Veľké preľaknutie v tehotenstve

radu_lienka
4. sep 2018

Ahojte, mam problem, chodim po rajone (dorucovatelka) od vtedy ako som tehotna ma uz 4 krat napadol pes, vybehol na mna, strasne sa vzdy zlaknem. Moze mat zlaknutie dôsledok na plod?

nasasa_1
4. sep 2018

Myslim si, ze aj stresove situacie s tym maju suvis, ale podla mna to nieje az take zlaknutie, ze by to nejak vazne mohlo ohrozit plod 🙂 Ale aj tak treba davat pozor 🙂

pininka
4. sep 2018

Na tvojom mieste by som hned poziala doktorku o prelozenku a dala ju v praci. Urcite by som tehotna nedorucovala.

dominci
4. sep 2018

požiadala by som o potvrdenie od doktorky na preloženie na inú prácu... nakoľko ak si doručovateľka a doručuješ aj rómskym občanom prípadne neprispôsobivým alebo kdekoľvek v domácnostiach nevieš či sú zdraví a či nie sú nosičmi ochorení ktoré by mohli poškodiť plod napr. žlačka a podobné skvosty

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@dominci ja nemam este ani tehotensku knizku, len na to cakam, najradšej by som sla na PN, ale nemam diagn. na to aby ma niekto vypisal

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@dominci dalsia vec, u nas nieje robota kde by ma mohli prelozit, ja za prehradku na dve smeny nepojdem

asia83
4. sep 2018

@radu_lienka Určite nie.

silvia610
4. sep 2018

Nie som si ista ale papier ti lekár može dať aj keď ešte nemáš knižku

nika898
4. sep 2018

@radu_lienka prepac ale minule sa pytala ci mozes ist do sauny ked si v 18tt a teraz pises ze nemas este ani tehu knizku???? Zaujimave. A keby ma 4 krat napadol pes tak za prve to nahlasim ak to teda nebolo take napadnutie ze spoza brany na teba stekal a za druhe hnet to riesim s mojim lekarom.

beata_ra
4. sep 2018

@radu_lienka Robis dorucovatelku no bojis sa ze potratis, no nechces ani pracovat za priehradkou, je vela moznosti, co spravit, najlepsie je sa dat na pn, kazdy doktor vie v tomto pomoct, ked vysvetlis aka je situacia

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@beata_ra ja som sa spytala ci mozne to je, nie ze sa bojim.

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@nika898 keby niekto poriadne cital, tak bolo napisane, ze ked pojdeme na vylet bude cca v 18tt, t. j. za mesiac a pol, to ze nemam knizlu znamena ze buduci tyzden mi zacina 12tt, ale nevadiiii, a s kym to budem riesit, nepohryzol, oznamila som to beducej a tym to hasne, oni s tym nic nebudu robiť. a bolo to tak ze ten pes vybehol z brany a isiel po mne...

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@beata_ra nebudem pracovat za priehradkou, kto si to neskusil nevie co ta uz su len za stresy....

beky1813
4. sep 2018

Stat sa moze vsetko. Ty musis vediet, ako zvladas vlacenie balikov, chodzu, ludi a pod. Treba si zratat rizika. Ale kedze vieme, ze sa nechces nechat obmedzovat tehotenstvom, tak to urcite vydrzis

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@beky1813 neda sa vzdy vsetko vydrzat, subeste ine aspekty co mi zhoršujú ci tehotenstvo alebo pracu, su take co to u nas vydrzali do posledneho dna k odchodu...ja viem ze mne sa ti nepodari, a ani tam nechcem tak dlho byt

nika898
4. sep 2018

@radu_lienka kazdopadne pokial bola brana otvorena a pes ta nahanal oznamila by som to aj na policii. Nie len kvoli tvojmu bezpeciu ale aj bezpeciu inych ludi pripadne deti. A to ze nemas knizku neznamena ze nemozes ist na pn. Ja som pri prvom tehu isla na pn hnet ako sono ukazalo ze bije srdiecko a tehu knizku som mala az od ukonceneneho 12tt. V praci som normalne povedala ze mam rizikove tehotenstvo. Lekar este zvazoval narvat do prace po 3 mesiaci ale nakoniec som ostala doma. A taketo veci ako aj tu saunu ries s lekarom trebars aj telefonicky. Kazdy stres skodi babatku viem o com hovorim.

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@nika898 vyhybam sa comu sa da - stresove situacie, a to pani otvorila branu a pes zrazu utekal po mne, iny zas ma zbadal a neskoro domaci zareagovali, nas psy nemaju radi mame so sebou vela pachou z okolia. Mne nema gynekologicku diagnozu, nevypise ma, idem na neuro, dufam ze mi da odporúčanie na pn. A kedze v utorok idem ku doktorke tak sa popytam na vsetko co chcem vediet.

river_song
4. sep 2018

@radu_lienka hlavne ze vcera si pisala ako sme tu trafene ze ta odhovarame od sauny, ved tehotenstvo nieje choroba 🙈 dnes uz nemôžeš dorucovat postu lebo je to priliz stresujuce .. aha 🤔

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@river_song ja som nenapisala ani raz nikomu ze je niekto trafeny, teraz zasa prekrucacka o tom ze nechcem robit... ako wtf? pytala som sa na nieco, dostala som odpovede ktore su primerane ale nie tieto zjebavky tu stale... naozaj nie. modry konik ale modry somarik...🙈🙉🙊👍👌👏

river_song
4. sep 2018

@radu_lienka mozno nie doslova ale dala si jasne najavo ked sme ti pisali ze sauna nieje v tehotenstve zrovna vhodna.. dnes od teba citam toto.. len som sa pousmiala, nic viac 😏 ty musis byt veľmi milá osôbka, sudiac podla reakcie.. 😏✌

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@river_song nepoznas, nesud!

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@river_song a ze tam pisala aj holka, ktora napisal, ze sa da ist aj do sauny? a dalsia co bola skusila a odisla lebo jej bolo spatne? nie vycucneme si svoje...

nika898
4. sep 2018

@radu_lienka staci keby si doktorovi povedala ze ta nahanal pes a ze si potom vecer trosku spinila hnet mas diagnozu hroziaci potrat a normalny dr by ta nechal doma na pn. Ja som bola pn kvoli tomu ze v 5tt som trochu spinila a neskor mi zistili tetaniu nic zavazne kvoli comu by som musela byt doma ale dr sa ma spytal ci chcem ist na pn povedala som ano a bez problemov ma vypisal a este aj prepadil do rizikovej poradni. Ale to je aj na dohode a ustupcivosti lekara☺

river_song
4. sep 2018

@radu_lienka hej, az 3 (vratane teba) pisali ze sauna je fasa, x zien ze teda neodporúča a tie si tam zdrbala jak siroty.. ale ved rob ako myslíš, chod do sauny a trosku sa uvoľni, ocividne to potrebujes 😏

radu_lienka
autor
4. sep 2018

@nika898 ved budúci týždeň uvidim, co bude, co mi dr. povie a budem to riesit, zlakla som sa o to ide, zakon schvalnosti, ze nie prvy krat. a nemam za sebou odrodeny futbalový tim, kazda sme ina, kazda to vnima inac

nika898
4. sep 2018

@radu_lienka vsak ok. Ja som ti pisala ako som to mala ja. A ja osobne by som tyzden necakala. Isla by som hnet a mala klud na srdci aj na dusi. Ja som pri prvom volala dr skoro s kazdkou prkotinou tiez som sa bala

haluta
4. sep 2018

Ahoj, predpokladám, že doručuješ stále na tie isté adresy, nie? Nedá sa vyhnúť domom so psami?Dohodnúť sa s majiteľmi, že ak si nezabezpečia schránku, tak im budeš odkladať poštu z dôvodu nemožnosti doručenia? Ak si sa ,, len,, zľakla... nerieš 🙂 viac potom ide stresu z toho rozmýšľania.

radu_lienka
autor
5. sep 2018

@haluta uz aj vyssie som pisala ze to su take hlupe nahody...

lula313
5. sep 2018

@radu_lienka lekár ti môže napisat na papier potvrdenie o tehotenstve a predpokladaný termin porodu. Ja som to tak riešila, lebo mi do 14tt nechcela dat Dr tehu knizku a musela som už v praci oznamit tehotenstvo, lebo mi chceli dat zase novú prácu a predtým polroka som tiež ťahala prácu za dvoch Ľudí.. čo sa týka pn, mna gynekologička nevypisala ani s relapsom autoimunitneho ochorenia, aj keď som jej hovorila, že mám v praci uzávierky, kde som bola 18hodin denne a to na poobednych, keďže som komunikovala s južnou a strednou Amerikou a chodila som sa domov vyspat na 4 hodiny. Mozno aj preto sa mi narodilo take vacne urevane a nespokojne dieťa, ake mam. 🙈

radu_lienka
autor
5. sep 2018

@lula313 ved v utorok uz budem pytat od nej papiere, takto sa fungovat neda, joj no tohto sa chcem vyhnut, nepokoja a nekludu z prace

monismie
5. sep 2018

@radu_lienka ak lekarovi vysvetlis, ze mas robotu taku aku mas a ze sa na to necitis a bojis sa o dieta, myslim si, ze ti tu pnku da. vsetko sa da ked sa chce, len je to dobre si to vediet odovodnit pred tym lekarom, ze preco chces tu pn