Pomáha vám Magnosolv?

natty0987
19. mar 2024

Ahojte užívam Magnoslov kvôli vysokému pulzu srdce mi bije a nemôžem a cítim ho v ušiach ale našťastie sa to urovnalo.Myslim si že mam Tetaniu všetky príznaky mi sedia ale nemám ju potvrdenú doktorom keďže môj problém sa riešil okolo chrbtice.Teda idem rovno k veci.Citala som rôzne názory ľudí na tento liek aj dobre aj zlé.A Tie zle ma vystrašilo vraj he menšie %že pri dlhodobom užívaní môže byť podozrenie na Rakovinu...taktiež že sa Magnoslov ťažko vstrebava. No niektorí si to vychvaluju že im to pomáha a vyvrátila tie negatívne názory.Takže prave preto sa pýtam lebo táto forma Magnezia Magnoslov pomáha. Tak som teda neistá a mám trošku strach.Za každú odpoveď dakujem

valiant
19. mar 2024

@natty0987 mas strach z Magnosolvu? Z coho? Ak sa ti nepozdava, tak zjedz 4 banany.
Ved vyskusaj a uvidis. Ved je to vyzivovy doplnok, ktori uzivaju tisice ludi bez problemov. Ak mu nedoverujes, kup si nieco volnopredajne. Nejaky citrat, alebo inu formu magnezia. Vyskusaj a uvidis. Ved neznamena, ze ak ta z neho napr prezenie, ze ho musis nasilu brat.
Poznamku s rakovinou som nepochopila.

viera321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natty0987
autor
19. mar 2024

@valiant Nemam strach z Magnoslovu beriem ho skoro 3 mesiace a pomaha mi a viem ako sa užíva všetko he v poriadku.Ja som len nedávno natrafila na také video kde o tomto lieku hovorili v negatívnom zmysle a taktiež pisali aj tu v Skupine o ňom negatívne veci Vraj pri dlhodobom užívaní sa môže u človeka objaviť Rôzne ochorenia Rakoviny.......Tak práve preto sa pýtam pretože toto ma vystrašilo

natty0987
autor
19. mar 2024

@viera321 Prepáčte asi som si to nevšimla každopádne sa zato ospravedlňujem...len sa mi to nedá trz upraviť...neukazuje možnosť Upraviť...

aliaray1
19. mar 2024

@natty0987 predtym ako si pozries dajake video, pozri si o lieku na adc ciselniku.
Ak by bol nebezpecny, asi by sme ho my tehotne neuzivali cca do 36tt ako na beziacom pase.

Ak by magnosolv sposoboval rakovinu, tak potom cigarety (aj pasivne) a alkohol...no, raka by uz davno mala asi cela republika.

valiant
19. mar 2024

@natty0987 nevidim suvislost medzi oxidom horecnatym a rakovinou. Mozno niekto doplni.
Ale dala som si namahu...a americky vedci zistili, ze niekedy vyrobcovia namiesto oxidu horecnateho plnia oxid titanicity, kde je mozna suvislost s neuroloxickymi poruchami.
Ty si kupujes lieky na Sk, v ramci prisnych noriem EU a SK kontrol. Ak kupujes lieky normalne v lekarni a nie niekde n aliexprese alebo Temu, alebo si ich nevozis z dovolenky mimo EU, tak sa nemas coho bat.

natty0987
autor
19. mar 2024

@aliaray1
@aliaray1 Ano viem že sa uživa aj v tehotenstve neverila som ani ja takym to veciam ale ta neistota tam u mňa Vždy bola.... keďže sa tu v Skupine vyjadrovali k tomu aj ľudia ktorí hovorili že doktori im neradili tento liek užívať pre vlastné dobro....Takže mňa vystrašení to ako o tom poniektorí ľudia písali že či na tom niečo nebude.Ale každopádne ďakujem za ujistenie asi netreba všetkému veriť čo ľudia vypisujú

sigma510
19. mar 2024

@natty0987 ja som ho nemohla užívať, bolo mi z neho ťažko od žalúdka, takže som zvolila inú formu magnezia. Prosimta nečítaj bludy, rakovina vzniká z úplne iných príčin a nie z tohoto, ale z toho aký život uponahlany stresovy žijeme, z toho aký bordel jeme v potravinách a podobne, tak isto tu môžu byť predispozície na tieto ochorenia, a potom je tu aj možnosť, že jednoducho nevieme prečo niekto rakovinu dostane. Ale magnosolv by som za ňou asi nehľadala.

jamimo
19. mar 2024

@natty0987 Magnosolv vnímam ako negatívum z dôvodov:
1. Zložením vo veľmi nízkej kvalite formy vstrebávania do medzibunkových priestorov = presne tam, kde je najviac potrebný 💪.... Medzi vysoko vstrebateľné magnézium patrí firma ororát, chelát, malát, bisglycinát, threonát.
2. Neviem kde si čítala a počula o súvislostiach s rakovinou, no možno práve preto, lebo obsahuje Dihydrát sodnej soli sacharínu...
https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E954
3. Neviem, kto, kedy dal vážnosť a dôležitosť tomuto horčíku... Jediné čo mi prichádza na myseľ je farmaceutická lobby. Laik verí a predpokladá, že to čo je na lekársky predpis musí byť top 👌 Tak určitééé 😄
PS: Magnosolv by som prirovnala k navoňanej chudobe. Alebo? Fake parfému...

natty0987
autor
19. mar 2024

@sigma510 Ďakujem za odpoveď

natty0987
autor
19. mar 2024

@jamimo Takže podľa Vás je to zlý liek?

jamimo
19. mar 2024

@natty0987 pozri... Tak ako píšem, kvalitné formy vysoko vstrebateľného horčíka sú ororát, chelát, malát, threonát, bisglycinát. Magnosolv vo svojej forme zloženia do tejto kategórie nepatrí. Vstrebateľnosť 4% Tak ako aj Magne B6, alebo Magnesium lactas 🙄
Byť tebou, začni užívať Magnerot (forma ororát) 3x denne 2 tablety počas prvého týždňa, tak sa píše aj v príbalovom letáku. Odporúčam naštudovať problematiku horčíka. Pre optimálne vstrebávanie je nutné užívať spolu s horčíkom aj vápnik a to v pomere miligramov Ca : Mg=3 :1. V opačnom pomere sa navzájom vylučujú. Ešte spomeniem užívanie železa. Ak ho náhodou užívaš, tak vždy s odstupom času minimálne 2 - 3 hodiny, navzájom sa s horčíkom vylučujú!
https://gemerka.sk/?p=nestrat-rovnovahu-cl-1
Ak chceš pošli mi do súkromnej pošty tu na MK tvoju mailovú adresu, pošlem ti PDF prílohu o horčíku a e-book. Ak sa ti chce pohľadaj tu na MK moje príspevky (pod nickom jamimo) o tetánii a magnéziiu.

sigma510
19. mar 2024

@natty0987 pozri, ja tetaniu mam, viem co je to za ochorenie a prejavy sú rôzne, dokonca sa mi vekom menili. No jeden z tých najneprijemnejsich sú u mňa kŕče, ruky nohy hrudník, všade. Dokonca už dokážem rozpoznať, kedy je obdobie, že sa schyľuje k problému. Vtedy jedine co mi pomáha je magnézium do žily. U mňa jedine magnézium ktore naozaj ma efekt. Pri tetanickom záchvate ho podávajú v infuzii v nemocnici ako prvú pomoc. A naozaj sa potom neskutocne uľaví.

monillia
19. mar 2024

@jamimo ty si farmaceut? Mohla by som otázku?

jamimo
20. mar 2024

@monillia nie, nie som farmaceut. Len viem čítať, hľadať podstatu veci a triediť informácie, rozmýšľať a používať rozum. Vieš ako sa hovorí : Lepší nadšený amatér ako znudený akademik!
PS: tiež som si prešla tetanicko, panicko - úzkostným peklom, takže skutočne viem o čom píšem. Pomohla som si len ja sama a za pravdu mi dali len dvaja lekári!

nevenka
20. mar 2024

@natty0987 ziadna rakovina, hluposti. Rakovina je z inych pricin. Ale tak mas na trhu rozne formy magnezia. Je pravda, ze obsahuje vela Mg, ale zaroven sa horsie vstrebava. Ja beriem magnezium bisglycinat, z Magnosolvu ma prehanalo a bolo na zvracanie.

seblicek
20. mar 2024

no podľa mňa sú omnoho horšie veci, čo ľudia užívajú ako je toto. Však je to len doplnok, nie je to proste ani liek v tom takom pravom slova zmysle. Negatívne informácie o tom, ako čo všetko škodí nájdeš aj o paralene a ten má doma podľa mňa každý.

samuel10
20. mar 2024

@natty0987 aj ja užívam magnosolv cítim sa po ňom dobre a zníži my tlak trochu.A tiež ma vie prehnať

missviolet
20. mar 2024

mne nepomahal, je to oxid, nevstrebaval sa mi dostatocne. musela som presedlat na ine formy magnezia

samuel10
20. mar 2024

@missviolet a môžem sa spýtať aké magnézium teraz beriete?

jamimo
20. mar 2024

@samuel10 a vieš prečo ťa preženie? Lebo je to. presne tá najlacnejšia forma, ktorá sa vstrebáva len 4% 🤷‍♀️

samuel10
20. mar 2024

@jamimo aha no a ktoré magnézium je dobre

jaroe
20. mar 2024

@valiant ja len ze Magnosolv neobsahuje predsa len zluceninu horcika. Ja mam s nim tiez mentalny problem, Vytaca ma, ze okrem ucinnej latky napchaju do liekov aj kopec sajrajtu. Napr. taky ibalgin - naco ho potahuju tym ruzovy ekrazitom? Sama lekarnicka ma upozornila, ze by to nebrala a odporucila radsej brufen. Ani Magnosolv nie je cisty, zial v danej sile nie je u nas dotupny ziaden iny horcik...

samuel10
20. mar 2024

@jaroe však práve veď človek už nevie čo mu pomôže a čo nie no mne ten magnosolv zatiaľ pomáha

jamimo
20. mar 2024

@samuel10 prečítaj moje príspevky vyššie

samuel10
20. mar 2024

@jamimo áno už som sa dočítala že užívate magnerot skúsim si ho kúpiť.

missviolet
21. mar 2024

@samuel10 magnezium chelat

samuel10
21. mar 2024

@missviolet objednávate z internetu alebo kupujete v lekárni

lufusa
21. mar 2024

Magnosolv za mňa nie. Bolo mi z neho ťažko na žalúdok, aj črevá. Magnerot mi tiež nerobí dobre, pretože mám intoleranciu na laktózu a Magnerot ju obsahuje, takže pozor aj na zloženie liekov.

samuel10
21. mar 2024

@lufusa aha no veru áno čreva my vrzgaju hruza.A čo užívate aké magnézium?