ďalšia “haraburda”, čo zbiera doma prach.
Taky balicek sumivych a farbiacich srand do kupela