Ahojte máte niekto skúsenosti s operáciou haluxov v ružinovskej nemocnici?metodou kde vložia sroby do tvaru Z.dakujem
@monula20 MUDr Čembova
Uplne v pohode, prvy mesiac som sice brala lieky od bolesti skor pre istotu
Mesiac a pol som vobec nestupala na nohu a nonstop ju mala v tej pooperacnej topanke a potom pomaly som zacala chodit
Po 2 mesiacoch som nastupila do prace - prvy tyzden som krivala a potom uz vsetko OK
Ahoj, každý máme iný prah bolesti a pod. ale ja to každému odporúčam a neľutujem.
tak držím palce aby to dobre dopadlo aj u Teba
ahojte, prosim vas to ide o tu novu metodu SCARF osteotómia, co s tym zacali v Skalici? velmi o tom uvazujem, mam 4 mesacneho syna a rozmyslam ci by to slo este absolvovat dokym zacne chodit..obavam sa, ze ak by bolo aj druhe dieta potom by som to musela cele odlozit o 5 aj viac rokov..tak neviem no. Este sa spytam boli tie bolesti velke? CHapem ze kazdy to vnima inak ja len kojim a nerada by som skoncila, kvoli tomu..a este posledna vec robili vam obe nohy ci len jednu?vdaka za kazde info
3 sroby
@rolly ahoj, ja som bola v celkovej anesteze, ale da sa vybrat lokál, spinal alebo celková
Obvodný ma najskor poslal k takému klasickému ortopédovi podla obvodu a od neho som mala ziadost o konzultáciu a odporúčanie na operaciu
Pani Dr som si vybrala na základe referencii z okolia.
Keby nieco kludne pis 🙃
P.
@pauliq vdaka za odpoved.
Ako dlho si cakala na termin operacie?
Ja mam odporucanie na mudr. Petrik zo skalice, ale maju uplne nafigu rezervacny system, neodpovedaju na maily a este to mam aj daleko. Hladam niekoho v ba.
Mala si sadru? Ako casto sa chodi na prevezy/kontroly? Kedy cca si mohla soferovat?
@rolly ahoj, najskor ma poslala an rehabilitácie tam som chodila tyzden a termin operacie som mala tak do 2 mesiacov
Nemala som sadru, iba pooperacnu topánku. Teda z operacie som isla so sadrou hned ako prisla Dr po operacii mi urobit prevez ( v ten den) mi ju dala dole a uz som nemala
Iba pevne previazané
Prvy prevez bol tusim po tyzdni, po dvoch tyzdnoch od operacie mi vybrali stichy, kontrola vzdy po 2 tyzdnoch
Po 2 mesiacoch od operacii som zacala jazdiť
Prvy tyzden ma noha trosku pobolievala hlavne ked som dlho stala v kolone a preslapavala spojka brzda ale potom v pohode ( mne operovala lavu nohu)
P.
@rolly ahoj
Mne priniesla barle pani z ortopedickým potrieb spolu s tou pooperačnou papučou
Nic špeciálne, urcite nezabudnúť nejake šľapky do sprchy a inak hygienu papuce pyžamo oblecenie na domov knihu a lieky ktore berieš štandardne
Ale to vsetko by si mala mat na takom papiery - asi 2/3 dni pred operaciou som so všetkými predoperacnymi vyšetreniami isla do polikliniky k nejakej Dr dohodnut sa ci chcem byt uspana uplne, lokalne alebo spinal
Na izbe sme boli 3
Drzim palce to bude dobre
@terezka_27 Ahoj
Ja som rok a pol od operacie. Je pravda ze vysoke lodicky uz nenosim - ale myslim ze ak by som chcela zvladla by som to (nechcem zase tak tlacit v niecom palec 🙃) ale čižmy s opatkom v pohode aj cely den..
Túra mi problem nerobi ani po túre - boli ma druha, neoperovana noha.
Jedine kedy citim “operaciu” je pri zmene pocasia, nakolko je to moja prva zlomenina, nemam skusenost ci je to normalne ale Dr. mi povedala ze zlomeniny na pocasie citlivé.
Inak vsetko super, bez obmedzení a bez bolesti 🙃
@terezka_27 ahoj ja ti ešte neviem povedať.. odložila som operáciu.. a idem tento týždeň na ňu
Ahojte ja som 5 týždňov po operacii
@monula20 ahoj
Mne to tam robili 🙃